Eşim benden habersiz bir kredi daha çekiyor Offf !

çok pardon birçok kişide gördüğüm ve anlayamadığım bu mesaj tekrarı ne demek acaba

Bir konuya yorum yazıyorum cevapla'ya tıklıyorum ama olmadı sanıp bi daha tıklıyorum Bi bakıyorum aynı mesajı üst üste iki kere göndermişim İkinciyi düzenle seçeneğinden silip mesaj tekrari yazıyorum Genelde telden yazarken oluyor bende ☺

Aman siz eşinizle ilgilenin yemekler yapın alttan alın da sizi de terketmesin. Eski eşin sizden çok çok daha mutlu bi kadın olduğuna eminim

Ya aslında Eşinizin maaşı ikiye bölündügü için yetmiyor olabilir. 730/3000 yaklaşık yuzde 25 yapar sanırım. Bir babanın çocuğuna vereceği nafaka için yüksek bir miktar degil. Borçlar yüzünden para çektiği kesin ama ne olursa olsun esinizle konuşun. Erkekler çok kolay batiyorlar ceremesini kadinlar çekiyor. Siz şimdi mesajına baktigimi bilmesin diye susarsaniz maddi yükler arttıkça siz yipranirsiniz.

Konu sahibinin esi tarafindan ekonomik anlamda kullanilma gibi bir durumu yokki.
Daha õnce de belirtmisti ortak harcamalar var konu sahibinin bütün maasini esine vermesi söz konusu degil.
Öyle bir algi olusmus burada.
Zaten bu konuda ogrenmek istedigi alt metinde esine maddi olarak yardim etsem mi sorusu.
Burada esi tarafindan son kuruşuna kadar alinip evin yūkūnū omuzlamis bir kadin yok.

700 TL nafaka nedir günümüz şartlarında aman Allahım sadece çocuğa mi bu para yuh çok fazla halimize sukredelim o zaman bu nafaka miktarı neye göre belirleniyor acaba merak ediyorum aç mi kalsın adam daha arttırmak istiyor kadın öyle mi ben olsam tehdit ederdim çocuğun velayetini almakla galiba

Gormezden gelmek yada bağırıp cagirmak cozum değil. Oturup butce planlamasi yapın kim nereye ne ödüyor görün

Benden habersiz kredi çekme lütfen diye ikazda bulunun eşinize.

nedense bosanmıs erkeklerı eskı eslerı yolunacak kaz gıbı goruyor, bızdede benzer durumlar var esımın borcu hıç bıtmez, onunda 11 yasında oğlu var velayet annede,anne ıle kalıyor ama esım her ıstedıgınde gorur ve haftasonları resmı tatıllerde vs bızdedır yukte hafıf pahada pahalı ne varsa esım alır verdıgı nafakadan harıc tum bu yapılan masraflar ve bızımde bır kızımız var artık...
kızımın cogu masrafını ben ustlenmıs durumdayım, evın kredısı bende, cogu alısverısı ben yaparım kendı masrafım ıcınde esımden para ıstemem ıstısna durumlar harıc..
esıme dusen evın faturaları odemek onu da genelde gecıkmelı oder... ama benımkının sahsı para harcamaları da var markalı kıyafet alır parası olmasa da kafaya taktıgını gıder alır vs vs...
bence esınıze karsı fazla anlayıslı olmayın bu masrafları sıze ve sızın evınıze yapmıyor. cocuga karsı sorumlulukları olabılır ama zaten nafaka onun egıtım saglık vs gıderlerını karsılamak ıcın odenıyor ve ılla ozelde okumak durumunda degıl paran yoksa gondermezsın bu kadar basıt , sonucta esınız yenı bır aıle kurmus sıze ve evıne karsıda sorumlulukları var sız elaleme yaptıgı harcamayı odemek zorunda degılsınız bence...
bence esınıze ev konusunda daha fazla sorumluluk verın , borcu ıcınde ona para falan vermeyın, cocuk konusunda tabıkı nafaka verecek ama fazlasına musade etmeyın yarın obur gun sızınde bır evladınız olabılır ,esınız unutmasın kı bır evladına ne yaptı ıse dıgerıne de aynı sartları sunmak zorunda yoksa adaletsızlık olur.

700 nafaka çok mu

ekmek 1,25 sit 3,75 idi en son

kıyma 40 tl

bir çocuk ne yer ne içer demeyin

öyle bir yer içer ki

haftasonu sinemaya gittik 20 bilet 20 mısır parası verdik mesela

okulu kırtasiyeyi vs katmayayım en ucuz tişört 15 tl pantolon 25 ki çocuk bu hemen büyüyor

devlet okulunun servisi bile 200 tl diyorum

bu arada nafaka almam vs gerekmiyor yani öyle bir dayanışma duygusu içinde değilim ama bir boşanma durumunda da çocuğumun şu anki hayat standardına yakın yaşaması için de gerekirse hem benim hem babasının fazla mesai yapması gerektiğini düşünürüm

ben aynı bu dediğini yaptım ama gercekten bilmeden böyle dedim esime
esim ben üzülmeyeyeim diye gitti idaa borsa dahada battı
aman bu ters teper karsıdaki sizi üzmemek için daha yanlıs yollara giriyor her yolu dener

İroni yapıyor sanki diye düşündüğümden bir kaç kere daha okudum üstteki yorumu ama yok sanıırm yapmıyor. Giyim kuşam yemek olarak düşünmek gerek sadece bu çocuk büyüyecek ona göre odası olacak. Cebine para koyulacak. 700 lira evet yetmeyecek. Hayat pahalı.

Ama o zaman da saf karımı ayakta uyuttum diye düşünmez mi?
Ben olsam, böyle bir yazı gördüm hayrola derdim sanırım...

neden sana yalan söylüyor çünkü bağırıp çağırıp kavga edeceğin için
yalanını yakaladığı zaman naptı bak seni sindirdi
bu yolu denersen bir şey kaybetmezsin
farkında değilsin ama ters köşe yapacaksın böyle
vakti zamanı geldiğinde gerekirse bu konuyu söyleyeceksin

ben aynı bu dediğini yaptım ama gercekten bilmeden böyle dedim esime
esim ben üzülmeyeyeim diye gitti idaa borsa dahada battı
aman bu ters teper karsıdaki sizi üzmemek için daha yanlıs yollara giriyor her yolu dener

o zaman huyu bu adamın canım

Sanırım bu gönderme bana idi ama bu çocuğu adam tek başına yapmadı annesi de karşılayacak özel okulmus gücü yetmiyorsa yollamasın arkadaşım kusura bakma da benim yazın evime harcadığım mutfak parası 600 lira o yüzden bana fazla gelmiş olabilir sana az evet yıllar geçecek bu para az gelecek maaşın 4 De birini nafaka olarak verdiklerini de biliyorum ama hala arttırma çabasında yani kadının derdi huzursuz etmek gibi geldi bana

İlk bebeğiniz mi? Sağlıkla kucağınıza alın.

Evet ilk bebeğim teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin
Amin. İlk bebeğiniz olduğu için ve hala doğmamış olduğu için evlada masraf nedir tam bilmiyorsunuz. İnanın 700 çok değil. Her insan evladının en iyi şartlarda yetişmesini ister en iyisi olsun ister En ufak bir bebek arabası alırken bile en az güvenliksiz hemen düşen tekerlekleri güçsüz bir aarabaya mı baktınız yoksa korunaklı daha güçlü olana mı? E buna görede maddi kısmı artıyor tabikide.

Çocuk kaçıncı sınıfa gidiyor Özel okul mevzusu için soruyorum Liseye gidiyorsa özel okul ısrarı normal karşılanabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…