Eşim bana sormadan ailesine altınımızı veriyor

jouska07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2022
91
30
3
31
5 aylık hamileyken bi düğüne gidecektik baktım eşim annesine çeğrek veriyor bizim altınımızı bana sormadan. Borç veriyorm dedi 6 ay geçti aldın mı dedim almadım kyk borcum için 5 bin tl vermişti o yüzden geri almıcam dedi. Buna nasıl tek başına karar verebiliyor kyknı ben ödemek zorunda mıyım dedim. Bugün de eve erken geldi çok hasta yorgan döşek yatıyor Bana diyo ki içerden gram altın al da ablam gelip kapıdan alıcak. Babası borç istemiş parası yokmuş birine takıcakmış. O kadar sinir oldum ki ben burda bostan korkuluğu muyum kavga çıkarıcam ama uyuyo çok hasta Haksız mıyım ya

Siz yinede ben ödemek zorundaymıyım şeklinde konuşmayın anlaşılan o ki aşırı tepki gösterebilme ihmalinize karşı kendi karar alıyor meseleyi anlatmasını sağlayarak sakin davranın her ihtimale karşı kavga etmeden çözme yoluna gitmeye çalışın.

KYK borcunu neden siz ödemeyeceksiniz ki? Bunu ödemesini aileden beklemeniz bana garip geldi. Zamanında kredi alan tüm arkadaşlarım işe başlayınca taksitli şekilde kendileri ödediler. Ailenin durumu da belli ki iyi değil, takı takmak için dahi oğlundan istiyor. Zamanında öğrenciyken eşiniz o parayı kullanmış, harcamış. Şimdide ödeyecek tabi ki. Haa öğrenciyken harcadığı parayı ben evliyken neden ödüyorum diyorsanız da evlenmeden önce sorgulayacaktınız bunu.
Borç olarak takı için gram alıyorlarsa ve geri de vereceklerse sorun olmaz. Tek sorun size söylememesi, fikrinizi almaması bence. Bunu da tatlı dille eşinize söylerseniz anlayış gösterir. Göstermiyorsa da siz de ona göre davranın.

*çeyrek.

Gidin bir banka kasasına koyun o altınları. Birer birer saçacak adam yoksa. Vermeyin altınlarınızı kimseye

Annesine vermesi tamamda sonuçta annesi demek ki ihtiyacı varmış görümce ne alaka ya gitsin kocasının ailesinden alsın bence eşinizle konuşup altınları bozdurup yatırım yaptım deyin ağız birleyin sizde bizde altın yok altınları bozdurdum dersiniz ama gerçekte bozdurmazsınız onlarda sizde altın olmadığı için isteyemez eşinizle kavga etmeyin ama iyice konuşun böyle olmayacağını

Sorun da burda zaten babasının maddi durumu çok iyi Bu ay kafasındakinden fazla harcama yaptı diye birikmişine dokunmuyor bizden yiyor.biz ise tek maaşla geçiniyoruz ben çocuk doğurdum diye işten ayrıldım.Kyk ya gelecek olursak eşi
sorun da o zaten babasının maddi durumu iyi. Adam para harcamaktan korkuyor. Villada bereyle dolaşıyolar.araba kullanmaz mazot atmamak için eşimi çağırır.bu ay kendine göre fazla harcama yaptı diye bankadan çekmemek için bizden alıyor. Ben gramınında değilim ben eşimin bana söylemeden iş yapmasındayım. Kyk ya gelicek olursak o dönem eşime küstüğü için para yollamamış Eşim de mecburen kyk ya başvurmuş. Varlık içinde yokluk yaşattı ona . Ben şimdi neden ödemek zorundayım Yeni doğum yaptım tek maaşla geçiyoruz zaten

Sahsen o altinlarla birikim yapmadigim icin kayinvalidem istese veririm. Ama birikim amacli tutuyorsaniz o zaman size önceden söylemesi lazim

Siz çalışıyor musunuz acaba? Gelir duzeyiniz iyiyse takmayın çok da. Sizin maddi durumunuz iyiyse ve esinizin ailenisininki kötüyse mesela verilebilir yani. Gelir duzeyinizle ilgili tamamen. Kyk.nin geri odemesi bitince evlenseymissiniz keske. Napsin esinizin kyk borcunu annesi babasi mi odesin. Nasil odensin isterdiniz mesela merak ettim.

Ben parasında değilim
*çeyrek.

Gidin bir banka kasasına koyun o altınları. Birer birer saçacak adam yoksa. Vermeyin altınlarınızı kimseye
imla hatasına takılmayalım sinirle yazıyorum. Neden kasaya koyayım benim derdim para değil bana son anda söylemesi ben bunu ona yapmazdım

Size kim taktıysa altınları o veya çocuğu evlendiğinde siz geri takarsınız ama yinede eşine sorar beraber gidersiniz. Eşiniz bildiğin bütün yatırımı ailesine yapıyor şaka gibi. Evlilikte giderler ortak ödensede kyk borcu ve sizin altın ne alaka yani zamanında kendisi borç edinmiş onu kendisi ödesin. O zaman sizde geçmişte ki borçlarınızı çıkarın ortaya onu da ödeyin altınlarla annenizin falan varsa sizden alacağı temin edin Aman bıktım bu erkeklerden ya yeminle şu sitede ki ana kuzuları iki kat tiksindirdi beni erkeklerin saçma planlarından :)

Ben parasında değilim

imla hatasına takılmayalım sinirle yazıyorum. Neden kasaya koyayım benim derdim para değil bana son anda söylemesi ben bunu ona yapmazdım
Sinirden olmadığı belli hatanın :) Tamam o zaman sus otur gitsin bütün altınların kocanın ailesine nasılsa sorun değil Allah Allah

İhtiyaçları da yok biz tek maaş geçiniyorz şuan hiç düşünemiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…