- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
Maddiyatim neye yetiyorsa ona baktım hatta almadım bile ablam kızının arabasını verecek doğru düzgün kıyafet dahi almadım çünkü elimden gelen neyse o kadarını aldım ben hiçbir şeyi abartmama taraftarının sonra doyumsuz çocuklar yetiştiriyoruz her istedikleri alınan alınmayınca kiyametler kopartan çocukları biz yetiştiriyoruz doğunca da değişeceğini sanmıyorum aldığım şeylerin marka değilde %100pamuk olmasına dikkat ettim meselaAmin. İlk bebeğiniz olduğu için ve hala doğmamış olduğu için evlada masraf nedir tam bilmiyorsunuz. İnanın 700 çok değil. Her insan evladının en iyi şartlarda yetişmesini ister en iyisi olsun ister En ufak bir bebek arabası alırken bile en az güvenliksiz hemen düşen tekerlekleri güçsüz bir aarabaya mı baktınız yoksa korunaklı daha güçlü olana mı? E buna görede maddi kısmı artıyor tabikide.
O kadar umutsuz değilim,inşsllah Ömür çürütmem de mutlu oluruz,bakalım.Konu sahibi eşinle ilgili olumsuz herseye tahammülsüzsün. Bu adamla ömrünü çürütüyorsun. Ne eşin çocuk yapar ne sen bu adamla mutlu olursun ömrün onun kredileriyle geçer gider...
Nafaka ödeniyor zaten,ekstra harcamalar da yapıyor çocuğa,sorun şu ki şu an artırmaya gücü yok anne de bunu biliyor.Hakkı varsa mahkeme de arasın,çocuğu arada kullanıyor kötü olan bu.bir baba, anne ile ne sekilde ayrilmis olursa olsun cocugunun babasidir. anneden bosanilir, babadan bosanilmaz.
ben ne yazik ki ne kendi babamda ne de eski esimde bu babaligi goremedim, bulamadim. bana da, evladima da annem bakti.
hicbir gun ne kendi babamdan kendim icin, ne de eski esimden oglum icin nafaka almadim. yukarida bold yaparak vurguladigim satiri, bir kurus "baba" parasi yememis, yedirmemis biri olarak yaziyorum.
esek gibi cocugunun her turlu masrafini odemek zorunda, elbette ki size ve sizinle olan evliliginden var olacak cocuklara da sorumlulugunu yerine getirerek.
nedir o zaman? kendine guvenmiyorsa evlenmeyecekti bir daha, kendine guvenmiyorsa yapmayacak cocuk bir daha.
sozlerim size sert gelebilir, elestirmek icin degil, bilakis sizi guclendirmek adina yaziyorum.
kabahat esinizin. kredi cekerken de esinizin, cocugu ile ilgili sorunlari yansitirken de esinizin.Purpplee
çok tşk ler önerilerinizden dolayı.Borç konusunu açıp,ne zaman bitecek,ne kadar borcumuz kaldı şeklinde bir girizgah yapın. Borçtan bunaldığınızı,borçlar bitince yapacaklarınızı/yapmak istediklerinizi konuşun. Uzun zaman kredi çekmek istemediğinizi,artık biraz rahat hareket etmek istediğinizide özellikle belirtin.
Sohbet eder gibi,ve bilmiyormuşçasına konuşun. Sizi anlarsa amenna. Yada kredi konusunu açıp sebepleriyle anlayırsa yine amenna. Ama herşeye rağmen gidipte sizden gizli kredi çekerse ,üzgünüm ama bu adamı daha fazla sırtınızda taşımayın. Maaşı belli,borcu belli,ödeyeceği nafakada belli ki bunu uzun yıllarca ödeyecek ve artabilir zaman içerisinde,bir zahmet size güvenip borç batağına sizide çekmesin.
Kredi çeker sizden gizlerse sizi kullanıyor bu adam,sadece gelir kapısı olarak görüyor zira kendi maaşıyla yetişemediği halde borçlanması bunu gösteriyor.
ben Borçlarını da sorun etmiyorum,ödediği nafakayı da..bu konularda bir yanlış anlaşılma var bi kere..Borçlarını ödüyor ben eve bakıyorum ona da 500 destek veriyorum.Nafaka konusunda da kızdığımız şey Hakkı varsa mahkemede aramak yerine çocuğu alet etmesi.Çocuğu öyle bir doldurmuş ki bir haftadır babası Arıyor çocuk teli kapalı tutuyor.Normal mi bunlar ?Bu borçlar neden yapıldı peki çok ciddi paralar yanii ne almış ne yapmış ben onu anlamadım kaldı ki evlenirken de vardı bu borçlar o zaman neden bunu sorun etmediniz? özel okula yollamak isteyebilir devlet okullarının hali ortada ama sanırım onun bir kısmını zaten annesi karşılıyor yoksa eşiniz nasıl ödeyecek ayrıca evet 750 tl nafaka az mahkeme anneye ayrı çocuğa ayrı nafaka bağlıyor ama çocuk için bile az masrafları düşünürseniz eşinizin bunca borçla çocuğunun masraflarını karşılayabildiğini sanmıyorum bilerek evlenmişsiniz şimdi sorun ediyorsunuz
Aman tanrım!Borçlar eski evliliğinden kalma,benimle ilgisi yok.Eve eşyaları da ben aldım taksitleri kendim ödüyorum
Aralarında yaşananları çok deşmedim benim için önemli olan dersini Alıp almadığı.Bakalım bu sefer bir terslik olmamasını diliyorum ve çabam bu yönde,HayırlısıAman siz eşinizle ilgilenin yemekler yapın alttan alın da sizi de terketmesin. Eski eşin sizden çok çok daha mutlu bi kadın olduğuna eminim
inşallah batırmaz,kendi yapıyor kendi ödüyor ama onu üzen olay beni de üzerYa aslında Eşinizin maaşı ikiye bölündügü için yetmiyor olabilir. 730/3000 yaklaşık yuzde 25 yapar sanırım. Bir babanın çocuğuna vereceği nafaka için yüksek bir miktar degil. Borçlar yüzünden para çektiği kesin ama ne olursa olsun esinizle konuşun. Erkekler çok kolay batiyorlar ceremesini kadinlar çekiyor. Siz şimdi mesajına baktigimi bilmesin diye susarsaniz maddi yükler arttıkça siz yipranirsiniz.
Aynen öyle..Bunu anlayan birilerinin çıkmasına sevindim,tşk lerKonu sahibinin esi tarafindan ekonomik anlamda kullanilma gibi bir durumu yokki.
Daha õnce de belirtmisti ortak harcamalar var konu sahibinin bütün maasini esine vermesi söz konusu degil.
Öyle bir algi olusmus burada.
Zaten bu konuda ogrenmek istedigi alt metinde esine maddi olarak yardim etsem mi sorusu.
Burada esi tarafindan son kuruşuna kadar alinip evin yūkūnū omuzlamis bir kadin yok.
çekilmelü boşansaydılar mahkeme 500 üstü vermiyormuş anlaşmalı boşanınca yüksek istendi,eşim de kabul etmiş yüksekten uçuyoruz o Yüzden.Bu kadarla kalsa iyi ..700 TL nafaka nedir günümüz şartlarında aman Allahım sadece çocuğa mi bu para yuh çok fazla halimize sukredelim o zaman bu nafaka miktarı neye göre belirleniyor acaba merak ediyorum aç mi kalsın adam daha arttırmak istiyor kadın öyle mi ben olsam tehdit ederdim çocuğun velayetini almakla galiba
birilerinin anlatmaya çalıştıklarımı anladığını bilmek ne güzel..nedense bosanmıs erkeklerı eskı eslerı yolunacak kaz gıbı goruyor, bızdede benzer durumlar var esımın borcu hıç bıtmez, onunda 11 yasında oğlu var velayet annede,anne ıle kalıyor ama esım her ıstedıgınde gorur ve haftasonları resmı tatıllerde vs bızdedır yukte hafıf pahada pahalı ne varsa esım alır verdıgı nafakadan harıc tum bu yapılan masraflar ve bızımde bır kızımız var artık...
kızımın cogu masrafını ben ustlenmıs durumdayım, evın kredısı bende, cogu alısverısı ben yaparım kendı masrafım ıcınde esımden para ıstemem ıstısna durumlar harıc..
esıme dusen evın faturaları odemek onu da genelde gecıkmelı oder... ama benımkının sahsı para harcamaları da var markalı kıyafet alır parası olmasa da kafaya taktıgını gıder alır vs vs...
bence esınıze karsı fazla anlayıslı olmayın bu masrafları sıze ve sızın evınıze yapmıyor. cocuga karsı sorumlulukları olabılır ama zaten nafaka onun egıtım saglık vs gıderlerını karsılamak ıcın odenıyor ve ılla ozelde okumak durumunda degıl paran yoksa gondermezsın bu kadar basıt , sonucta esınız yenı bır aıle kurmus sıze ve evıne karsıda sorumlulukları var sız elaleme yaptıgı harcamayı odemek zorunda degılsınız bence...
bence esınıze ev konusunda daha fazla sorumluluk verın , borcu ıcınde ona para falan vermeyın, cocuk konusunda tabıkı nafaka verecek ama fazlasına musade etmeyın yarın obur gun sızınde bır evladınız olabılır ,esınız unutmasın kı bır evladına ne yaptı ıse dıgerıne de aynı sartları sunmak zorunda yoksa adaletsızlık olur.
Ona Bakarsanız ayni evde yaşarken anne babalar çocuğun okuyacağı okulu,kullanacağı servisi bütün her Şeyini birlikte kararlaştırıyorlar.Eşim adam yerine konmuyor.Hatta istediği olmadığında çocuğu babaya Karlı örgütlüyor ,hoş değil.Ayrı olabilirsin babadan nefret bile etsen çocuğun babası sonuçta.Babasının cebinde 1000 lira kalıyor olsa paylaşsın ama yok,eski eşten kalan Borçları ödüyor hala700 nafaka çok mu
ekmek 1,25 sit 3,75 idi en son
kıyma 40 tl
bir çocuk ne yer ne içer demeyin
öyle bir yer içer ki
haftasonu sinemaya gittik 20 bilet 20 mısır parası verdik mesela
okulu kırtasiyeyi vs katmayayım en ucuz tişört 15 tl pantolon 25 ki çocuk bu hemen büyüyor
devlet okulunun servisi bile 200 tl diyorum
bu arada nafaka almam vs gerekmiyor yani öyle bir dayanışma duygusu içinde değilim ama bir boşanma durumunda da çocuğumun şu anki hayat standardına yakın yaşaması için de gerekirse hem benim hem babasının fazla mesai yapması gerektiğini düşünürüm
ses etmedim henüz,benden yardım isterse o zaman soracağım öyle karar verdim.neden sana yalan söylüyor çünkü bağırıp çağırıp kavga edeceğin için
yalanını yakaladığı zaman naptı bak seni sindirdi
bu yolu denersen bir şey kaybetmezsin
farkında değilsin ama ters köşe yapacaksın böyle
vakti zamanı geldiğinde gerekirse bu konuyu söyleyeceksin
ben anneli babalı büyüdüm ama kendime ait odam olmamıştı,istediğimi yiyemeden giyemedim.Her çocuk varlık içinde büyüyecek dşye bişey yok ki.Babası borcunu bitirsin versinİroni yapıyor sanki diye düşündüğümden bir kaç kere daha okudum üstteki yorumu ama yok sanıırm yapmıyor. Giyim kuşam yemek olarak düşünmek gerek sadece bu çocuk büyüyecek ona göre odası olacak. Cebine para koyulacak. 700 lira evet yetmeyecek. Hayat pahalı.
Ben de öyle düşünüyorum,huzursuz etmek amacında olabilir.Çünkü ev değiştirdik,tadilat parası verdik boya badana. E bi de eşyalar aldık geliyo yavsş yavaş..Eşya alacağına bize para ver demek istiyo ..halbuki ben veriyorum o Paraları daSanırım bu gönderme bana idi ama bu çocuğu adam tek başına yapmadı annesi de karşılayacak özel okulmus gücü yetmiyorsa yollamasın arkadaşım kusura bakma da benim yazın evime harcadığım mutfak parası 600 lira o yüzden bana fazla gelmiş olabilir sana az evet yıllar geçecek bu para az gelecek maaşın 4 De birini nafaka olarak verdiklerini de biliyorum ama hala arttırma çabasında yani kadının derdi huzursuz etmek gibi geldi bana
Çocuk ilkokul 4 e gidiyor.Artık devlet kesmez de onu ..Çocuk kaçıncı sınıfa gidiyor Özel okul mevzusu için soruyorum Liseye gidiyorsa özel okul ısrarı normal karşılanabilir
Amin Allah Sağlıcakla kucağınıza almak nasıl etsin ve analı babalı büyütmek nasip etsinEvet ilk bebeğim teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin
Hayatta bazı Şeyler gözümde önceliğini yitirdi.Bunları sorun etmiyorum,gizli kredi Çekme ihtimali Hariç ! Ben ayda ortalama 1000 koymuş oluyorum kalan param benim,karışmaz.Evlrnmeden önce yalnız yaşıyordum giderim daha fazlaydı.sokıntı etmiyorum o YüzdenSen eşinin bu kadar borcun altına girmesinden, bir de üstüne bir daha kredi cekmesinden, bütün eşyaları senin almandan, evin bütün mutfak vb. gibi paraları senin verip evi gecindirmenden, bir de üstüne eşine her ay 500 lira para vermenden sen rahatsız değilsen, sen her şeyi normal buluyorsan burada kimse sana kalkıp da bir şey diyemez zaten. Sizin hayatınız,evliliginiz...
Çocuk ilkokul 4 e gidiyor.Artık devlet kesmez de onu ..
Bence konuyu bütün olarak yazmanız iyi olmuş, 1000 gidiyor sadece diyorsunuz ancak bu şimdilik gideriniz. Yarın öbür gün bir şey olsa, benim çok borcum var, kredi ödüyorum biliyorsun,drm1 sen ode diyecek. Ayağını yorganına göre uzat derler,ama burada ayak bayağı bir uzamış gibi. Bunun hastalığı var sağlığı var, çocuk büyüyecek masrafları artacak, belki siz de çocuk isteyeceksiniz, 2.300tl neye yeter allah aşkına, döviz sürekli artıyor,hayat pahalı.yani bilmiyorumHayatta bazı Şeyler gözümde önceliğini yitirdi.Bunları sorun etmiyorum,gizli kredi Çekme ihtimali Hariç ! Ben ayda ortalama 1000 koymuş oluyorum kalan param benim,karışmaz.Evlrnmeden önce yalnız yaşıyordum giderim daha fazlaydı.sokıntı etmiyorum o Yüzden
Zaten konum bunlar da değildi.Suç bende,direkt şöyle yazacaktım :" eşim kredi çekiyor galiba ne yapsam ?" Öncesini Sonrasını anlatınca konu sapıyor her seferinde
Bu ne yazık ki seni ilgilendiren bir konu değil.anne ve babasınin konusu.senin konun farklı. Bu arada çok zenginler ya çocuğu özele veriyorlar.Çocuk ilkokul 4 e gidiyor.Artık devlet kesmez de onu ..
Yok öyle değil işte..lise olsa neyse4e giden çocuğun özel okul ısrarı yersiz o zaman Hani istediği lise türünü kazanamamış ve meslek lisesine gitmektense özel anadolu veya fen lisesine gidiyor sandım
Beni çocuğun okulu değil de Kocamın cebinden çıkacak olan meblağ ilgilendiriyor.Yoksa annesi isterse yurt dışında okutsun oğlunuBu ne yazık ki seni ilgilendiren bir konu değil.anne ve babasınin konusu.senin konun farklı. Bu arada çok zenginler ya çocuğu özele veriyorlar.
Hee ya ayranım yok içmeye atla giderim Çeşme'ye !Bu ne yazık ki seni ilgilendiren bir konu değil.anne ve babasınin konusu.senin konun farklı. Bu arada çok zenginler ya çocuğu özele veriyorlar.
Şu kredilerini de bir bitirseydi iyiydi.Şu Sn çalışmayan bi adamla evli gibiyim.biz de bebek düşünüyoruz zaten ve ona da Babalık yapması gerekecek,Allah'ın izniyle..Ay anne olmak nasip etsin de Allah para umrumda değil,elimde kalan yeter bana bi de borca krediye bulaşmayayım yeter.Kendi bebeğim olursa Oğlanın bize temelli gelmesine bile karışmam.Ama özel okullarda okutamayız anası da çocuğun beynini yıkıyor zaten gelmez.Bizde yiyor içiyor her istediğini yapıyoruz eve gidip bizi anneye şikayet ediyor,Baba'nın suratına tel kapatıyor.az önce bana sordu arasam mi diye ara dedim.Aradı tel kapalı ,çok üzülüyorum eşimin durumuna..Bence konuyu bütün olarak yazmanız iyi olmuş, 1000 gidiyor sadece diyorsunuz ancak bu şimdilik gideriniz. Yarın öbür gün bir şey olsa, benim çok borcum var, kredi ödüyorum biliyorsun,drm1 sen ode diyecek. Ayağını yorganına göre uzat derler,ama burada ayak bayağı bir uzamış gibi. Bunun hastalığı var sağlığı var, çocuk büyüyecek masrafları artacak, belki siz de çocuk isteyeceksiniz, 2.300tl neye yeter allah aşkına, döviz sürekli artıyor,hayat pahalı.yani bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?