- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.266
- 798
- Konu Sahibi Sherlock Holmess
-
Birde boşanma durumunda ev, araba üzerine olmayan kişi uğraşıyor mal paylaşımı için. Öyle evlilik birliğinde alınmış mal,ortak deyip bitmiyor yani. Zaten bizim ülkemizde boşanmaların çok küçük bir kısmı medeni şekilde oluyor. Büyük kısmında kadınlar mağdur oluyor. Erkeğin üzerine de olabilir bu arada ama bazıları kadının benim üzerime alalım evi,arabayı lafını bile baska noktalara getiriyor. Erkeğin üzerine olmak zorundaymış gibi her şey.
Yorumu yazan kişi de madem öyle üzerine almasaymış bu kadar önemsiz bir mesele ise.
Kusura bakmayın evlilikte sadece gider ortaktır. Yoksa herkesin kazancı kendine evli çiftler arasında senin paran benim param mevzusu olmalı. Hayat arkadaşlığı olayını çok yanlış anlamışsınız.Tuhaf bir durum yok bence. Evlilikte gelir ortaktır. Giderlerden sonra kalanla ortak birikim yapılır. Ha kadının hesabında birikmiş ha erkeğin.. Bir farkı yok. Gereksiz harcamıyor, sağa sola dağıtmıyorsa yanlış bir şey yok bunda.
+1. Bizde de ortaktır hesaplar eşim kalan nakiti ben alırım fazla artarsa da o ay hemen altın alırız.Bizde her şey ortak, birikim hesaplarımız var ay başında otomatik çekilen fon vs. Bir de o ay kalanlar ekstralar vs bende birikiyor. Belli bir miktarın üstüne çıkınca hesabi bana atıyor eşim. Bu konularda en iyisi krediye girmek bence.
Kendi evliliğimi falan övmüyorum. Yorumların hepsini okumamışsınız.. eş güvendiği biriyse boşanma sebebi olmamalı. Burda konu sahibini gaza getirmek istemiyorum. Burda hemen boşan diyenlere anlam veremiyorum. Benim her şey üstüme boşanma aşamasındayız hiçbir mal kaçırmadım.. maaşımdan harçlık alan da benim.. ama benim eşim tam bir belaydı. Boşanma davası açıyorum zaten.. üslüp ve niyet kötü değilse gerek yok can sıkmaya..Eşi evi, arabayi üstüne yapmış ya relax davranıyor hanımefendi. Herşey kocasının üstüne olsa, maaşından harçlık alsa bu kadar rahat konusabilir miydi merak ediyorum. Şöyle boş boş guzelleme yapan, kendi evliligini oven insanları anlamıyorum, anlamayacagim
Yorumların hepsini okumadım. Ben olsam boşan demem zaten, parana sahip çık derim. Bir ay boyunca eşek gibi çalışıp her kuruşu kocanın hesabına para göndermek, harçlık almak saçmalıktan başka bişey değil.Kendi evliliğimi falan övmüyorum. Yorumların hepsini okumamışsınız.. eş güvendiği biriyse boşanma sebebi olmamalı. Burda konu sahibini gaza getirmek istemiyorum. Burda hemen boşan diyenlere anlam veremiyorum. Benim her şey üstüme boşanma aşamasındayız hiçbir mal kaçırmadım.. maaşımdan harçlık alan da benim.. ama benim eşim tam bir belaydı. Boşanma davası açıyorum zaten.. üslüp ve niyet kötü değilse gerek yok can sıkmaya..
Bilmezik ne oldu. Kötü bir şey mi oldu?Evli değilsiniz sanırım.. nolmuş araba eşinin üstüneyse ne fark eder? Her şey ortak zaten evlilik birliğinde.. Benim eşim her şeyi benim üstüme yaptı da ne oldu? Bu yüzden boşanılmaz. Saygı aşılmadığı sürece çözülür..
Yollamamaaş kartım bende sadece gelen parayı ortak hesaba gönderiyorum ama hesap eşimin adına tabi. Gereksiz harcıyor desem yalan olur bize ev araba almak için biriktiriyor beni de kısıtlamiyor harçlığım yetmezse yeniden gönderiyor ama bilemedim yine de
Pes artik maasini kesinlikle yollama.eşim parayı bizim için biriktiriyor zoruma giden kısmı eskiden benim paramın hesabını sorma diye bana sürekli çıkışırdı ben asla soramazdım ne kadar paran var vs. Diye zaten bu sebeplerden hırs yapıp atandım ama şimdi yine parayı alan o beni hiçbirseye karıştırmıyor
Yollama dedim sana diye devam edelim.Pes artik maasini kesinlikle yollama.
Ben de istiyorum kredi çekip araba alalım ama araç kredisi için belli bi peşinat lazım oda bende yok şu an, hepsini banka vermiyor, verdiği de çok az miktarda ve 24 ay geri ödemeli. Aylık ödeme en az 30 bin. Bu miktar bizim için çok fazla. Bu durumda araç kredisi bizim için oek mümkün değil gibi, bildiğiniz başka yöntem var mı diye sormak istedim, onun için bu kadar uzun yazdımEv araba arsa borcuna girmek. Garanti bir birikim şekli ve eşine böyle şeyleri sormaya çekinen insanlar için paranın ortak bir yere gitmesini sağlar. Güven ortamı yoksa bir şekilde ortak bir kredi borcuna girilmesi bence en garanti çözüm, para havaya kumara vs gitmez.
MerhabalarHerkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Bizde ki durumu ben istedim yani hayatım boyunca maddi yokluk çektim surekli fatura borc hesabından bıkmıştım evlendiğimizde artık ne fatura ne borç hiç bir şey düşünmek hiç hesap kitap yapmak istemiyordum eşim nasıl yapalım hesap kitap işini dediğinde ben maaşımdan bi kısmı alır gerisini sana atarım hiç bir gidere karışmam hepsini sen hallet dedim çok da mutluyumgüvenilir olanlar var maşllah da neden hesaba atılırken neden hep ilk akla gelen erkek oluyor.
Ay başında maaştan direkt çekilecek bir altın euro hesabı olabilir. Ya da araba için peşinat yapılacak parayı ihtiyaç kredisi çekip euro dolar alıp aydan aya borç ödemek kredi bitince araç kredisi çekmek olabilir. Ucuz bir arsa bağ bahçe olabilir. Kısacası tavsiyem hem eşi mecbur bırakmak hem de elde kalanı biriktirmek yerine baştan makul bir oranda hesaptan para çıkması, o zaman insan bir yerden sonra unutuyor bile.Ben de istiyorum kredi çekip araba alalım ama araç kredisi için belli bi peşinat lazım oda bende yok şu an, hepsini banka vermiyor, verdiği de çok az miktarda ve 24 ay geri ödemeli. Aylık ödeme en az 30 bin. Bu miktar bizim için çok fazla. Bu durumda araç kredisi bizim için oek mümkün değil gibi, bildiğiniz başka yöntem var mı diye sormak istedim, onun için bu kadar uzun yazdım
Laga luga yapsan da buradaki üyeler bile aile olmanın özünü ve maneviyatını kavrayamamışsın diyorlar.giderse de kocam o benim falan diyen var.yine aynı kişiler boşanma konularında ne kadar safmışsın, herşey erkeğe yapılır mı diyor.O is oyle olmuyor. Evlilik catirdamaya basladigi an bosanma davasina konu olmamasi icin arabayi baskasinin ustune geciriyor erkekler. Sonra satis gosterilen arabanin parasina ne oldu, arabayi mal kaçırmak için mi devretti mahkemelerde ugras dur.
Bence yine de en iyi sistem.giderleri kalem kalem yazıp bir kısmını erkeğin, bir kısmını kadının eşit olacak bir şekilde üstlenip, geri kalan paranın tasarrufunun kişisel kalması.zaten ekstradan dümenler dönüyorsa bir taraf parasız kalır anlaşılır.erkeğin hesabına atmak hoş durmuyor bence.bir süre sonra biriken paralarla ne yapılacağı konuşlur, o zaman altın hesabına falan yatırılır.ya da tek tek açılsın altın, döviz hesabı ne değişecek ki.alınabilecek gram ya da para seviyesi yine aynı olacak.birleştirip almaya gerek yok ki.Bizde ki durumu ben istedim yani hayatım boyunca maddi yokluk çektim surekli fatura borc hesabından bıkmıştım evlendiğimizde artık ne fatura ne borç hiç bir şey düşünmek hiç hesap kitap yapmak istemiyordum eşim nasıl yapalım hesap kitap işini dediğinde ben maaşımdan bi kısmı alır gerisini sana atarım hiç bir gidere karışmam hepsini sen hallet dedim çok da mutluyum
Şeffaf değil bir kuruşumu bile yollamazdım ben. Ne malum biriktirdiği, yarın bir gün boşanma olsa o paranın kuruşunu alamazsınız, miktarını bile bilmiyorsunuz.Hepsini değil kendime istediğim kadar harçlık alıp kalanı ortak hesaba atıyorum ortak diyorum ama internet bankacılığı şifresini bile bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?