• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi ölen çocuklarıyla kalan anneler toplanalım

Yas sürecinin de evreleri var.

Kimse sizden veya çocuklarınızdan birdenbire unutmanızı, normal hayatınıza dönmenizi bekleyemez. Acınızı yaşamanız gerekiyorsa yaşayın. Bir süre sonra durumu kabullenip yavaş yavaş alışacaksınız.

Başka şeylerle oyalanmak size iyi gelebilir. Aileniz var, çocuklarınız destek alabileceğiniz insanlar var. En azından yalnız değilsiniz.

Hayatın bize getireceği belli değil. Siz acı bir tecrübe yaşamışsınız ancak bundan sonra her şey sizin için güzel olur umarım. :KK200:
Ben ne istesem olmadı hep aksilik oldu tam dedim oldu oh 8 gün sürdü o mutluluğumda

neden herkes soruyor genç miydi, nasıl vefat etti, hasta mıydı diye?
bunu bilmenin bize ne yararı var, ne yapıcaz yani velev ki 70 yaşında, velev ki kalp krizinden ne olacak öğrenince,merakımızı gidermek için insanların özel bulabileceği o açıdan hassas olabileceği kırılabileceği sorular sormamayı ne zaman öğreneceğiz acaba millet olarak.

neden herkes soruyor genç miydi, nasıl vefat etti, hasta mıydı diye?
bunu bilmenin bize ne yararı var, ne yapıcaz yani velev ki 70 yaşında, velev ki kalp krizinden ne olacak öğrenince,merakımızı gidermek için insanların özel bulabileceği o açıdan hassas olabileceği kırılabileceği sorular sormamayı ne zaman öğreneceğiz acaba millet olarak.
Evet anlatamıyorum dilim varmıyo arkadaşlar yazarsam kötü olıyorm gitti yok işte

Eşi ölen çocuklarıyla kalan anneler ne hissettiniz neler yaşıyosunuz hayat devam ediyor diyorlar ama etmiyo be çocuklara bakınca ne yapacaklar diyorum babasız bir ömür ben ne yapıcam diyorım onsuz nasıl yaşanır bilmiyorm gücümde yok isteğimde
Böyle bir durumda değilim fakat cani gönülden dua ediyorum Allah yardımcınız olsun herşeyde vardır bir hayır allah evlatlarınıza da size de daha güzel kapılar açsın

Evet anlatamıyorum dilim varmıyo arkadaşlar yazarsam kötü olıyorm gitti yok işte

Başınız sağolsun Allah sabır ve uzun omurler versin size ve yavrularınıza, uzun ömurlerden sonra butun kaygılardan uzakta, derdin tasanın olmadığı sonsuz cennetinde tekrar aile olarak kavuştursun sizleri.

Evden kovmus yeni gelin ust katta oturuyordu yeni gelin alt katta da kv olmaz demis atmis
Tabi arkadasima evlenmek istiyorsan kizlari ver mirastan esinden kalan ev araba herseyi vereceksin diye de baski yaptilar ayy Allah gostermesin kimseye
Kiz ben evlenmem dedikce ustelediler sukur gelen gelin cektirdide rahatladim

Allahim sana da sabrini verir insAllah
Garibim şu an ne yapıyor peki? Durumu nasıl maddi olarak? Allah basını versin böyle insanların. Oğullarının emanetine yaptıkları muamele ne kadar da kötü Allah ım.

Garibim şu an ne yapıyor peki? Durumu nasıl maddi olarak? Allah basını versin böyle insanların. Oğullarının emanetine yaptıkları muamele ne kadar da kötü Allah ım.
O kotu gelin geldikten sonra duzeldiler Allah a sukurler olsun karissmiyorlar maas karti da ev de araba da kendine kaldi
Hatta bir ara arabayi sat demisler esimin emaneti deyip sattirmadi
Allah kış kış etsin boylelerini kv nin esi olse gidip evlenecek misin diye sormak istedim ama annem engel oldu
Insan ayni yastiga bas koydugu insani unutabilir mi ha bosanma ayri tabi ama ask ile sevgi saygi ile olan birseyin sonu zor

Ben bebekken komşumuz varmış eşinin çok severmiş üşe yolcu edince gidişini pencerede izletmiş annm bu kadar sevme çok muhabbet tez ayrılık gettr dermiş sonra eşi şehit oldu😔 çoçukları yoktu sonra yeni bir yuva kurdu ikizlerioldu .Sizin evlatlarınız var durum daha farklı ama evlatlarınız eşinizden yadigar size bir avuntu eşinizin emanetleri biliyorum sınanmadığın acı hakkında konuşmak kolay iki kız evladım var tahmin ediyorum bence kızınız babasını unutmaz bn beş yaşımı bırakın bağzo bebeklik anılarımı hatrloyorum birde çoçukluk anılarını unutsakda o andaki hisleri unutmaxmışız rabbim sabır versin inşallah herşey güzel olur sizin için.Eşinizin mekanı cennet olsun

İyi akşamlar ben de babamı çok küçük yaşta yitirdim.4yaşındaydım şimdi koca bi kadınıım hala adı geçse bi baba bahsi yapılsa gözyaşlarımı engel olamam.bizim maddi olarak bir sıkıntımız yoktu.ataerkil toplumun erkeğe yüklediği misyonu sorgulardım hep.çocukken en kırıldığım şey Babası yok sözüydü.Birinin varlığı için görmek hissetmek gerekmez varlığını bilmek yeterli.herkesin bir anne babası vardır görmesek bile.ben çok hassas bir çocuktum az psikoloğ gezmedik kimse kolay bir süreçti diyemez.ama dünya öyle çok adil bir yerde değil.ben yıllarca bastırdım duygularımı kimseyle konuşmadım canım babam hakkında yaramın kabuk bağlamasına izin vermedim.çok büyük bir hataydı.koca bi hüzün içimde oysa yüzleşsem o çocuk kalbimle her şey çok daha farklı olabilirdi.4yılda olsa ben hep anılarımda yaşattım hiç unutmama yemini içtim.Her gece dzenli dualarım oldu.her aile farklı bizim nasibimize hasret dolu bir yaşam düştü.hala en büyük korkularımdandr bir gün unutmak.malesef zaman acımasız.güne hapsolmak olmuyor.iyilikte kötülükte elbet geçiyor hiç bir şey baki değil ve insan her şeye alışıyor.eşiniz canınz elbet ama yokluğuda rutininz olucak.maalesf zamanla unutacaksınız sesini kokusunu Şimdi bunları düşünmek acı vericek ama o zaman farkında olmayacaksınız.henüz tazeyken her şey kızınız için yazın isterim.hem içinizi dökün size terapi olsun hem kızınıza babasını anlatın tüm detayı ile.gelecekten korkmayın çocuklar sandığınzdan çok daha güçlü.rabbim yardımcınız olsun.Şu dünyada yalnız olmadığınızı ve her nefeste özlediğimiz kimselere bir adım daha yaklaştığımızı unutmayın.dualarımda olucaksınız.eşinizin mekanı cennet olsun.dayanma gücü diliyorum

Çok büyük bir acı, nurlar içinde yatsın. Ben şunu söylemeye geldim; abimle muhteşem bir ilişkim vardı. Babam gibi dağ gibi arkamdaydı ve ömrüm boyunca 60 yaşımda bile abim var diye güçlü olurum diyordum. 26 yaşında kazada öldü. İlk başta bende anlamadım sizin gibi. Terapi aldım ama işe yaramadı. İlaç kullanıyordum ama sanki boştu. Sanki biri içimde dehşet bir boşluk açmıştı , boğazımda hep düğüm ,inanılmaz bir sarhoşluk gibiydi. Sonrası kötü oldu. Sizi uyarmak istediğim konu bu. Yaşadığınız şey travma sonrası stres bozukluğu. Terapinin iyi gelmediğini düşünüyorsanız kesinlikle psikiyatrist desteği ve yeni psikolog desteği alın. Ben 4-5 ay öyle idare ettim , sonrasında anksiyete,okb ve insomnia Aynı anda vurdu ,3 yıl ağır terapi gördüm. Hala okb tekrarlar ara sıra,kontrol altında tutuyorum. Annesiniz , gözünüzün içine bakan evladınız var ,düşemezsiniz. Bende anneyim grip olunca bile yatamıyoruz , yaşadığım şeyler şimdi olsa çocuk perişan olur.

Sizin yaşamaktan başka çareniz yok. Hayat devam ediyor diyor herkes ,evet bu aşırı gıcık bir cümle. Her başsağlığı sinirinizi bozuyor,doğru, ama yapacak bir şey yok. Hayat sizin için mecburen devam ediyor çünkü evladınızın hayatı da devam ediyor. Kimse size neşelen ,gez toz eğlen ,ye iç diyemez. Hiçbirini yapmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz gibi yas tutun. Acıyı da kabullenin, ne zaman geçecek diye düşünmeyin,gün saymayın, geçmeyecek. Her zaman kalbinizin bir köşesi kopmuş gibi olacak. Sadece zaman geçtikçe soluğunuzu kesmeyecek o kadar. 13 yıl oldu abim gideli. O kadar komik ki ,13 yıl. Bana 13 ay gibi bile değil :( Tavsiyem terapiye ve kabullenmeye odaklanın. Çok zor biliyorum ama kızınız için dağ gibi durmalısınız.

Teşekkür ederim seninde başın sağolsun çocuklar olunca çok zor yüzlerine bakıp canım yanıyo dayanması zor onlar içinde sonrası içinde nasıl dayandınız nasıl yaptınız babasız gücüm yok aklım almıyo onsuz yaşamı hayatı yarım eksik yaşamayı

Daha cok taze acınız, zamanla azalacak , evladiniza sarilin, zaman herseyin ilaci emin olun
Siz simdi hem anne hem babasiniz , yikilmaya hakkiniz yok , kendinizi bu sekilde teselli edin artik çocuğunuzun herseyisiniz
İnanın bana gececek , o yuzden birakmayin kendinizi , cocugunuza lazimsiniz

Eşi ölen çocuklarıyla kalan anneler ne hissettiniz neler yaşıyosunuz hayat devam ediyor diyorlar ama etmiyo be çocuklara bakınca ne yapacaklar diyorum babasız bir ömür ben ne yapıcam diyorım onsuz nasıl yaşanır bilmiyorm gücümde yok isteğimde
Allah sabır versin😟

Çok büyük bir acı, nurlar içinde yatsın. Ben şunu söylemeye geldim; abimle muhteşem bir ilişkim vardı. Babam gibi dağ gibi arkamdaydı ve ömrüm boyunca 60 yaşımda bile abim var diye güçlü olurum diyordum. 26 yaşında kazada öldü. İlk başta bende anlamadım sizin gibi. Terapi aldım ama işe yaramadı. İlaç kullanıyordum ama sanki boştu. Sanki biri içimde dehşet bir boşluk açmıştı , boğazımda hep düğüm ,inanılmaz bir sarhoşluk gibiydi. Sonrası kötü oldu. Sizi uyarmak istediğim konu bu. Yaşadığınız şey travma sonrası stres bozukluğu. Terapinin iyi gelmediğini düşünüyorsanız kesinlikle psikiyatrist desteği ve yeni psikolog desteği alın. Ben 4-5 ay öyle idare ettim , sonrasında anksiyete,okb ve insomnia Aynı anda vurdu ,3 yıl ağır terapi gördüm. Hala okb tekrarlar ara sıra,kontrol altında tutuyorum. Annesiniz , gözünüzün içine bakan evladınız var ,düşemezsiniz. Bende anneyim grip olunca bile yatamıyoruz , yaşadığım şeyler şimdi olsa çocuk perişan olur.

Sizin yaşamaktan başka çareniz yok. Hayat devam ediyor diyor herkes ,evet bu aşırı gıcık bir cümle. Her başsağlığı sinirinizi bozuyor,doğru, ama yapacak bir şey yok. Hayat sizin için mecburen devam ediyor çünkü evladınızın hayatı da devam ediyor. Kimse size neşelen ,gez toz eğlen ,ye iç diyemez. Hiçbirini yapmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz gibi yas tutun. Acıyı da kabullenin, ne zaman geçecek diye düşünmeyin,gün saymayın, geçmeyecek. Her zaman kalbinizin bir köşesi kopmuş gibi olacak. Sadece zaman geçtikçe soluğunuzu kesmeyecek o kadar. 13 yıl oldu abim gideli. O kadar komik ki ,13 yıl. Bana 13 ay gibi bile değil :KK43: Tavsiyem terapiye ve kabullenmeye odaklanın. Çok zor biliyorum ama kızınız için dağ gibi durmalısınız.
Ahh sende canını kanını kaybetmişsin genç yaşta ne zor ne zorr diyorumki neden ben neden kendi halinde bi insanımdır kimseyw karışmam bişey demem sinirim çabam kendimledir neyin cezası diyorum ve kimseyle konuşamıyorm arayanlarla gelenlerle o teselli kelimeleri sinirlerimi bozuyo zoruma gidiyo hayat devam ediyo kelimesinden nefretvediyorummm etmiycek kimse anlamıyo o orda yatıyo şu çocuklar olmasa bende gidicem yanına ama onlar var herşey yarımmm

Ahh
İyi akşamlar ben de babamı çok küçük yaşta yitirdim.4yaşındaydım şimdi koca bi kadınıım hala adı geçse bi baba bahsi yapılsa gözyaşlarımı engel olamam.bizim maddi olarak bir sıkıntımız yoktu.ataerkil toplumun erkeğe yüklediği misyonu sorgulardım hep.çocukken en kırıldığım şey Babası yok sözüydü.Birinin varlığı için görmek hissetmek gerekmez varlığını bilmek yeterli.herkesin bir anne babası vardır görmesek bile.ben çok hassas bir çocuktum az psikoloğ gezmedik kimse kolay bir süreçti diyemez.ama dünya öyle çok adil bir yerde değil.ben yıllarca bastırdım duygularımı kimseyle konuşmadım canım babam hakkında yaramın kabuk bağlamasına izin vermedim.çok büyük bir hataydı.koca bi hüzün içimde oysa yüzleşsem o çocuk kalbimle her şey çok daha farklı olabilirdi.4yılda olsa ben hep anılarımda yaşattım hiç unutmama yemini içtim.Her gece dzenli dualarım oldu.her aile farklı bizim nasibimize hasret dolu bir yaşam düştü.hala en büyük korkularımdandr bir gün unutmak.malesef zaman acımasız.güne hapsolmak olmuyor.iyilikte kötülükte elbet geçiyor hiç bir şey baki değil ve insan her şeye alışıyor.eşiniz canınz elbet ama yokluğuda rutininz olucak.maalesf zamanla unutacaksınız sesini kokusunu Şimdi bunları düşünmek acı vericek ama o zaman farkında olmayacaksınız.henüz tazeyken her şey kızınız için yazın isterim.hem içinizi dökün size terapi olsun hem kızınıza babasını anlatın tüm detayı ile.gelecekten korkmayın çocuklar sandığınzdan çok daha güçlü.rabbim yardımcınız olsun.Şu dünyada yalnız olmadığınızı ve her nefeste özlediğimiz kimselere bir adım daha yaklaştığımızı unutmayın.dualarımda olucaksınız.eşinizin mekanı cennet olsun.dayanma gücü diliyorum
Kızımda senin gibi olacak biri baba deyince ağzını kapatmak istiyorum kız çocuğu ya babasız dağsız nasıl olurr benim babam çok iyi bir baba hep gücünü arkadaşlığını sevgisini gururla hissettim çok zoruma gidiyo neden biz diyorm çok erkendi diyorm kabullenmiycem yapamıyorm yapmamamda lazm dediğin gibi unutmak ne ağır bi kelime alışmak ne zor bi kelime

Canım benimm sen öyle deme.İnsanlar acı paylaşmak için hele ki genç yaşta yitirilmişse kimse hep bi vah vah tüh tüh modu.çocukta olsan anlaşılır ben bana acımalarını hiç istemezdim.yazık kelimesinden nefret ederim.bayram seyran gelicek aile meclisi toplanacak elbet yıllar geçsede bak falancanın evladı kocaman olmuş yok bakayım filancanın kızı nasıl?bir de insanların gideni yadetme durumu olucak.sinir bozucu farkındayım acınız size yeterken be diyo bu kadın diyebilirsiniz.Nolur çocuğunuza acımayın görün bakın ilerde nasıl güçlü bi insan olucak acılar insanı olgunlaştırıyor.ilahi adalet midir bilmem ama derdi veren gücünü de veriyor.size çok sorumluluk düşüyor.İnsanlar hep gidene yanar gençliğine dıymadı die.herkes kaderini yaşıyor.kalana zorluklarla baş etmek düşüyor.sizin babanız iyiymiş çocuklar dededen şanslı demektir.babası hayatta olup berbat şeyler yaşayan insanlarda var.lütfen üzülmeyin evet özlem hep olucak ama o özlemle yaşamayı öğrenceksiniz.başa gelmeden anlaşılmıyor malesef.keşke insanlar meraktan önce duyarlı olmayı başarabilse.İnstagramda sepin inceer diye bir kadın var o da çocuklarının babasını sonsuzluğa uğurladı.takip edin yas sürecini tüm duygularını çığlağıyla yaşıyor.Aynı derdi paylaşan insanlarla bir arada olmak rahatlatıyo taziye eviymiş teselli konuşmalarıymış hikaye.bizim en büyük şansımız annemdi bize adadı hayatını çoğu babadan daha baba oldu.şimdi ne söylesem nafile acınız çok taze.güçlü olmak zorundasın falan boş insansın robot değil duygularını doyasıya yaşa acını da yasını da bastırma kendini.ruhun iyileştiğinde çocuklara da faydan artacak.onların sana ihtiyacı var totalde aradığımız dağ baba olmak zorunda değil.ne yaman fırtınalara gögüs geren başı dumanlı analar var umarım siz de öyle olursunuz.Aile apartmanı su süreçte kafanızı toparlamak için iyi bir liman olabilir.maddi durumunuz elverirse mutlaka kendi eviniz çocuklarınızla birlikte kendi düzeniniz olsun.Hayat farklı farklı imtihanlar sunuyor hepimize.bu büyük acı yeni bir başlangıç. yaşadıkca kendinizdeki güce şaşırcaksınız.neden ben sorusuna asla tatminkar bir yanıt bulamayacaksınız.kocaman sarılıyorum sana.söz veriyorum alışmak istemesende iyi hissetmek istemesende geçecek artık yeni bir sen var.bir gün mutlaka sevdiğine kavuşacaksın.O toprak altında yatıyor diye düşünme aslında hep sizinle zaman kanıtlayacak bunu sana.rüyalar her zamankinden daha fazla anlam yükleyeceksin.yolun zorlu ama yalnız değilsin.kimler geldi kimler geçti bu yoldan.bu düzen böyle devam edicek hayatın kanunu.Acı gerçek.alışacaksın kardeşim.sonunda bu acının mukafatını mutlaka alıcaksın.Mevlana,Yaradan’ın sevdiği kullarını sıkıntı ile imtihan ettiğini söyler: halıcının kıymetli halıları döverek tozunu çıkarması böylece daha değerli hale getirmesini örnek vererek.her ye da geç biticek

Allah rahmet eylesin, size de yardımcı olsun. Çocuklarınıza bu üzüntünüzü belli etmemeye çalışın ve güçlü durun. Söylemesi kolay yaşaması zor biliyorum. Ama siz güçlü olunca çocuklarınız da güçlü durur. Allah ım annelerine sağlıklı uzun ömür versin. Peygamber Efendimiz de yetimdi. Annesini de küçük yaşta kaybetmişti. Dinimizde de yetim çocukların ayrı ve önemli bir yeri vardır. Sizin çocuklarınız çok kıymetli.

Eğer acin yeniyse anlayabilirim ama aradan zaman çok geçtiyse bu laflar'' kızlarim nasıl yapacak eksik kalacaklar işte herkese inanacaklar bilmem ne bu sözler çok dramatik. Benim de babam öldü hem de ayim bile cikmamisken. Ama yaşıyorumm gayette iyiyim. Hayat herkese adil olsa zaten onca insan çok daha büyük acılar çekmezdi. Kabul ve yola devam.. bu hayatta çok fazla zorlukta büyüyen insanlar nasıl yaşıyor nasıl tutunuyor bunun farkındayım. özlem ve keşke daha farklı olsaydı diye dusunebilmek normal, evet ama bunu dramatik olarak hayatın merkezine koymak sana da çocuklara da zarar. Bebeklik döneminde zaten baba sevgisi almak çok önemli onu almış en azından. Bilinçaltında babasının sevgisini saklıyor. Özleminizi acınızı anlayabiliyorum ama kaybın üstünden çok zaman geçtiyse bu sözler aynı durumu yasamis biri olarak bana çok fazla geldi. Çocuklara bukadar aciman iyi degil.terapi falan alın.

Back
X