Eşi eve geç gelenler

Babası yok. Kaynanam da pek oralı değil. Eşim 25 yaşında normalde iyi anlasiyoruz şiddet yok her zaman bana karşı evin içinde iyi huyludur sadece gece içmeye çok düşkün geç vakit olunca insan aldatilgini düşünmek bile öldürüyor
Aldatmasa da er geç aldatır.içki kuzu gibi adamları bile yoldan çıkarıyor.

Alkol vb ürünler yüzünden çok yıkılan yuvalar var ...
Eşinizin tedavi olması lazım..
Alkol tedavisi ve yanında ilişki terapisti paralel gitmeli ki yitirilenler kazanilsin..
Ama bunları o istemez ise olmaz .
Olmaz ise de aile olunmaz ..
Tek merak ettiğim eşiniz önceden de içiyor muydu?
Bile isteye mi kabul ettiniz ?
Son olarak ; tedaviyi kabul etmez ise surdurmeyin belki aklı başına gelir .

• Beğen
Reactions: Gju
İntihar girişimleriyle hiç bir şey elde edemezsin. Kendini yıprattığınla kalırsın. Daha akılcı çözümler aramalısın. Eşinin tedaviye ikna etmek ,bu durumu kabullenmek yada boşanmak gibi.

Dalga geçer gibi bu şekilde yazıyorsunuz ya şaka gibi!!

Siz nasıl bir vicdan dışı duyguya sahipsiniz.kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş.. insanların derdiyle alay edecek boyuta gelecek kadar mi kötüsünüz

Yav hayatın sillesini yiyen birine bi de ben nasıl iki kelimeyle vurabilirim?
Ya da bunu neden isteyebilirim?
21 yaşında birine muhtaç olduğunu ve kocasının alkole bağımlı olduğu gibi kocasına bağlı olduğunu zannedip bebesini salonda bırakıp balkona çıkan bi insana ne söyleyebilirim?
Annem de yapsa derdim bu "vicdan dışı, insanlık dışı, aaa çok ayıp" yorumun aynısını.
Mizaç meselesi vicdan değil, belki bi aydınlanma yaşar falan napıyorum ben diye.
Cevap verme zahmetinde bulunmayın lütfen, iyi günler.

İşin çok zor benim eşimde eskiden çok içerdi geç saatlere kadar
Çocuk olunca kendine çekidüzen verdi çok şükür

Aileden birilerini araya sok. İçki arkadaşlarını tanıyorsan yada ailelerini onlarla konuş birde

Baktın olmuyor bende içeceğim de sarhoş olmuş gibi yap bütün evi dağıt
Bundan sonra her gece beraber içicez ben sana sofra kurucam eve gel de
Her seferinde evi dağıt içmem senle derse o yokken içmiş gibi yap
İki gün sonra daha çocuk uyumadan içmeye başlayacagını söyle
Biraz o görsün alkolün lanetliğini

Merhaba, ben 21 yaşındayım 2 yasinda bir oğlum var eşim içkiye çok düşkün bırakması için her yolu denedim en son kendimi 4 kattan atmayı bilé denedim onun gözünün önünde ama yapamadım bebeğimi birakamadim.. sizin de eve gec gelen kocalarinız varmı ?

iyide sorunun gelişi yanlış ki. benim eşimde bazen geç saatlere kadar çalışıyor. ama adamın mesaisi oluyor. ne diyeyim saat 8de eve geleceksin mi diyeyim? yapıyorum tostumu açıyorum cipsimi biramı yada artık meburen sodamı film izliyorum. vs vs.

alkol çok ayrı bir şey. sorun geç gelmesi değil alkolik olması. içince sapıtıyor mu mesela? size saldırıyor mu çocuğunuza bir şey yapıyor mu? sanki evde içse dert olmayacak gibi yazmışsınız.

konunuzu görünce inanın çok üzüldüm..
benim babamda alkolikti sadece son zamanlar bırakmıştı( annemle boşandıktan sonra )
deli gibi içerdi.. parası olsada olmasada ona bir şekilde para bulurdu.. bayramlarda bile içerdi düşünün tedavi oldu bırakmayı cok denedi ama olmadı en ufak bir olayda hemen alkole sarardı hiç gecimleri yoktu annemle babamın ve ben o ortamda büyüdüm şimdi etkilerini çok çekiyorum zararlarını
alkolik biri ile evli kalmak cok ama cok zor eşinizle konuşun
tedavi olmay kabul etmesse ayrılın aileniz arkanızdaydsa arkanıza bakmadan kacın malesef düzelmez =(

konu sahibi bizimkide sizinkinin içkisiz versiyonu ayrılmayı beceremiyorum neden bilem sinirlerim zayıfladı.gücüm yok ne onla inatlaşıp işi çocuk oyuncağına çevirmeye burada genç adamların içemese bile kahvede pineklemesi nöbet tutması farz sanki ben buranın kültürü ile yetişmedim.kocam içmiyor Allah korusun. fakat burada sizin kocanız gibi çok var ister çocuklu ister çocuksuz.adamlarda çalışmaya gt yok.içenlerden kimisi evine bakar kimisi parazit gibi karısını çalıştırır parasını yer.bende böyle bi yere ait bulabileceğim en düzgün adamın kocam olduğuna mı şükretsem yoksa ihmalkarlığından çıkış yolu mu bulsam bırakıp evlenmesem mi?burda admına göre kadın var.ben burdakiler gibi adamına göre kadın olmayı beceremedim.memleketimin kültürü ile yetişmedim.hep zorluk çekiyorum.
konunuzu görünce inanın çok üzüldüm..
benim babamda alkolikti sadece son zamanlar bırakmıştı( annemle boşandıktan sonra )deli gibi içerdi.. parası olsada olmasada ona bir şekilde para bulurdu.. bayramlarda bile içerdi düşünün tedavi oldu bırakmayı cok denedi ama olmadı en ufak bir olayda hemen alkole sarardı hiç gecimleri yoktu annemle babamın ve ben o ortamda büyüdüm şimdi etkilerini çok çekiyorum zararlarınıalkolik biri ile evli kalmak cok ama cok zor eşinizle konuşun tedavi olmay kabul etmesse ayrılın aileniz arkanızdaydsa arkanıza bakmadan kacın malesef düzelmez =(
bende şuna üzülüyorum okudukça işte babanız annenizle evlenirken deli gibi içiyor senelerce boşandıktan sonra yada başkaları ile evlenince bırakıyor kimisi el üstünde tutuyor 2. karısını.1. kadın ve çocuklarda çektiği eziyetler üstüne reva kalıyor :(

Bi de 8. katı deneyin.
Sizin ve karşı tarafın iyiliği adına yazmak istedim.Buraya insanların hangi psikolojiyle yazdığını görmüyor dolayısıyla bilmiyoruz.Hatırlar mısınız -çok zaman geçmedi üzerinden-dolmuştakiler köprüden atlamayı düşünen adamı trafiği durdurdu diye "Atla" diyerek adamın intiharına sebep olmuşlardı.
Burası internetten hiç tanımadığımız binlerce kadının akıl almak, tavsiye almak/vermek ve bazen de o an tek çıkış noktası olarak görebilecekleri bir forum.Lütfen yorum yazarken kırıcı olmayan yapıcı cümleler kuralım.Lafım size değil sadece, burada karşı tarafın incinmesini hiç düşünmeden, o an ki karşı tarafın hatalarını büyük resimden gördüğünü düşünerek çat diye yazmanın ne size ne karşı tarafa hiçbir faydası yok.

Sizin ve karşı tarafın iyiliği adına yazmak istedim.Buraya insanların hangi psikolojiyle yazdığını görmüyor dolayısıyla bilmiyoruz.Hatırlar mısınız -çok zaman geçmedi üzerinden-dolmuştakiler köprüden atlamayı düşünen adamı trafiği durdurdu diye "Atla" diyerek adamın intiharına sebep olmuşlardı.
Burası internetten hiç tanımadığımız binlerce kadının akıl almak, tavsiye almak/vermek ve bazen de o an tek çıkış noktası olarak görebilecekleri bir forum.Lütfen yorum yazarken kırıcı olmayan yapıcı cümleler kuralım.Lafım size değil sadece, burada karşı tarafın incinmesini hiç düşünmeden, o an ki karşı tarafın hatalarını büyük resimden gördüğünü düşünerek çat diye yazmanın ne size ne karşı tarafa hiçbir faydası yok.
Kibarlığınızın, psikolojiden faydalanarak anlatışınızın eminim adıma çok faydası olacak.
Çok teşekkür ederim.

siz 4.kattan atlayınca eşiniz içkiyi bırakacak mı ki?

daha mantıklı şeyler düşünün.yaşınız küçük ama siz bir annesiniz artık. tedaviye yönlendirin. gitmiyorsa da terkedin. ne çekeceksiniz ya

Öncelikle Allah yardımcın olsun. Bu durumların ne kadar zor olduğunu biliyorum. Akrabalarımda bol miktarda böyle erkek var. Muhtemelen evlenmeden önce de böyledir ama evlenince düzelir diye düşünülür. Görüldüğü gibi düzelmiyor. Sonra çocuk olsun düzelir denilir çocuk olur düzelmez ama dışarıdan düzelmiş gibi görünür mutlu aile tablosu çizilir, çok şükür artık huzurları yerinde denilir. Çünkü artık kadının sesi daha az çıkar çocuğu için katlanır yuvam yıkılmasın diye sabretmeye başlar.
İlk hatan bu insanla küçük yaşta evlenmek olmuş ama bu konuda seni suçlamak kimseye fayda sağlamaz. Sen de kendini suçlayarak ya da duruma üzülerek intihara kalkışarak kendine edersin. Çocuğunu da o adama mahkum edersin. Arkandan ağlatıp vicdan azabı çektirerek cezalandırabileceğini düşünme, bir haftaya kalmaz yeni birisini bulur. Öldüğünle kalırsın aklını başına topla.
Çalışmaya başlayacaksın sesin gür çıkacak, kendine güveneceksin seni kaybetmekten korkmuyorsa ve düzelmiyorsa da yollarını ayıracaksın.

Babası yok. Kaynanam da pek oralı değil. Eşim 25 yaşında normalde iyi anlasiyoruz şiddet yok her zaman bana karşı evin içinde iyi huyludur sadece gece içmeye çok düşkün geç vakit olunca insan aldatilgini düşünmek bile öldürüyor

Evde içsin niye dışarda içiyor.alkol zaten pahalı. Bir de restoran bar gibi yerlerde iyicene pahalı. Bu sebepler alkolikler evde daha çok içer. Ya da evde karıları izin vermiyorsa başka insanların evinde onu da bulamıyorlarsa sokaklarda parklarda inşaatlarda viran boş yapılarda vs içerler. Siz izin vermediğiniz için dışardan içiyor olmasın.

Back
X