Banka hesabında para yoksa bu paralar neredeDüğünde takılan altınları,evin giderlerinin yarısından arta kalan parayı,araba satıp tekrar aldığında edilen kâr,zararı tamamen açıklamadan,saklamaya devam ederek de masum olduğunu söylenemez.
Şuandan itibaren konu sahibi ne yaparsa yapsın bu adam asla şeffaf olmayacak.
Boşanma davası açılsa bile banka da kendi hesabında bir kuruş olmadığı için komik bir nafakayla boşanacak.
Üzerine mal mülk de çıkmaz arabadan başka yani konu sahibinin 7 yılı çöp.
Banka hesaplarını aç dediğimde hesapta sadece 58tl görünüyordu. İyice baktım başka para mara yoktu. Maaş 4 gün önce yatmasına rağmen Maaş da görünmüyordu. Sen benimle dalga mı geçiyorsun dedim bağırdım. Elime de bağırmaktan başka bir şey geçmedi. Şimdi ben bu insanla nasıl başedeyim bilemedimBen banka hesabında parası olduğunu düşünmüyorum.
İddia oynamış olabilir, bitcoin almış olabilir,ailesine vermiş olabilir.
Yada nakit saklıyor olabilir.
Konu sahibi diyor ki altınları aldı bankaya koydu değil mi.7 yıldır beraber yaşıyorlar. Bu kadın çalışan bir kadın. Hamilelik zamanı ek masrafları mı oldu , sigorta ödedi mi hepsini , konu sahibi biliyordur. Oturup hesaplayabilir.
Neden konu sahibinin 7 yılı çöp ? Beraber yaşanmış 7 yıl , ortak bir çocuk var. Ne kazandılarsa da ailece beraber harcadılar.
"Benim param benim param , eşimin parası da benim param" demek isteyen insan, bu şartları kabul eden ve karşılayabilecek birisiyle hayat kurmalı.
Orta halli çoğu aile ancak 1-2 aylık işsiz kalma durumunu idare edebilecek kadar birikim yapabiliyor. Belki de bu aile de ancak kendi yağıyla kavruluyordur.
üstüne gitsin. adam yola gelmese boşasın. evlilikte hırsızlık olmazEvet kızlar konu sahibi bu durumda ne yapsın? Sorun ortada çözüm? Ben bile kaldım öyle
Baktığınızda işlem geçmişine baktınız mı.Banka hesabında para yoksa bu paralar nerede
Banka hesaplarını aç dediğimde hesapta sadece 58tl görünüyordu. İyice baktım başka para mara yoktu. Maaş 4 gün önce yatmasına rağmen Maaş da görünmüyordu. Sen benimle dalga mı geçiyorsun dedim bağırdım. Elime de bağırmaktan başka bir şey geçmedi. Şimdi ben bu insanla nasıl başedeyim bilemedim
kalmadığını bizzat yaşayarak deneyimledim kendi babamda.adamların yüzde 30 u parasını ailesine verir saçma sapan şeylere harcar karaktersizleri de başka kadınlara harcar.hele ki boşanma aşamasına gelindi mi ovvvv.çocuğuna 3 kuruş nafaka vermemek için ne çirkeflikler yaparlar görsen.dayımın avukatlık bürosunda 2 yıl çalışmıştım.o boşanmaya gelen kadınların anlattıklarını çok dinledim.o yüzden kadınlara pozitif ayrımcılık taraftarıyımdır ev geçimi ortaya konulan para vs konularında.Adamın birikimi de eşine , çocuğuna kalıyor. Fark nerede ?
Konu sahibi diyor ki altınları aldı bankaya koydu değil mi.
Yaklaşık 3-4 yılda eşi 2 maaş aldı.
Bu insanlar memur.
En az 10 bin maaş giriyor bu eve yıllardır
Bir sene önceye kadar ekonomi, enflasyon böyle değildi.
O zaman maaşın yarısı birikim olarak kalacaktı.
Altınlar+birikim 100 bin birikti desek para nerde yok.
Beraber yaşanan 7 yılda adamda para olduğu kesin ama kadında para yok demekki 7 yıl ortak değilmiş.
Konu sahibi eşim selbest meslek yapıyor dese kendi yağıyla zor gecinmistir derdik zaten adam 15 yıldır memur.
kalmadığını bizzat yaşayarak deneyimledim kendi babamda.adamların yüzde 30 u parasını ailesine verir saçma sapan şeylere harcar karaktersizleri de başka kadınlara harcar.hele ki boşanma aşamasına gelindi mi ovvvv.çocuğuna 3 kuruş nafaka vermemek için ne çirkeflikler yaparlar görsen.dayımın avukatlık bürosunda 2 yıl çalışmıştım.o boşanmaya gelen kadınların anlattıklarını çok dinledim.o yüzden kadınlara pozitif ayrımcılık taraftarıyımdır ev geçimi ortaya konulan para vs konularında.
Toplama çıkarma yapalım.Adam altınları sorduğunda , düğün için arabamı satmıştım demiş. Şuban arabaları olduğuna göre altınlar araç alımında kullanılmış.
Adam ev alacaksak kenarda para yok , arabayı satıp peşinat yapabiliriz demiş. Konu sahibi arabasız olmaz demiş. Adam da "o zaman peşinatı sen ver" demiş. Bu durumda kötü niyetten de bahsedemeyiz.
İkisi de memursa, konu sahibi suçlama yapmadan önce toplama , çıkarma yapmalı.
Ne yazık ki yola gelmez,çekilecek çile de değil zaten.Böyle hesaplar peşinde koşan erkekten hatır gelmez,kendi birikiminizi yapmaya bakın siz.Peki böyle bir insan yola gelir mi ya da nasıl davranılmalı?ben şaşırdım çünkü
İşlem geçmişinde de bir şey yoktuBaktığınızda işlem geçmişine baktınız mı.
En azından yatan maaşı nakit mi çekmiş acaba ?
Bence baş etmenin yolu onun yolundan gitmek.
Maaş yatar yatmaz paranızı çekin.
Ev için masrafları ayırın atıyorum 2.000 TL kalanı saklayın.
Bir ay boyunca param yok diyin.
Maaşın yattığını ve çekildiğini görmüyorsanız aynı bankadan başka hesap açmış onunla işlem yapıyor o zaman.İşlem geçmişinde de bir şey yoktu
Nasıl bir hesaptı anlamadım. Benim de kendime ait hesabım var her şey apaçık belli. Ama kanun öyle değildi.telefonu aldım didik didik ettim sadece 58 tl görünüyordu başka da bir şey yok
Bakın benim emekli,kirada oturan,maaşın yarısını alan anneannem bile 1 yılda birikim yaptı.
Evet masraflariniz var,çocuğunuz var,ekonomi çok kötü ama bir eve 10-12-15 bin giriyorsa en kotu 500-1000 lira kenara atan insanlar var.
Konu sahibi bu 7 yılda evin giderlerine yarı yarıya yardımcı olsaydı.
Herşeyi bitirip aylık 1.000 TL kenara koysaydi 100 bine yakın parası olurdu.
Kendine ait birikim yapardı.
Burada 1 saattir kaç işlem yapıp en düşük birikimleri yazdım.
Daha da anlayan olursa ne diyeyim yazık
Toplama çıkarma yapalım.
4 yıl eşinin maaşını da alıp her masrafı düşse kalan birikim olsa.
Aylık 5 bin biriktirse 4 yılda
48 ay*5.000tl =240 bin.
Hadi 40 bin harcandı ev içinde kalan 200 bin nerede.
Altınları saymıyorum.
Memur maaşlarının kat ve kat altında hesap yaptım.
Adamın hesabı yine uymaz bu durumda.
Hanımefendi başka dünyada yasamiyoruz.Kira ve giderleri bilmiyoruz. Konu sahibine sormuştum , giderleri yazsın hesaplayalım.
7 yıldır aynı evde mi oturuyorlar ; taşınma masrafı , emlakçı komisyonu gibi giderleri oldu mu ?
Evdeki eşyalardan değişilmesi gereken oldu mu veya beklenmedik bir masraf oldu mu ?
Çocuklarına bakıcı mı tuttular , kreşe mi verdiler ? Servis , okul gideri ne kadardı?
Dediğiniz rakamları kenara ayırdılar mı , sosyalleşme ve tatil gibi harcamaları oldu mu ?
Bu soruların cevabı ve değişkenleri de bilmeliyiz hesaplama için.
Hanımefendi başka dünyada yasamiyoruz.
Tüm hayat şartlarını biliyoruz,yaşıyoruz.
7 yılda her etken olabilir ama 2 çalışanli,normal bir ailenin her masrafı,her özel durumu malum.
Her sene tatile giden,çocuğun özel masraflari olan,kreş,benzin,servis,nakliye,komisyon,abonelik ne masrafı olursa olsun bu durum bana normal gelmiyor.
İllaki 2 milyon biriktirip ev alsınlar demiyoruz.
Şu konudaki yorumlara bı bakin lütfen azıcık hesaptan anlayan bu ailenin her ay 0 parayla maaş beklediğini düşünmüyor.
Konu sahibi de böyle bişey demiyor.
Adamın hesabında maaştan 4 gün sonra para bile yok.
Eşiniz ve siz calisirken,masrafları karsiladiktan sonra sizde para kalıyor mu.7 yıllık evliliğimde hep çalışmadım.son 4 yıldır çalışıyorum.3 yıl boyunca eşim her şeyi karşıladı. Ben ona düğün takılarımi verdim tamamını.o da aldı bozdurup bankaya yatırdı.ben bu paranın ilerde kullanılacağını düşündüm ev için.evlendikten sonra 1 ,5 yıl geçici olarak bir yerde çalıştım bu sürede aldığım paraları ona verdim eve katkı sağlamak için.sonra memur olarak ataninca her şeyi ortak böldük.kiranin yarısını hesabına gönderiyordum.mutfak masrafları falan ortaktı.sonra eşim kirayı alınca benden yarısını tabi.diğer masrafları karşılamamaya başladı.ben de kirayı ödemedim sadece mutfak masrafları ve oğlumun ihtiyaçlarını paylaştım.şimdi ev almak istiyorum yok param yok peşinati sen öde falan sıkıldım
Düğün yaparken arabasını sattı. Ben bu altınlar için arabamı sattım dedi ve aldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?