Eşim ailemle mesafeli olmak istiyor.

Evet erkekler arasında hanımcı diye bir kavram var ya hani. Hanımın ailesine çok gidip gelme bile belirli bir segment onlar için. Eşim bundan etkilenen biri hissediyorum.
3. Kişiler ailede her zaman sorun olur . Bayramda seyranda gitsin ne olacak yani ? Önemli olan orda bulunduğu süre içindeki beyefendi tavırları . Sizi gururlandırması , yüceltmesi . Her hafta gitse yok şöyle oldu böyle olmadı dese daha mı iyi olacak ?
Aynı şey sizin için de geçerli . siz de eşiniz tarafına gidince onu ailesinin yanında kıracak, arada bırakacak davranışlarda bulunmayın.
Akşam herkes evine gidince eşinle huzurlu olman önemli .
 
Arkadaş gibiden kastım yani büyüklük taslayan huzursuz eden biri değil. Ama onun ki bana eşimi övmekten başka kelamı yok.
 
Haksızlık, bunun altında yatan sebebi bulmadan çözmek çok zor. Bence bir aile büyüğünüz ya da psikoloğa danışmanız gerekir, bir çok yakınım benzer sorunları bu şekilde çözdü
 
Ben daha fedakar durumdayım sanırım, ama yoruyor...
yorar bende öyleydim bıraktım hep sen hep sen bi yere kadar, kv her aradığında söylüyor şakayla karışık özlemiyo gelinim artık beni aramıyo der aa öyle mi oldu özletirim kendimi özle bakalım falan diyip geçiştiriyorum umrumda değil, ve etraf kesinlikle etkiliyor hanımköylü hanımcı diye lakap takıyolar ,kuzenleri abisi falan da eşimin kv kp tarafına uzak,hatta amcasının oğlu nişanlıma kendi kv sinin onu sevmediğini büyük damadı sevdiğini falan anlatmış bende onları sevmiyorum falan demiş nişanlıma, nişanlımın abisi desen kv kp in yüzüne bakmaz hoşgeldiniz güle güle çok kez denk geldim o insanlar oğlum nasılsın diye hal hatır sorarlar,neymiş sürekli görüşüyolarmış zaten onlarda kalmaya gidiyolar çocuklara falan bakıyolar , ee aynı mantık senin anne babanda da var anneni gelip öpüp sarılıyosun muhabbet ediyosun nişanlımın da bunlardan etkilendiğini düşünüyorum ben
 
Etkileniyorlar, birbirine oğlum kv kp git diyen erkek vardır inşaallah. Ama eşimin çevresinde şu an yok. Fesatlık var ailesinde, insan evladına karşı tarafa saygıyı aşılar. Eş neyse aile odur. Mesafe candır ama samimiyet başka bir kıymet.
 
ama esim ailemle gorusmek istemiyor cunku...dediginde mantikli bi sebep gerekmez mi? yani “hiic oyle, istemiyorum iste” bile belki gecerli olur.

ama adamdaki tribe bak, damadin agirligi olur diye konusmak istemiyor. ne lan bu damat ferit pasa mi diyesi geliyor insanin.

istek belki normal karsilanabilir ama sebebi asssirii sacma.
 

O zaman esin ile konusmalisin. Sende kalmasini istemedigini. Ayni sekilde annenlerde kalmiyor diye örnek ver.
Yinede dinlemiyorsa, kv'den geldigi gün, sen annenlere git. Kendisi agirlasin annesini. Göstereceksin rizan olmadigi.
 
Rütbeli damat kesin,ne ağırlığı olacak o damatın saygılı seviyeli olsun yeter yani.
 
Eşimin ailesi benim ailem değil sürekli içli dışlı olmak istemem. Eşim de benimkiyle istemez. Ben bir sorun göremedim. Siz ayrıca görüşün ailenizle, eşle birlikte de iki aileyi ziyaret edersiniz uygun zaman aralıklarında
 

konuşmak istemiyor değil de ben aramıyor diye algıladım

yani laf olsun diye aramak konu

eşim ailemden kimseyi hiç laf olsun diye aramadı yani aklıma geldiniz hal hatır sorayım gibi bir durum yok bizde

ben de o da gerekirse herkes kendi ailesini arar bu evlatlık yükümlülüğü ama karşı tarafın böyle bir yükümlülüğü yok

görüşüldüğünde de herkes gayet sıcak görüşür

evimize gelirlerse en iyi ağırlamaya çalışırız yine annem babam da biz gidince aynı şekilde

damadın ağırlığı olur cümlesi saçma olabilir de olayın özeti ben kaynana ile ne konuşacağım

hani senin yaşın tutar mı bilmem Mehmet Ali Erbil'in bir eşi vardı Sedef galiba

onun da annesi vardı Mehmet Ali Erbil ile yaşıt magazin çalkalanırdı

yani arada böyle bir kafa dengi durum yoksa arayıp ne konuşulacak ki

ben burada yorumlarımda gelinlere de yazarım babamı aramıyorsun diyor eşim konularından

bir gelin kp ile açar telefonu da ne konuşur, aynı şekilde bir damat ne konuşur kv ile

ben bu görev modlu aramalardan hiççç hoşlanmam, ara diyen olursa da arayacağım varsa da aramam

ha yakın evler ve ne sıklıkta gidilmeli konusunda da gelinlere aman her hafta gitme, gerekirse eşin yalnız gitsin derken kadınların adamları yanlarında çanta gibi gezdirmesine de onay veremem

yukarıdaki yorumumda da yazdım, aile olmak gereken ortamlara geliyorsa, (bayram, seyran, düğün cenaze gibi) her aileye gittiğinde gitmesini beklemeye gerek yok
 
O zaman esin ile konusmalisin. Sende kalmasini istemedigini. Ayni sekilde annenlerde kalmiyor diye örnek ver.
Yinede dinlemiyorsa, kv'den geldigi gün, sen annenlere git. Kendisi agirlasin annesini. Göstereceksin rizan olmadigi.
Çok büyük kavgalardan korkuyorum. İyice onlar sebebiyle tartışmaktan.
 
Her anneyle damat aynı değil zaten,benim damat'la sohbetlerimiz olur.

hanım abla sohbetin olur da damat aklıma düştün deyip telefon falan eder mi

yani evde bir arada otururken herkesle sohbet ederim, bak çenem de bayağı düşük de kp i arasam ne konuşacağım telefonda

ya da kv yi arasam şimdi

nasılsın, ne yapıyorsun, aman sağlığına dikkat et sonrası nasıl bir cümle ile muhabbet devam eder

örneğin anneme kedi çılgınca koşuyor evde diye muhabbet açarım, onun tepkisini bilirim ama kv ye bu cümleyi söylesem kim bilir ne cevap verir

ben yeni gelin falan değilim ama yine de kv ile paylaşacaklarım sınırlıdır, bir erkeğin de kv si ile paylaşabilecekleri benimkinden azdır sanki
 
Damat arar benide,öyle sık sık belki görüşmeyiz telefonda da,anne seni merak ettim nasılsın diye sorar konuşuruz öyle.
Bende ararım onu konuşuruz.
K.valideylede konuşuruz oda arar bende ararım onu.
Ordan burdan konuşma çıkıyor genelde,şu var birde çok kızgınsam bir süre aramam yada telefonu açmam.
 
ailelerle içli dışlı olmak genelde sıkıntı yaratır, şanslısın sen de mesafeli olabilirsin böylece eşinin ailesiyle
 
hepsine katiliyorum yani insan zaten belli bir yastan sonra tanisip tamamen “aile” olamaz bana biraz ters geliyor zaten bu durum. paylasabilecegin sey kisitli yani. gorusunce iyi vakit gecirirsin, ihtiyaclarinda yanlarinda olursun, ha cok seviyorsan arada bir ararsin falan bu yeterli.

ama gorusmek istememe veya mesafeli olma durumunu “ben damadim ya bi agirligim olsun” diye yapmak cok komik, hala oyle geliyor bana. ki adamin tavri bence telefonun da otesinde, konu sahibi aileme gidelim demeye cekiniyormus sanirim ziyarette de sorun yaratiyor.

benim sevgilim babamla cok konusur, mesela ben babami aradigimda o da alip telefonu hemen halini hatrini sorar. babam inanilmaz memnun olur bu durumdan. ama onun icinden gelir. o ailesini aradiginda ben odadan kacarim simdi beni de isterlerse diye. konudaki adam da benle ayni olsa hiiiccc problem degil delikanli gibi soyluyor istemedigini derim.
 
Bence sen aralarını ısıtabilirsin öyle bi mesafe gereksiz bana göre
 
Bu pek doğru değil. Babana seni sevdiğinden dolayı samimiyet kuruyordur adım atıyordur ama sen bu emekten adımdan kaçıyorsun bu durumda. Öyle gözüktü bana :) delikanlılıkla hiç bağlantısı yok bence.
 
Aileme nasılsa öyle davranırım.Sadece yanlış yapılan bir hareket varsa ortada ailesinden bana karşı,o zaman tabi ki onun benim aileme davrandığı gibi eşit davranmam. Kısasa kısas yapmak için ailelerin yanlış bir hareket yapıp yapmadığı da önemli benim için.
Misal annem çok iyi davranır,aile içimize karışmaz huzur bozmaz diyelim,eşimin annesi de tam tersi olsun.Bu durumda ben annesine tabiki sadece merhaba merhaba olurum,eşimin annesi olduğu için saygı göstermekten öteye geçemez ilişkimiz. Bundan kaynaklı da eşimde sen benim anneme böylesin bende senin annene böyle olurum derse,hop orda dur benim annem senin annenin yaptığı yanlışları yapmadı,böyle kısas yapamazsın derim.
 
hajahaajha yok bizim durumumuz farkli, annesiyle ben anlasamiyorum. damdan durumu bildigi icin direkt ona yazdim.

delikanlilik esinize hakaret degildi, yani istemiyorsa bunu direkt “istemiyorum” seklinde soylemesi daha dogru, “damadin agir olmasi gerek” durumunu ortaya atmasini bahane olarak gordum. umarim cozulur sorununuz ne diyeyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…