3. Kişiler ailede her zaman sorun olur . Bayramda seyranda gitsin ne olacak yani ? Önemli olan orda bulunduğu süre içindeki beyefendi tavırları . Sizi gururlandırması , yüceltmesi . Her hafta gitse yok şöyle oldu böyle olmadı dese daha mı iyi olacak ?Evet erkekler arasında hanımcı diye bir kavram var ya hani. Hanımın ailesine çok gidip gelme bile belirli bir segment onlar için. Eşim bundan etkilenen biri hissediyorum.
Haksızlık, bunun altında yatan sebebi bulmadan çözmek çok zor. Bence bir aile büyüğünüz ya da psikoloğa danışmanız gerekir, bir çok yakınım benzer sorunları bu şekilde çözdüTekrar merhaba.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Eşim nişanlılık sürecimizden bu yana aileme karşı hep mesafeli olmak istiyor. “Damat sürekli gelip gitmez, saygılı olmak yeterli, sürekli arayıp sormak gerekmez, anne baban saygılı olduğumu biliyor.” Düşünceleri bunlar. Mesela hadi gidelim demeye çekiniyorum, çünkü bir erkek olarak naz yapıyor. Ağırlığı olsun istiyor. Ben bunu anne babama haksızlık olarak görüyorum. Evet yüz yüze saygılı ama annem hal hatır sormasını isterdi ve arkadaş gibi bir insan. Eşim bunu biliyor ama kültürlerinde damadın bir konumu var sanki ve bunu kaldırmak istemiyor. Ailesine kısasa kısas yapmak istemiyorum. Bu planlı hareketi beni üzüyor. Sizde durum nasıl? Çabalamalı mıyım? İstişarenize ihtiyacım var.
yorar bende öyleydim bıraktım hep sen hep sen bi yere kadar, kv her aradığında söylüyor şakayla karışık özlemiyo gelinim artık beni aramıyo der aa öyle mi oldu özletirim kendimi özle bakalım falan diyip geçiştiriyorum umrumda değil, ve etraf kesinlikle etkiliyor hanımköylü hanımcı diye lakap takıyolar ,kuzenleri abisi falan da eşimin kv kp tarafına uzak,hatta amcasının oğlu nişanlıma kendi kv sinin onu sevmediğini büyük damadı sevdiğini falan anlatmış bende onları sevmiyorum falan demiş nişanlıma, nişanlımın abisi desen kv kp in yüzüne bakmaz hoşgeldiniz güle güle çok kez denk geldim o insanlar oğlum nasılsın diye hal hatır sorarlar,neymiş sürekli görüşüyolarmış zaten onlarda kalmaya gidiyolar çocuklara falan bakıyolar , ee aynı mantık senin anne babanda da var anneni gelip öpüp sarılıyosun muhabbet ediyosun nişanlımın da bunlardan etkilendiğini düşünüyorum benBen daha fedakar durumdayım sanırım, ama yoruyor...
Etkileniyorlar, birbirine oğlum kv kp git diyen erkek vardır inşaallah. Ama eşimin çevresinde şu an yok. Fesatlık var ailesinde, insan evladına karşı tarafa saygıyı aşılar. Eş neyse aile odur. Mesafe candır ama samimiyet başka bir kıymet.yorar bende öyleydim bıraktım hep sen hep sen bi yere kadar, kv her aradığında söylüyor şakayla karışık özlemiyo gelinim artık beni aramıyo der aa öyle mi oldu özletirim kendimi özle bakalım falan diyip geçiştiriyorum umrumda değil, ve etraf kesinlikle etkiliyor hanımköylü hanımcı diye lakap takıyolar ,kuzenleri abisi falan da eşimin kv kp tarafına uzak,hatta amcasının oğlu nişanlıma kendi kv sinin onu sevmediğini büyük damadı sevdiğini falan anlatmış bende onları sevmiyorum falan demiş nişanlıma, nişanlımın abisi desen kv kp in yüzüne bakmaz hoşgeldiniz güle güle çok kez denk geldim o insanlar oğlum nasılsın diye hal hatır sorarlar,neymiş sürekli görüşüyolarmış zaten onlarda kalmaya gidiyolar çocuklara falan bakıyolar , ee aynı mantık senin anne babanda da var anneni gelip öpüp sarılıyosun muhabbet ediyosun nişanlımın da bunlardan etkilendiğini düşünüyorum ben
ama esim ailemle gorusmek istemiyor cunku...dediginde mantikli bi sebep gerekmez mi? yani “hiic oyle, istemiyorum iste” bile belki gecerli olur.Ben bir sıkıntı görmedim
zaten benzer konulara da yazarım bir damat kv yi arayıp da ne konuşacak diye keza gelin de kp i
eşim aramaz ben de aramam
aile ile ilişkili olma görevi o ailenin çocuğundadır
arada sırada gidip geliyormuş, bayram seyran cenaze vs gibi büyük etkinliklerde varsa gerisi çok da önemli değil
anneniz arkadaş gibi olmak isteyebilir de eşiniz istemiyor
birisi konu açıp "kv kanka olalım, her gün onunla gezelim istiyor" dese "olmaz" deriz, aynı şey eşiniz için de geçerli
Teşekkür ederim fikirleriniz için. Ailem evliliğime saygılı, annem eşim gelmeden bizden gider mesela gelince işten yorgun olacak vs diye. Ama kv ve kp bende 2 kez kaldı 2 gün boyunca. Ve eşime haber veriyor geleceğiz diye bana haber vermiyor. Emri vaki.
Rütbeli damat kesin,ne ağırlığı olacak o damatın saygılı seviyeli olsun yeter yani.ama esim ailemle gorusmek istemiyor cunku...dediginde mantikli bi sebep gerekmez mi? yani “hiic oyle, istemiyorum iste” bile belki gecerli olur.
ama adamdaki tribe bak, damadin agirligi olur diye konusmak istemiyor. ne lan bu damat ferit pasa mi diyesi geliyor insanin.
istek belki normal karsilanabilir ama sebebi asssirii sacma.
ama esim ailemle gorusmek istemiyor cunku...dediginde mantikli bi sebep gerekmez mi? yani “hiic oyle, istemiyorum iste” bile belki gecerli olur.
ama adamdaki tribe bak, damadin agirligi olur diye konusmak istemiyor. ne lan bu damat ferit pasa mi diyesi geliyor insanin.
istek belki normal karsilanabilir ama sebebi asssirii sacma.
Çok büyük kavgalardan korkuyorum. İyice onlar sebebiyle tartışmaktan.O zaman esin ile konusmalisin. Sende kalmasini istemedigini. Ayni sekilde annenlerde kalmiyor diye örnek ver.
Yinede dinlemiyorsa, kv'den geldigi gün, sen annenlere git. Kendisi agirlasin annesini. Göstereceksin rizan olmadigi.
Her anneyle damat aynı değil zaten,benim damat'la sohbetlerimiz olur.
Damat arar benide,öyle sık sık belki görüşmeyiz telefonda da,anne seni merak ettim nasılsın diye sorar konuşuruz öyle.hanım abla sohbetin olur da damat aklıma düştün deyip telefon falan eder mi
yani evde bir arada otururken herkesle sohbet ederim, bak çenem de bayağı düşük de kp i arasam ne konuşacağım telefonda
ya da kv yi arasam şimdi
nasılsın, ne yapıyorsun, aman sağlığına dikkat et sonrası nasıl bir cümle ile muhabbet devam eder
örneğin anneme kedi çılgınca koşuyor evde diye muhabbet açarım, onun tepkisini bilirim ama kv ye bu cümleyi söylesem kim bilir ne cevap verir
ben yeni gelin falan değilim ama yine de kv ile paylaşacaklarım sınırlıdır, bir erkeğin de kv si ile paylaşabilecekleri benimkinden azdır sanki
hepsine katiliyorum yani insan zaten belli bir yastan sonra tanisip tamamen “aile” olamaz bana biraz ters geliyor zaten bu durum. paylasabilecegin sey kisitli yani. gorusunce iyi vakit gecirirsin, ihtiyaclarinda yanlarinda olursun, ha cok seviyorsan arada bir ararsin falan bu yeterli.konuşmak istemiyor değil de ben aramıyor diye algıladım
yani laf olsun diye aramak konu
eşim ailemden kimseyi hiç laf olsun diye aramadı yani aklıma geldiniz hal hatır sorayım gibi bir durum yok bizde
ben de o da gerekirse herkes kendi ailesini arar bu evlatlık yükümlülüğü ama karşı tarafın böyle bir yükümlülüğü yok
görüşüldüğünde de herkes gayet sıcak görüşür
evimize gelirlerse en iyi ağırlamaya çalışırız yine annem babam da biz gidince aynı şekilde
damadın ağırlığı olur cümlesi saçma olabilir de olayın özeti ben kaynana ile ne konuşacağım
hani senin yaşın tutar mı bilmem Mehmet Ali Erbil'in bir eşi vardı Sedef galiba
onun da annesi vardı Mehmet Ali Erbil ile yaşıt magazin çalkalanırdı
yani arada böyle bir kafa dengi durum yoksa arayıp ne konuşulacak ki
ben burada yorumlarımda gelinlere de yazarım babamı aramıyorsun diyor eşim konularından
bir gelin kp ile açar telefonu da ne konuşur, aynı şekilde bir damat ne konuşur kv ile
ben bu görev modlu aramalardan hiççç hoşlanmam, ara diyen olursa da arayacağım varsa da aramam
ha yakın evler ve ne sıklıkta gidilmeli konusunda da gelinlere aman her hafta gitme, gerekirse eşin yalnız gitsin derken kadınların adamları yanlarında çanta gibi gezdirmesine de onay veremem
yukarıdaki yorumumda da yazdım, aile olmak gereken ortamlara geliyorsa, (bayram, seyran, düğün cenaze gibi) her aileye gittiğinde gitmesini beklemeye gerek yok
Bence sen aralarını ısıtabilirsin öyle bi mesafe gereksiz bana göreTekrar merhaba.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Eşim nişanlılık sürecimizden bu yana aileme karşı hep mesafeli olmak istiyor. “Damat sürekli gelip gitmez, saygılı olmak yeterli, sürekli arayıp sormak gerekmez, anne baban saygılı olduğumu biliyor.” Düşünceleri bunlar. Mesela hadi gidelim demeye çekiniyorum, çünkü bir erkek olarak naz yapıyor. Ağırlığı olsun istiyor. Ben bunu anne babama haksızlık olarak görüyorum. Evet yüz yüze saygılı ama annem hal hatır sormasını isterdi ve arkadaş gibi bir insan. Eşim bunu biliyor ama kültürlerinde damadın bir konumu var sanki ve bunu kaldırmak istemiyor. Ailesine kısasa kısas yapmak istemiyorum. Bu planlı hareketi beni üzüyor. Sizde durum nasıl? Çabalamalı mıyım? İstişarenize ihtiyacım var.
Bu pek doğru değil. Babana seni sevdiğinden dolayı samimiyet kuruyordur adım atıyordur ama sen bu emekten adımdan kaçıyorsun bu durumda. Öyle gözüktü bana :) delikanlılıkla hiç bağlantısı yok bence.hepsine katiliyorum yani insan zaten belli bir yastan sonra tanisip tamamen “aile” olamaz bana biraz ters geliyor zaten bu durum. paylasabilecegin sey kisitli yani. gorusunce iyi vakit gecirirsin, ihtiyaclarinda yanlarinda olursun, ha cok seviyorsan arada bir ararsin falan bu yeterli.
ama gorusmek istememe veya mesafeli olma durumunu “ben damadim ya bi agirligim olsun” diye yapmak cok komik, hala oyle geliyor bana. ki adamin tavri bence telefonun da otesinde, konu sahibi aileme gidelim demeye cekiniyormus sanirim ziyarette de sorun yaratiyor.
benim sevgilim babamla cok konusur, mesela ben babami aradigimda o da alip telefonu hemen halini hatrini sorar. babam inanilmaz memnun olur bu durumdan. ama onun icinden gelir. o ailesini aradiginda ben odadan kacarim simdi beni de isterlerse diye.konudaki adam da benle ayni olsa hiiiccc problem degil delikanli gibi soyluyor istemedigini derim.
hajahaajha yok bizim durumumuz farkli, annesiyle ben anlasamiyorum. damdan durumu bildigi icin direkt ona yazdim.Bu pek doğru değil. Babana seni sevdiğinden dolayı samimiyet kuruyordur adım atıyordur ama sen bu emekten adımdan kaçıyorsun bu durumda. Öyle gözüktü bana :) delikanlılıkla hiç bağlantısı yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?