çok pardon birçok kişide gördüğüm ve anlayamadığım bu mesaj tekrarı ne demek acabaMesaj tekrarı
çok pardon birçok kişide gördüğüm ve anlayamadığım bu mesaj tekrarı ne demek acaba
Aman siz eşinizle ilgilenin yemekler yapın alttan alın da sizi de terketmesin. Eski eşin sizden çok çok daha mutlu bi kadın olduğuna eminimAyda 730 ..kredileri ve kredi kartları var..kadın fettan kadın her yaptığını yüzüne vurmuş,Çocuktan sonra ilgilenmemiş yemek yapmamış vs vs alttan almamış filan.Eşim de evi terk etmiş kadın ağlamış yalvarmış döndürememiş kayınvalide anlatıyor bunları da
nedense bosanmıs erkeklerı eskı eslerı yolunacak kaz gıbı goruyor, bızdede benzer durumlar var esımın borcu hıç bıtmez, onunda 11 yasında oğlu var velayet annede,anne ıle kalıyor ama esım her ıstedıgınde gorur ve haftasonları resmı tatıllerde vs bızdedır yukte hafıf pahada pahalı ne varsa esım alır verdıgı nafakadan harıc tum bu yapılan masraflar ve bızımde bır kızımız var artık...Arkadaşlar merhaba,herkese iyi akşamlar..
Meseleyi şöyle özetlemeye çalışacağım : Ben 8 aylık Evliyim.Eşimin borçları var.kendisi 2 yıl boyunc borç Ödeyecek ben evin masraflarını üstleniyorum ayriyetten kendisine her ay 500 veriyorum.Borçları ödemekte zorlanmış nedense ve yakın zamanda benden habersiz 5 yıllık bir kredi çekmişti.Gerçi kendisi olan krediyi yapılandırdım yenisini çekmedim diyor.Miktar 25 bin faizlerle beraber 38 bin.
Eşimin eski evliliğinden 10 Yaşında bir adet oğlu var.Annesinde kalıyor,iki haftada bir hafta sonu bizde kalıyor gidiyor.Annesi oğlanı özel okulda okutuyor.Aylık ödemesi 1650 tl olan bir özel okul bu.Eşimin ödemekte olduğu 730 nafaka az gelmiş artırılmasını talep ediyor 300 tl kadar .Eşim ödeme durumu olmadığını,devlet okulunda ds okunabileceğini güzel bir bile çocuğa anlatmıştı.( 2 hafta oluyor ) eşimin tabi Can'ını sıktı bu talep.Çünkü "kötü baba" damgası yemekten hayli korkuyor ve ne yaparsa yapsın " iyi baba " vasfını kazanamıyor.
Neyse gelelim esas mevzuya: bu talepten iki gün sonra eşim benden elektrik ve suyu üzerime almamı istedi.Kabul etmedim.yapılandırdığı krediye rağmen hala sıkışmış olması aklıma takıldı.Bir de bunu oğluna nafaka artırımı için bir Boşluk yaratma Girişimi olarak düşünüyorum.Şu an nafaka artırılmıyor diye anne çocuğu doldurmakta çocuk telde eşimi terslemiş kapatmış ve telleri açmıyor,eşimin cani sıkkın.Geçenlerde telinde bişey gördüm.Kredi talebinde bulunmuş yine.Ve bugün iş yerinden Aradım açmadı.kredi çekmeye gittiğinden şüpheleniyorum.Telini karıştırdığımı da itiraf edemiyorum.Ona biraz daha yardım etmeli miyim bilmiyorum.Ya nafaka için değil de icralık oluyorsa ??töbe ya Rab
700 TL nafaka nedir günümüz şartlarında aman Allahım sadece çocuğa mi bu para yuh çok fazla halimize sukredelim o zaman bu nafaka miktarı neye göre belirleniyor acaba merak ediyorum aç mi kalsın adam daha arttırmak istiyor kadın öyle mi ben olsam tehdit ederdim çocuğun velayetini almakla galiba
ben aynı bu dediğini yaptım ama gercekten bilmeden böyle dedim esimebilmiyormuş gibi konuş
iyi ki daha kredi çekmedin senin gibi iyi bir eş yok gibi konuş
sonra şu arkadaşım eşi çekmiş iyicene borç batağına batmış canım çok şükür biz öyle değiliz
iyi kötü maddi olarak halledebiliyoruz söyle
kendi çözsün olayını
700 TL nafaka nedir günümüz şartlarında aman Allahım sadece çocuğa mi bu para yuh çok fazla halimize sukredelim o zaman bu nafaka miktarı neye göre belirleniyor acaba merak ediyorum aç mi kalsın adam daha arttırmak istiyor kadın öyle mi ben olsam tehdit ederdim çocuğun velayetini almakla galiba
İroni yapıyor sanki diye düşündüğümden bir kaç kere daha okudum üstteki yorumu ama yok sanıırm yapmıyor. Giyim kuşam yemek olarak düşünmek gerek sadece bu çocuk büyüyecek ona göre odası olacak. Cebine para koyulacak. 700 lira evet yetmeyecek. Hayat pahalı.700 nafaka çok mu
ekmek 1,25 sit 3,75 idi en son
kıyma 40 tl
bir çocuk ne yer ne içer demeyin
öyle bir yer içer ki
haftasonu sinemaya gittik 20 bilet 20 mısır parası verdik mesela
okulu kırtasiyeyi vs katmayayım en ucuz tişört 15 tl pantolon 25 ki çocuk bu hemen büyüyor
devlet okulunun servisi bile 200 tl diyorum
bu arada nafaka almam vs gerekmiyor yani öyle bir dayanışma duygusu içinde değilim ama bir boşanma durumunda da çocuğumun şu anki hayat standardına yakın yaşaması için de gerekirse hem benim hem babasının fazla mesai yapması gerektiğini düşünürüm
Ama o zaman da saf karımı ayakta uyuttum diye düşünmez mi?
Ben olsam, böyle bir yazı gördüm hayrola derdim sanırım...
ben aynı bu dediğini yaptım ama gercekten bilmeden böyle dedim esime
esim ben üzülmeyeyeim diye gitti idaa borsa dahada battı
aman bu ters teper karsıdaki sizi üzmemek için daha yanlıs yollara giriyor her yolu dener
Sanırım bu gönderme bana idi ama bu çocuğu adam tek başına yapmadı annesi de karşılayacak özel okulmus gücü yetmiyorsa yollamasın arkadaşım kusura bakma da benim yazın evime harcadığım mutfak parası 600 lira o yüzden bana fazla gelmiş olabilir sana az evet yıllar geçecek bu para az gelecek maaşın 4 De birini nafaka olarak verdiklerini de biliyorum ama hala arttırma çabasında yani kadının derdi huzursuz etmek gibi geldi banaİroni yapıyor sanki diye düşündüğümden bir kaç kere daha okudum üstteki yorumu ama yok sanıırm yapmıyor. Giyim kuşam yemek olarak düşünmek gerek sadece bu çocuk büyüyecek ona göre odası olacak. Cebine para koyulacak. 700 lira evet yetmeyecek. Hayat pahalı.
İlk bebeğiniz mi? Sağlıkla kucağınıza alın.Sanırım bu gönderme bana idi ama bu çocuğu adam tek başına yapmadı annesi de karşılayacak özel okulmus gücü yetmiyorsa yollamasın arkadaşım kusura bakma da benim yazın evime harcadığım mutfak parası 600 lira o yüzden bana fazla gelmiş olabilir sana az evet yıllar geçecek bu para az gelecek maaşın 4 De birini nafaka olarak verdiklerini de biliyorum ama hala arttırma çabasında yani kadının derdi huzursuz etmek gibi geldi bana
Evet ilk bebeğim teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsinİlk bebeğiniz mi? Sağlıkla kucağınıza alın.
Amin. İlk bebeğiniz olduğu için ve hala doğmamış olduğu için evlada masraf nedir tam bilmiyorsunuz. İnanın 700 çok değil. Her insan evladının en iyi şartlarda yetişmesini ister en iyisi olsun ister En ufak bir bebek arabası alırken bile en az güvenliksiz hemen düşen tekerlekleri güçsüz bir aarabaya mı baktınız yoksa korunaklı daha güçlü olana mı? E buna görede maddi kısmı artıyor tabikide.Evet ilk bebeğim teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?