Eşim ailemle mesafeli olmak istiyor.

Herşeye karışamasinlar diye kendince ayar veriyor bence. Kilifida saygı sacma..

Ben samimiyetten zarar görüyorum. Eşim direkt gard alıyor. Ben yaşayıp öğreniyorum.
Overlok makinası ayağınıza gelmiş.tamam birbirimizin ailelerine mesafeli olalım o zaman deyin.özel günlerde bir araya gelelim daha fazlasına gerek yok o zaman deyin.valla büyük fırsat.bence endişelenmeyin de ,eşiniz hiç endiseleniyor mu

Evlenince kimsenin ailesi kimsenin ailesi olmuyor ne yazıkki. Siz ne kadar samimi olmasını istesenizde, eşiniz sizi kırmamak için samimi davransa bile yapmacık durur bence bu daha kötü.

benim eşimde annemle daha samimi olsan ben yokken gitsen gelsen falan diyor ama bu benim içimden gelerek olmalı. 3 yıla yakındır evliyim 5 defa tek başıma gitmemişimdir.
Bence eşinize karışmayın. Herkes istediği gibi yaşasın.
ayrıca aileniz bundan dolayı neden eşinizi kötü sanacak. Yani bu durumda kv beni kötü sanarsa kendi bilir yapabileceğim bişey yok

O sizin ailenize nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın. Bencede çok büyük fırsat eşimde ayda 1-2 gitmek ister sadece annemlere, pek arayıp sormaz ama ara sıra yazışır, bende rahat bırakır hiç üstüne gitmem. Özel günlerde arar bitek veya ben görüntülü konuşursam konuşur. O mesafeliyse sizde mesafeli olun. Biz kvyle aynı binadayız bundan dolayı gelip gitme daha çok oluyor, kv anneme verdigim aynı ilgiyi beklerdi, hatta çok saçma bir şekilde annemle ilişkimi kıskanırdı kendisini aynı rafa koyardı birgün KV benimle konuşurken onun kağıt işleriyle uğraşmadıgımı öne sürdü (sanki bana düşmüş oğlu varken) bende kendisine oğlun ailemin işleriyle ne kadar ilgileniyor ki ben ilgileneyim. Sor bakiyim ona ne kadar arayıp soruyor onların işine karışıyor, banada karışmak düşmez uzak dururum, herkesin ailesi kendine ozaman dedim. Hiç çekinmeyin ailesi böyle konuları öne sürerse sizde konuşun çünkü o an haklı olduğunuzu ve ne diyeceklerini bilmiyorlar

Aileni niye arasin? Ya bu örf adet, senin annen benim babam olayini birakin. Siz ikiniz evlendiniz çünkü beraber bir hayat kurmak istiyorsunuz diye. Aileleriniz birbiri ile geçinmek zorunda degil. Yeter ki siz geçinin.

Bunu dert ediyorsun, ama kv'de ayni sehirde olmasina ragmen, senin evinde kaliyor. Asil sorun burda. Iki yüzlülük var olayda. Bundan dolayi mesafe daima iyidir. Cünkü oyunun kurallari belli oluyor. Yoksa mesela sen "benim annemi aramadilar" diye baslarsan, kv'de baska bir "adetten" baslar ve senin evinde kalir.

Iki tarafada mesafe olmak zorunda. Annende hal hatir sorulsun istememeli. Yeter ki kizim mutlu olsun demeli. Senin esin, onun yeni arkadasi degil. Sadece senin esin. Yeter ki atiyorum hastalikta geçmis olsun dilenmeli, özel günlerde aranmali/yanina gidilmeli o kadar. Bunuda sen annene izah edeceksin. Esin sevmiyor yapmak istemiyor demek ki, hakkida. Tersi olsa, sevmedigin halde, kv'deye gitmeye, hal hatir sormaya ne derdin?

Tek sorun esin iki tarafa ayni muameleyi reva görmüyor. Bunuda sen ona anlatacaksin. "Evet bencede aileleri fazla dahil etmeyelim evliligimize" diyeceksin. Annesi bir daha kalmaya çalisirsada "ben dogru bulmuyor, neticede ayni sehirdeyiz, herkes kendi evine, kendi yatagina girmeli. Sonuçta beraber karar verdik ailelere karsi mesafeli olacagimiza" diyeceksin.

Teşekkür ederim fikirleriniz için. Ailem evliliğime saygılı, annem eşim gelmeden bizden gider mesela gelince işten yorgun olacak vs diye. Ama kv ve kp bende 2 kez kaldı 2 gün boyunca. Ve eşime haber veriyor geleceğiz diye bana haber vermiyor. Emri vaki.

Sende onun ailesine gitme gelme bakalim rahatsiz olacakmi rahatsız olmuyorsa iki tarafta ailelerden uzak dursun yapcak bisey yok

normalde mesafe olmali derim ben de ama buradaki adam bildiginiz plan yapiyor. yani mesela konu sahibinin ailesinin bir hareketi hosuna gitmez ve onlarla cok gorusmek istemez anlarim. veya mizaci oyledir ona da okeyim. ama “damadin bir agirligi olur” diye kendisini geri cekmesini anlayamadim. ne bu son padisah mi ne agirligi yani kimsin abi sen insanlar senden cekinsin falan. cok sacma.

Kısasa kısas candır. Birçok erkek (mesela benimki, galiba sizinki de) muhakeme yeteneği taşımaz, empati kurmayı başaramaz. Olaylara at gözlüğüyle bakar.. işte o zaman devreye kısasa kısas girer. Aynısını yaşat bak nasıl değişecek.

Aman aramasın dünürlerin okadar samimi olmasına gerek yok bence. Hem dügün günü onun için trip atılmaz, kadın kız vermiş kolay mı. Eş aileside bize küserken otomatikman anneme babama küsüyordu, annemde hiç pofpoflayamaz :) bosverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…