Eşim Baba Olmaya Hazır Değilmiş

Evet haklısın.beklentilerin uyuşması lâzim.bu arada dediğim gibi pcos, mucos hikaye.benim sorunum yok yıllardır hamile kalamıyorum.bir kadın geliyor tek tüpüm vardı, ilk ilişkide hamile kaldım, iki tüpüm de kapalıydı, doktor imkansız dedi falan deyip, hamile kaldım diyor.tüplerimi bağlatmıştım, üstüne doğum kontrol hapı kullanıyordum hamile kaldım diyen bile var.tamamen kader olduğunu düşünüyorum.ben inanmıyorum yani üreme sistemi hakkında söylenen şeylere.doğaüstü birşey tarafından yönetiliyor bence.bilim dışı bir konu olduğunu düşünüyorum.yarası var da konuşuyor diyeceksiniz ama bu şekilde bence.

Ben senelerdir kalamıyorum.doktor birşey yok diyor.kader bu işler.bu arada en doğurgan ülkeler afrika, suriye, somali, afganistan, filistin, falan filan.kime neyi kanıtlıyormuş.bu hesaba göre asıl çocuğu olmayanların kendini kanıtlıyor olması lazim

Haklısınız ama bu geç yaşta bebek sahibi olan kadınların hepsi zengin ve muhtemelen tıbbın bütün nimetlerinden faydalanarak daha kolay hamile kalıyorlar. Burda insanlar doğru düzgün tüp bebek bile yaptıramıyorlar. Yakın arkadaşım orta halli bi kadın 33 yaşında tüp bebek tedavisine bile başlayamıyor. O yüzden ben doğal yollarla hamile kalabilmek için insanların önerilerini ciddiye alması gerektiğini düşünüyorum. Yaş geçince her yıl hamile kalmak cidden zorlaşıyor.

Gebelik için yaşın önemli olduğunu düşünüyorum.
Tabi ki her yaşta insan sağlıklı veya sağlıksız gebelik geçirebilir ancak yaş ilerledikçe gebe kalma şansının azaldığı ve sağlık açısından riskin arttığı bilimsel bir gerçek. Bu şekilde denildiğinde hemen "40 yaşında x doğurdu iyiydi , 30 yaşında y gebe kalamıyor" gibi yorumlar yapılıyor. Evet tabi ki böyle şeyler olabilir ama istatistiksel olarak ve bilimsel olarak yaş ilerledikçe risk artar.
Aslında sadece sağlık açısından değil, şu yönden de ileri yaşta gebelik sıkıntılı geliyor bana;
Mesela 40 yaşında bir çocuğumuz oldu, çocuğumuzun üniversite ve düğün çağlarında çok yaşımız ilerlemiş oluyor. İster istemez bizim sağlık sorunları çocuğumuzu da etkiliyor. Yine hemen örnekler gelecektir, " sağlık her yaşta sorun olabilir" diye. Evet ama diyorum ya yaş ilerledikçe istatistiksel açıdan daha fazla ihtimalin olduğu bir gerçek.

Konu sahibi 35 yaşlarında olsa, endişesini anlayabilirdim ama yine de çocuk fikrini ertelemesini önerirdim. Burada ifade edilen özel doğum ücretleri , özel okul ücretleri zaruri değil ( bende özelde doğum yapmayı planlıyorum, 20 bin civarında doğum parasını ayırdım ancak devlet Hastanesi'nde bu ücret yok mesela) ama bebeğin bezi, maması, ilaçları, kıyafetleri vb zaruri olacak pekçok masrafı da var. Yani borcu ödemeyecek hale gelen kişiler için ertelenmesi en doğrusu. En basitinden iki kişiyken, gerekirse doğalgazı az yakarsın ama bebek ile mecbur yüksek derecede ısınma gerekli..

Konu sahibi zaten 27 yaşında. 4-5 sene rahat erteleyebilir. Bu 4-5 sene içinde de borç planlaması yapıp, borcu bitirmeye odaklanabilirler. Hatta gebelik düşünmeden önce de biraz birikim yapsalar , çok yerinde olur

Herkesin bakış açısı farklı. Benim düşüncelerim bu şekilde.

Çocuk bakmak kolay değil.Bezi,maması giydiği,eczanesi vs dünya para.Evet haklısınız ama bence biraz rahata ermeden yapmayın.Esinizde baba olmak ister mutlaka ama adam maddi anlamda korkuyor demek.Ona biraz zaman verin

Valla canım sonuçta iktidar meselesi gurur yapıyorlar ne olursa olsun....sorun bende olmasın erkekligime laf gelmesin kafa yapısı... baktı yapamadı hamile kalana kadar uğraştı çok istediğinden değil hee.annesi falan demiştir oğlum hadi yaşınız geçiyor diye....

Allah rızkını verir kardeşim. Çocuk berekettir 1 çocuktan borçtan batmazsiniz .Belki eşinizin işleri açılır daha çok para kazanır borçlarıda öder .Allah büyüktür geçim derdine kapılıp evlat sevgisinden mahrum kalmayın...

Ah o çocuk olunca herşey tozpembe olacak düşüncesi. Dogum ücretleri, ortalama bir ilk alışveriş bir araştırmanı öneririmTabi ki tabiat olarak anne olma isteği hepimizde var ama mantıklı düşünüp,planlı davranmak lazım.Yoksa sonu hüsran olur maalesef..

Cok tatlısınız Ben diğerlerinden farklı olarak şunu düşünüyorum anlaşılan 24 yaşında evlenmişsiniz. Esasında erken bir yaş ben 30 da evlendim mesela ... Neyse zaten sizin 3 yıl olmuş evleneli. Gebeliği 3 4 yıl ertelesen yaş geçmeyecek fakat ilerleyecek sizi anlıyorum şuan bile 33 yaşında bunun telaşına girdim. 40 yaşında da çocuğun olur diyenler var. İlla ki vardır ama neden bunu tercih etmek isteyeyim? Fakat... Siz istediğiniz de olacak mı bir de bu konu ovar. O nedenle biraz durum düzeltilir yavastan denenmeye başlanabilir. Her şeyi para odaklı düşünmemek lazım.. Eskiler annelerimiz nenelerimiz hep '' ya olmayıverirse''derlerdi. Bende 1 yıla yakındır gebelik düşündüğüm ve sonuç almadığım için keşke daha önce deneseymisim diyorum. Sonuç olarak durum değerlendirmesi yaparak ve azcık zaman tanıyarak bu konuyu asabilirsiniz.. Belki eşinizinde bu sürede düşünceleri değişecek bir yolu bulunacak. Bu arada ilk gebeliginiz olacağı için bu yorumu yaptım. 2 bebek gibi bir düşünceniz olsa bende bu durumda asla yapmayın derdimBebek gibi bir güzellik ne kadar ertelenebilir ki. Benim fikrim bu. Umarım gönlünüzce olur her şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…