Al ıste, sen bunları yazdın,
benım kalbım hemen yumusadı.
Kendımı anlamıyorum, anlayamıyorum ):
Toyken bazı haksızlıklara daha kolay tahammul edıyor ınsan.
Ama zamanla yıprandıkca yuregı katılasıyor.
Bu , benım katılasmıs halım. Dahası da olsun ıstemıyorum.
Ama hep ıkılemde kalıyorum.
Annesıdır, hem Allah gercegı bılıyor, ben onun huzuruna cıktıgımda bu mevzuda gonul rahatlıgı ıle hesap verebılmelıyım dıyorum.
Sonra seytanı dusunceler aklıma gelıyor, 'hayır nefsını dınle elefera' dıyorum.
Belkıde ıyı yanımı yıne on plana cıkarmalı,
esımı de aılesını de mahcup etmelıyım boylece.
Bır ıkı yorum daha gelsın, oyle karar vereyım en ıyısı ben
Ya ben de herkese haklı diyorum, sanırım ben de şaşırdım ne diyeceğimi. Mihribana da hak verdim.
Aynı sıkıntılar bende de olduğu için ki kelin melhemi olsa başına sürerdi, ben de bilmiyorum ne yapmak gerektiğini.
Emin ol kızkardeşleri de anlayacak seni bir gün, belki hemen değil ama bir gün mutlaka anlayacaklar.
Seninkiler yirmili yaşların başında tamam biz öyle değildik ama onların çocukluğuna ver, tabii ki unut hemen barış demiyorum ama kafana takma onları, gözünde çok büyütme.
Kendi başlarına da gelince, evlenip kayınvalide, görümce, elti içine girince görecekler.
Bak benimkiler benden büyük, ki ben seneye otuzuma giricem çocuk değiller yani.
Sana anlattım yaşadıklarımı ben çok yoğun çalışıyorum, bir de sık sık şehir dışına gidiyorum yol beni mahvediyor.
O şekilde eve gelirdim her işe yardım ederdim, bir gün olsun labellevie sen yorgunsundur işten geldin, hem yolculuk yaptın demediler. Hatta bilerek işleri benim üstüme yıktılar.
Tamam çok büyük işler yapmıyordum, sofra kurmak kaldırmak, temizlik vs, ama inan normalde onları yapacak halde olmuyordum.
Şimdi biri başladı çalışmaya, çalışmanın ne kadar zor olduğunu anladı.
Bana geçen gün senin işin çok zor biz yapamazdık dediler.
Ben bir kez iş yapmadım yorgun ve hastaydım çünkü, o gün de surat astılar.
Eşim geldi kızdı bana, yorgunum diyince de bizim için mi çalışıyorsun kendine çalışıyorsun dedi.
Şimdi ben bu adamla evlendim.
Geçen gün de benden onlar için kredi çekmemi istedi eşim.
Eşleri kıymetli erkekler vardır ya malesef bizim eşlerimiz öyle değil.
Benimkiler beni anladı sayılır, seninkiler de bir gün anlayacak.
Emin ol onlar daha fazla çekecekler.
Sürekli takipçin olarak yazıyorum bu yazıyı, henüz evli değilim ve neler yaşayacağımı bilmiyorum o nedenle sana şunu yada bunu yap diyemem, ama okudukça sende teyzemi gören biri olarak ailesinden uzağa gitmekten başka çareniz olmadığını görüyorum. Belki çok umutsuz bir yazı olacak ama malesef gerçekler bunlar...
Teyzem yaklaşık 20 yıllık evli son 10 yılda eşinin ailesinden uzağa taşındılar ve oradakine göre çok daha rahat, ha sıkıntısı yokmu? Tabiki var...
En büyük sıkıntı eniştemin ailesine "hayır" diyememesi, eniştem çok iyi biridir, hepimiz çok severiz ama ailesiyle beraber olunca teyzemi gözü görmez oluyor. Ona göre hiçbir zaman teyzem haklı olmadı ve artık teyzem bu saatten sonra değişmeyeceğini düşünerek kendi haline bıraktı onları.
Yani yıllarca eniştemi değiştirmeye çalıştı ve olmadı, zaten bir insanı değiştirmeye çalışmak çok büyük bir hata, ben şuan nişanlıyım ve nişanlımın bazı olumsuz huylarını değişirmi diyemiyorum, acaba ömür boyu katlanabilirmiyim diyorum.
Şimdi sende eşini değiştiremeyeceğine göre onunla zıtlaşmaktan vazgeçsen, aslında politik olmak çok işe yarıyor bu durumlarda ama bir çoğumuz beceremiyoruz onu malesef...
Bir erkekle konuşurken ona "haklısın" demek çok önemli bence, "aşkım haklısın ama" diye başlayan her cümlemde galip ben geldim biliyormusun?
Sanırım erkekler çocuk gibi, onları ikna etmek nabza göre şerbet vermek gerekiyor...
Rabbim inşallah bugünleri size en büyük sıkıntı olarak verir ve bundan sonraki hayatınızda herşeyin çok daha mükemmel olmasını nasip eder. Belkide bu sıkıntılar ilerideki mutluluğunuza vesiledir...
öyle canım insan toyken daha sabırlı oluyor.belki yeni evliyken yaşadıklarımı şimdi yaşasam bu kadar anlayışlı olmayabilirim yada olurdum yine bilemiyeceğim
ama genel olarak artık çok da iyimser yaklaşamıyorum olaylara
yine de her zaman sabırlı olmak da mantıklı düşünmekte fayda var canım
iyilikten kimseye zarar gelmez.kaldı ki onlar yine hatalarını tekrar edecek olurlarsa bu defa eşinin gözünde sen haklı konumda olursun
eşin yaptığın özveriyi iyi niyeti dile getirmese bile mutlaka anlıyacaktır
hakkında hayırlısı olsun canım
Tesekkur ederım Nılaycım.
Aslında esım ne kadar etkılendıgımı anladıgı ıcın,
'tamam bır daha gıtmeyeceksın' dedı.
Ben bır daha hıc gıtmeyeyım ıstemıyorum ama,
yerımde kım olsa gıtmek ıstemezdı sanırım.
Bana yaptıklarına ragmen, gıdende arayan da ben oldum.
Onlar bır kez 'ya bız bu kıza bu kadar ettık,
ama o yınede kalktı geldı, bır kez de bız arayalım demedıler'
Bu yazdıgım cumleyı aynen esımde soyledım.
Dun ona da dedım,
'bu sekılde yurumez bu evlılık,
karar verelım ayrılacaksak daha fazla bırbırımızı yıpratmadan ayrılalım' dıye.
'Sen karar ver, ben sana uyarım' dedı.
'Bır basıma evlenmedım ben, ıkımızın kararı olmal' dedım,
yanıt vermedı.
Ayrılmak ıstemıyor belkı ama, bu sekılde oda bende mutlu olamıyoruz.
Her barısın ardından daha dıkkatlı ve sakın olacagım dıyorum ama yapamıyorum.
Benım de eksık yanlarım var, kabul edıyorum.
Bırıkım yapmam ofkemı kontrol etmemı engellıyor.
Zaten bu ıkı gunluk surec ıkımızı bırbırımızden uzaklastırdı.
Dun barıstık ama bılıyorum ne o ne de ben bır gunde unutmayacagız olanları.
ıster ıstemez mesafemız olacak.
Keske anılarımızı kırpabılsek ıstedıgımız yerden.
Guzel anıları bırlestırsek ve sadece yasanmıslar arasında onlar olsa.
Bır bebegım olsun ıstıyorum artık.
Bıze mutluluk getırmesını dılıyorum...
Dua et benım ıcın.
aynen elefera bende senin durumundaydım. söz veriyorduk birbirimize tutmaslıyız biraz paramızı diye. baktım hiç oralı olmuyor .görümcem istiyor veriyor kaynım istiyor veriyor sonra da utanıp isteyemiyor bi haber kalıyoruz. biz para babası mıyız. ben sabah 8 de işe gelip 23 de eve gidiyorum. artık tak etti ben kaznıp harcamadıktan sonra. pazar günü gittim aldım hiç canım yanmadan umursamadan. çünki sadece ben kendimi sıkıyor muşum. yok artık biraz da o sıkılsın.
aynen elefera bende senin durumundaydım. söz veriyorduk birbirimize tutmaslıyız biraz paramızı diye. baktım hiç oralı olmuyor .görümcem istiyor veriyor kaynım istiyor veriyor sonra da utanıp isteyemiyor bi haber kalıyoruz. biz para babası mıyız. ben sabah 8 de işe gelip 23 de eve gidiyorum. artık tak etti ben kaznıp harcamadıktan sonra. pazar günü gittim aldım hiç canım yanmadan umursamadan. çünki sadece ben kendimi sıkıyor muşum. yok artık biraz da o sıkılsın.
Oğulları tabi ki de verecek yardımcı olacak, ama kendisi de sıkıntıdaysa yok demesini bilecek.
Bütün erkekler aynı galiba, ben yardım etmesine kızmıyordum hatta benim kazandığım parayı veriyordu hiç ses çıkarmadım.
Ama gördüm ki bunun hiç önemi yokmuş beni düşünen yokmuş, ben de o yüzden çektim kendimi.
Kesinlikle ben yardım ediyorum diye bana kul köle olsunlar demiyorum ama kim olursa olsun evine misafirliğe geldiğinde biraz saygı gösterirsin dimi.
O yüzden artık benim paramdan vermesin de ne yaparsa yapsın diyorum.
Bunun en kolay yolu siz de masraf çıkaracaksınız, bir şey demeye hakkı yok derse de cevap verirsiniz.
Bu arada elefera eşim çok basit bir nedenden dolayı ailesine kırgın kaç gündür gitmiyoruz, ben gidelim diyorum gitmiyor.
Bak demek ki kendi başına gelince tavır alabiliyor, ben çok daha büyüklerini yaşadım umrunda değildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?