Eş seçimi

Onlar ayrıl demezler asla size, etik değil. Kararı sizin kendi insiyayifinizle almanız konusunda yönlendirebilirler sadece. Kendi içinize dönün onların önerileri doğrultusunda.

onlar direkt seçim yapmazlar senin adına. daha çok ne istediğini çıkarmaya çalışıyorlardır o yüzden orta konuşuyorlardır. iyi bir psikiyatrist bulsan aslnda sorunu bile çözebilir benim geçmiş ilişkimle nokta atışı yapan psikiyatrım beni şok etmişti mesela.

benim bu tip şeylerde şöyle bir çözümüm var. mesela ilişkiniz şu dakika bitse üzülür müsün yoksa ferahlama bi rahatlama mı hissedersin bunu düşün. ben de uzun ilişkimi bitirmeden önceki günlerde bitse ne kadar rahatlar nefes alırım diye düşünmüştüm bittikten sonra aşırı üzülmekle birlikte acayip rahatladım da aksine.

aslında şöyle genel bi baksan çok net görülüyormuş o kişinin insana iyi mi kötü mü geldiği ama idrakı tutuluyor insanın ilişki içindeyken.

tavsiyem bol bol günlük yaz hissettiklerini yazarken de insan bazı şeyleri idrak edebiliyor bir de mümkünse sevgilinden uzak bikaç gün geçir ufak tatil gibi bişey olabilir bak bakalım onu özleyecek misin yalnızlık sana batacak mı vs

düğün ne zaman belirli mi tarih

Çok alakasız ama bu bahsettiğiniz doktor hangi şehirde acaba isim yazabilir misiniz. Özelden yazılıyor mu bilmiyorum

ya ben mesela evlenme kabusları görüyordum gelinlikli düğünlü dizi filmleri bile izleyemiyordum daral basıyordu resmen

belli ama yazarsam tanıyan olur belki ay sonu diyeyim kısacası

belli ama yazarsam tanıyan olur belki ay sonu diyeyim kısacası

a yakınmış yani. süre açısından sordum zaten.

sen ne hissediyorsun ne düşünüyorsun önemli olan hissiyatın?

nişanlınla çocuğunuzu hayal edebiliyor musun mesela? atıyorum evde nası olursunuz vs

aslında bi süre birlikte yaşamayı deneseydiniz keşke. bi insan dışarıya kendini çok farklı gösterebilir. çok dinamik düzenli temiz sandığın biri evdeki modu pis tembel vs olabiliyor

Psikologlarin hic biri "ayril" demez. Hayatinla ilgili kararlarda "şuna evet ya da hayir de" demez. Sadece konuşur, sana birakir kendini anlatmanda sıkıntı yok ama meslegi geregi boyle bir sey soyleyemez o yuzden psikologtan ayril demesini beklemeyin bosuna.

Birkaç kişi daha tavsiye vermelerinin doğru olmadığını açıklamış ama psikolog olarak sana neden tavsiye vermediğimizin mantığını açıklayayım.

Ben "Aşk yeniden canlanabilir" tarzı olasılık üzerinden konuşmazdım gerçi ama tavsiye vermemesini şöyle açıklayabilirim. Sen bana gelen bir danışansan, ben senin adına karar verirsem misal "Ayrıl" gibi, senin hayatının sorumluluğunu senin üzerinden alıp kendime vermiş olurum. Yani senin hayatını ben yaşamış olurum. Diyelim sen benim danışanımsın, ben de sana falcılar gibi "Ayrıl kız, daha iyisini bulursun" dedim. Ya da "Ayrılma, mutsuz olursun" dedim. Fark etmez. Ayrıldığında daha iyisini bulamazsan ya da ayrılmadığında da mutsuz olursan "Ya ben böyle yapmayacaktım ki psikolog yaptırdı bana bunu, her şey onun yüzünden oldu" dersin haklı olarak. Bizim amacımız danışanları ömür boyu kendimize bağlamak, biz olmadan karar dahi verememelerini sağlamak değil; tersine hayatının sorumluluğunu kendisinin almasını sağlayarak yeni bir düşünce ve davranış sistemi oluşturmak. Senin kendini sorgulamanı sağlamak. Hiç tavsiye, öneri vermiyor değiliz; duruma bağlı olarak değişebiliyor. Mesela ciddi ihtiyaç vardır, o zaman biraz önünü açabilmek için "Belki şunu da deneyebilirsin" gibi söylenebilir. Ama tamamen senin hayatının sorumluluğunu almak ne benim işime gelir ne de senin.

Hayırlısı olsun ben bekarım ama emin olmadığın kişiyle evlenme derim. Yarın boşanmak daha kötü olur.

Hayırlısı olsun ben bekarım ama emin olmadığın kişiyle evlenme derim. Yarın boşanmak daha kötü olur.
öyle ama ailem dahil neden kimse bu kararı desteklemiyor anlamıyorum:))
insanlar emin olmadan evlenme diyor ama sonra niye evlenmedin ilik gibi çocuktu oluyor
sinir oldum da pardon size değil çevremdekilere:)

öyle ama ailem dahil neden kimse bu kararı desteklemiyor anlamıyorum:))
insanlar emin olmadan evlenme diyor ama sonra niye evlenmedin ilik gibi çocuktu oluyor
sinir oldum da pardon size değil çevremdekilere:)

O çevredekiler karışır. Senin hayatını sanki kendi hayatları sanırlar..

İnşallah doğru ifade edebilirim.
Bu nasıl bir saçmalık?
Nasıl olsa evleniyoruz artık beni bırakamaz, dur ben istediğim gibi davranayım. Canım isteyince söveyim canım isteyince seveyim ( lafın gelişi, yani sövüyormuş demiyorum)

Ama " bak demek beni bırakabilirmiş, evlilik de beni bırakmaması için garanti değilmiş, hatta evlilikten vazgeçebiliyormuş bile" diye düşünüp davranışları 180 derece değişmiş öyle mi?

Peki yanındayken, ona değer veriyorken niye böyle düşünmüyormuş beyefendi? Demek ki isteyince insan gibi davranabiliyormuş.

ya aslında pek öyle değil
sadece ayılık hanzoluk yaptı (kendi de diyor ayılık yapmışım) farkında olsaydım başından beri asla öyle davranmazdım diyor samimiyetine inanıyorum çünkü nahif bir kalbi var esasında
yani sonuç olarak beni derdimi anladı düzelmeye çalışıyor umarım daimi olur:)

İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…