Eşim ailesine çok düşkün, hala beni karısı olarak kabullenmiyor

Keşke kimseyle evlenmeseymiş, daha iyiymiş. Şu ankinden daha da kötü bir ilişkiyi evlilikle taçlandırdığınıza mutlu musunuz?

Sanırım eşimden memnunum aslında tek sorun eşimin ailesi diyorsunuz. Yazdıklarınızdan eşinizin davranışlarına ailesi neden oldu kılıfı giydirip kalbinizde, zihninizde eşinizi aklıyorsunuz. Benim önerim siz eşinizin ailesine daha çok hediye alın daha çok arayın sorun hatta siz annesini alın hastaneye götürün. Tüm bu aile yükünü alırsanız eşiniz boşa çıkar ve o zaman sizi ne kadar seviyor ve ilgileniyor daha net görmüş olursunuz. Ailesiyle ilgilendikçe ve onlarda seni çağırmaya, yardım istemeye, dertlerini anlatmaya başladıkça ve sohbetiniz aile-akraba ortamında ilerledikçe (hatta siz takmayın eşinizi ilgi odağı olun) eşinizin sizi daha kolay içselleştireceğini (dikkatini çekeceğini) sanıyorum. Tabi işin sonunda daha ilgili bir koca bulamazsanız o zamanda nasıl bir yol izleyeceğinize bir yetişkin olarak kendiniz karar vereceksiniz. Bir de yatak hayatınızı acilen hareketlendirmeniz gerektiği gün gibi ortada. Tabi tüm bunlar ciddi bir efor gerektiriyor. Siz eşiniz için tüm bu yolları denemeyi düşünür müsünüz? (eşiniz tüm bu uğraşa değer mi?) Ona da siz karar verin!

Eşiniz için bahaneler bulmayı acilen bırakmanız lazım. Sevgisini göstermeyi bilmeyen insan sevmiyordur, nokta. Bu öyle bir şey değil. Her insanın farklı bir sevgi dili vardır. Kimisi sözle ifade eder, kimisi fiziksel temasla, kimisi de sizin için bir şeyler yaparak. Siz istemeden arabanızı bakıma götürmek, evde tadilat yapmak, ne bileyim sürpriz olarak uzun zamandır istediğiniz bir şeyi alarak, bir yemek hazırlayarak vs. Sevgiyi göstermenin milyonlarca yolu var. Ortada bir sevgi varsa göstermeyi bilmemek diye bir şey söz konusu değil. Seven insan bir gülüşüyle, bir bakışıyla, davranışlarıyla size sevildiğinizi hissettirir. Sevildiğinizi hissetmiyorsanız, bu sevilmediğiniz içindir.

Boşanın ya da boşanmayın diyemem. Bizlerin dememizle boşanacak ya da evliliğinize devam edecek değilsiniz zaten. Ancak kendiniz için -eğer varsa- bu evliliği sürdürmek için nedenlerinizi bir kağıda yazmanızı öneririm. Düşüncelerinizi netleştirip somut şekilde görmenizi sağlar yazmak. Eksi artı yönleriyle ilişkinizi değerlendirin. Ona göre karar verin. Yazdıklarınız kadarıyla, yerinizde olsam, benim bu ilişkiyi yürütmek için yazacağım tek bir artı özellik dahi olmazdı.

Çok severek evlendik
Emin misin?
Benimle sevgiliylen 5 dakika bile telefonda konuşmazdı
Neden 5 dk bile telefonda konuşmadığın biriyle evlendin ki
cinsellikle de pek işi yoktur
Pişti biliyor mu bari
bana yer ayırmamış

benimle hiç ilgilenmedi

ev arkadaşıyız gibi

onlar ne isterse yapıyo benim istemediğim bişey olsa bile umursamıyo
Ee sıfatı ne bunun? Koca buna denmiyor malesef

Bu yontemi kullanmak insanin gururuna dokunuyor ama işe yarıyorsa sen de kullan bence

Yooo, bunu mahallemizin pamuk teyzesi söyler, psikoloji okuyan arkadaşa haksızlık olmuş.

"ailesine düşkün olan erkek aranan bi özellik evine alışınca ailesi sen olacaksın sana düşkün olur bu iyi bişey dedi"

Şunu okuyunca " acaba psikolog diye benim babaanneme mi gitti konu sahibi?" Diye dusundum.
Cunku tam olarak babaannemin kurdugu cumle bu. Bekarken bana aynen boyle soylerdi ki ben o zaman bile bunun dogru olmadiginin farkindaydim.

öncelikle evlenmeden önce ilişkiniz zaten kötüymüş, iyi cesaret edip evlenmişsin.
onun dışında ailesi sorun, ilk zamanlar çok doldurdular kavga ettik diyorsun zaten burda sorun ailede değil yine eşinde oluyor.
eşin zaten aile lafıyla sana karşı dolduruşa gelecekse, sana ilgi göstermeyecekse, seni el üstünde tutacağına her ortamda yokmuşsun gibi davranacaksa, seni çoğu şeyin dışında bırakacaksa ben burda eşinden başka suçlu göremedim nedense. ama biz ne desek boş anladığım kadarıyla. inşallah sorunlarınızı halledersiniz

Çocuk yoksa bırakın değmez hayatını zi mahfetmeye

Arkadaşım sakın çocuk yapma ve boşan bu adamdan.ilkonce konuş rahatsız olduğun konulari dile getir ama anlayacağını düşünmüyorum.bu evlilik değil cehennem olacak sana.. çok üzüldüm.bence evlilik yürütecek bir adam degil

Bosanip boşanmamak sana kalmış ama kuma gitmissin sanki yazik olmuş sana.Bence sende herkesin içinde anne oğulu rezil et şakayla karışık...Madem siz böyle iyiydiniz göstermelik mi benle evlendin de.Bence sadece kvde de sıkıntı yok eşin ya evlilik ne bilmiyor ya da gerçekten sizi esi gibi görmüyor

Evlenmeden once de belliymis aslinda bunlari yasayacaginiz benim asla tahammul edemeyecegim sekilde davraniyor esiniz.Eslerin herseyi konusabilmesi gerektigini,gizli sakli hic bir durumun olmamasi gerektigini dusunuyorum ben. uzuldum adiniza evli kalmayi surdurecekseniz alismaya calisin boyle davranmaya devam edecek buyuk ihtimalle Allah yardimciniz olsun

Esinizin sizi sevip sevmedigini tekrar dusunun
Deger vermedigini kendiniz soyluyorsunuz
Bence bu adam sizi asla sevmiyor
Ya size birsey olsa sirf ailesinin gonlunu yapmak icin caninizi riske atiyor

Kimse sevilmedigine inanmak isemez ki zaten
Siz de seviyorsunuz belli ki.
Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama beni yok sayan bi koca cok sevse nolur ki?
Tahammul edilecek seyler degil gercekten tavirlari
Siz nasil sessiz kalabiliyorsunuz inanamadim
Sevdiginden eminsiniz madem esinizin kaynananin taktigini uygulayin sizde duygu somurusu yapin bakalim ne tepki veriyor

Evlenmeden önce işler daha kötüyse neden evlendiniz ?? Bile bile lades değil mi bu ?? Kimsenin kurtarıcısı değilsiniz bu hayatta..mutlu değilseniz çocuk yokken ayrılın..Kararı verecek sizsiniz. Bence sizin kendinize güven eksikliğiniz var.. ilk başta bunu yenin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…