Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

derdi apaçık paralar. sizinle evlenirken size muhtaç bir aileniz olduğunu ve ara ara onları destekleyeceğiniz baştan konuşsanız iyi olurmuş.

bir de hanımlar eşiniz biraz hesapçıysa her haltı adamlara söylemeyin.

açık açık ben ödeyecem ben alacam demeyin.

batıyor bazılarına.

ben böyle tepki verceğini düşünmedim. annemler onun yanında bir kaç kez beni üzdü. ondan sonra cephe aldı

Aile ve çocuklar arasında olur böyle şeyler.
Eşiniz bir adım geri dursun.

Keşke eşinize o zaman büyütülecek bir şey olmadıgını falan söyleseydiniz. Ailenizi eşiniz bile olsa kimseye kötülemeyin. Yarın öbür gün işler yolunda gitmediğinde döneceğimiz liman onlar...

Siz de düşünmeliydiniz. Evlilik heyecanı içinde aklımıza mı gelmedi anlamadım... siz evden gittikten sonra birden eve para yağacağını mı zannediyordunuz? İlla ki eliniz üzerlerinde olacaktı... eşiniz de bunu anlamalı.

ben çalışıyordum bugüne kadar. annem de küçük kardeşimle ilgileniyordu

tabiki para yağmayacak. annemin bir şeyler yapabilceğini düşündüm sonsuza kadar ben destek olamam.
ama bu parayı onlara vermek istedim hepsi bu

tazminat alıp da saklamam da hoş olmazdı.

Anneniz çalışamazmı eşinize bir danışın belki ona göre bir iş bulabilirsiniz. Gerçektende ailenize bir ömür boyu siz bakamazsınız, kendileride çabalamaları lazım.

ben çalışıyordum bugüne kadar. annem de küçük kardeşimle ilgileniyordu
Küçük kardeş artık ilkokula gidiyor, yani anneniz bütün gün onunla ilgilenmiyor. En kötü ihtimalle evden yapıp satabileceği bir şey düşünülemez mi? Bir de benim asıl anlatmak istediğim; evlenmeden önce eşinizle, aileme şuan ben bakıyorum, muhtemelen evlendikten sonra da bir süre destek olmak zorundayım, durumlarını görüyorsun, geçinmeleri imkansız şeklinde bir konuşma yaptınız mı? Yaptıysanız ve şimdi böyle tepki gösteriyorsa, çok ayıp ediyor. Ama bu konulardan hiç haberi yoktu ve şimdi karşısına çıkıyorsa, eşinize de hak vermek lazım.

Bekarken çalıştığınız için ödenmiş bir tazminat olduğu için Benim fikrim o para üstünde söz Hakkı Yok bu yüzden bence doğalgazı döşeyin ve mezarını yaptırım hayra girersiniz sonra isteseniz de yapamazsınız çok başınızı duvara vurursunuz. İlla ki yaptıramayacaksın diye ısrar edip sizi sıkıyorsa da rest çekin ve yaptırın karışmaya Hakkı Yok.

Eşiniz ayıp etmiş, ihtiyacınız yokken böyle söylemesi. Bunları baştan konuşmalı yediniz. Bir şey söylediğinde , konuşmuştuk diyecektiniz.
Anneniz ise girdiğinde de kardeşlerimize harçlık verebilirsiniz. Ailesinin siz. Onlar görmezse Allah görür.

tabiki para yağmayacak. annemin bir şeyler yapabilceğini düşündüm sonsuza kadar ben destek olamam.
ama bu parayı onlara vermek istedim hepsi bu

Para senin , evlenmeden önce çalışıp hak etmişsin, vereceğim de bu kadar
Yardıma ihtiyacı olan bir ailen olduğunu zaten biliyor, aklınca şimdiden önünü kesmek istiyor
Sen bu kadar hassas davranıp, hakkı olmayan bir para ile ilgili onun gönlünü yapmaya çalışırken onun tavrına bak, eşini de iyi tart bence

Genç çalışan insanlarsınız. Ailelere bu kadar iyiliğiniz dokunsun. Keşke bana fazla kalsa da anne babama yardım edebilsem.
Kız ailesi erkek ailesi farketmez. Böyle ufak tefek şeyler evlatlarca yapılmalı.
Siz çalışır zamanla düğün borçlarını bitirirsiniz sonuçta..
Eşiniz ailenizle ilişkinize eleştirel olarak karışmamalı. Çok fazla malzeme vermeyin..

Bu arada borcunuz varken çocuk falan yapmayın bence...

Küçük kardeş kaç yaşında onada kalmasını babanızın maaşı peki neyse ben normalde de tüm kazancınızı eşinizin bilmesi taraftarı değilim dünyanın binbir türlü hali var çünkü

Eve benim baktığımı ailemin durumunu biliyordu, ben zaten işten ayrıldım iş saatlerimiz uymuyordu eşimle. şu an çalışmıyorum

Senin paranla ahkam kesecek cesareti esinize vermeseydibiz bunlar olmazdi ?

toplu para alıcaz ve önümüzdeki ay hiç borcumuz kalmayacak bizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…