Eşim bana sormadan ailesine altınımızı veriyor

Borç olarak alınmışsa sıkıntı değil sadece eşinizin size söylememesi yanlış. Bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlatırsınız.
Buarada biz evlendikten sonra ödedi eşim kyk borcunu. Hiç aklıma gelmemişti neden ödüyoruz diye. Tabiki ödeyeceksiniz düşünceniz çok saçma.

Bizde de benim ailem yardım eder onun ailesi de para koparma derdinde
Anladım eşinizle konuşun eşiniz hayır demedikçe bunlar istemeye devam edecekler görümceye de ayrı sinir oldum parası varken kardeşinden istemesi ne demek hem de küçük yeğeni olmuş kendi altın takacağına hediye alacağına bide utanmadan gelip almış

O kayınpederin uykuları kaçar var ya o altınlar üstünde ne hayalleri planları vardır o adamın
Ne demek ben bu ay fazla harcadım e bankadanda alamam yazık o parama siz bana altın verin
Bakın bunun arkası kesilmeyecek ve istenen öyle gram çeyrek falan olmayacak dedim ya o adam o altınlar yüzünden uykusuz kalıyordur
Size tavsiyem tümünü satıp alabileceginiz ev arsa araba varsa alın
Olmuyorsa bir şeye peşinat yapın üstünü kredi çekerek tamamlayın
O da olmuyorsa son çare tamamını bilezik vs yapın ama yine isterler acaba aileniz borç istemiş olsa da onlara vermiş olsanız tümünü sorun olur mu ( böyle diyerek banka kasasına koyun hırsızlık vs falan olur Allah korusun ailenizde mağdur olmasın )

Elinizde gram para vs ne varsa kolunuza bilezik falan bişey yapın konu kapansın. Yoksa bir iki derken eriyip gider anlayamazsınız. (Yaşandı)

Kyl borcunu ben mi ödeyeceğim ne demek ya? Eşiniz size bunu söylese kırılmaz mısınız? Onun dışında haklısınız tabi ki ancak kavga etmeyin bence. Canım eğerakla yatkın bir durum varsa beraber karar alırız ancak bana sormadan danışmadan böyle davranman beni üzüyor. Ben de senden habersiz altınlarımızı asla harcamam, mutlaka sana danışmak isterim. Sen de şu ana kadar düşünemedin belki ama bu hassasiyeti artık göstermeni istiyorum ve beni kırmayacağını biliyorum tarzı konuşun. Yoksa sanmıyorum trip veya kavga ile bu adamın sizi saymaya başlayacağını

Eşim çok hasta şuan iyileşsin de bi konuşucam hepsini bozup arabamı yükselticem Bilezik felan var onları da kaldırıcam kasaya koyarım yakında onları da isterler

Babası kızını yolluyor ki git altın al onlardan diye kızı bekar ve doktor ondan borç isteyeceğine bizden istiyor tek maaşla yaşıyoruz ayıp ya

Geri alınacaksa takmayacaklar.bu devirde elalem ne der mi kaldı.herkes kendi işine bakıyor.verilen hediye geri alınır mı be? Maşallan son iki gündür herkes eş ailesi sevdalısı oldu çıktı.madem baştan kendi başınızın çaresine bakın bizden medet ummayın deyip çekilsinler
Böyle saçma şey mi olur ?

Doğru söylemiyordur ki.

Ben düğünden sonra bilezikleri almıştım çeyrekler eşimin ailesinde kaldı fazla da değildi zaten bir şey demedim şimdi onlar yılda bir iki kez para veriyor eşime yardımcı olmak için biz istemeden verdiler art niyet olmadıkça sorun yok ama sonradan istemek vs. garip eşinizin sormadan vermesi. Eşinize tepki verseniz yine yanlış anlar para ikimizin değil mi diye. Evde durmasaydı baştan iyiydi sanki kasaya falan konulsaydı.
Benim bileziklerim de kendi ailemde duruyor saklaması için onlara verdik

katlanamayacağim tek şey yok sayılmak ... bana sorsun hepsini istesin veririm ama sen kimsin kafasıyla tek başına karar alırsa cıngar çıkartırım...o altınlar ikinizin..siz annenize bir çeyrek verin bakalım beyfendinin tepkisi ne olacak

Git kendi üstüne Altın hesabına yatır.Yatırırkende belirt benden başka kimse alamaz diye.hem birikim olur hemde eşin hiç etmez ona buna vererek.Madem sana sormadan dağıtıyor kafasına göre sende götür hesaba yatır sorarsa da söylersin çarçur oluyor sağda solda bebeğime birikim yapıyorum dersin

Evde asla altın bulundurmamak lazım işte.
İhtiyaçları olduğu için değil sırf gidip almaya üşendiklerinden evdeki hazır altına cokmusler bence.
Bu kafayla giderse elinizde altın kalmaz.
Gizlice bankaya gidip kasaya koyardım ben olsam.

Normalde bize takılan takılar için bizim takmamıza karşı değilim ama yamyam bir aile varsa vermem. İlk evlendiğimde bize takılmayıp kaynanama elden verilen çeyrek için bizden istedi kaynanam. Bundan önce de vukuatı vardı komşudan borç almış yarım altın onuda biz verdik. Eşime akrabasının bize takmadığını söyledim. Eşimde annesine görmedim diyince kaynanam bağırdı bende görmedim senin altınlarını diye. O gün bugündür vermem. Bizden alırlar ama sonraki ay geri gelir gelmezse eşime tekrar veremeyeceğini söylerim. İnsanların iyi niyetlerini kullanmaya gerek yok.

Eğer düğünde takilansa sizin alatininiz onlar altinimiz değil hukuki olarakta öyle

Her ailenin para dinamiği farklıdır ama siz de bir aile kurdunuz artık sizinle ortak bir para politikası izlemek zorunda. Laftan anlayacak biri değilse o parayla kendime gider zevkime göre bileklik kolye alırdım onlarda zaten bozdurulunca para etmiyor yada bebeğim için yatırım hesabı açardım

O halde sakın vermeyin.

kusura bakmayın ama bu hep böyledir
ne takılırsa o götürülmeye çalışılır
öyle hep bana hep bana olmaz!

mesela alınan hediye de öyle olur ona yakın kıymetli bişey alınmaya çalışır
hatta kişinin durumu iyi değilse karşı tarafı mahcup etmemek için az bişey alınır ki karşılığını veremez mahcup olmasın diye
biz böyle görüp böyle öğrendik

konu sahibi altınları en hızlı şekilde bilezik yapın
düğünlerden önce eşiniz babası ile konuşsun altını yapabilen yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…