• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim aslında bana göre değilmiş

3 aylık evliyken hamile kalamıyorum diye konu açmışsınız, hamile kalınca mi eşinizle aranızda olan farklar ortaya çıktı?
Gerçekten koştur koştur, bile isteye hamile kalanları anlamadım, anlayamayacağım. Durun bi nefeslenin, öncesinde ne kadar süre sevgili olduğunuzun önemi yok, evlilik başka bir boyut.

3 sene sevgili olup tanımamak nasıl oluyot gerçekten anlamıyorum..

Sevgililikte arada cafede buluşmayla, sinemaya gitmeyle, beraber yemek yemeyle, ara sıra yaşanan cinsel temasla anlaşılmaz bir erkeğin karakteri. Aynı evde uzun süre yaşamadan bir erkeği tanıyamazsınız, evlenmeden evvel bir süre beraber yaşarsanız sürprizler yaşamazsınız. Hadi diyeceksiniz herkes siz değil, aile yapısı, gelenek görenekler farklı; o zaman evlendiğinizde ilişkinize zaman vermeniz gerekirdi, insan ilk aylarda hamile kalır mı? Sanmayın ki doğurduktan sonra bir şeyler düzelir, ya katlanacaksınız ya da zararın neresinden dönülse kârdır deyip boşanacaksınız. Ne diyelim ki?
Aynı evde yaşama imkanımız yoksa? Gerçekten tanıyamaz mıyız?

3 sene sevgili olup tanımamak nasıl oluyot gerçekten anlamıyorum..

Aynı evde yaşama imkanımız yoksa? Gerçekten tanıyamaz mıyız?
Herkesin bu coğrafyada öyle bir imkânı olmadığını biliyorum. Nadir bir durum bunu yaşamak kabul ediyorum; ama sevgili olup dışarıda birkaç saat buluşmakla karşındaki insanı tam olarak tanıyamıyorsunuz. Aynı evde bir süre yaşadıktan sonra gerçek yüzünü, davranışlarını en azından evlilik fragmanını görüyorsunuz. Emin olun aynı evde yaşamak çok çok farklı.

Evlendikten sonra çoğu kadının beklediğim gibi değildi, bambaşka bir adammış hayıflanmaları boşa değil. Hatta belki de sizin tahammül edemeyeceğiniz bir adam bile çıkabiliyor. İmkân yoksa da evlenip en azından bir sene evliliğe zaman vermek hemen çocuk yapmamak en mantıklısıdır.

3 aylık evliyiz sürekli denememize rağmen hamile kalamıyorum diye konunuz var. Bile isteye yürümeyen evliliğe çocuk yapma sebebiniz nedir? Çocuk olursa düzelir mi dediniz? Ben şahsen bu kendini gizledi muhabbetine inanmıyorum. Görmek isteyen görüyor. Sevgiliyken 3 koca sene bıcır bıcır konuşuyordunuz, bir sürü ortak noktanız vardı da evlenince nasıl bu kadar kötüleşti?

Bosanmayi dusundugunuzu soyleyin. Gerekirse anne babanizin evine tasinin. Zaten hataliysa pesinizden kosacaktir ve bundan sonra da dikkat eder. Hamile kadina deger verilmemesinin sebebi ne de olsa bu benden bosanamaz diye dusunmeleri. Hatta cogu erkek aldatiyor bu surecte.

Bosanmayi dusundugunuzu soyleyin. Gerekirse anne babanizin evine tasinin. Zaten hataliysa pesinizden kosacaktir ve bundan sonra da dikkat eder. Hamile kadina deger verilmemesinin sebebi ne de olsa bu benden bosanamaz diye dusunmeleri. Hatta cogu erkek aldatiyor bu surecte.
Pislik herifler

3 aylık evliyiz sürekli denememize rağmen hamile kalamıyorum diye konunuz var. Bile isteye yürümeyen evliliğe çocuk yapma sebebiniz nedir? Çocuk olursa düzelir mi dediniz? Ben şahsen bu kendini gizledi muhabbetine inanmıyorum. Görmek isteyen görüyor. Sevgiliyken 3 koca sene bıcır bıcır konuşuyordunuz, bir sürü ortak noktanız vardı da evlenince nasıl bu kadar kötüleşti?
Sevgiliyken araya aileler girmiyor ?

Herkesin bu coğrafyada öyle bir imkânı olmadığını biliyorum. Nadir bir durum bunu yaşamak kabul ediyorum; ama sevgili olup dışarıda birkaç saat buluşmakla karşındaki insanı tam olarak tanıyamıyorsunuz. Aynı evde bir süre yaşadıktan sonra gerçek yüzünü, davranışlarını en azından evlilik fragmanını görüyorsunuz. Emin olun aynı evde yaşamak çok çok farklı.

Evlendikten sonra çoğu kadının beklediğim gibi değildi, bambaşka bir adammış hayıflanmaları boşa değil. Hatta belki de sizin tahammül edemeyeceğiniz bir adam bile çıkabiliyor. İmkân yoksa da evlenip en azından bir sene evliliğe zaman vermek hemen çocuk yapmamak en mantıklısıdır.
Aynen öyle oluyor.

merhaba kızlar. 8 aylık evliyim. 6 aylık hamileyim. evlendikten sonra anladım ki çok farklı kişileriz. 6 yaş fark var. hiç tanımadığım birisi var sanki karşımda. 3 yıl sevgili kaldık seviyorum tanıyorum sandım.
ama bana hiç değer vermiyor. ortak zevklerimiz yok, hayatı iş oyun abartmak yargılamak hep. ne yapacağım
Abartmak ve yargılamak kısmını biraz açar mısın ne yapıyor mesela

Bence siz sonradan bu yüzünü görmediniz de artık katlanamaz hale yeni geldiniz. Sevgiliyken aşktan her şey toz pembeydi, evliliğinin ilk aylarında yine cicim ayları diye geçti ama zaman ilerledikçe aşk, cicim ayları, sevgi pıtırcıklığı bitince gözünüze batmaya başladı.
Yani bi adınla gün içinde ne yapıyorsun mesajları da atmadınız birbirinize bu adam sevgiliyken de oyun oynuyordur. Oturup muhabbet ettiğinizde hiç mi birilerini yargılamadı mesela? Elbet yargılanmıştır. Ama aynı eve girince oklar size de dönmeye başlayınca rahatsız oldunuz. Evlenince tabiki daha başka oluyordur, rahatlıyorlar, bilmediğin huyları çıkıyor. Ama sizin şikayet ettiğiniz şeyler sevgiliyken de anlayabileceğiniz söylermiş.
Eşiniz muhtemelen istemez ama çift terapisine gitmenizi öneririm. Düzelirse bir şeyler ne ala. Ama sanmıyorum. Huylu huyundan vazgeçmez, kimse karakterini değiştirmez bir yaştan sonra.
Boşanma da boşanmazsınız ki hamileliği, çocuğu bahane edersiniz. Allah kolaylık versin.

neden sizce? ilginç geldi
Bilmiyorum çocuk olunca ya da hamile kalınca işin boyutu mu değişiyor acaba?
Mesela burda geçen gün biri vardı anlaşamıyoruz dedi çocuk yok hamile değil e boşanın dedim boşan demek kolay dedi gidecek yerim yok dedi.
Bence çocuk yokken gidecek yerin yoksa da bir iş bulur çalışırsın bir düzen kurarsın bir şekilde yaparsın çocuk bakarsın yaşlı bakarsın yaparsın yani..
Tek göz oda tutarsın yine ayaklarının üzerinde durursun kimseye eyvallah etmezsin çünkü teksin çocuğa kim bakacak derdin yok bir kere..
Ama benim burda gördüğüm hamile kalınca ya da çocuk olunca boşanmak istiyorlar o zamana kadar tutan ne bilmiyorum sanırım evliliğin gerçek boyutu ortaya çıkıyor daha da çekilmez bir hal alıyor..
Bu tabii benim görüşüm.

• Beğen
Reactions: hlz

.
Aslında tecrübenizden yararlanmak için sormuştum yani aynı evde kalmayacaksak evlenmeden nasıl tanıyabiliriz başka türlü

Bilmiyorum çocuk olunca ya da hamile kalınca işin boyutu mu değişiyor acaba?
Mesela burda geçen gün biri vardı anlaşamıyoruz dedi çocuk yok hamile değil e boşanın dedim boşan demek kolay dedi gidecek yerim yok dedi.
Bence çocuk yokken gidecek yerin yoksa da bir iş bulur çalışırsın bir düzen kurarsın bir şekilde yaparsın çocuk bakarsın yaşlı bakarsın yaparsın yani..
Tek göz oda tutarsın yine ayaklarının üzerinde durursun kimseye eyvallah etmezsin çünkü teksin çocuğa kim bakacak derdin yok bir kere..
Ama benim burda gördüğüm hamile kalınca ya da çocuk olunca boşanmak istiyorlar o zamana kadar tutan ne bilmiyorum sanırım evliliğin gerçek boyutu ortaya çıkıyor daha da çekilmez bir hal alıyor..
Bu tabii benim görüşüm.
Olabilir ben de duygusallık falan mı oluyor diye düşünmüştüm yorumunu görünce

Aslında tecrübenizden yararlanmak için sormuştum yani aynı evde kalmayacaksak evlenmeden nasıl tanıyabiliriz başka türlü
Bir süre, mesela çalışıyorsanız yıllık izninizi beraber geçirebileceğiniz bir tatile gidebilirsiniz belki. Bir pansiyon, apart gibi yerler olabilir. Beraber alışveriş yapıp yemek pişirip film izleyebileceğiniz, zamanınızı tamamen birbirinize ayırarak beraber nasıl yaşanılırı keşfedeceğiniz bir tatil olabilir. Öyle bir imkânınız var mı?

Vay be, biz geçen ay 1 seneyi doldurduk. Ben 34, eşim 39 yaşında. Yaş olarakta aslında bizim daha hızlı hareket etmemiz gerekirken, erkenden hamile kalanları cesaretinden ötürü tebrik ediyorum. Eğer ben bu ilk aylarda hamile kalsaydım muhtemelen boşanırdık çünkü 2 kişinin birbirine alışma ve tanıma süresi var. Şu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey profesyonel danışmanlık hizmeti almak. Hayırlı olsun

• Beğen
Reactions: hlz
Back
X