Canım daha 6 aylık evliymişsin eşinde bilmiyordur nasıl davranacağnıı sen yönlendireceksin önceden gidip annene beğeneceksin eşine de bende bunu anneme beğendim diyeceksin aldıracaksın. Aslında biz şöyle yapıyoruz. Hediye alıyorsak eğer herkes birbirinin parasını ödemeli. Şöyle ki ben onu annesine hediye alıyorsam ben alıyorum sonuçta ben kendi maaşımdan veriyorum o ayrı hediye alacaksa annesine kendi veriyor parasını ama genelde onun annesine beraber bir hediye alıyoruz yarı yarıya veriyoruz. Benim anneme de aynı şekilde onun da annesi olduğu için benim annem, yarı yarıya veriyoruz. Kendi annesine alırken bazen sadece o da veriyor parasını. Ama o kendi annesine alırken siz o benim de annem yarısını ben vereyim demiyorsanız ya da ayrı bir hediye almıyorsanız o da sizin annenize alıp parasını verme gereği duymuyor olabilir. Bunu ona bırakmayın gel beraber seçelim deyin. Eşim kendi annesine bile hediye almış değil biz evlenene kadar ben düşünüp alırım çanta aldım mesela ben, benim de tuzum bulunsun dedim yarı yarıya verdik. Annem şehir dışında onu alamadım gittiğimde bir zaman alıcam ama kendi anneme de alsam ya kendi maaşımla alırım ya yarı yarıya bölüşürüz bazen o alır öyle yani. Evliliğiniz çok yeni hemen kendini ailesine eşine karşı bileme öğrenecek zamanla.