Eşim benden parasını saklıyor

Banka hesabında para yoksa bu paralar nerede
Ben banka hesabında parası olduğunu düşünmüyorum.
İddia oynamış olabilir, bitcoin almış olabilir,ailesine vermiş olabilir.
Yada nakit saklıyor olabilir.
Banka hesaplarını aç dediğimde hesapta sadece 58tl görünüyordu. İyice baktım başka para mara yoktu. Maaş 4 gün önce yatmasına rağmen Maaş da görünmüyordu. Sen benimle dalga mı geçiyorsun dedim bağırdım. Elime de bağırmaktan başka bir şey geçmedi. Şimdi ben bu insanla nasıl başedeyim bilemedim

Konu sahibi diyor ki altınları aldı bankaya koydu değil mi.
Yaklaşık 3-4 yılda eşi 2 maaş aldı.
Bu insanlar memur.
En az 10 bin maaş giriyor bu eve yıllardır
Bir sene önceye kadar ekonomi, enflasyon böyle değildi.
O zaman maaşın yarısı birikim olarak kalacaktı.
Altınlar+birikim 100 bin birikti desek para nerde yok.
Beraber yaşanan 7 yılda adamda para olduğu kesin ama kadında para yok demekki 7 yıl ortak değilmiş.
Konu sahibi eşim selbest meslek yapıyor dese kendi yağıyla zor gecinmistir derdik zaten adam 15 yıldır memur.

Baktığınızda işlem geçmişine baktınız mı.
En azından yatan maaşı nakit mi çekmiş acaba ?
Bence baş etmenin yolu onun yolundan gitmek.
Maaş yatar yatmaz paranızı çekin.
Ev için masrafları ayırın atıyorum 2.000 TL kalanı saklayın.
Bir ay boyunca param yok diyin.

Adamın birikimi de eşine , çocuğuna kalıyor. Fark nerede ?
kalmadığını bizzat yaşayarak deneyimledim kendi babamda.adamların yüzde 30 u parasını ailesine verir saçma sapan şeylere harcar karaktersizleri de başka kadınlara harcar.hele ki boşanma aşamasına gelindi mi ovvvv.çocuğuna 3 kuruş nafaka vermemek için ne çirkeflikler yaparlar görsen.dayımın avukatlık bürosunda 2 yıl çalışmıştım.o boşanmaya gelen kadınların anlattıklarını çok dinledim.o yüzden kadınlara pozitif ayrımcılık taraftarıyımdır ev geçimi ortaya konulan para vs konularında.

Adam altınları sorduğunda , düğün için arabamı satmıştım demiş. Şuban arabaları olduğuna göre altınlar araç alımında kullanılmış.

Adam ev alacaksak kenarda para yok , arabayı satıp peşinat yapabiliriz demiş. Konu sahibi arabasız olmaz demiş. Adam da "o zaman peşinatı sen ver" demiş. Bu durumda kötü niyetten de bahsedemeyiz.

İkisi de memursa, konu sahibi suçlama yapmadan önce toplama , çıkarma yapmalı.

Burada onlarca kadın var.
Maaşını olduğu gibi eşine veren.
Daha sonra eşinden harçlık istemeye çalışan.
Yada ev hanımı kocasının eline bakmak zorunda olan.
Yada çalışan,evinin giderlerini eşiyle ortak karşılayan,kalan parayı kendisine ayıran kadın var.
Hayat müşterekse evin giderleri karı,koca karsilanir.
Birikim için para ayrılır yada ayrılmaz kendi tercihleri.
En azından evde gizli saklı olmaz,huzur olur.
Hem hesabında para olmasın,hem kadının desteğini al bu durumda adamın haklı tarifi yok.

Konu sahibinin kocası nasıl bir adam bilmiyoruz. Ancak konu sahibi en az 8 -9 senedir bu adamı tanıyor , 7 yıldır da aynı yastığa baş koyuyor.

Adamı suçlamadan önce hesap yapmak çok zor değil.

Toplama çıkarma yapalım.
4 yıl eşinin maaşını da alıp her masrafı düşse kalan birikim olsa.
Aylık 5 bin biriktirse 4 yılda
48 ay*5.000tl =240 bin.
Hadi 40 bin harcandı ev içinde kalan 200 bin nerede.
Altınları saymıyorum.
Memur maaşlarının kat ve kat altında hesap yaptım.
Adamın hesabı yine uymaz bu durumda.

İşlem geçmişinde de bir şey yoktu
Nasıl bir hesaptı anlamadım. Benim de kendime ait hesabım var her şey apaçık belli. Ama kanun öyle değildi.telefonu aldım didik didik ettim sadece 58 tl görünüyordu başka da bir şey yok

Maaşın yattığını ve çekildiğini görmüyorsanız aynı bankadan başka hesap açmış onunla işlem yapıyor o zaman.
Maaş hesabını saklamış.
Birikim yaptığı hesap varsa onu da saklanmıştır.

Bakın benim emekli,kirada oturan,maaşın yarısını alan anneannem bile 1 yılda birikim yaptı.
Evet masraflariniz var,çocuğunuz var,ekonomi çok kötü ama bir eve 10-12-15 bin giriyorsa en kotu 500-1000 lira kenara atan insanlar var.
Konu sahibi bu 7 yılda evin giderlerine yarı yarıya yardımcı olsaydı.
Herşeyi bitirip aylık 1.000 TL kenara koysaydi 100 bine yakın parası olurdu.
Kendine ait birikim yapardı.
Burada 1 saattir kaç işlem yapıp en düşük birikimleri yazdım.
Daha da anlamayan olursa ne diyeyim yazık

Kira ve giderleri bilmiyoruz. Konu sahibine sormuştum , giderleri yazsın hesaplayalım.

7 yıldır aynı evde mi oturuyorlar ; taşınma masrafı , emlakçı komisyonu gibi giderleri oldu mu ?

Evdeki eşyalardan değişilmesi gereken oldu mu veya beklenmedik bir masraf oldu mu ?

Çocuklarına bakıcı mı tuttular , kreşe mi verdiler ? Servis , okul gideri ne kadardı?

Dediğiniz rakamları kenara ayırdılar mı , sosyalleşme ve tatil gibi harcamaları oldu mu ?

Bu soruların cevabı ve değişkenleri de bilmeliyiz hesaplama için.

Hanımefendi başka dünyada yasamiyoruz.
Tüm hayat şartlarını biliyoruz,yaşıyoruz.
7 yılda her etken olabilir ama 2 çalışanli,normal bir ailenin her masrafı,her özel durumu malum.
Her sene tatile giden,çocuğun özel masraflari olan,kreş,benzin,servis,nakliye,komisyon,abonelik ne masrafı olursa olsun bu durum bana normal gelmiyor.
İllaki 2 milyon biriktirip ev alsınlar demiyoruz.
Şu konudaki yorumlara bı bakin lütfen azıcık hesaptan anlayan bu ailenin her ay 0 parayla maaş beklediğini düşünmüyor.
Konu sahibi de böyle bişey demiyor.
Adamın hesabında maaştan 4 gün sonra para bile yok.

7 yıllık evliliğimde hep çalışmadım.son 4 yıldır çalışıyorum.3 yıl boyunca eşim her şeyi karşıladı. Ben ona düğün takılarımi verdim tamamını.o da aldı bozdurup bankaya yatırdı.ben bu paranın ilerde kullanılacağını düşündüm ev için.evlendikten sonra 1 ,5 yıl geçici olarak bir yerde çalıştım bu sürede aldığım paraları ona verdim eve katkı sağlamak için.sonra memur olarak ataninca her şeyi ortak böldük.kiranin yarısını hesabına gönderiyordum.mutfak masrafları falan ortaktı.sonra eşim kirayı alınca benden yarısını tabi.diğer masrafları karşılamamaya başladı.ben de kirayı ödemedim sadece mutfak masrafları ve oğlumun ihtiyaçlarını paylaştım.şimdi ev almak istiyorum yok param yok peşinati sen öde falan sıkıldım

Şehirden şehire kiradan tutun da mutfak masrafına kadar tüm rakamlar farklılık gösteriyor. Büyük şehirlerden birinde yaşıyorlarsa , kenara para koyamamışta olabilirler.

Siz , anneanneniz veya her hangi birimizin harcama ve birikim alışkanlıklarına göre yapılacak hesaplar bizi yanlış sonuçlara götürür.

Konu sahibi de öfkeyle kalkıp zararla oturmasın , önce bir hesap yapsın ; sonra da kocasıyla konuşsun.

Eşiniz ve siz calisirken,masrafları karsiladiktan sonra sizde para kalıyor mu.
Yani en azından kenara para koyabilirsiniz esinizde koyabilir bu durumda.
Şuan esinizde para var mı yok mu ne yaptı siz bilmiyorsunuz bizde tahmin üzerine konuşuyoruz.
Önce var mı yok mu bilmek lazım.
Evet parası varsa da yoksa da sürekli para konusu aşırı sinir bozucu.
Ya ev almaktan vazgeçin kendi birikiminiz kendiniz yapın.
Benim aklıma peşinatı size ödetip varsa elinizdeki parayı da bitirmenizi sağlayacak diye geliyor.
Daha aonrasi için kredi konusunda destek olmazsa çok zor gecinirsiniz.
Risk aayin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…