- 10 Ocak 2022
- 3.001
- 5.940
- 108
O kadar borç varken çocuk yapmak hata olur. En azından biraz hafiflemesini bekleyin. Borçlar yaklaşık ne zaman biter, miktarı ne?Merhaba arkadaşlar;
Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Borcunuz var ödeyemeyecek seviyeye geliyorsunuz ama çocuk istiyorsunuz. Eşiniz haklı bence çocuk demek masraf demek serbest mesleğin kazancı değişken olur . Hamileliği, doğumu, büyümesi kolay değil. En dandik bebek bezi 100tl. Biraz bu konuyu askıya alabilirsiniz.borclar hafifleten kadar.Merhaba arkadaşlar;
Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Bebek yaparken maddiyatı düşünmek o kadar önemli bir detay ki... Hastane masrafı bebek bezi maması kıyafeti oyuncağı derken (hiç küçümsemeyin yetişkinde daha fazla gideri varMerhaba arkadaşlar;
Eşiniz haklı hazır hissetmiyorsa zorlamayın, hazır hissetmeme sebeplerinden biri de borçlar gibi duruyor. Çocuk ciddi maddi imkan isteyen bir şey.Merhaba arkadaşlar;
Acımasız değil ki.siz destek olurlar diye beklemişsiniz kimse destek olmamış. Ki destek olunmak zorunda değiliz.fikir söylemiş herkes.çok sert bir cevap yok.siz belli ki çocuk yakmaktan tarafsınız.kiarar sizin yine de.Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Şuan zaten bir çocuk planı yapmadık ben kendi düşüncemi ve eşimin düşüncesini paylaştım sizinle. Burda yazılanlar niye bu kadar acımasız olur ki çoğu zaman.
Benzer bir durumla karşılaşmıştım ben de . Üstelik borç harç durumumuz da yoktu çok şükür , eşim hazır olmadığını söyledi. Sadece para ile olacak iş de değil zaten. Ben de yaş olayına takılmıştım aslında sonradan ona hak verdim ve düşüncemin çok saçma olduğunu anladım. Yaş gelince evlenilir sonra çok geçmeden çocuk yapılır. Kime göre ? Neye göre ? bunlar bize nesillerdir kodlanan çoğu kişinin de sorgulamadan yaptığı şeyler. Sorgulanarak yapılsa bu kadar mutsuz evlilik olmazdı zaten.Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Şuan zaten bir çocuk planı yapmadık ben kendi düşüncemi ve eşimin düşüncesini paylaştım sizinle. Burda yazılanlar niye bu kadar acımasız olur ki çoğu zaman.
Bebek rızkıla gelir .belkide bebeğiniz olduğundan Borcunuzu daha hızlı ödersiniz kim bilir bide bu açıdan bakın. Yeterrki Allaha tevekkül edin. Anne babaya hazr olunmaz o yaşayarak öğreniliyor.
Aman boşver gez, toz, eģlen.zaten ne kadar zamanımız var dünyada.eşin de var yalnız da kalmazsın daha ne.ben de senin gibi insanların büyük çoğunluğunun ezbere yaşadığını düşünüyorum.kime sorsan çocuğu olunca hayatı mahvoluyor, çok zor, çok zor diyor herkes.kimse de oturup acaba değer mi bu çekiklerimize demiyor.Benzer bir durumla karşılaşmıştım ben de . Üstelik borç harç durumumuz da yoktu çok şükür , eşim hazır olmadığını söyledi. Sadece para ile olacak iş de değil zaten. Ben de yaş olayına takılmıştım aslında sonradan ona hak verdim ve düşüncemin çok saçma olduğunu anladım. Yaş gelince evlenilir sonra çok geçmeden çocuk yapılır. Kime göre ? Neye göre ? bunlar bize nesillerdir kodlanan çoğu kişinin de sorgulamadan yaptığı şeyler. Sorgulanarak yapılsa bu kadar mutsuz evlilik olmazdı zaten.
Bence zamana bırakmanız en iyisi borç baskısı eşinizin bu konudaki düşüncesini illa ki etkiliyordur. Hiç istemiyorum da dememiş zaten. Borçlarınız hafifleyince fikri değişecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?