- Emoji Skoru
- 5.100
- Puanlar
- 683
Saklayabilir bu onun bileceği iş. Sakladığı şey sanki öğrense dönüm noktası olacak arkadaşı için. İnsan bu gibi konuları paylaşmayabilir, zorunda da değil. Kocası da tabi ki ayıp etmiş eşin söyleme diyor şey ağızlı gibi tutamıyor söylüyor. Eşini de yalancı çıkarıyor. Ayrıca durumu kötü olan birine ben tatile gittiiimm demek çok çirkin.Sen ona dost diyorsun da dost değil senin için, insan dostundan saklar mi ?
Bize niye hava attın şuan peki yetmedi miSizi yormadan hemen konuya giriyorum.
Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.
Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.
Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Hangi nedenle sakladığınız, bence, apayrı bir konu. Bunun tartışması başka.
Ama "söyleme!" diye açıkça talimat verilen bir şey var ortada.
Siz "söyleme sakın" dediğinizde de, ne münasebet, ben içimde tutamam bal gibi söylerim yeri gelirse, hem ne alâka şimdi bunları saklıyorsun, seninki ne biçim dostluk..." dememiş size eşiniz.
"Tamam" demiş.
Esas mesele bu "tamam" lâfı.
Tersini düşünelim, içerik ne olursa olsun, eşinizin arkadaşına gidiyorsunuz, eşiniz, ben Ahmet'e şunu ve şunu söylemedim, sen de eşiyle konuşurken sakın söyleme " diye bir şey tembih ediyor. Siz de eşinize "tamam canım" diyorsunuz , sonra hop, eşine her ikisini de söylüyorsunuz.
Eşiniz ne yapardı acaba ?
Ev alma bir günde olan bir şey değil ki, bayramın ilk günü Ziyaret adecek kadar önem verdiğiniz bir arkadaşa bu söylenmeli bence tamamen nazar değer diye söylemediniz arkadaşınız bu duruma üzülecektir belki hiçbir şey demeden direk mesafe koyarAslında hiç böyle düşünmedim. Benim takıldığım mesele öğrenip öğrenmemesi değil arkadaşlar eşimin söyleme dememe rağmen söylemiş olması. Ben konumda dediğim gibi ,düşündüğünüzün aksine evi önemsemediğim için (kalkıp ne dicem ev aldık ce e mi? Yani gereksiz bilse ne bilmese ne,onunla öyle bir muhabbetimiz yok.) Tatili de kötü bit zamandan geçtiği için söylememiştim. Siz konuyu yanlış yerden tuttunuz.
Eşiniz haklı hiç normal değilsiniz duyanda özel sırlarınızı söyledi sanır....Kocanızı kalbini kırmaya değdi mi? Adama hatırlatmasan söylemezdi siz niye hatırlattınız?? Arkadaş için kocayı gözden çıkarmak saçmalıkta Nirvana hemde boş beleş sebeptenSizi yormadan hemen konuya giriyorum.
Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.
Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.
Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Vakit ayırıp yorum atan herkese teşekkür ederim.
Ben kötü niyetlerle gizlememiştim ama niyetim ne olursa olsun hayatımdaki kıymetli insanlardan bir şey saklanmaması gerektiğini öğrendim bu olayla. Tabii eşime herhangi bir sır verilmeyeceğini de.
Bu konuda bonusum da sizlersiniz. Üstüne basa basa kötü niyetle saklamadığımı söylememe rağmen beni çirkin şekilde itham ettiniz ve eşim eşim diye ölmeyip eşimin bana yaptığı ayıba karşılık verdiğim için beni tenkit ettiniz. Burada bazen cidden şaşırıyorum. Herkese iyi bayramlar.
Daha öncede yapmıştı böyle bir şey. Bir akrabamıza babamın şu durumunu anlatma dedim ama gitti söyledi. Sonra da ne olacak sanki sen abartıyorsun tavrını takındı yine. Beni kendince eğitmeye mi çalışıyor anlayamıyorum.(ben biraz içe dönüğüm, mesafeliyim ama onun her şeyi ortada ve çok sosyal öyle olmamı istiyor)yerinizde olsam kocayı yalancı çıkarırdım. arkadaşınız sorduğunda "ay yeni yeni huyları başladı, olmamış şeyleri olmuş gibi söyleyip böbürleniyor çocuk gibi. senin eşine de mi öyle konuşmuş? vallahi korkuyorum bu adam şizofren de ailesi benden mi saklıyor(" diye ağlardım. hatta bu oyunu başka yerde de sürdürürdüm, yumurtladığına pişman olup köpek gibi yalvarana kadar. yumurtlama öyle olmaz böyle olur.
sırrımı saklayamayan adamı niye evde besleyeyim? arkadaşım olsa bir daha yüzüne bakmam ne münasebet yani.
Daha öncede yapmıştı böyle bir şey. Bir akrabamıza babamın şu durumunu anlatma dedim ama gitti söyledi. Sonra da ne olacak sanki sen abartıyorsun tavrını takındı yine. Beni kendince eğitmeye mi çalışıyor anlayamıyorum.(ben biraz içe dönüğüm, mesafeliyim ama onun her şeyi ortada ve çok sosyal öyle olmamı istiyor)
Yaptığı ayıp,terbiyesizlik ve hadsizlik. Tabii ki eşim arkadaşımdan daha kıymetli ama mesele kıymet meselesi değil.
Herkes anlamak istediği şekilde anladı. Siz ve bir kaç arkadaş beni anlattığım şekilde anladınız ve yorumladınız. Teşekkürler.
Üzülerek söylüyorum ama bence eşim gibi karşıdakine saygısız ve bencil insanlar hiçbir şekilde yanlışlarını anlamaz ve kabul etmezler. Üstüne beni x2 hatalı çıkartır. Hala bile kendini hatasız görüyor. Sen çok takıntılısın diyor bana. Şaka gibi.içerlemenizden anladım adamın ilk vukuatı olmadığını. yaptığına pişman etmeniz gerek böyle yaşanmaz aynı evde.