Yorumlarınızı okudum da ben de aynen sizin gibiydim. Maddi manevi sorunum olmamasına rağmen kariyerimi düşünerek rahatımı bozmak istemeyerek ülkedeki belirsizlik yüzünden falan derken 34 yaşına geldim.Çok güzel yazmışsınız benim de korkularımdan bazıları bunlar. Aslında çok sabırlıyımdır ama korkular var içimde. İnşallah doğru zamanda Rabbim bana da nasip eder..
Katılıyorum size, annelerin hakkı ödenmez eminim bu yazdıklarınız kadar yazmadığınız emekleriniz vardır. Evlatlarınızla sağlıklı mutlu bir ömür geçirirsiniz inşallah:)
Not: Yeni doğan bebişin yumuk parmaklarını öper misiniz benim için
Ben buna pek katılmıyorum.burada ne konular okuyoruz 20 yaşında evlenip, hayat boyu çocuk sahibi olamayan kişilerle karşılaşıldığı gibi spiralle, haplarla, prezervatiflerle korunmasına rağmen hamile kalan kişiler de var.kimi kadın 2 günde bir cinsellik yaşamasına rağmen yıllarca gebe kalamazken, bazı kadınlar ayda bir defa korunarak ilişkiye girse bile hamile kalıyor.ya da bir kadın hayatı boyunca 20 defa hamile kalabiliyorken, başka bir kadın 1 defa ya da hiç kalamayabiliyor.kimi 20 yaşında kalamıyor kimi 40 yaşında ilk ilişkisinde hamile kalıyor.demem o ki konu üreme sistemiyse ferişahi gelse ne dediğine bakmam.tıbbın çaresiz olduğu bir konu bence.öyle değişik bir sistem.yani olacak olanın oluyor, olmayacak olanın olmuyor bence.Ekonomik konular önemli . Borç içinde sıkıntı çekersiniz . Çocuk büyütmek çok para isteyen bir sistem . O konuda bir şey diyemem.
Ama diyeceğim bir şey var .
Erkek beyin keyfi olana kadar yumurtalıklarınızla konuşun . Yaşlanmasınlar .
Dünyada da bu var biliyor musunuz . Amerika da kadın hakları üzerine bir YouTube kanalı izliyorum kadınların eşleri veya işte partnerleri yıllarca oyalıyor böyle . Kadın rahat çocuk sahibi olacak yaşları geçiyor . Adamın karar vermesini beklerken hatta çocuk sahibi olma şansını kaybediyor . Sonra adam terk ediyor bir de bakmışlar genç bir kadından çocuk yapmış .
İşin özeti kadın ve erkeğin biyolojisi farklı . Erkekler işlerine geldiği gibi ya bu farklılığı gözünüze sokuyorlar ya da tam tersi yok kabul etmenizi istiyorlar .
Kadin bünyesine hayranım . Özellikle üreme konusunda diğer cinsiyetten çok daha ileriyiz . Ama yapımız farklı . Ona göre düşünün . Eşinizle de ona göre konuşun.
korkum zaten biraz da bu pcos var yıllarca korun çocuk yapmak istediğinde de olmazsa hem yıpranma hem yaş geçmesi vs.Ekonomik konular önemli . Borç içinde sıkıntı çekersiniz . Çocuk büyütmek çok para isteyen bir sistem . O konuda bir şey diyemem.
Ama diyeceğim bir şey var .
Erkek beyin keyfi olana kadar yumurtalıklarınızla konuşun . Yaşlanmasınlar .
Dünyada da bu var biliyor musunuz . Amerika da kadın hakları üzerine bir YouTube kanalı izliyorum kadınların eşleri veya işte partnerleri yıllarca oyalıyor böyle . Kadın rahat çocuk sahibi olacak yaşları geçiyor . Adamın karar vermesini beklerken hatta çocuk sahibi olma şansını kaybediyor . Sonra adam terk ediyor bir de bakmışlar genç bir kadından çocuk yapmış .
İşin özeti kadın ve erkeğin biyolojisi farklı . Erkekler işlerine geldiği gibi ya bu farklılığı gözünüze sokuyorlar ya da tam tersi yok kabul etmenizi istiyorlar .
Kadin bünyesine hayranım . Özellikle üreme konusunda diğer cinsiyetten çok daha ileriyiz . Ama yapımız farklı . Ona göre düşünün . Eşinizle de ona göre konuşun.
kesinlikle öyle..Aman boşver gez, toz, eģlen.zaten ne kadar zamanımız var dünyada.eşin de var yalnız da kalmazsın daha ne.ben de senin gibi insanların büyük çoğunluğunun ezbere yaşadığını düşünüyorum.kime sorsan çocuğu olunca hayatı mahvoluyor, çok zor, çok zor diyor herkes.kimse de oturup acaba değer mi bu çekiklerimize demiyor.
Hamilelikle ilgili o dediğiniz durumların hepsi doğru . Her yaşta her kadın anne olabilir ya da olamayabilir . Bir de şu durum var tabi Anne olmak İsteyebilir ya da istemeyebilir . . Ama konu sahibi genç anne olmak istediğini söylüyor . Hem de pcos u varmış . Erkeklerin iki yüzlülğünden kadınların gençliğini harcamasından bahsettim . Anne olma hayallerini yok ettiğinden .Ben buna pek katılmıyorum.burada ne konular okuyoruz 20 yaşında evlenip, hayat boyu çocuk sahibi olamayan kişilerle karşılaşıldığı gibi spiralle, haplarla, prezervatiflerle korunmasına rağmen hamile kalan kişiler de var.kimi kadın 2 günde bir cinsellik yaşamasına rağmen yıllarca gebe kalamazken, bazı kadınlar ayda bir defa korunarak ilişkiye girse bile hamile kalıyor.ya da bir kadın hayatı boyunca 20 defa hamile kalabiliyorken, başka bir kadın 1 defa ya da hiç kalamayabiliyor.kimi 20 yaşında kalamıyor kimi 40 yaşında ilk ilişkisinde hamile kalıyor.demem o ki konu üreme sistemiyse ferişahi gelse ne dediğine bakmam.tıbbın çaresiz olduğu bir konu bence.öyle değişik bir sistem.yani olacak olanın oluyor, olmayacak olanın olmuyor bence.
Bu arada bizim sünepe, saçma sapan erkeklerin genç kadın bulma kapasitesi nedir de bunu diyorsunuz yani ?
Kuzum para konularini halletmeden cocuk düşünmeyin derim, bir ton masraf. Kaldi ki suan baba olmak istemeyeni de zorla baba yapma, sonra gelir basina kakabilir. Daha yasin genc, kendine iyi baktığın müddetçe de geç yaşlanırsın.Merhaba arkadaşlar;
Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Sen ne olur ne olmaz yumurtalarını dondur istersen. Çocuk istememek ayrı ekonomiyi sebep göstererek ertelemek ayrı. Bunu netleştirin aranızda. Önceden de yazdım. Eğer hiçbir zaman istemiyorsa senin annelik hakkını elinden alamaz. Kadınların ileri yaşlarda anne olma şansı düşüyor.korkum zaten biraz da bu pcos var yıllarca korun çocuk yapmak istediğinde de olmazsa hem yıpranma hem yaş geçmesi vs.
eşime bunu dediğimde sağlık problemi yüzünden olmazsa olmasın üzülmem diyor illa çocuk olması şart değil diyor. bilemiyorum dediğiniz gibi olmaz belki ama çocuk hiç istemediği izlenimi verdi bana.
Ben 40 yaşına yakınım keza eşim de öyle. Daha çocuğumuz yok. Önce birkaç maddi durumu halledelim öyle düşünüyoruz. Daha var yani. 3 ayda bir doğum kontrol doktoruma gidip yumurtalık rezervime baktırıyorum, Amh testi yaptırıyorum. Tabi ki aşırı vaktim yok. 40a az kaldı ama ben 40 yaşına çok yakın olmama rağmen düşünüp taşınıp öyle hamile kalmak istiyorum nasip olursa. Çünkü çocuk masrafları çok fazla. Şu an el kadar zıbınlar bile olmuş 200 tl en az. 3 4 tane alsan 800 tl. Bence çocuk için kenarda köşede biraz para olmalı. En temel şeyler alınsa bile hatırı sayılır para tutar. Bunun ilerisi de var. Okulu, kursu,giyimi, eğitimi, hobi kursları,dışarıda yemesi içmesi, gezmesi, kültürel faaliyetleri, tatili,ileride universitesi, yurt veya ev kirası, evlenmesine az çok yardımı vs böyle gidiyor. Giderek harcama çoğalıyor. Ve annelik babalık ölene kadar olan bir olay. Öyle çocuk 30 oldu hadi benden bu kadar olmuyor. Birey olup kendini kurtarana kadar maddi, manevi olarak destekliyorsun. Sonra büyüyünce de manevi destek vermeye devam ediyorsun. Zaten bu kadar ayrıntılı düşündüğüm için hala tamamen cesaret edemiyorum. Ayrıca çiftlerin ikisi de isteyince çocuk sahibi olunmalı. Öncesinde de plan yapılmalı. Çocuğun tüm yaşam evreleri düşünülmeli. Çocuk sahibi olmak çok komplike bir karar. Bir de çocuk sahibi olmak istediğinden emin olunmalı. Çocuk olup çocuk sahibi olmak istemediğini anlarsan bunun geri dönüşü olmaz. Çocuğun hayatı mahvolur.Zaten herkes çocuk sahibi olmak için kendini çok iyi analiz edip karar verseydi; toplumumuzda bu kadar mutsuz, sevgisiz, ihmal edilmiş bir çocukluk geçiren bu kadar insan olmazdı. Bence hayattaki tek geri döndürülemez karar çocuk sahibi olmaktır. Bence herkes çocuk sahibi olmadan önce bunu gerçekten istiyor muyum diye çok ayrıntılı düşünüp karar vermeli.Merhaba arkadaşlar;
Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Borclarinizi ödeyemeyecek noktaya geldiğiniz oluyor ve çocuk mu yapmak istiyorsunuz? Doğacak çocuğa, sefalet içinde büyümek ister mi diye sordunuz mu? Bence doğurmadan önce sorun kabul ederse yapın. Diğer türlüsü kendi isteğiniz için çocuğun vebalini almak oluyor.Merhaba arkadaşlar;
Çok sevindim yalnız olmadığıma zira insanlardaki evlenince hemen bebek yapma ya da buna hemen karar verebilmeyi gördükçe kendimden şüphe ediyorumYorumlarınızı okudum da ben de aynen sizin gibiydim. Maddi manevi sorunum olmamasına rağmen kariyerimi düşünerek rahatımı bozmak istemeyerek ülkedeki belirsizlik yüzünden falan derken 34 yaşına geldim.
Sonra yaş gidiyor olsa mı artık bir tane yapar kapatırız defteri dedik aylarca olmadı ama…
Şimdi hamileyim ama yine yok ya istemiyorum tamam ben anneliği kaldıramam dediğim yeniden korunmaya karar verdiğim ay hamile olduğumu öğrendim.
Hamileliğim zor geçiyor her gün ağlıyorum hamileliği bile kaldıramadın Bearhug çocuğa nasıl bakacaksın diye. Hormonların da etkisi vardır tabii ama daha bir gün mide bulantısından gözümü açıp hamile olduğuma sevinemedim bile.
Şunu söylemek istedim sadece bizim kafadaki insanlara illa anne olayım hissi hiçbir zaman gelmeyebiliyor. Benim durumumda birincisi artık sınır yaşa gelmiş olduğumu hissetmem ikincisi kariyerime ara versem de etkilenmeyecek noktaya gelmiş olmamdı karar vermemdeki etken. Kadınlarda biyolojik saat önceden alarm veriyor malum
Bekleyebileceği kadar beklemiş erteleyebileceği kadar ertelemiş biri olarak Yıllar çok çabuk geçiyor doya doya tadını çıkarın bu günlerin demeye geldim aslında ve artık bir karar vermeliyim yaşım geçiyor dediğiniz günler benimki kadar çabuk gelmesin inşallah
Birkaç yıl daha genç olmayı çocuk düşünmeme daha çoooook olmasını isterdimo tatlı rahat hayata elveda demek zor valla
30 yaşında, 7 senedir evli, 12 senedir aynı adamla olan, borcu olmayan ama ülkedeki ekonomik belirsizlikten ötürü çocuk yapmaktan çekinen ben konuyu gözlerim açık okudum. Demek benim yaşım çoktan geçmişDemek millet arkamdan böyle düşünüyor
yaşınız geçmemiş daha önünüzde süreniz var. durumunuzu toparlayın. eşiniz haksız değil. zaten iki taraf da hazır olmadan çocuk olması olayına sıcak bakmıyorum ben. vücut sizin ama doğum sonrası çocuk bakmak çok zor. ve illaki ihtiyaç duyacaksınız desteğe. isteksiz bir eş de, o dönemde sizin açınızdan inanın çok kötü olur.Merhaba arkadaşlar;
Çocuğu çok isteyen içinize sorun bakalım bu devirde hangi para ile bakacaksın çocuğa?Merhaba arkadaşlar;
Çok sevindim yalnız olmadığıma zira insanlardaki evlenince hemen bebek yapma ya da buna hemen karar verebilmeyi gördükçe kendimden şüphe ediyorum
Şaka bir yana bulantılarınızı anlıyorum benim de kuzenim istifra etmekten helak olmuştu ve o da pişman olmuştu hafiften hissettiriyordu bunu, amaaa doktorunun da dediği gibi bulantılar 3.aydan sonra kesildi sorunsuz bir gebelik geçirdi sonrasında :)) Sizin için de bir an önce bulantı dönemi biter, kalan hamileliğinizi keyifli geçirirsiniz umarım
Tavsiyenize uyuyoruz bu arada şu an rahatımı fazlasıyla değerlendiriyorum.Keza geçenlerde eşim konuyu açtı muhtemelen bir süre sonra bebek isteyecek Ben de doğru zamanda istiyorum, Rabbim hayırlıysa nasip etsin
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ben fikrimi söyledim sadece neden bu kadar tepki veriyrsnz ki . Hersey para pul değil ayrıca o çöp evlerde yaşayanlar saraylar da yaşayan insanlardan daha mutlu ve huzurlu.ayrca ben dogurun mu dedm benm dememle mi cocuk doğuracak komiksiniz. Bide ne olacağımız asla bilemeyz herseyimz varken bi anda kaybedeblrz .Belki, kim bilir... Bunlara dayanarak mı bir çocuk dünyaya getirilsin? Borç azalmayacak katlanacak. İşleri daha kötü olursa siz mi karşılayacaksınız maddi problemleri? Rızıkla geliyorlarsa niye çöp evlerde çöpleri karıştırıp yiyecek arıyor bu çocuklar? Yiyecek çöp bile bulamayanlar da bir köşede ölüp gidiyor.
Sirf size cevap yazabilmek için üye oldum şuan.yazinin başını okurken ben mi yazdım daha önce dedim... eşim de aynı böyleydi 10 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.borcumuz yoktu hamile kalcam diye ödü kopardı.sonra varikosel şikayetleri baş gösterdi,erkek testislerindeki damarlarla alakalı bi rahatsızlık...doktor çocuk yapmak önceliğiniz olsun gibi bişey dedi, yani ameliyat olmadan çocuk sahibi olamayacağına getirdi konuyu.aradan 1-2 sene geçti çocuk konusunun üzerine düşmeye basladi.deniyoruz yok ,deniyoruz yok...neyse 6 ay sonra hamile kaldım.34 yaşında doğum yaptım... bebeğim şimdi 14 aylık.. eşim bebek bakımına yardımcı oluyor mu hayır, öyle kucağına alınca baba olduğunu anladı gözleri doldu mu?? Hayır... Bir adamın içinde yoksa yoktur yani ben bunu gördüm.bazen çok bunaldiginda benimle vakit geçirmek isteyip,bunu yapamadiginda rahat g*tümüze battı,ne vardı çocuk yapacak gibi sözler sarf ediyordu.simdi biraz daha düşkün ama hâlâ 10 dakika baksa yoruldum diyip benim başıma atıyor.biz çok eğlenceli bir cifttik,nerde akşam orda sabah gezer tozar gülerdik.simdi hep huzursuzluk hep çocukla ilgili tartışma boy gösteriyor.adam evde huzuru bulup kafayı dinleyemedigi için sahile inip arabada kafa dinliyor....tabi bunlar senin anne olma isteğini dizginlemez ama yaşayan olarak anlatmak istedim.icinde yoksa yok olmuyor... yalnız kalacaksın hem bebek bakımında,hem sevgisini hissetme konusunda.huzur ve sessizlik seven bir adamsa çocuk sesi ona sadece gürültü gelirAma şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi.
Merhaba arkadaşlar;
Kocam gözünden hamile bırakma eylemi: Çocuğum oluyor mu acaba?? Evet oluyormuş....sanki skor yapıyoruz yada erkekliğini kanıtlama çabası!!! Acaba çocuğum olmayacak mı endişesi....ilk ayda tuttururum kafasıyla giriştiği yolda 6 ay hamile kalamadigim için daha da tedirgin bir ruh hali...ve ısrarla üstüne düşme çabası....bi süre sonra gerçekten erkekliğini kanıtlama peşinde koştuSirf size cevap yazabilmek için üye oldum şuan.yazinin başını okurken ben mi yazdım daha önce dedim... eşim de aynı böyleydi 10 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.borcumuz yoktu hamile kalcam diye ödü kopardı.sonra varikosel şikayetleri baş gösterdi,erkek testislerindeki damarlarla alakalı bi rahatsızlık...doktor çocuk yapmak önceliğiniz olsun gibi bişey dedi, yani ameliyat olmadan çocuk sahibi olamayacağına getirdi konuyu.aradan 1-2 sene geçti çocuk konusunun üzerine düşmeye basladi.deniyoruz yok ,deniyoruz yok...neyse 6 ay sonra hamile kaldım.34 yaşında doğum yaptım... bebeğim şimdi 14 aylık.. eşim bebek bakımına yardımcı oluyor mu hayır, öyle kucağına alınca baba olduğunu anladı gözleri doldu mu?? Hayır... Bir adamın içinde yoksa yoktur yani ben bunu gördüm.bazen çok bunaldiginda benimle vakit geçirmek isteyip,bunu yapamadiginda rahat g*tümüze battı,ne vardı çocuk yapacak gibi sözler sarf ediyordu.simdi biraz daha düşkün ama hâlâ 10 dakika baksa yoruldum diyip benim başıma atıyor.biz çok eğlenceli bir cifttik,nerde akşam orda sabah gezer tozar gülerdik.simdi hep huzursuzluk hep çocukla ilgili tartışma boy gösteriyor.adam evde huzuru bulup kafayı dinleyemedigi için sahile inip arabada kafa dinliyor....tabi bunlar senin anne olma isteğini dizginlemez ama yaşayan olarak anlatmak istedim.icinde yoksa yok olmuyor... yalnız kalacaksın hem bebek bakımında,hem sevgisini hissetme konusunda.huzur ve sessizlik seven bir adamsa çocuk sesi ona sadece gürültü gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?