Oğlunuz sizin uyguladığınız şiddete sessiz kalabildi ama... Siz nasıl bir bireyseniz size saygı duyulmasını istiyorsanız oğlunuz da bir birey, yaşının küçük olması ve size karşı duramamasi birseyi değiştirmez. Esinizden çok siz hatalisiniz. Siz tepkinizi koyabildiniz esinize karşı ama ya o çocuk ne yapabilir size?Ne deseniz haklisiniz biliyorum cok hatalym ama ben su an esimn bana uyguladigi siddete sessiz kalrsam yarn iki gun sonra bir kavgamizda devami gelecek o zaman ne yabacagim beki
bence o tokadi seni kendine getirmek icin atmis. hadi bi anlik sinirle vurdun dyelim. yine kabul edilemez ama neden donup ikinciyi vuruyosun. esinde sakinles diye kendine getirmis bence seni(Telefonumun bir harfi yazmiyor o yuzden "b" harfini kullaniyorum ) cook kotuyum dusunemiyorum , konusamuyorum, nefes dahi alamiyorum , sanki bogazima dugumlendi hayat durdu benim icin..
Dun aramiz biraz limoniydi. Esim ile bir cok kez kavga etmemize ragmen asla siddet gormedim ve bana siddet uygulamaya kalktigi anda herseyin bitecegini soyledim. Stresli bir hafta gecirdik bu hafta hersey ust ustte geldi bugun hava cok guzeldi , birlikte birseyler yabalım dedik.
Oglum bugun cok huysuzdu,
sabahtan itibaren sabrettm
Bir bugunumuz var rezil olmasn dedim.
Ogle uykusuna yatirdim, disari cikabilmemiz icin
oglumum uyumasi kalkmasi ve corbasini icmesi lazim
Uyuttum 25 dakika felan anca uyudu kalkti geri ( 2 saat uyur ogle uykusunu ) butun ugraslarima ragmen uyumadi
Uyumadigi zaman butun gun mizmiz olur yemez , icmez ve burnumuzdan getirir.
Tabi corbasinida icmedi
bende artik sinirlendm, zaten bu aralar uykusuzluk stres derken bitkin haldeydm diger konumda baylasmistim bunalimdayim..
O an gozum dondu sanki,
Ogluma bagirdim ,cagirdim, vurdum ellerim kirilsaydi
Esim kucagina aldi cocuga vurma bak kotu olacak dedi..
Elime ne gectiyse oraya buraya firlattim
oglum cok korktu Tekrar vurdum o halimlecok bagirdm gozum dondu
Esimde kaldirdi bana tokat atti ve dizime ayagiyla vurdu ben cok kotu oldum kendime gelemedm
Annemi aradi buraya bir gel diyee. kizinin yabtiklarina bak diye !!
(Annem ikinci evliligini yabti. Anneme dedim sakin kocan gelmesin. ),
Annem geldi olan Biten anlatildi
Annem bana kizdi neden cocuga vurdun yazik degil mi ? Nasil yabtin oglum korkudan titriyordu ..
Birdaha benim cocuguma vurursan senn o ellerini kirarim dedi esim ! Benim evladima vuramassn ben seni uyardm vs dedi
Ogluma vurdugum icin ben haksiz oldum evet biliyorm yabtigim cok kotu birsey ve geri donusu yok, cok hataliyim biliyorum iicm yaniyor evladima baktikca.
Annem, hadi bize gidelm dedi kafani tobla..Biraz bizde kal yok anne ben o adamin yanina gidemem dedim !
Hadi smdi cocuga vurdum diye vurdu beki yarin iki gun sonra ? Siddetli bir kavgamizda yine aynisini yabacak dedm
Birkere oldu devami gelir ! Annem ise O zaman vuramaz eger baska nedenlerden yabarsa o zaman ceker alrim sizi dedi esimide fircaladi yine istemiyorsan gotureym arkanda ben varm dedi
O adamla mi anne dedim ? birgun barindirmaz bizi ..
Annemi gonderdim bende ciktim evden oglumla bos bos dolaniyorum
Gitsem gidecek hic biryerim yok annemin yaninda o adamla asla yabamam siginamam ..
Maddi imkanim yok ( calsyrm asgari ucretle yarisi gidiyor bakici barasi oolarak ) ben simdi bu durumu kabullensem ileriki durumlarida kabullenmis olacam ..
Ben simdi ne yabaym ?
TTiskiniyorum ondan nefret ediyorum asla unutmayacagim
Babam vefat etti kardesim yok kimsem yok.. Ben bunu hatalym diye kabullensem beki ya sonra ?? Biliyorum cok hatalym butun suc bende ama bu siddetin devami gelecek bunuda biliyorum
Nasıl kendinizi düşünüyorsunuz çocuğunuzun yaşadığını anladın mı ?Ne deseniz haklisiniz biliyorum cok hatalym ama ben su an esimn bana uyguladigi siddete sessiz kalrsam yarn iki gun sonra bir kavgamizda devami gelecek o zaman ne yabacagim beki
Birdha asla yabmam cok bismanim diyorm ya keske ellerm kirilsaydi smdiye kadar birkere bile vurmadm el kaldrmadm yavruma baktikca agliyorm uzuliyorm vicdanim el vermiyor
Esim benm durumumu biliyordu buna ragmen yanhina korukle gitti. Sadece kendime getirmek icin atmaditokat dizimede tekme vurdu cok siddetli bir sekilde ordan oraya savurdu
bacagima tekmeyle vurmasida mi kendime geleym diye ;(bence o tokadi seni kendine getirmek icin atmis. hadi bi anlik sinirle vurdun dyelim. yine kabul edilemez ama neden donup ikinciyi vuruyosun. esinde sakinles diye kendine getirmis bence seni
(Telefonumun bir harfi yazmiyor o yuzden "b" harfini kullaniyorum ) cook kotuyum dusunemiyorum , konusamuyorum, nefes dahi alamiyorum , sanki bogazima dugumlendi hayat durdu benim icin..
Dun aramiz biraz limoniydi. Esim ile bir cok kez kavga etmemize ragmen asla siddet gormedim ve bana siddet uygulamaya kalktigi anda herseyin bitecegini soyledim. Stresli bir hafta gecirdik bu hafta hersey ust ustte geldi bugun hava cok guzeldi , birlikte birseyler yabalım dedik.
Oglum bugun cok huysuzdu,
sabahtan itibaren sabrettm
Bir bugunumuz var rezil olmasn dedim.
Ogle uykusuna yatirdim, disari cikabilmemiz icin
oglumum uyumasi kalkmasi ve corbasini icmesi lazim
Uyuttum 25 dakika felan anca uyudu kalkti geri ( 2 saat uyur ogle uykusunu ) butun ugraslarima ragmen uyumadi
Uyumadigi zaman butun gun mizmiz olur yemez , icmez ve burnumuzdan getirir.
Tabi corbasinida icmedi
bende artik sinirlendm, zaten bu aralar uykusuzluk stres derken bitkin haldeydm diger konumda baylasmistim bunalimdayim..
O an gozum dondu sanki,
Ogluma bagirdim ,cagirdim, vurdum ellerim kirilsaydi
Esim kucagina aldi cocuga vurma bak kotu olacak dedi..
Elime ne gectiyse oraya buraya firlattim
oglum cok korktu Tekrar vurdum o halimlecok bagirdm gozum dondu
Esimde kaldirdi bana tokat atti ve dizime ayagiyla vurdu ben cok kotu oldum kendime gelemedm
Annemi aradi buraya bir gel diyee. kizinin yabtiklarina bak diye !!
(Annem ikinci evliligini yabti. Anneme dedim sakin kocan gelmesin. ),
Annem geldi olan Biten anlatildi
Annem bana kizdi neden cocuga vurdun yazik degil mi ? Nasil yabtin oglum korkudan titriyordu ..
Birdaha benim cocuguma vurursan senn o ellerini kirarim dedi esim ! Benim evladima vuramassn ben seni uyardm vs dedi
Ogluma vurdugum icin ben haksiz oldum evet biliyorm yabtigim cok kotu birsey ve geri donusu yok, cok hataliyim biliyorum iicm yaniyor evladima baktikca.
Annem, hadi bize gidelm dedi kafani tobla..Biraz bizde kal yok anne ben o adamin yanina gidemem dedim !
Hadi smdi cocuga vurdum diye vurdu beki yarin iki gun sonra ? Siddetli bir kavgamizda yine aynisini yabacak dedm
Birkere oldu devami gelir ! Annem ise O zaman vuramaz eger baska nedenlerden yabarsa o zaman ceker alrim sizi dedi esimide fircaladi yine istemiyorsan gotureym arkanda ben varm dedi
O adamla mi anne dedim ? birgun barindirmaz bizi ..
Annemi gonderdim bende ciktim evden oglumla bos bos dolaniyorum
Gitsem gidecek hic biryerim yok annemin yaninda o adamla asla yabamam siginamam ..
Maddi imkanim yok ( calsyrm asgari ucretle yarisi gidiyor bakici barasi oolarak ) ben simdi bu durumu kabullensem ileriki durumlarida kabullenmis olacam ..
Ben simdi ne yabaym ?
TTiskiniyorum ondan nefret ediyorum asla unutmayacagim
Babam vefat etti kardesim yok kimsem yok.. Ben bunu hatalym diye kabullensem beki ya sonra ?? Biliyorum cok hatalym butun suc bende ama bu siddetin devami gelecek bunuda biliyorum
Biri benim kızıma vursa bu eşim olur kardeşim olur kim olursa olsun emin olun parçalarım sizin eşiniz yine iyi dayanmış bence konu başlığını da nerde tedavi olabilirim diye degiştirinbacagima tekmeyle vurmasida mi kendime geleym diye ;(
Aslında eşinizin tavrı da yanlış. Siz çocuğunun bakıcısı mısınız ki sen benim çocuğuma nasıl vurursun şeklinde konuşuyor ? Herkes ben,siz bir başkası annesinden en azından azar yemiştir ve o kişi annedir ondan daha çok kimse sizi sevemez ve sahiplenemez. Erkekler bazı davranışlarıyla bazen hayatı insana zindan ediyorlar , psikolojinizle sağlığınızla ve sağlıklı düşünme yeteneğinizle oynarcasına şımarık, düşmansı ve düşüncesizce hareketleri olabiliyor kesinlikle. Bunu her kadın tecrübeyle biliyor ne yazık ki. Sıkıntılı bir dönemdesiniz ve üzerinizde belli ki yoğun yük hissediyorsunuz. Öncelikle sakin olun. Bilin ki her anne istisnasız büyük yada küçük hata yapar. İster istemez çocuğuna olumsuz bir söz,fiil yada ihmalde bulunur ve hiçbir kadın bile isteye bunu zaten yapmaz. İnsanlık halidir OLABİLİR. Burada atıp tutan insanlara baksanız çocuğu olmayanların kınadığını olanların da kendileri hiç yapmamış sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuştuğunu görürsünüz. Nitekim , çocuğunuzu adeta linç mi etmişsiniz, zarar mı vermişsiniz... Sinir krizi geçirtene kadar üzerinize gelinmiş ve sonra çocuğunu kucağına alması dahi sınırlı bir varlık her kahrını size çektirdiği çocuğun koruyucu meleği oluveren bir varlık gelip karısına tokat atsın bir de aynı ev içinde olan olayı ona buna anlatsın sizi annenize şikayet etsin... bu tavır da çok çirkin. Hiç bir şekilde sinir krizi geçirip çocuğunuzun psikolojisiyle oynamaya hakkınız olmasa da sizin omzunuzdaki yük daha çok çocuğun size olan yükü de yine daha çok. Eşiniz telafi edici olabilseydi bunlar zaten olmazdı. Madem oldu tokat atmak yerine efendi efendi çocuğu alıp bir gezmeye çıksaydı yada sizi sakinleştirmeyi sevgi ve anlayış göstermeyi bilseydi bu idi beklenen erdem. Siz de olgun olun anneliğin sorumluluğunu kaldırabilin biraz güçlü olun gücü eşinizde aramayın . Şimdi bir kaç gün bekleyin ve hiçbir şey yapmayın. Sakinleşince konuşursunuz. Bir daha bu davranış olmaz diye düşünüyorum stresli durumdan kaynaklı olarak karşılıklı hatalar yapmışsınız. o adama çocuk bakıcısı olmadığınızı da hatırlatın.
Biri değil bu kadın. Çocuğun annesi. Eşlerden birinde hatalı davranış varsa çaresi bir tokat atar adam ya erkek ya vurdumu oturtur ki çocuğa daha iyi baksın zaten. Adam olsa karısına vurmaz.Biri benim kızıma vursa bu eşim olur kardeşim olur kim olursa olsun emin olun parçalarım sizin eşiniz yine iyi dayanmış bence konu başlığını da nerde tedavi olabilirim diye degiştirin
Tamam hanımefendi çocuk bakıcısı değil kimse sütten çıkmış ak kaşıkta değil ama daha kendini ifade bile edemeyen küçücük bir bebeğe vuramaz ha diyelim sinir krizi geçirecek kendisi eşine desin al çocuğu başka odaya götür ben iyi değilim diye çocuğa vurmasınin hiçbir şekilde bahanesi olamazAslında eşinizin tavrı da yanlış. Siz çocuğunun bakıcısı mısınız ki sen benim çocuğuma nasıl vurursun şeklinde konuşuyor ? Herkes ben,siz bir başkası annesinden en azından azar yemiştir ve o kişi annedir ondan daha çok kimse sizi sevemez ve sahiplenemez. Erkekler bazı davranışlarıyla bazen hayatı insana zindan ediyorlar , psikolojinizle sağlığınızla ve sağlıklı düşünme yeteneğinizle oynarcasına şımarık, düşmansı ve düşüncesizce hareketleri olabiliyor kesinlikle. Bunu her kadın tecrübeyle biliyor ne yazık ki. Sıkıntılı bir dönemdesiniz ve üzerinizde belli ki yoğun yük hissediyorsunuz. Öncelikle sakin olun. Bilin ki her anne istisnasız büyük yada küçük hata yapar. İster istemez çocuğuna olumsuz bir söz,fiil yada ihmalde bulunur ve hiçbir kadın bile isteye bunu zaten yapmaz. İnsanlık halidir OLABİLİR. Burada atıp tutan insanlara baksanız çocuğu olmayanların kınadığını olanların da kendileri hiç yapmamış sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuştuğunu görürsünüz. Nitekim , çocuğunuzu adeta linç mi etmişsiniz, zarar mı vermişsiniz... Sinir krizi geçirtene kadar üzerinize gelinmiş ve sonra çocuğunu kucağına alması dahi sınırlı bir varlık her kahrını size çektirdiği çocuğun koruyucu meleği oluveren bir varlık gelip karısına tokat atsın bir de aynı ev içinde olan olayı ona buna anlatsın sizi annenize şikayet etsin... bu tavır da çok çirkin. Hiç bir şekilde sinir krizi geçirip çocuğunuzun psikolojisiyle oynamaya hakkınız olmasa da sizin omzunuzdaki yük daha çok çocuğun size olan yükü de yine daha çok. Eşiniz telafi edici olabilseydi bunlar zaten olmazdı. Madem oldu tokat atmak yerine efendi efendi çocuğu alıp bir gezmeye çıksaydı yada sizi sakinleştirmeyi sevgi ve anlayış göstermeyi bilseydi bu idi beklenen erdem. Siz de olgun olun anneliğin sorumluluğunu kaldırabilin biraz güçlü olun gücü eşinizde aramayın . Şimdi bir kaç gün bekleyin ve hiçbir şey yapmayın. Sakinleşince konuşursunuz. Bir daha bu davranış olmaz diye düşünüyorum stresli durumdan kaynaklı olarak karşılıklı hatalar yapmışsınız. o adama çocuk bakıcısı olmadığınızı da hatırlatın.
Karşı tarafta çocuğun babası onun nasıl tepkisiz kalmasını beklersiniz ki bekleseydi eminim ki bu hanımefendi hayata onun için konu açmazdı o çocuğa vurunca iyi eşi ona vurunca kötü öyle miBiri değil bu kadın. Çocuğun annesi. Eşlerden birinde hatalı davranış varsa çaresi bir tokat atar adam ya erkek ya vurdumu oturtur ki çocuğa daha iyi baksın zaten. Adam olsa karısına vurmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?