Eşim benden parasını saklıyor

1 sene sonra araba aldı yine.ev konusunda ortaya bir şey koymaması param yok demesi beni geriyor.peşinati ben niye ödüyorum ki. O ödesin ben yine gerisine ortağım.ama yok
Yahu borçsuz aldıysa normal değil mi altınların gitmesi.

Yani öyle bir anlatıyorsunuz ki adam aldı kaçırdı sandım.

Peşinatı o niye ödesin? Ortak ödersiniz.

Sizde de var bir benim param benim malım ağızları.

Karşılıklı evlilik değil ortak çocuğa bakıcılık olmuş.

Ben bankada olduğuna inanıyorum ama bana göstermiyor o ayrı.biraz daha sabredicem.ev konusunda ısrarcıyım almazsa yolları ayırıcam

Birikmiş paranız var mı ? Aylık maaşlarınız, kiranız ne kadar ? Faturalarızın bu ayki toplamı , benzin ve mutfak masrafları kabataslak ne kadar ?

Adam kesin benden para saklıyor demek yerine, önce 4 işlem hesap yapmanızı öneririm.

Evet işte beklediğim Cevap. kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Boşanacak ya da boşanacağimi bildiği için böyle yapıyor bencede

Eğer birikiminiz varsa yani peşinat ödeyin kendi maasinizla ev alabileceksiniz anneniz,babanızın üzerine ev alın.
Maaş günü geldiğinde param yok bitti diyin.
Hiç harcama yapmayın ki nasıl oluyormuş anlasın.
Bende yıllarca elimde ne varsa verdim son 1.5 senedir hergun param yok diyorum.
Evime,kendime,çocuğuma alışveriş yapıyorum,birikim yapiyorum.
Bu adam ya kumar oynadi,ya bitcoin aldı,ailesine verdi yada ayrılırsak falan diye saklıyor parayı.
Deveye diken yaranir demişler öyle düşünün.
Siz kendiniz sıkılacaginiza o sıkılsın,evin tüm sorumluluğunu alsın.

H Heytttt be adamın gelir düzeyi nedir bilinmeden verilen bu tavsiye çok acımasız olmuş.

Ev kirası , faturalar , araba giderleri tek maaşla karşılanamayabilir.

Eşim 15 yıldır kamuda.ben de 4 yıldır. Doğal olarak diyorum ki sen benden daha birikimlisin ve üstüne altınlarımı aldın.evin peşinatini ben mi ödemeliyim

ev hariç tüm yazdıklarına katılıyorum.anne babanın üstüne ev almak bence olmaz.o da eşten mal kaçırmaya girer doğru değil.bu şekilde anında o evlilik biter.ayrıca başka kardeşleri varsa onlarda alınan evde hak sahibi oluyor.daha da karışır işler.konu sahibi maaşından gereken kadarını eve katkı verecek çoğunu da biriktirecek tek yolu bu şu an.eş peşinatı ortak verelim derse o zaman ev alsın demezse bıraksın oturmaya devam etsin kirada

H Heytttt be adamın gelir düzeyi nedir bilinmeden verilen bu tavsiye çok acımasız olmuş.

Ev kirası , faturalar , araba giderleri tek maaşla karşılanamayabilir.
sonraki yorumumda zaten peşinatı ortak verin dedim.eve de katkı yapmalı elbette ama maaşın yarısını vermemeli en az bu durumda.adam net olursa şeffaf olursa konu sahibi de olsun

Konusunda paranın,malın çoğunu eşi kaciriyor diye düşünüyorum.
Evet aileden birisi de olsa başkasının üzerine mal almak riskli ama paranın bir şekilde bağlanması lazım ki hem birikim olsun hem adam da ettiğini biçsin artık.
Bence adamın tümüyle şeffaf olması lazım.ortaya para konulsun ki pesinat, ödeme planı hepsi belli olsun ama bu adam bunu yapmaz.

sonraki yorumumda zaten peşinatı ortak verin dedim.eve de katkı yapmalı elbette ama maaşın yarısını vermemeli en az bu durumda.adam net olursa şeffaf olursa konu sahibi de olsun

Adam düğün için arabasını satmak zorunda kalmış. Konu sahibi neyin, nereye harcandığını 3 aşağı 5 yukarı biliyor olmalı.

7 yıl içinde ne kadar gelir giderleri var , görmüş olmalı.

2 tarafinda maaşları ve ev kirası , araba giderleri , fatura giderleri bilinmeden adam için mal kaçırıyor denilemez.

2 tarafinda maaşları ve ev kirası , araba giderleri , fatura giderleri bilinmeden adam için mal kaçırıyor denilemez.
onu bilemem.ama ben evlilikte yarı yarıya masrafları bölüşmeyi değil yüzde 60 erkek yüzde 40 kadın katkıda bulunmalı diye düşünenlerdenim.sonuçta çocuk bakımı ev düzeni çoğunlukla kadınların sorumluluğunda.kadının birikimi de extrem durumlar dışında hep evladına kalıyor.

Düğünde takılan altınları,evin giderlerinin yarısından arta kalan parayı,araba satıp tekrar aldığında edilen kâr,zararı tamamen açıklamadan,saklamaya devam ederek de masum olduğunu söylenemez.
Şuandan itibaren konu sahibi ne yaparsa yapsın bu adam asla şeffaf olmayacak.
Boşanma davası açılsa bile banka da kendi hesabında bir kuruş olmadığı için komik bir nafakayla boşanacak.
Üzerine mal mülk de çıkmaz arabadan başka yani konu sahibinin 7 yılı çöp.

Adam düğün için arabasını satmak zorunda kalmış. Konu sahibi neyin, nereye harcandığını 3 aşağı 5 yukarı biliyor olmalı.

7 yıl içinde ne kadar gelir giderleri var , görmüş olmalı.

Eşim şeffaf olup her şeyi söyleseydi daha doğru olurdu ben katkıda bulunmayacağım demiyorum ki sadece doğru ol ne var ne yok ortaya koy ben de ona göre hareket edeyim diyorum ama yok

Banka hesabında para yoksa bu paralar nerede

7 yıldır beraber yaşıyorlar. Bu kadın çalışan bir kadın. Hamilelik zamanı ek masrafları mı oldu , sigorta ödedi mi hepsini , konu sahibi biliyordur. Oturup hesaplayabilir.

Neden konu sahibinin 7 yılı çöp ? Beraber yaşanmış 7 yıl , ortak bir çocuk var. Ne kazandılarsa da ailece beraber harcadılar.

"Benim param benim param , eşimin parası da benim param" demek isteyen insan, bu şartları kabul eden ve karşılayabilecek birisiyle hayat kurmalı.

Orta halli çoğu aile ancak 1-2 aylık işsiz kalma durumunu idare edebilecek kadar birikim yapabiliyor. Belki de , bu aile de ancak kendi yağıyla kavruluyordur.

Ben banka hesabında parası olduğunu düşünmüyorum.
İddia oynamış olabilir, bitcoin almış olabilir,ailesine vermiş olabilir.
Yada nakit saklıyor olabilir.

Eşim şeffaf olup her şeyi söyleseydi daha doğru olurdu ben katkıda bulunmayacağım demiyorum ki sadece doğru ol ne var ne yok ortaya koy ben de ona göre hareket edeyim diyorum ama yok

Eşiniz söylemese de basit 4 işlem yaparak hesaplayabilirsiniz.

Adamın birikimi de eşine , çocuğuna kalıyor. Fark nerede ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…