Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

Evlendikten sonra bir dönem artık kendi hayallerimiz için para biriktirmeliyiz. Çok şükür annemin ihtiyacı da yok diyerek yaşadım. Sonra baktim ben keriz, ben Avanak. .
Bir başladım ailem için harcamaya.
Ablam borç para ister tatile gider, geri almam.
Anneme pahalı hediyeler alırım. 1700 gibi..
Babamlarin mezarını yaptırdım 4bin oraya..
Verdikce iyi hissediyorum.
Aileme harcadıkça mutlu oluyorum.
Sefam olsun.
Hadi lafını etsin bakalım neler oluyor..

Evet onun parası onun olsun benimki benim.

Böylesi daha güzel :) yemisim evlilik kurumunu..

Annenizin durumunu anlıyorum gerçekten çok zor. Ancak taşıma suyla değirmen dönmez derler ya ne zamana kadar yardımda bulunabilirsiniz ki? Şimdi para vermenize karşı olmaktan ziyade sizin bu durumu alışkanlık haline getireceğinizi düşünüyor bence. Ayda 300-500tl vermek sıkıntı değil verilebilir bence. Ama anne ve kardeşleriniz bu ek 300-500tl ile de geçinemez. Siz evlenirken ailenizin nasıl geçineceğini konuştunuz mu? Anneniz işe girseydi siz öyle evlenseydiniz keşke. Yarın çocuk sahibi olsanız siz de çalışamayacaksınız ne anneniz geçinebilir ne eşiniz eskisi gibi para yetiştirebilir. Annenize sorun ne yapmayı düşünüyormuş diye bence.

tabiki para yağmayacak. annemin bir şeyler yapabilceğini düşündüm sonsuza kadar ben destek olamam.
ama bu parayı onlara vermek istedim hepsi bu

Anneniz bu yaşına kadar çalışmadıysa, üniversite mezunu yada iş deneyimli insanların dahi işsiz kaldığı şu donemde nasıl bir işe girecek sizce?
Sağlığı neye el verir? çalışan bir insan annesine 200-300-500 aldığı maaşa bağlanılarak evli olsa dahi destek olabilir.
Yarın öbür gün anne çocuğuma bak diyeceksiniz muhtemelen. Bir şeyler beklerken iyi, vermeye gelince kötü.
Aynı durumda eşinizin annesi olsaydı size sormayacaktı bile. Ve tabiki onun da destek olması gerektiğini söylerdim. Ailelerimizi sokağa atıp aç bırakamayız öyle değil mi?

canım ben de öyleyim. mezun olduğumdan beri hep ailem için çalıştim. çeyiz düzerken bile eksik etmedim hiçbir şeylerini.
onların eksiği olunca içim acır

seni enayi yerine koyuyorlar diyo eşim. kardeşin geziyor dilediğini harcıyor. eziyeti sen çekiyorsun diyor.

Ben farklı bir boyuttan bakıyorum olaya...
Eşini haklı buluyorum ,çünkü; Aynısını bir erkek yapınca ,yani ailesine yardım edince topa diziyoruz.
Sen eşinle evlenmeden evvel konuşmalı ve bu paranın ailene gideceğini belirtmeliydin.
Benim için evlilik ve aile olma kavramında ,senin benim YOK anlayışı.
O para benimdi zaten,ondan birşey istemiyorum demeniz hoş değil.
O halde o da kendi parasıyla istediğini yapsın ,bu böyle sürsün gitsin.

Bazı şeylerde dik olmamak lazım.
Sende bir miktar para mı var ? Ben olsam eşime derdim ki ;
''Hayatım ,zaten bizim ihtiyacımız yok. Gel bu parayı sadaka ve hayır niyetine kullanalım .1000 tl sizinkilere verelim mutlu olsunlar ,2500 tl bizimkilere verelim.
Biliyorsun ailemin durumunu ...
Çalışmaya başlarsam da ,birazcık sizinkilere birazcık bizimkilere yardım ederiz.

Bu şekilde dersen cephe almaz. Herkes için ailesi kıymetlidir.
İhtiyaçları olmayabilir ,hediye alırsın sende ailene yaptığının düşüğünden ama tek taraflı düşünmemiş olursun.

Yani benim eşim gelip karşıma her ay aileme yardım edeceğim ,sende çalıştığını ne yapmak istersen yap deseydi çok kızardım.

Suç eşinde değil ki sende.. evdeki olayları niye eşine yansıtıyorsun ki.
Kıyamet kopsa onun bilmemesi lazım.. ne de olsa el oğlu bir yerde böyle işine gelmediği yerlerde yüzüne vurur.

Kırılıp bir köşeye çekileceğine sert ve kararlı ol. O benim annem ne yaparsa yapsın annem ve kimse annemle arama giremez diyeceksin.
Tabi ki de yardım edeceğim.. buna sen müdahale edemezsin de!
Ayrıca o para sen evlenmeden önceki emeklerinin karsılıgı bunun için hesap mı vereceksin!

zamanında sordum kavga çıkardı annem sanane dedi bana :) artık sormuyorum.
okuyan kardeşimin ihtiyacı yok iyi maaş alıyor babamdan. anneme destek olur. ben de olurum diye düşündüm hep. en azından küçük kardeşimin masraflarını karşılarım diye düşündüm.

seni enayi yerine koyuyorlar diyo eşim. kardeşin geziyor dilediğini harcıyor. eziyeti sen çekiyorsun diyor.

Ay Yok artık sizin aklınız Yok muymuş ailenize karşı doldurmaya çalışıyor?
Hem enayi isem ben enayiyim.
Bu adam allah rızası diye bir şey de mi duymadı?
Siz annenize yaranmak için değil, evlat olduğunuz için, ailenizin ihtiyacı olduğu için yardım edeceksiniz...
Kadının eline 400 lira geçiyor.
Siz her ay 300 lira verseniz bile zaten kardeşiniz vermeden geçinemezler.
Kardeşinizin elinde para kalıyorsa, o da destek olacak mecbur zaten.

Bir kere eşiniz çiğ bir insan... açılan ilk maddi konuda babanızın mezarını öne sürmüş. İnsan bunu anmaya utanır yahu...

canım ben anlatmıyorum ki annem eşimin yanında bana kötü davranıyor tersliyor. kendi gördü yani bir şeyleri

evet bu çok dokundu zaten bana. ben de görüyorum neyin ne olduğunu dedim zaten. onlar zor durumdayken ben rahat edemem

Anneniz sanane diyorsa acaba eşiniz mi haklı? Size hep kötü ve ters davranıyorsa o da alınmıştır. Bence her ay biraz köşeye para koyun anneniz isteyince verin. Ya da sezon başlarında kardeşlerinize mont ayakkabı falan alırsınız. Paranız köşede kalsın.

evet bu çok dokundu zaten bana. ben de görüyorum neyin ne olduğunu dedim zaten. onlar zor durumdayken ben rahat edemem

Kendi annesini böyle bir durumda bırakır mıymış ne hali varsa görsün diye?
Gerçekten anlamadım.. adam çalışıyor, kira geliriniz var, siz de çalışacak olsanız aileniz için 300 liranız Yok... ayıptır..

Peki sen yaparsın daha sonra yine kötü olursun cümlesindeki gerçeklik payı nedir ?
annem çok olumlu biri değil. sürekli ses yükseltir hemen kızar. insan içinde de olsa tersler bağırır.
artık çocuk değilim ve eşimin yanında da bana bunları yaptı bir iki kez. eşim de gücüne gidiyor.
sen her zaman onları düşünüyorsun diyor onlar sana iyi davranmıyor diyor
eşimin yanında bile beni kötülüyorlar, sen zevksizsin sen öylesin böylesin. onlara göre normal ama ben de üzülüyorum utanıyorum haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…