- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Sonra bahçeyi de babasının üstüne yapar eşi.Eşime derim ki eğer boşanmayacaksam.
Madem bahçe bizim bahçe üstüne yapılan ev de bizim oluyor.
O halde seni boşar o bahçeye de serh koydurur sattırıp ev ile bahçe bedelinin yarısını alırım.
Ozman bu kadar niye kasma kendini bırak onu kendi hâline dert yapma eşin saf olabilir ama sizde saf ve iyi niyetlisinizEşim tapuyu babasına verecek kadar alcaklasirsa hiçbir şeyin önemi kalmaz zaten. Ailenin enayisi olmak başka, o başka diye düşünüyorum
O halde şimdiden serh koydursun.Sonra bahçeyi de babasının üstüne yapar eşi.
Baksanıza koskoca ev yapılmış adam söylemeyi unuttum demiş.
:)))Eşime derim ki eğer boşanmayacaksam.
Madem bahçe bizim bahçe üstüne yapılan ev de bizim oluyor.
O halde seni boşar o bahçeye de serh koydurur sattırıp ev ile bahçe bedelinin yarısını alırım.
Bahçeyi zaten babasından satın aldiSonra bahçeyi de babasının üstüne yapar eşi.
Baksanıza koskoca ev yapılmış adam söylemeyi unuttum demiş.
Eşim saf değil, ben safsalagimOzman bu kadar niye kasma kendini bırak onu kendi hâline dert yapma eşin saf olabilir ama sizde saf ve iyi niyetlisiniz
Yani siz böyle soyleyince bilemedim. Böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum çünkü. Ama insanoğlu çiğ süt emmiş. Yani ben olsam yapmam. Niye dünyalık bir şey için insan kendini ve ailesini ateşe atsin ki? Bir de çocuğunun rızkı.O halde şimdiden serh koydursun.
Bu eşten adam olmaz çünkü.
Yapmayın yahu adam ne sizi ne çocuklarını düşünüyor.Yani siz böyle soyleyince bilemedim. Böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum çünkü. Ama insanoğlu çiğ süt emmiş. Yani ben olsam yapmam. Niye dünyalık bir şey için insan kendini ve ailesini ateşe atsin ki? Bir de çocuğunun rızkı.
Ben her şeyin farkına vardigimda evleneli yıllar olmuştu. Hep kötü niyet yoktur, insanlık halidir, cahilliktir diyordum. Çünkü kendi ailem bana insanlar hakkında kötü zanda bulunmamami aşıladı. Gerçek hayat baskaymis. Eğer erken fark etseydim çocuktan önce kesinlikle ayirirdim yolumu. Çünkü sorunlu eş ve evlilikte çocuğa karşıyım kesinlikle. Çocuk doğdu, KV bekar kızına dedi ki acıyorum çocuğa. Sen uyut da gidelim.Konularınızı az çok biliyorum.esinizin düzeleceğini sanmıyorum.keske çocuk yapmasaydınız.bu şekilde emeklerinizin somuruldugu bi evlilikte çocuk olmamalı
Benim fikrimi sorsanız boşarım net
Hayır öyle değilsiniz sadece iyi niyetli kendinizi garantiye alin birak evi yapsın şekerim ev size kalacak tapu sizin olduğu için eğer şerh koydurmazsan kaynatan o kadar emek para verip tapuyu kocana birakmazEşim saf değil, ben safsalagim
Ne varsa ev atsa araba hepisşni üzerinize alınSelamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Olabilir, ne bileyim, her seferinde size değer veriyorum, önceliğim sizsiniz, beni kendinle karıştırma diyor. O yüzden konduramiyorum galibaYapmayın yahu adam ne sizi ne çocuklarını düşünüyor.
Siz olsanız yapmazsınız ama eşiniz mevzu olan, bu bakışla daha çok darbe yersiniz siz
Aynen oyleDOYURAMAZSIN DOYMAZLAR ...BEN 13 SENE DOYURAMADIM ÇÜNKÜ EŞİN SENIN YANINDA DEGIL ONLARLA ORTAK....
Olmaz dediğin ne olmadı evliliğinde ?Yani siz böyle soyleyince bilemedim. Böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum çünkü. Ama insanoğlu çiğ süt emmiş. Yani ben olsam yapmam. Niye dünyalık bir şey için insan kendini ve ailesini ateşe atsin ki? Bir de çocuğunun rızkı.
Bu plan benim aklımda da var. Allah yardımcınız olsunSana akıl vermek isterdim ama kelin ilacı olsa kendi başına sürer ben de 6 yıldır cekiyorum Medine dilencisi gibi kendilerini acindirip acindirip isterler eşim de saf inanıp vermeye kalkar bir sürü kavga gürültü.Ben vermesin diye surekli bir seyler aldirip yaptiril borca sokuyorum ama ne borc onunla beraber ben de zorluk cekiyorum ama onlar yemesin de ne olursa olsun diyorum.Bir de en son bizden araba parası istediler eşim de kredi çekip alacaktı evi terk ettim bir sure annemde kaldim kv duyup gelmis altınlarını da getirmiş al bunla kapat kredi borcunu diye yani kenarda parası varken bize kredi çektirmiş düşünebiliyor musun?Ondan sonra istemediler ama eminim yine dilenecekler.Bosamak çözüm değil zaten ciğerci kedisi gibi senin boşami bekliyorlar üstüne çökecekler oğullarının.Biraz yüzleri varsa git cemkir delir hatta yeter evlendirmeseydiniz madem oglunuzu biz size mi çalışacağız de bir cinnet her şeyi çözer benim bi onu yapmadigim kaldı bundan sonraki yapacağım şey o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?