- 1 Şubat 2015
- 3.779
- 9.798
- 358
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
Bence tam tersi. Eşi doğru yolda.İyi de sen yanlış yolda değilsin ki eşin yanlış yolda . Bi erkek kapanıp kapanmama konusunda eşine karışamaz ve eğer eşini bunla aşağılayacak olursa bu boşanmaya gider. Çünkü seni ahiret hayatından uzaklaştırma eylemi yapmış oluyor. Ya insan oturur bi düşünür ya nasıl böyle düşünebilir. Sen istikrarını bozma bekle bakalım. Sakince ama
burda derdini paylaşanlara genellikle anlamadan etmeden sizin evliliğiniz artık iflah olmaz gibi yorumlar kolayca ve sık sık yapılır. bunlara kulak asmayıp durumu kendi akıl vicdan süzgecinden geçirerek adımlarını atmalısın.Bütün mesajları tek tek okuyorum bacılarım. Hepsini kulağıma küpe yapıyorum. ALLAH hepinizden binlerce kez razı olsun. Herkesin kimbilir ne derdi varken gelip bana yazıyorsunuz çok sağolun.
Yukarıda sorulan bir kaç soruya sizi sıkmadan bunaltmadan cevap vermek istiyorum.
Kapanma kararını tamamen kendim aldım. Kapandığım gün eşime süpriz yapmak için karşısına kapalı çıktım. Desteklediğini, saygı duyduğunu nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşamamı söyledi. Ama hayalkırıklığı vardı. Belki elinde olmadan hayal kırıklığını belli etti. Sorsam asla kabul etmez bunu.
Ben içkiyi örnek olarak verdim. Eşim öyle sabah akşam içen birisi değil. Ama göçmen olduğu için onlarda kadın erkek ayrı eğlence anlayışı yoktur. En büyük keyfi bana arada içki sofra kurdurup derdini tasasını anlatmasıydı. Ha diyorsunuz ki sen de meyve suyu iç, olmuyor işte eşimin karşımda rakı yuvarlaması artık hoşuma gitmiyor... Ayrıca haşemayla da olsa inancım gereği havuza denize girmeyi doğru bulmuyorum. Şu anda yazarken farkettim, söylediklerinizde çok haklısınız. Bizim yaşamımız birbirinden kopmuş. :'(
daha sonraki mesajlarımda da kendimi ifade etmiştim sözlerinize anlam veremedim şu an :)) eşi alkolü meyhane va ortamlar dışında alırsa konu sahibi de ona katılır böylece beraber olmuş olurlar demiştim. Özgürlükçü düşündüğümü fln yazmıştm aynen arap kafası :)Bunu nasıl söyleyebilirsiniz? "Siz Normalsiniz, anormal olan eşiniz" cümlesini.
Bana göre ve dünyanın büyük çoğunluğuna göre de tam tersi..eşi normal.
Tabii siz Ortadoğu kafasına sahip olduğunuz için, saygıyı sadece kendinizin hak ettiğini düşünüyorsunuz. Arap kafası.
burda derdini paylaşanlara genellikle anlamadan etmeden sizin evliliğiniz artık iflah olmaz gibi yorumlar kolayca ve sık sık yapılır. bunlara kulak asmayıp durumu kendi akıl vicdan süzgecinden geçirerek adımlarını atmalısın.
eşinle ikinizde sakin müsait olduğunuzda karşılıklı sorunlarınızı üzüntülerinizi beklentilerinizi birbirinizle paylaşarak yaralarınızı onarabilirsiniz. bir şeyi yıkmak çok kolaydır ama sizin durumunuz karşılıklı konuşarak üstesinden gelinebilecek bir durum. insanlar ne kadar kötü durumlar yaşıyorlar neler atlatabiliyorlar. eminim siz de zamanla eşinizle bu durumu aşarsınız. çünkü anlatımınızdan eşinizin sizin kararlarınıza saygılı olduğu hem size ayrıca değer verdiği satır aralarında gizli. bunu farketmemek mümkün değil..
hemcinslerim sizler de lütfen yapıcı olun yıkıcı değil... yuvalar kolay kurulmuyor.. ağızda sakız çiğner gibi boşan gitsin gibi lafları insanlara hunharca söyleyip insanların hayatını zedelemeyin.. yaptığınız ettiğiniz söylediğiniz her şey gün gelir sahibini bulur bunu da unutmayın!...
bakın siz de eşinize uyum sağlamalısınz böylece o da size daha kolay uyum sağlar. Onun alkolüne karışmamalısınız bi kere. Daha önce de yazmıştm denize havuza giderken de onu yalnız bırakmayın. Böylece karşılıklı saygıyı yakalarsınız. Direk birbirinizi iptal etmeyin yaniBacılarım, kapanma kararım bir anlıktı evet. Hiç pişman değilim. İyi ki kapanmışım kapalıyım.
Benim belirtmek istediğim nokta şu: Eşim bana olumsuz bir tepki göstermedi. Niye kapandın ben sana kapanma dedim demedi. Eşim saygısını asla kaybetmedi- ki yukarıda İzmirden galeyana getirmeye çalışan şahıs olarak iftiraya uğramama rağmen eşimin ve ailesinin saygısını üstüne basa basa belirttim. Benim derdim, eşimin bana saygı duyuyorum diyip yakınlığını günden güne kesmesi. Tamam saygı duyuyor ama ilgisi yok. Facebook olayı da işe iyice mum dikti işte sonuç buraya geldi. Ben eşimi kaybetmek istemiyorum o yüzden sizden akıl almak için bayanların bulunduğu bu ortama yazma gereği duydum ne yapabilirim diye sordum. Maalesef yakınlarımla çokça paylaşamadığım bu şeyleri, internet ortamında tarafsız akıl alırım maksadıyla buraya yazdım. Akıl veren arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Bacılarım, kapanma kararım bir anlıktı evet. Hiç pişman değilim. İyi ki kapanmışım kapalıyım.
Benim belirtmek istediğim nokta şu: Eşim bana olumsuz bir tepki göstermedi. Niye kapandın ben sana kapanma dedim demedi. Eşim saygısını asla kaybetmedi- ki yukarıda İzmirden galeyana getirmeye çalışan şahıs olarak iftiraya uğramama rağmen eşimin ve ailesinin saygısını üstüne basa basa belirttim. Benim derdim, eşimin bana saygı duyuyorum diyip yakınlığını günden güne kesmesi. Tamam saygı duyuyor ama ilgisi yok. Facebook olayı da işe iyice mum dikti işte sonuç buraya geldi. Ben eşimi kaybetmek istemiyorum o yüzden sizden akıl almak için bayanların bulunduğu bu ortama yazma gereği duydum ne yapabilirim diye sordum. Maalesef yakınlarımla çokça paylaşamadığım bu şeyleri, internet ortamında tarafsız akıl alırım maksadıyla buraya yazdım. Akıl veren arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Bacılarım, kapanma kararım bir anlıktı evet. Hiç pişman değilim. İyi ki kapanmışım kapalıyım.
Canım iyi niyetin ve kararlılığından dolayı gercekten sana Bravo..Merhaba bayanlar buradaki ilk mesajım. Moralim çok bozuk. Kafayı yemek üzereyim. Yardımınıza ihtiyacım var bacılarım. Biraz uzun olacak okuyanlar hakkını helal etsin.
Eşimle 2 yıl önce severek evlendik. Ben Karadenizliyim, eşim İzmirli ama göçmen. Evliliğimizin ilk ayları rüya gibiydi eşim anlayışlı, sevecen, kibar bir adamdı hala da öyledir. Ailesi de iyidir. Kayınvalidem Allah razı olsun annemden yakındır. Görümcelerim de keza öyle. Benim derdim yaklaşık 1 yıl önce kapanmaya karar vermemle başladı. Allah rızası için kimsenin baskısı olmadan kendi isteğimle kapandım. Kendi ailemde ve eşimin ailesinde kapalı yok. O yüzden yadırgansam da Allah var eşim dahil kimse ağzını açmadı hatta kayınvalidem destekledi. Ama zamanla eşimle arama soğukluk girdi. Hiçbir şekilde kapanmama karışmadı ama ben soğukluğu hissettim. Bu böyle nereye kadar gidecek derken ilgisi azaldı, yatakta hevesi azaldı. Ben kapanmadan ailecek görüştüğümüz dostlarımızla ailelerin gittiği içkili mekanlara arada sırada giderdik. Ben kapanınca oralara gidemeyeceğim için o eğlencelerden geri kalmadı ve hepsine bensiz gitmeye devam etti. Havuzlardan, denizlerden falan geri kalmadı. Gücüme giden eşinin kapanmasına rağmen eşine uygun şeyler yapmak yerine ben yokmuşum gibi hayatına devam etmesiydi. Ben etmesin demiyorum ama beni kaale asla almadı.
Gelelim konuya geçen gün facebookta bir kadınla konuşurken mesajlarını yakaladım. Kadını tanımıyorum ama bir bulsam saçını başını yolmaya yeminim var. Kocam kadına en çok özlediği şeyin hanımıyla bir kadeh rakı içip sohbet etmek olduğunu onunla karşılıklı rakı içip muhabbet etmek istediğini ben kapandıktan sonra aramıza görüş farkı girdiğini bana saygı duyduğunu ancak hayat tarzımızın artık uymadığını yazmış. Sinir krizi geçirdim evde ne yapacağımı bilmiyorum aldatılmak bir yana asla açılmayı düşünmüyorum. Sizce bu işin sonu boşanmaya gider mi? Eşimi kendime nasıl döndürebilirim? Allah rızası için akıl verin 1 yaşında oğlum var. Onun yüzüne bakamıyorum bu olay yüzünden.
Evdeki giyim kuşamınız değişmedi sonuçta di mi? İşveniz cilveniz ya da eşinizle olan ikili ilişkinizde sizin kapanmanızdan doğan herhangi bir değişiklik yok. Bunlara rağmen eşinizin ilgisi azaldıysa artık bu biraz da onun kafasında bitiyor. Efendi terbiyeli bir adama benziyor. Eğer ki size fiziksel ilgisi azaldıysa yapacak bir şey yok. En fazla aile terapistine gidip bunu tarafsız birinin yanında irdeleme durumunuz olabilir.
Eşinizle hiç konuştunuz mu? İletişiminiz nasıl?
Eşim kesinlikle sorun olduğunu kabul etmiyor. Eşime olan ilgim dört duvar arasında azalmadı, hatta elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım sayılır. Ama kendisi bir sorun olduğunu görmediği için ortaya çözüm atabilecek bir durum olmuyor. Bu yüzden iletişimimiz tıkanıyor ben üzerine gidersem sanki herşey benden kaynaklanmış gibi geleceğinden ben de adımakıllı karşıma alıp konuşamıyorum. İçim içimi yiyor ama off.
Ben kendim icin konusayim burda yapilan yorumlar genelde hep dogru cikiyor...
2 gun once bunu yasayarak ögrendim.
Kaldi ki burda kimse kimseyi tanimiyor herkes objektif cevaplar veriyor.
Ama üzgünüm de her şey sizden kaynaklı. Suçlu demiyorum bakın kaynağı sizsiniz. Sizdeki değişim. Bu değişimin evliliğiniz üzerindeki etkisi, eşinizin bu değişimle ilgili olan sorunları. O yüzden böyle bir karar alınca karşılaşabileceğiniz durumları da göğüslemek durumundasınız.
Eşinize göre neden sorun olmasın. bence eşinize göre de sorun var ama o bunları dile getirip sizin kararınıza saygı göstermiyormuş gibi görünmek istemiyor. Bir yandan saygı gösteriyor ama bir yandan eski halinizi özlüyor.
Allah razı olsun.
Evet saygi duyuyor ve gunden gune uzaklasiyor. Bu cok medenice.
Cunku saygi duymasi kabul ettigi ya da hosuna gittigi anlamina gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?