Eşim benden habersiz bir kredi daha çekiyor Offf !

Maddiyatim neye yetiyorsa ona baktım hatta almadım bile ablam kızının arabasını verecek doğru düzgün kıyafet dahi almadım çünkü elimden gelen neyse o kadarını aldım ben hiçbir şeyi abartmama taraftarının sonra doyumsuz çocuklar yetiştiriyoruz her istedikleri alınan alınmayınca kiyametler kopartan çocukları biz yetiştiriyoruz doğunca da değişeceğini sanmıyorum aldığım şeylerin marka değilde %100pamuk olmasına dikkat ettim mesela

Borç konusunu açıp,ne zaman bitecek,ne kadar borcumuz kaldı şeklinde bir girizgah yapın. Borçtan bunaldığınızı,borçlar bitince yapacaklarınızı/yapmak istediklerinizi konuşun. Uzun zaman kredi çekmek istemediğinizi,artık biraz rahat hareket etmek istediğinizide özellikle belirtin.
Sohbet eder gibi,ve bilmiyormuşçasına konuşun. Sizi anlarsa amenna. Yada kredi konusunu açıp sebepleriyle anlayırsa yine amenna. Ama herşeye rağmen gidipte sizden gizli kredi çekerse ,üzgünüm ama bu adamı daha fazla sırtınızda taşımayın. Maaşı belli,borcu belli,ödeyeceği nafakada belli ki bunu uzun yıllarca ödeyecek ve artabilir zaman içerisinde,bir zahmet size güvenip borç batağına sizide çekmesin.
Kredi çeker sizden gizlerse sizi kullanıyor bu adam,sadece gelir kapısı olarak görüyor zira kendi maaşıyla yetişemediği halde borçlanması bunu gösteriyor.

Bu borçlar neden yapıldı peki çok ciddi paralar yanii ne almış ne yapmış ben onu anlamadım kaldı ki evlenirken de vardı bu borçlar o zaman neden bunu sorun etmediniz? özel okula yollamak isteyebilir devlet okullarının hali ortada ama sanırım onun bir kısmını zaten annesi karşılıyor yoksa eşiniz nasıl ödeyecek ayrıca evet 750 tl nafaka az mahkeme anneye ayrı çocuğa ayrı nafaka bağlıyor ama çocuk için bile az masrafları düşünürseniz eşinizin bunca borçla çocuğunun masraflarını karşılayabildiğini sanmıyorum bilerek evlenmişsiniz şimdi sorun ediyorsunuz

Konu sahibi eşinle ilgili olumsuz herseye tahammülsüzsün. Bu adamla ömrünü çürütüyorsun. Ne eşin çocuk yapar ne sen bu adamla mutlu olursun ömrün onun kredileriyle geçer gider...
O kadar umutsuz değilim,inşsllah Ömür çürütmem de mutlu oluruz,bakalım.

Nafaka ödeniyor zaten,ekstra harcamalar da yapıyor çocuğa,sorun şu ki şu an artırmaya gücü yok anne de bunu biliyor.Hakkı varsa mahkeme de arasın,çocuğu arada kullanıyor kötü olan bu.
çok tşk ler önerilerinizden dolayı.
Aynen ben de o batağa girmemek için çabalıyorum.Elektik-su üzerine alma teklifini iki kere düşündüm o yüzden.
ben Borçlarını da sorun etmiyorum,ödediği nafakayı da..bu konularda bir yanlış anlaşılma var bi kere..Borçlarını ödüyor ben eve bakıyorum ona da 500 destek veriyorum.Nafaka konusunda da kızdığımız şey Hakkı varsa mahkemede aramak yerine çocuğu alet etmesi.Çocuğu öyle bir doldurmuş ki bir haftadır babası Arıyor çocuk teli kapalı tutuyor.Normal mi bunlar ?

Aman siz eşinizle ilgilenin yemekler yapın alttan alın da sizi de terketmesin. Eski eşin sizden çok çok daha mutlu bi kadın olduğuna eminim
Aralarında yaşananları çok deşmedim benim için önemli olan dersini Alıp almadığı.Bakalım bu sefer bir terslik olmamasını diliyorum ve çabam bu yönde,Hayırlısı
inşallah batırmaz,kendi yapıyor kendi ödüyor ama onu üzen olay beni de üzer
Aynen öyle..Bunu anlayan birilerinin çıkmasına sevindim,tşk ler
çekilmelü boşansaydılar mahkeme 500 üstü vermiyormuş anlaşmalı boşanınca yüksek istendi,eşim de kabul etmiş yüksekten uçuyoruz o Yüzden.Bu kadarla kalsa iyi ..
birilerinin anlatmaya çalıştıklarımı anladığını bilmek ne güzel..

Sen eşinin bu kadar borcun altına girmesinden, bir de üstüne bir daha kredi cekmesinden, bütün eşyaları senin almandan, evin bütün mutfak vb. gibi paraları senin verip evi gecindirmenden, bir de üstüne eşine her ay 500 lira para vermenden sen rahatsız değilsen, sen her şeyi normal buluyorsan burada kimse sana kalkıp da bir şey diyemez zaten. Sizin hayatınız,evliliginiz...

Ona Bakarsanız ayni evde yaşarken anne babalar çocuğun okuyacağı okulu,kullanacağı servisi bütün her Şeyini birlikte kararlaştırıyorlar.Eşim adam yerine konmuyor.Hatta istediği olmadığında çocuğu babaya Karlı örgütlüyor ,hoş değil.Ayrı olabilirsin babadan nefret bile etsen çocuğun babası sonuçta.Babasının cebinde 1000 lira kalıyor olsa paylaşsın ama yok,eski eşten kalan Borçları ödüyor hala
ses etmedim henüz,benden yardım isterse o zaman soracağım öyle karar verdim.
ben anneli babalı büyüdüm ama kendime ait odam olmamıştı,istediğimi yiyemeden giyemedim.Her çocuk varlık içinde büyüyecek dşye bişey yok ki.Babası borcunu bitirsin versin

Ben de öyle düşünüyorum,huzursuz etmek amacında olabilir.Çünkü ev değiştirdik,tadilat parası verdik boya badana. E bi de eşyalar aldık geliyo yavsş yavaş..Eşya alacağına bize para ver demek istiyo ..halbuki ben veriyorum o Paraları da

Hayatta bazı Şeyler gözümde önceliğini yitirdi.Bunları sorun etmiyorum,gizli kredi Çekme ihtimali Hariç ! Ben ayda ortalama 1000 koymuş oluyorum kalan param benim,karışmaz.Evlrnmeden önce yalnız yaşıyordum giderim daha fazlaydı.sokıntı etmiyorum o Yüzden
Zaten konum bunlar da değildi.Suç bende,direkt şöyle yazacaktım :" eşim kredi çekiyor galiba ne yapsam ?" Öncesini Sonrasını anlatınca konu sapıyor her seferinde

Çocuk ilkokul 4 e gidiyor.Artık devlet kesmez de onu ..

4e giden çocuğun özel okul ısrarı yersiz o zaman Hani istediği lise türünü kazanamamış ve meslek lisesine gitmektense özel anadolu veya fen lisesine gidiyor sandım

Bence konuyu bütün olarak yazmanız iyi olmuş, 1000 gidiyor sadece diyorsunuz ancak bu şimdilik gideriniz. Yarın öbür gün bir şey olsa, benim çok borcum var, kredi ödüyorum biliyorsun,drm1 sen ode diyecek. Ayağını yorganına göre uzat derler,ama burada ayak bayağı bir uzamış gibi. Bunun hastalığı var sağlığı var, çocuk büyüyecek masrafları artacak, belki siz de çocuk isteyeceksiniz, 2.300tl neye yeter allah aşkına, döviz sürekli artıyor,hayat pahalı.yani bilmiyorum

Çocuk ilkokul 4 e gidiyor.Artık devlet kesmez de onu ..
Bu ne yazık ki seni ilgilendiren bir konu değil.anne ve babasınin konusu.senin konun farklı. Bu arada çok zenginler ya çocuğu özele veriyorlar.

4e giden çocuğun özel okul ısrarı yersiz o zaman Hani istediği lise türünü kazanamamış ve meslek lisesine gitmektense özel anadolu veya fen lisesine gidiyor sandım
Yok öyle değil işte..lise olsa neyse

Bu ne yazık ki seni ilgilendiren bir konu değil.anne ve babasınin konusu.senin konun farklı. Bu arada çok zenginler ya çocuğu özele veriyorlar.
Beni çocuğun okulu değil de Kocamın cebinden çıkacak olan meblağ ilgilendiriyor.Yoksa annesi isterse yurt dışında okutsun oğlunu

Hee ya ayranım yok içmeye atla giderim Çeşme'ye !

Şu kredilerini de bir bitirseydi iyiydi.Şu Sn çalışmayan bi adamla evli gibiyim.biz de bebek düşünüyoruz zaten ve ona da Babalık yapması gerekecek,Allah'ın izniyle..Ay anne olmak nasip etsin de Allah para umrumda değil,elimde kalan yeter bana bi de borca krediye bulaşmayayım yeter.Kendi bebeğim olursa Oğlanın bize temelli gelmesine bile karışmam.Ama özel okullarda okutamayız anası da çocuğun beynini yıkıyor zaten gelmez.Bizde yiyor içiyor her istediğini yapıyoruz eve gidip bizi anneye şikayet ediyor,Baba'nın suratına tel kapatıyor.az önce bana sordu arasam mi diye ara dedim.Aradı tel kapalı ,çok üzülüyorum eşimin durumuna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…