Eşim ailesine çok düşkün, hala beni karısı olarak kabullenmiyor

Sizinki bile bile lades. Sizinle sevgiliylen 5 dakika bile telefonda konuşmayan adamla ne cesaret evlendiniz hiç anlamadım. Boşanın tabi. Düzelmez çünkü. Pardon yanlış oldu düzelir ama ikinizde yaşlanırsınız o zaman bir şeyler yoluna girer. Etrafımda hep böyle gördüm. En güzel yıllarınızı böyle bir evlilikte geçirmek istiyor musunuz bunu sorun kendinize

Bile bile lades yedim , diyorsun yani.
Mutsuz olmaya evlenmişsin, mutsuzsun
Neden boşanmak istiyorsun ki? Böyle olacağını bilmiyor muydun?
Çok severek evlendik
Benimle sevgiliylen 5 dakika bile telefonda konuşmazdı
Bence siz sevilmek ne bilmiyorsunuz. Muhtemelen sevgisini doğru aktarabilen bir aileye sahip değildiniz veya hayatınıza peşpeşe sizi çok üzen ama sevdiğini soyleyen insanlar girdi ve siz sevgiyi böyle birsey diye kodladiniz. Çünkü insan kendisiyle beş dakika bile telefonda konuşmaya tahammül edemeyen birinin onu çok sevdiğini düşünemez normalde.
Bana hiç değer vermediğini yüzüme yüzüme vurmasından bıktım
Başin sağolsun. Ama bu kötülüğü kendine neden yapıyorsun? Gelirin de ondan daha iyiymiş.
Adamın seni sevmedigi o kadar belli ki. Sadece "yaşım geldi,evleneyim" demiş. Çünkü kadınlara olduğu kadar erkeklere de var 'evlilik yok mu?' baskısı. Bu kadar sulalesine düşkün adam sırf 'evlenemedi' demesinler diye laf olsun diye evlenmiş olabilir bence. Zaten annesi de evlenmelik kız gösterip duruyormuş. Sırf annesini mutlu etmiş olmak için evlilik fikrine sıcak bakıp "zaten evleneceğim,bari kendi bulduğum olsun" demis
Evliliğin başlarında bu sorunlar olunca terapiste gittim ailesine düşkün olan erkek aranan bi özellik evine alışınca ailesi sen olacaksın sana düşkün olur bu iyi bişey dedi
Açıköğretim psikoloji bölümü ilk mezunlarını verdi mi ya? Bu nasıl bir terapist?
Adam ailesi olarak seni değil kök ailesini görüyor. Yani bu nasıl güzel bir özellik olabilir? Ayrıca ben de terapiye gidiyorum, gitmeden de çok fazla yazı okudum terapilerle alakalı. Terapist sadece sana ve olaylara bakışın hakkında yorum yapabilir, üçüncü kişiler ne olursa olsun, onları degistiremeyecegini bilmeni ister, yaşanan olayları kendi içinde çözebilmen için yönlendirir. Esin hakkinda tamamen öznel bir değerlendirmeyle 'yuvasina düşkün,ne güzel iste. Zamanla sana alışır sana da düşkün olur' cümlesini olsa olsa psikoloji okumuş arkadaşın, arkadaş sohbetinde kurabilir. Bir terapist kuramaZ- ki doğru bir önerme de değil zaten. Türkiye'de yıkılan yuvaların çoğunun sebebi bu.

...
Yani ne denir ki konu sahibi??
Adam daha büyümemiş, karakteri oturmamış, empatisi gelişmemiş bir organizma...
'Zengin de ondan evli kalıyorum' desen, senin maaşın ondan çok.
'ya işte anlaşamiyoruz ama, hayatımi kolaylaştırıyor, birakamam' desen seni ustalarla yalnız bırakan bir insan. Muhtemelen ne temizliğe ortaktır ne yemeğe, ütüye. Tüm evi sen çekip çeviriyorsundur. Bedava hizmetçilik
'anlasamiyoruz ama çok seviyoruz birbirimizi' desen, adam seni sevmiyor, sevgi bu değil.
'kotu koca ama yatakta maşallahı var' desen o da yok (ki çok önemli bir madde)
Yani neresinden tutsan elinde kalıyor..
Muhtemelen 'yaşim 32, bu saatten sonra anlasama,boşan vs iki sene geçer, bir daha kimi bulur da evlenir anne olabilirim' diye düşünüyorsun.
Ama bu adamdan çocuğuna baba olmaz. Seni de çocuğuna anne yapmaz. Çocuğu kaynananın evinde,kaynananın kurallarıyla büyütmek zorunda kalırsın. O taşınmadigin üst kat dairesi var ya, 'cocugumuza yazık,her gün uykusundan uyanıp yollara düşmesin sen ise giderken' bahanesiyle oraya da yerleşirsin...tam olarak 'gorunen köy kılavuz istemez' hikayesi.
Umarım kendin için en doğru kararı verirsin

İnanın kolay kolay bosanın demem ama kalbin huzur bulamaması bence büyük eksiklik. Kadının (suan sizden bahsettiğim için kadın diyorum) gözü de gönlü de bedeni de tatmin olmalı ki evlilik anlamını bulsun. Bunları eşe de anlatın. Benim evlilik anlayışım bu diyin. Ben ailemi bıraktım sana geldim çekirdek olduk. Bu senin için de böyle olmalı diyin. Uyarsa uyar. Bu esnada sakın çocuk düşünmeyin.

Sadece lv görümcr olayları bile kadınları bu kadar yıpratabiliyorken, uğruna bu kadar fedakarlık yapılan eş kişisinin böyle davranması... İncitici...

Yooo, bunu mahallemizin pamuk teyzesi söyler, psikoloji okuyan arkadaşa haksızlık olmuş.

Bu adam sizi hiç sevmemiş ki? Aranızda bir bağ oluşmamış.Sevmek film izlemek işten güçten konuşmak mı?

Bir dk durmam.

O akrabanın ölüm yıldönümünü de önemsemiyordur muhtemelen de anası çağırdı diye gitmiştir. Duygusuz, ruhsuz adam. Başınız sağ olsun.

Peki bunlar olurken siz neredesiniz?
Hic bir seye tepki vermemissiniz resmen. Sabir midir iyi niyet midir nedir bu, bende hic yoktur da.
Adam sizi bilmediginiz ortamda yanliz biraktiginda ne diye cikip gitmiyorsunuz.
Aksam vakti goruntulu arandiginizda musait degiliz deyip kapatmiyorsunuz,...

Enteresan olan bu bence.
Adama tepki gosterseniz bir ihtimal belki bu hale gelmezdiniz.
Su durumdan da duzluge cikilir mi bilemedim, gencliginize yazik bence.

Boşanmak için evlenmek gerekli sen sadece imza atmışsın çok üzüldüm biraz daha gözlemle bence ve onunla konuş bence

Üstümü giydireceklerdi hastaneye gitmek için, eşim anneme ben giydiririm dedi o giydirdi. Yani öyle şefkati vardır ailesi yokken gayet iyiyiz dediğim gibi
bana annenize iyi gözükmek için rol yapmış gibi geldi. tüm yorumları ve yazdıklarınızı okudum. bu adam merhametli falan değil. bencil,toy ve aklı beş karış havada. sevgi nedir bilmiyor. ailesi yokken iyi falan değilsiniz,evlenmeden önce de aynıymış ,öyle yazmışsınız birkaç yorumunuzda.
Çalışıyorum iyi bi kariyerim var maaşım eşimden fazla.
sizce sebep bu olabilir mi? benim dikkatimi bu çekti. bazı erkeklerde maddi açıdan üstünlük kuramayınca ev hayatında ezici davranma durumu görülebiliyor çünkü. kontrol bende imajı verip karşısındakine kendini değersiz hissettirip kendilerini rahatlatmaya çalışıyorlar.

Verdiğim tepkileri bilseniz.. kızdım da, konuştum da, herşeyi denedim.. Eşim çoğunda sanırım ailesini uyardı o yüzden görüntülü aramalar vb kesildi, görümcem geç saatte normal de arasa açmamaya başladı, sonraki gittiğimiz düğünlerde benim yanımda durdu falan ama bi şeyler düzeliyo başka şey çıkabiliyo sürekli duygu sömürüsüyle ailesi tarafından manipüle edilmeye çalışıldığı için..

Kesinlikle evet. Hala durduğun kabahat. Sal anasıyla yaşasın iyice

Karıcı değilim ben yönetiyorum sinyali veriyo

Görüntülü aramak nedir ya terbiyesizlik

Narsist annenin yetiştirdiği narsist ana kuzusu...En tehlikelisi...Bu adamlar sürekli küserler bu yüzden de cinsellik diye bişi kalmaz...Çünkü yatak ayırıp ceza verirler , bu zevk onlar için cinsellikten bile daha iyidir...
Sürekli sana ceza keser kendince, bunlar yaşlandıkça daha huysuz daha acımasız olurlar bilgine...Oturup konuşmak hiçbi.fayda etmez...Annesi ölürse bağlanacak başka birini bulur aileden...Ya da bigün aniden terkedilirsin..Çok yalan soylerler..Anneleri de yalanlarına ortaktır. İkisine de güvenemezsin...Annesi sana cok iyi görünür melek gibi, zannedersin ki senin hk oğluna iyi şeyler soyler ama arkadan oğlunu doldurur.. fena bişey...Kötü insanlardır yani, vicdanları kolay kolay işlemez...Anne oğul iyi takım olmuş tencere kapak kötü karı koca lar gibi yaşarlar...Aslında narsistler ilişkinin 3.ayından itibaren falan belli eder kendini, anlamışsındır da konduramamışsındır...

Kaç kurtar kendini, ne düzelir ne değişir daha da bitirir seni...Cocuk yapıp ta bu adamı omur boyu çekme benden tavsiye...Boşansan da kurtulamazsın ne anasından ne kendinden eğer cocuk yaparsan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…