Eşim ayrılmak istiyor ve ben çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence siz bağlı değil bağımlısınız...

okuyamadım bütün sayfaları sorulup cevaplandı mı? eşiniz 20 sene önce adamın sizden hoşlandığını nereden biliyor? evlenmeden önce söylediyseniz ki ilişkiniz bile yokmuş sizden hoşlanan kişileri tek tek bildirdiniz mi eşinize?
şu anda mesela yardımcı olduğunuz arkadaşınızın sizden eskiden hoşlanan adam olduğunu nereden biliyor?

15 yaşında çocuğunuz varmış neredeyse 15 yıllık evlesiniz eksiği var fazlası yok. Güven problemi yaşamaması gerekti yeni evli olsanız evet kiskanmis ondan öyle davranıyor diye düşünürdüm ikinizde yaşınızı almış yıllarca evli kisilersiniz eşiniz bahane etmiş böyle bı sebebten sizi gözden çıkartması çok saçma

Babam bir özbek kadınla yaşıyor. Birakmaz onu. Ben okadar diygusalimki birakamiyorum. Sağlıksız yapı benimki. Nasıl silkelenip kendime gelsem.
Nasıl kendinize gelirsiniz bilmem ama sizi sevmeyen, istemeyen bir adamla zorla evli kalmak gururunuza dokunmuyor mu? Siz yapıştıkca, boşanmayalım dedikce o daha çok soğuyacak hatta belki tiksinecek bilginiz olsun.
Birazcık olsun gururunuz için bence oturun bundan sonraki hayatınız için plan yapın. Onsuz bir hayat planı. Neler yapabilirsiniz, nerede yasayabilirsiniz, nereden ev tutabilirsiniz, ev kiraları nasıl, ne kadar nafakayla geçinebilirsiniz gibi durumları araştırın. Geldiğinde de karşısında dimdik ve ne istediğini bilen bir kadın görsün. Afallar belki. Ama boşanın mutlaka. Tavrınız karşısında afallayıp geri adım atsa da boşanın.

Eşi kendisini sevmiyor. Belli ki kıskansın diye söyledi, adamın eline boşanmak için firsat geçti böylece.

Beni taniyor. Ben kimseye ümit vs vermem. Ama beni sevmediğini söyleyip durdu yine. Yani çekici gelmiyormuşum

çok üzgünüm bir kadına böyle bir şey söylemek kolay ve hoş değil ancak sanırım eşiniz o adamın 20 sene önceki duygularını, kendisinin şimdi başka kadınlara duyduğu hisler nedeniyle abartmış, bunun arkasına saklanmış.
15 yaşında çocuğunuz varmış, kim bili kaç yıllık evlisiniz. hiç elimi tutmaz, sarılmazdı ben de alışmıştım yazmışsınız. flörtte mi etmediniz ?
insan hadi el ele gezmesin karısına nasıl sarılmaz ?
kendi sevgisizliğine kılıf bulmuş resmen.
hele artık çekici bulmuyorum demesi..!
kesinlikle kendinizi ezdirmeyin.
sizi sevmeyen biriyle de aynı evde kendinizi çürütmeyin.
belli ki aklında başkaları var ama bunun bedelini ödesin önce.

Eşi kendisini sevmiyor. Belli ki kıskansın diye söyledi, adamın eline boşanmak için firsat geçti böylece.

banada böyle geldi de sorayım yine de dedim. çünkü mantıksız. 20 sene önce söylendiyse kocası şimdi ne bilsin o çocuk bu adam.
ilişki yok birşey yok. şu benden hoşlanmıştı şu bana kahve içelim demişti şu bilmem ne diye anlatmak zayen ultra saçma. sevgili olsan hadi neyse.
evet şimdi gördüm yazmış konu sahibesi sevmiyorum demiş eşi zaten. belli ki telefonu da bahane bulmak için didik didik etmiş.
yapacak birşey yok o zaman boşanacaklar.

Beni artik sevmediğini her firsatta söylüyor. Evimiz kira. Buradanda tasinmamiz gerekiyor çok zam yapti ev sahibi.yani bende kalsın diyeceğim bir ev yok

Tamam işte olay cv istemek değil. Olay sizi artık sevmemesi. Sevmiyorum demiş her fırsatta söylemiş neden boşanmadınız ki bunca zamandır? Ben de kk da gördüm sevgisizlik boşanma nedeni olarak kabul görmüyor. Sonra yok cv yolladın, yok babamın elini öpmedim, yok anama ters baktın diye boşanmaya çalışıyor insanlar.

Yapacak bir şey yok. Adam sizi artık sevmiyormuş. Oturun konuşun, protokol hazırlayın. İkiniz dilekçenizi verin bitsin gitsin.

İlk başta elbet üzülürsünüz ama geçip gidecek.

Ya ben şeyi merak ettim, artık sevmiyorum diye boşanma davası acılamıyor mu ki bu insanlar kendilerinden boşanmak istemeyen biriyle boşanabilmek için başka bahaneler arıyorlar? Acaba evlilikte sevginin bitmesi sevgisi biten kişiyi mi suçlu kılıyor ya da hakim/hakime sevmesen de eşin istediği müddetçe evli kalacaksın deyip boşamıyor mu?

Beni taniyor. Ben kimseye ümit vs vermem. Ama beni sevmediğini söyleyip durdu yine. Yani çekici gelmiyormuşum
eşiniz mi sizi sevmediğini söyleyip durdu yine? bide yine
pardon...
evet çok kızmış sinirlenmiş olabilir zadece bu olaydan sonra mı sevmiyorum demeye başladı

kendinizi perişan etmeyin zaten hastaymışsınız
bahane aramış da bulmuş gibi geldi kusura bakmayın

Iliskilerde en cok seven genelde daha cok aci cekiyor.. o kadar cok seyi tolere etmissin ki adamin saygisi kalmamis olabilir. Ya da gozu acilmistir sonradan.. baskasiyla beraberdir ve suan bunu bahane ediyordur. Yani bana gore bahane aramadan sana direkt gelip bosanicam deseydi, dedigin gibi kaliteli olurdu birazcik.. ama onca fedakarlik yapmis bir kadina bu kadar sudan sebebi bahane edip sevmedigini soylemek begenmedigini soylemek…cok pislik
Biriymis esin..eskiden evlilikler olumune olurdu sevgisi olmasada saygisi olurdu ama artik devir bi tuhaf erkeklerde bi tuhaf

Ayrılmak için bahane bu. Böyle bir sebepten ayrılık mı olur. Belki de onun hayatında biri vardır.

Hakime boşanma sebebini söyleyin. Eminim bu devirde saçma bulacaktır. Ona göre de nafaka ödesin. Bir kadını başından böyle atmak kolay olmamalı. İnsanların eski eşiyle bile konuşması, buluşması suç değil artık, ki öyle bir şey yapmamışsınız, bu tamamen sizin iradenizle ilgili bir şey. Boşanma da onun iradesiyle ilgili. Hakime bırakın bence. Ama ben olsam yüklü bir tazminat alırdım. Sizi resmen eski sevgilinizle basmış gibi duyurmuş olacak millete.

Boşamaya boşar da hakime değil çevreye sökmez bu bahane bence. O yüzden karşı tarafı suçlayıcı kendini aklayıcı bir şeyler bulmaya çalışmış adam resmen. Kadını o kadar sevmiyor ki bu kadın çocuğumun annesi bile demiyor üstüne resmen iğrenç bir itham yapıştırmaktan geri durmuyor.

Yani sunada kızıp bosanmazsın diyesim geldi.
Bal gibi beklemis bi fırsat cıksa da bosansam diye.
Yani bu olmasa rüzgar esti,kapı carptı,cam kırıldı diye falan ayrılalım diyebilirdi.
Engelli birine is bulmanın ne demek oldugunu bilmeyecek kadar da kötü kalpli bi adam.
SOnucta ayrılsanız cok bisey kaybetmezsiniz gibi geldi bana.

İki büyük sorun var konuda

1 - Zaten sizi sevmiyor olan bir koca. Bahane mi arıyordu, zaten sevmediği bir eşle evliliği bu kadar mı götürebildi bilemeyiz. Ama sevmeyen birisi kırmızı çizgisi olduğunu belirttiği bir konuyu ısrarla çiğneyen eşi hoş görmek ve bağışlamak için de kendine neden aramaz.
2 - Sevdiğiniz, değer verdiğiniz, kırmızı çizgileri ve prensipleri konusunda katı olduğunu bildiğiniz bir eşin bu çizgi ve değerlerini tekrarlayarak çiğnemeniz!

Bazı arkadaşlarca "bunda ne var, ben de eski sevgililerimle görüşüyorum" vs türünde yorumlar yapılsa da bu konular kişiye,kişiliğe, algıya göre değişir konulardır. Buradan çok basit bir konu gibi görünüyor evet ama herkes eşinin 20 sene önceki flörtüyle mesajlaşıyor olmasını tolere etmek zorunda değil ve bu konuda kesin bir dille uyardığı halde yeniden ona bir bahaneyle (iş veya cv veya hava durumu..) mesaj attığını yakaladığında hoşgörülü davranmayı tercih etmek durumunda değil. Herkes için geçerli olmayabilir ama kiminin kırmızı çizgisi de güven konusudur.

Özetle zaten sevgi yoksa, saygı ve güvenle devam ediyorduysa, en önemli kolon olan güveni kırarak bu yıkımı ve sonu siz başlatmışsınız. Bahane arıyordu ise de bahanenin alasını yaratmışsınız

Bence ağlayıp kahrolmanız kendisini daha da haklı ve kararlı hissettiriyor. Sakin ve kendinizden emin olun. Üzgün de olsanız bakımlı ve hoş görünün. Ve "ben sadece merhamet gösterdim engelli ve çocukları olan bir insana" Bunu yanlış bulmuş olmanı şu an daha iyi anlıyorum. Ama bu nedenle senden boşanmayı, çocuğumuzu parçalanmış bir aileye mahkum etmeyi istemiyorum. İstersen birlikte telefonumdan tamamen silelim kişiyi. Böyle merhamet ve acıma duygusu ile yardım etme amacıyla oluşan bir sebebin aramıza girmesini kendimize, ailemize yakıştırmayalım . Bu konuyu tekrar düşünmeni rica ediyorum senden "deyin kendinizden emin bir şekilde. Başka da yapacak birşey yok gibi

Son düzenleme:
Dün "adam haklı" diyen arkadaşlar konu sahibinin sonradan eklediklerini okumuşlardır umarım.

Böyle saçma bi boşanma sebebi olmaz.

Bağırır çağırırsın küsersin belki yatak bile ayırırsın. Ama sonra barışırsın. Boşanmazsın yani boşanma sebebi değil çünkü.

Bahane arıyormuş. Sevmiyormuş. Bu da bahane olmuş oldu.

Ama ben halen daha hâkime bu sebebi nasıl açıklayacağını düşünüyorum.

Böyle bir sebepten boşanma olmaz.

Sevmiyorum boşanacağım derse de, amenna. Kusur sizde olmayacağı için nafakanızı tazminatınızı çatır çatır istersiniz.

Hâkime gösterilen boşanma sebebinin mantıklı olması gerektiğini bile bilmiyor sanırım.

En cok seven daha cok seven diye bir durum yok bence, cok seviyorum, sensiz ölürüm diyen kisiler kendini sevmeyen ya da deger vermeyen kisiler. Öyle oluncada konu sahibinin düstügü durum kacinilmaz. Kendime deger vermeye basladigimdan beri daha cok seven taraf(!) olmadim hic.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…