- 21 Temmuz 2015
- 6.685
- 6.068
- 198
Haklısınız ilk iş bu işi halledicemHer ne kadar edinilmis mallar ortak olsa da serh konulmadığı sürece es o malı kacirabilir.bu sebeple hic bu mezuyu esinize demeden ilk is bunu halledin
Nikahtan önce. Ortak tapumuz var. Diğer ev eşim kredi çektiği için onun adına tapuOturdugunuz ev nikahtan sonra mi alindi ,
Diger ev kime ait ?kredisini kim cekti ?
Bence gerek yok başkalarını karıştırmaya ama siz bilirsiniz. Zaten onun ailesi onun tarafını tutacaktır.Yarın abisini de ariycam. Benim haberim olmadan böyle bir iş çeviriyor diycem
Teşekkür ederim. Abisinin başından beri bir ilişiği var bu işle . Hadi dedim evin sorununu dışarıya yansıtmayayım diye abisiyle konuşmadım ama yarın arayıp konuşucamEv satiminda onay sorulmuyot o kefil olurken onay soruluyor. mesela bizim ev benim uzerine ben istedigimde habersiz satabilirim. serh koydurabilirsiniz. birde neden gizli yaptigina gelince aklima 2 secenek geliyor. 1. si ailesi ile ilgili bir durum olabilit ortak is yapmak istemis olabilirler. 2. secenek ve en kotusu bosanmayi planliyordur eldeki mallardan bosanma durumunda size pay vermemek icin elden cikarmaya bakiyordur. umarim ilkidir. allah kolaylik versin konusmayan koca zor gercekten
Öyle mi diyorsun. Bu konuda kafam karışık. Bir tarafım bilsinler diyor, çünkü o da bu işin içinde. Bilgisi var yani konuyla.Bence gerek yok başkalarını karıştırmaya ama siz bilirsiniz. Zaten onun ailesi onun tarafını tutacaktır.
Altinlar sizin ama o ev alinirken ,ispat edebilirsiniz ,Nikahtan önce. Ortak tapumuz var. Diğer ev eşim kredi çektiği için onun adına tapu
Büyük ihtimal, özellikle eğer eşiniz cidden boşanmayı düşünüyorsa korktuğunuz gibi, onlar zaten biliyorlardır canım. Boş ver o sana çok çok hak verse ne olacak eşin böyle düşündükten sonra. Ama eğer söylersen, o gidip mutlaka eşine bir şey diyecek. Eşin şu an sana karşı aslında kötü bir niyet beslemiyor ama maddi sorunları kafaya taktığı için suskunlaşmış ve ters davranıyor olabilir. Yaptığı doğru değil ama boşanma sebebi de değil sonuçta. Eğer böyleyse abisini falan işe karıştırdığın için aranız ayrıca bozulur diye düşünüyorum. Çünkü adam konuşmuyor. Konuşmadığı için onun niyeti hakkında siz de biz de sadece spekülasyon yapabiliyoruz.Öyle mi diyorsun. Bu konuda kafam karışık. Bir tarafım bilsinler diyor, çünkü o da bu işin içinde. Bilgisi var yani konuyla.
Zaten kendisine de söyledim.2Altinlar sizin ama o ev alinirken ,ispat edebilirsiniz ,
Esinizin bosanma oncesi mal kacirmaya calistigini dusunuyorum ,
Esiniz muhtemelen o evi satip aileden birinin uzerine arsa alacak ,
Serh koydurun 2 evin ustune de ,
Erkekler cok ruhsuz ve cikarci olabiliyor malesef ,hemen avukata gitmenizi oneririm
zaten söyledim. Alırken bana sordun aöa dedim. Benimde hakkım var o evde dedim. Hakkını veririm satılınca dediAltinlar sizin ama o ev alinirken ,ispat edebilirsiniz ,
Esinizin bosanma oncesi mal kacirmaya calistigini dusunuyorum ,
Esiniz muhtemelen o evi satip aileden birinin uzerine arsa alacak ,
Serh koydurun 2 evin ustune de ,
Erkekler cok ruhsuz ve cikarci olabiliyor malesef ,hemen avukata gitmenizi oneririm
Versin bi zahmet terbiyesizZaten kendisine de söyledim.2
zaten söyledim. Alırken bana sordun aöa dedim. Benimde hakkım var o evde dedim. Hakkını veririm satılınca dedi
Haklısın. Peki şerh koydurma konusunda ne düşünüyorsun ?Büyük ihtimal, özellikle eğer eşiniz cidden boşanmayı düşünüyorsa korktuğunuz gibi, onlar zaten biliyorlardır canım. Boş ver o sana çok çok hak verse ne olacak eşin böyle düşündükten sonra. Ama eğer söylersen, o gidip mutlaka eşine bir şey diyecek. Eşin şu an sana karşı aslında kötü bir niyet beslemiyor ama maddi sorunları kafaya taktığı için suskunlaşmış ve ters davranıyor olabilir. Yaptığı doğru değil ama boşanma sebebi de değil sonuçta. Eğer böyleyse abisini falan işe karıştırdığın için aranız ayrıca bozulur diye düşünüyorum. Çünkü adam konuşmuyor. Konuşmadığı için onun niyeti hakkında siz de biz de sadece spekülasyon yapabiliyoruz.
Eğer gerçekten mal kaçırmak için yapıyorsa zaten boşanmadan bir sene öncesine kadarki işlemler mal kaçırmadan dolayı iptal edilebiliyor. Yine de hakkını alabiliyorsun yani. Ama ekstra iş ve ispat falan gerektiriyor tabi, zorlaşır. Şerh koydurursan direk ben boşanıcam demiş gibi olacaksın ama bir yandan da "sana mı soracağım"a "kime soracaktın tabi bana soracaksın" demiş de olursunuz. Yani sizin kızgınlık katsayınıza da bağlı :)Haklısın. Peki şerh koydurma konusunda ne düşünüyorsun ?
Evet ancak satışa giderse haberi olur diye biliyorum.Şerh koydurduğumdan eşimin haberi olmaz dimi kızlar. Ancak ev satışına gittiğinde haberi olur dimi.
Kesinlikle konusmalisin ama hislerini soyleyerek orasi cocugumuzun hakki diyerek arsa iyi bir yerdeyse neden olmasin ama ornek dedem zamaninda arsa almis babam icin babamda bizim icin bekletmis ama bi halt olmadi sadece bitane ev verdieler ondada abim oturuyor yine sukurler olsun bizede dusuyor bikacbinSlm arkadaşlar. Canım biraz sıkkın ve sizlerden fikir istiyorum. Şuanda oturmakta olduğumuz kendimize ait bir evimiz var( çok şükür) . Düğünde takılan takılar ve kredi çekerek yatırım amaçlı bir ev daha aldık. Henüz kredisi bitmedi. Fakat eşim yaklaşık 1 Aydır içine kapandı, benimle konuşmuyor, ilgilenmiyor, sanki bir başkası geldi yerine. Sıkıntın var söyle diyorum ama hiç konuşmuyor. Ev'in içinde iki yabancı gibi olduk. WhatsApp yazışmasından evi satacağını anladım. Abisiyle gizli gizli konuşuyor falan. Bu şekilde anladım. Ama eşim Benimle hiç konuşmadı bu konuyu. Şimdi ben ne yapıcam? Tahminlerime göre arsa almayı düşünüyormuş. Bana söylemeden böyle bir işe kalkışması beni çok üzdü. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Asla böyle bişey beklemediğim kocamın bu şekilde davranması güvenimi sarstı. Şuan oturduğumuz ev ikimizin üzerine fakat yarın öbür gün onu da bu şekilde satmak isterim diye çok korkuyorum. Bu durumu bana anlatmadığı gibi benimle konuşulmaz oldu sanki bir tartışma geçmiş aramızda gibi. Ama hiç bişey olmadı ikimizin arasında. Yarın öbür gün çocuğumuz olur diye yatırım amaçlı aldık evi. Benden dolayı çocuğumuz olmuyor. Şimdi fiyorki herhalde çocuk olduğu da yok o yüzden mi satmak istiyor acaba? Ben istemiyorum ama. Arsa işi hiç bilmediğim bir iş. İyi mi olur yoksa ev mi daha iyi. Bu Arada evin içinde kiracı var. Bir fikir verin arkadaşlar. Siz olsanız napardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?