Eşim benden habersiz evi satmak istiyor

Hem suçlu hem güçlü. Allah Allah hayata karşı genel tavrida boylemedir eşinizin.

Yani içine kapanık birşey alırken satarken hiç mi danismazdi?
Hayır iyiysen çok iyidir. Diyorum ya çok iyi gidiyordu evliliğimiz . Ama bir sıkıntısı olunca konuşmaz, anlatmaz. Hele bu sefer sanki benim suçum varmış gibi davrandı.
 
Bütün mesajlarini okudum. Kesinlikle birseyler karistiriyor kocan. Yaptigi emin ol boşanma nedeni. Hemen bir avukatla konuş. Ben esin izni olmadan satamaz diye biliyorum ama emin ol. Satilmadina izin vermeyeceğini de acik bir şekilde eşine söyle. Sakin ha bu tavrin ustune seni kandirmasina da izin verme.
 
Yakınlarda bir tanidigim ev aldi. Evi satan kisi sadece tapu sahibi geldi. Oyle esi falan gelmedi. Serh koydurmasi lazım.
evet bizde evinizi sattık..kimse benim onayımı sormadı..mutlaka serh koyulmalı üstüne..tapuda çalışan bi tanıdığımdan duymuştum belli bir ücret karşılığı tapu dairelerinde yapılıyor bu işlem..mutlaka avukata danışın..
 
Hayır iyiysen çok iyidir. Diyorum ya çok iyi gidiyordu evliliğimiz . Ama bir sıkıntısı olunca konuşmaz, anlatmaz. Hele bu sefer sanki benim suçum varmış gibi davrandı.

Ben iyiysen herkes iyidir. Bu kadar büyük bir kararı kendisi alabilecek yetkiyi kendinde görüyorsa, ki benimde çalışarak emeğim ve alın terim olan bir seyde kusura bakma da esin hiç de iyi biri değil.
 
Bana dokunan niye sana soriyim ki demesi oldu. O an bütün dünya başıma tıkıldı. Hiç beklemezdim. Ben onu bu kadar seveyim onun dediğine bakın. Büyükler derdi ki erkek milleti bir lafla öder herşeyi gibi bir söz var. Bizimki de öyle oldu
 
Öyle yapıcam. Zaten sana niye sorayım dediği an onay vereceksem de içimde o istek kalmadı. Çok kırıldım
 
Öyle yapıcam. Zaten sana niye sorayım dediği an onay vereceksem de içimde o istek kalmadı. Çok kırıldım
 
Öylemi. Neye göre belirleniyor acaba. Bir kişi daha sorulmadı eşe yazmıştı
Sadece aile konutu olan evlerde eş rızası aranıyor, yani oturduğunuz evde. Gidip üzerine şerh koyduranız lazım yoksa onayınızın alınması için. Şerh neye göre koyuluyor bilmiyorum.
Çocuk olmadığı için bahanesi olsun da ayrılalım diye böyle yapıyor olabilir demişsiniz. Bu çok çok acı bir şey olur. Ne olur kendinizi bu ihtimali düşünerek çok üzmeden önce ona bunu sorun. Öyle bir şey yoksa boşuna bu acıyı yaşamayın.
 
Bir erkek görüşü almak istedim ve konuyu eşime sordum. Dürüst adam boyle bir şey yapmaz. Ya boşanmak istiyordur mal kacirmaya calisiyordur. Ya karisinin bilmesini istemediği pis bir isi vardir. Doğru adam ihtiyacı olsa zaten ilk karisina söyler dedi. Ayrıca gitsin avukatla konuşsunlar şerh koydursun. Oturdukları evi satamaz aile konutu olduğu için ama kendi üstüne olan diğer evi satabilir çünkü eşlerin sözleşme hürriyeti var dedi. Bu tip durumlarda esin borç altina girmesi, kredi alması, tasinmaz satmasi engellenebiliyormus mal kacirma ve muvazali satisa engel olmak icin ama ayrintilarini avukat bilirmiş.
 
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Zaten gidicem avukata. Diğer ev için şerh koydurayım. Ben iki tapuyu da götürücem avukata
 
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Zaten gidicem avukata. Diğer ev için şerh koydurayım. Ben iki tapuyu da götürücem avukata

Bunu bence hemen yarın yapın.
Burdaki bilgileri eşiniz de biliyordur ya da 1 aydır birileri söylemiştir.
Şimdi sizin bildiğinizi de öğrendi ki o da elini çabuk tutabilir.
Ne yapın edin tüm işlemleri yarın halledin. Gerekirse işten izin alın hepsi bitsin.
 
Şuan çok kırgınım. Soracak gücüm yok. Zaten sana ne diye sorayım ki demiş birine başka bişey sormak içimden gelmiyor. Ben bunu nasıl hazmedicem onu düşünüyorum
 
Tamam arkadaşım. Çalışmıyorum zaten
 
Bildiğim kadarıyla evlendikten sonra mallar yarı yarıya eşlerin oluyor,eşinizle konuşup tam olarak anlayın durumu,belki yanlış anlamışsınızdır.İmkanınız varsa bi avukata danışın, bu konudaki haklarınızı öğrenin.
 
Zaten arkadaslar demis.
Aile konutu serhi koydurursan hicbirsey yapamaz.
Ama bunumdan daha onemli bir sorun var ki o da esinizin arkanızdan is çeviriyor oluşu.
Ben olsam serhten sonra hemen konuşur açıklama beklerdim.
Eger mantıklı bir neden yoksa size soylememesi için bu bence cok cok büyük sorundur.
 
Her ne kadar edinilmis mallar ortak olsa da serh konulmadığı sürece es o malı kacirabilir.bu sebeple hic bu mezuyu esinize demeden ilk is bunu halledin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…