- Emoji Skoru
- 13.259
- Puanlar
- 123
Benim çok samimi arkadaşım ev alsa benden gizlese art niyet ararım,tatili saklasa mutluluğunu paylaşmıyor nazar deyiririm diye mi korkuyor derim ve arkadaşlıktan çıkarır, sadece görüştüğüm kişi kontenjanına düşürürüm...Hanımlar bu konuda konuyu açan kişinin "Bayramın ilk günü evlerine ailecek gidecek kadar yakın olduğum arkadaşıma sırrımı sakın söyleme" diye tembihlediği kocası, bunu ağzından kaçırdı/bilerek söyledi diye kavgalar etmesini, kaos çıkarmasını ve konuyu açan kişiyi haklı görüyorsanız lütfen insan içine çıkmayın, yabani bir ot olarak yaşayın.
Bir insanın ev satın alması, yurtdışına gitmesi gibi şeyler sır değildir. Bunlar sır olacak şeyler değil. Kişisel, ailesel şeyler sır olabilir ama bu yurtdışına gitmek, ev satın almak sır değil. Ve bunu hele böyle yakın görüşülen birinden saklamak asla samimi bir davranış değil.
Ve bir insan eşinin arkasından hadsiz, terbiyesiz gibi kötü ifadeler kullanıyorsa lütfen saygı duymadığı adamdan boşansın. Evlilik böyle bir şey değil. Böyle bir saygısızlığı herhangi duygusal ilişki taşımamalı.
Benim çok samimi arkadaşım ev alsa benden gizlese art niyet ararım,tatili saklasa mutluluğunu paylaşmıyor nazar deyiririm diye mi korkuyor derim ve arkadaşlıktan çıkarır, sadece görüştüğüm kişi kontenjanına düşürürüm...
İnşallah arkadaşın senle alakasını keser senin gibilerden uzak durulması lazımSizi yormadan hemen konuya giriyorum.
Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.
Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.
Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Eşinizin yanlış yaptığı kısım söylemeyeceğim deyip söylemesi. Ama siz de saklamakta hatalisinizSizi yormadan hemen konuya giriyorum.
Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.
Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.
Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Aslında ben size hak verdim.Saklamakla yanlış yaptım belki ama hayatımda olan her şeyi de anlatmak mı zorundayım ben anlayamadım sizleri ya
Her şeyi tabiki anlatmak zorunda değilsiniz ama özellikle söylememek başka bir şey. Umursamadım önemli görmedim diyorsunuz ama umursamayan insan eşine bilmiyorlar söyleme diye tembihlemez ki? Gidip nispet eder gibi ev aldık denmez ama özellikle gizleme çabası garip görünüyor dışarıdan. Ama eşiniz konusunda size katılıyorum bence boşboğazlık değil inadına veya bilerek söylemiş gibi yolda tembihlenen şeyi insan misafirlikte unutur mu ben de pek inanmadım. Belki tembihinizi gereksiz buldu belki umursamadı belki gizliyor gibi olmayı doğru bulmadı belki anlatası geldi vs vs bilemem orasını tabi. Yine de bu kadar büyüyecek mesele değil. Hatta bi bakıma iyi olmuş kendi lehinize olayı toparlamak için kullanabilirsiniz bunu. arkadaşınız konuyu eşinden duyup ev almışsınız vs diye sorarsa ne bileyim bahsi geçmedi benim de aklıma gelmedi durup dururken ev aldık mı diyecektim görgüsüz gibi dersiniz biter gider konuSaklamakla yanlış yaptım belki ama hayatımda olan her şeyi de anlatmak mı zorundayım ben anlayamadım sizleri ya
Kotu niyetle gizlediğinizi düşünecek kişi gerçek bir arkadaş değildir. Böyle biri için de ailenizin huzurunu bozmaya gerek yoktur. Haksız ve yorucusunuz.Söylerse beni yanlış anlar özellikle kötü niyetle gizlediğimi düşünür diye çekindim. Eşimin yaptığı saygısızlık değil mi ? Ben ona söyleme diyorum gidip söylüyor inadına yapar gibi. Herkes beni haksız buldu belki de hatalıyımdır bilemiyorum.