- 17 Mayıs 2018
- 794
- 1.678
- 63
- Konu Sahibi derdime derman
-
Hayatim simdiden bu adam bu kadarini yaptirmiyor. Bilmiyomuydu ailenin durumunu? Cocuk icin acele etme derimPart time da olsa iş bakıcak kendine. ama o parayla doğalgaz yaptıramaz. bunu da ben yaptırmak istedim.
ben böyle tepki verceğini düşünmedim. annemler onun yanında bir kaç kez beni üzdü. ondan sonra cephe aldı
ben çalışıyordum bugüne kadar. annem de küçük kardeşimle ilgileniyorduBu gibi şeyler evlenmeden önce konuşulmalı. Sizin tarafınızdan bakınca, elbette ailenizin ihtiyacı varsa yardım etmelisiniz, lafı bile edilmemeli diye düşünüyor insan. Yani onlar zorluk çekerken, zaten gönül rahatlığıyla yaşamanız çok mümkün değil. Ama bir de eşiniz tarafından bakmak lazım; siz artık bir ailesiniz, kararlar ortak alınmalı, bütçe ortak oluşturulmalı, gerekiyorsa gelecek için birikim yapılmaya başlanmalı...vs. Aslında tek bir haklı taraf yok, zamanında konuşulmadığı için şimdi sorun olan konular var. Bunu da eşinizi güzelce ikna etmekle, aileniz kıymet bilmese de, evlat olarak onları zor durumda görmekten nasıl mutsuz olduğunuzu anlatmakla ve bu maddi desteğin ömür boyu sürmeyeceğini tekrar tekrar söylemekle çözebilirsiniz ancak. Anneniz neden çalışmıyor?
tabiki para yağmayacak. annemin bir şeyler yapabilceğini düşündüm sonsuza kadar ben destek olamam.Aile ve çocuklar arasında olur böyle şeyler.
Eşiniz bir adım geri dursun.
Keşke eşinize o zaman büyütülecek bir şey olmadıgını falan söyleseydiniz. Ailenizi eşiniz bile olsa kimseye kötülemeyin. Yarın öbür gün işler yolunda gitmediğinde döneceğimiz liman onlar...
Siz de düşünmeliydiniz. Evlilik heyecanı içinde aklımıza mı gelmedi anlamadım... siz evden gittikten sonra birden eve para yağacağını mı zannediyordunuz? İlla ki eliniz üzerlerinde olacaktı... eşiniz de bunu anlamalı.
tazminat alıp da saklamam da hoş olmazdı.derdi apaçık paralar. sizinle evlenirken size muhtaç bir aileniz olduğunu ve ara ara onları destekleyeceğiniz baştan konuşsanız iyi olurmuş.
bir de hanımlar eşiniz biraz hesapçıysa her haltı adamlara söylemeyin.
açık açık ben ödeyecem ben alacam demeyin.
batıyor bazılarına.
Annem de çalışma konusunda çok hevesli değil. babamdan maaş alan kardeşimden destek istedi.Anneniz çalışamazmı eşinize bir danışın belki ona göre bir iş bulabilirsiniz. Gerçektende ailenize bir ömür boyu siz bakamazsınız, kendileride çabalamaları lazım.
Küçük kardeş artık ilkokula gidiyor, yani anneniz bütün gün onunla ilgilenmiyor. En kötü ihtimalle evden yapıp satabileceği bir şey düşünülemez mi? Bir de benim asıl anlatmak istediğim; evlenmeden önce eşinizle, aileme şuan ben bakıyorum, muhtemelen evlendikten sonra da bir süre destek olmak zorundayım, durumlarını görüyorsun, geçinmeleri imkansız şeklinde bir konuşma yaptınız mı? Yaptıysanız ve şimdi böyle tepki gösteriyorsa, çok ayıp ediyor. Ama bu konulardan hiç haberi yoktu ve şimdi karşısına çıkıyorsa, eşinize de hak vermek lazım.ben çalışıyordum bugüne kadar. annem de küçük kardeşimle ilgileniyordu
Bekarken çalıştığınız için ödenmiş bir tazminat olduğu için Benim fikrim o para üstünde söz Hakkı Yok bu yüzden bence doğalgazı döşeyin ve mezarını yaptırım hayra girersiniz sonra isteseniz de yapamazsınız çok başınızı duvara vurursunuz. İlla ki yaptıramayacaksın diye ısrar edip sizi sıkıyorsa da rest çekin ve yaptırın karışmaya Hakkı Yok.Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
tabiki para yağmayacak. annemin bir şeyler yapabilceğini düşündüm sonsuza kadar ben destek olamam.
ama bu parayı onlara vermek istedim hepsi bu
sorması ayıp alacağınız tazminat ne kadar?derdim para değil diyo beni korumak istiyormuş.
bir şey anlatmasam da yanında olan şeyler var. onlar istinaden söylüyor.
Eve benim baktığımı ailemin durumunu biliyordu, ben zaten işten ayrıldım iş saatlerimiz uymuyordu eşimle. şu an çalışmıyorumKüçük kardeş artık ilkokula gidiyor, yani anneniz bütün gün onunla ilgilenmiyor. En kötü ihtimalle evden yapıp satabileceği bir şey düşünülemez mi? Bir de benim asıl anlatmak istediğim; evlenmeden önce eşinizle, aileme şuan ben bakıyorum, muhtemelen evlendikten sonra da bir süre destek olmak zorundayım, durumlarını görüyorsun, geçinmeleri imkansız şeklinde bir konuşma yaptınız mı? Yaptıysanız ve şimdi böyle tepki gösteriyorsa, çok ayıp ediyor. Ama bu konulardan hiç haberi yoktu ve şimdi karşısına çıkıyorsa, eşinize de hak vermek lazım.
annenlere vereceğim para 3500 civarında. çok da değilsorması ayıp alacağınız tazminat ne kadar?
nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın bence
Senin paranla ahkam kesecek cesareti esinize vermeseydibiz bunlar olmazdi ?Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
toplu para alıcaz ve önümüzdeki ay hiç borcumuz kalmayacak bizimGenç çalışan insanlarsınız. Ailelere bu kadar iyiliğiniz dokunsun. Keşke bana fazla kalsa da anne babama yardım edebilsem.
Kız ailesi erkek ailesi farketmez. Böyle ufak tefek şeyler evlatlarca yapılmalı.
Siz çalışır zamanla düğün borçlarını bitirirsiniz sonuçta..
Eşiniz ailenizle ilişkinize eleştirel olarak karışmamalı. Çok fazla malzeme vermeyin..
Bu arada borcunuz varken çocuk falan yapmayın bence...
nasıl veriliyor o cesaret ?Senin paranla ahkam kesecek cesareti esinize vermeseydibiz bunlar olmazdi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?