Eşim beni anlamıyor ):

Sürekli takipçin olarak yazıyorum bu yazıyı, henüz evli değilim ve neler yaşayacağımı bilmiyorum o nedenle sana şunu yada bunu yap diyemem, ama okudukça sende teyzemi gören biri olarak ailesinden uzağa gitmekten başka çareniz olmadığını görüyorum. Belki çok umutsuz bir yazı olacak ama malesef gerçekler bunlar...
Teyzem yaklaşık 20 yıllık evli son 10 yılda eşinin ailesinden uzağa taşındılar ve oradakine göre çok daha rahat, ha sıkıntısı yokmu? Tabiki var...
En büyük sıkıntı eniştemin ailesine "hayır" diyememesi, eniştem çok iyi biridir, hepimiz çok severiz ama ailesiyle beraber olunca teyzemi gözü görmez oluyor. Ona göre hiçbir zaman teyzem haklı olmadı ve artık teyzem bu saatten sonra değişmeyeceğini düşünerek kendi haline bıraktı onları.
Yani yıllarca eniştemi değiştirmeye çalıştı ve olmadı, zaten bir insanı değiştirmeye çalışmak çok büyük bir hata, ben şuan nişanlıyım ve nişanlımın bazı olumsuz huylarını değişirmi diyemiyorum, acaba ömür boyu katlanabilirmiyim diyorum.
Şimdi sende eşini değiştiremeyeceğine göre onunla zıtlaşmaktan vazgeçsen, aslında politik olmak çok işe yarıyor bu durumlarda ama bir çoğumuz beceremiyoruz onu malesef...
Bir erkekle konuşurken ona "haklısın" demek çok önemli bence, "aşkım haklısın ama" diye başlayan her cümlemde galip ben geldim biliyormusun?
Sanırım erkekler çocuk gibi, onları ikna etmek nabza göre şerbet vermek gerekiyor...
Rabbim inşallah bugünleri size en büyük sıkıntı olarak verir ve bundan sonraki hayatınızda herşeyin çok daha mükemmel olmasını nasip eder. Belkide bu sıkıntılar ilerideki mutluluğunuza vesiledir...

öyle canım insan toyken daha sabırlı oluyor.belki yeni evliyken yaşadıklarımı şimdi yaşasam bu kadar anlayışlı olmayabilirim yada olurdum yine bilemiyeceğim
ama genel olarak artık çok da iyimser yaklaşamıyorum olaylara
yine de her zaman sabırlı olmak da mantıklı düşünmekte fayda var canım
iyilikten kimseye zarar gelmez.kaldı ki onlar yine hatalarını tekrar edecek olurlarsa bu defa eşinin gözünde sen haklı konumda olursun
eşin yaptığın özveriyi iyi niyeti dile getirmese bile mutlaka anlıyacaktır
hakkında hayırlısı olsun canım

Anlayacaklarına emınım.
Cunku ıkısıde kendılerıne laf edılmesıne asla tahammul edemez.
Cocuktur deyıp, gecemıyorum.
Hadı onlar cocuk olsun, anne ve abla?
Neyse cok kurcalamayacagım bunları artık.
Zamanla sakınlesecegımı bılıyorum.

Senı ıyı anlıyorum, benzerı durumdayız.
Ama sukur kı artık senı anlamaya basladılar.
Allah, bır ıyı ve bır kotuyu karsılastırırmıs kı,
denge kurulabılsın.
Zor oluyor ama, yapmamız gereken sanırım karsımızdakıne tavız vermeden,
sualı mumkun olmayacak davranıslardan kacınmak.
Rabbım sıkıntıda olanların yardımcısı olsun.

Esımın aılesınden uzaklasmamız ne yazık kı mumkun degıl.
Henuz nısanlıyken ben yurt dısındaydım ve orada yasayalım dıye teklıfte bulunmustum.
Esım, 'ben aılemden ayrılamam, onların bana ıhtıyacı var' dıyerek red etmıstı.
Gercı sonraları cok pısman oldu.
Nedenını bılmıyorum ama aılesı ıle sıkıntıları vardı sanırım.
Zaman zaman 'onlardan uzak bır yerde oturmak ıstıyorum' derdı.
Artık demıyor, belkı ıcınden gecırıyor ama bana koz vermek ıstemıyor.
Polıtık olabılsem keske, denıyorum ama bır yerde patlak verıyorum.
Ama onerın hosuma gıttı, 'haklısın ama...' dıye baslayan cumleler.
Deneyecegım bunu.
Rabbım sanada kuracagın yuvada mutluluk ve huzur nasıp etsın ınsallah.
Insallah dusundugun gıbı, mutlulugumuza vesıle olur bu gunler.

Annemde hep oyle der,
'ıyılıkten zarar gelmez'
Dusunduklerımı yapabılsem aslında,
esım bana daha da baglanır bılıyorum.
Ama nefıs hukmedıyor duygularıma.
Duaların ıcın tesekkur ederım canım.
Allah razı olsun.

Canım dualarım seninle Allah yardımcın olsun bu zor günlerinde. Öyle ya da böyle en azından evde huzursuz bir şekilde oturmandan iyidir konuşmuş olmanız. Yalnız benim anlayamadığım bir konu var. O da bebek mevzusu. Her kavganızdan sonraki barışmanızda sen hep "artık bebek istiyorum" diyorsun. Barışmanın hemen ardından bebek sahibi olacak kadar güvenebiliyor musun ona? Bunu yargılamak kimseye düşmez senin ve eşinin kararıdır tabi. Yalnız bebek sahibi olmadan önce tartışmalardan yalnız sen etkilenirken bebek olunca onu da düşüneceksin. Acaba etkilenir mi, psikolojisi bozuldu mu derken üzüntün daha da artacaktır. Bir süre erteleme fikri bence mantıklı. Ama illa ki anne olmak istiyorum, yaşımdan ötürü zaman geçmeden bebek sahibi olmalıyım diyorsan da eşinden birtakım şeylerin sözünü almadan bu kararı verme derim. Tartışma çıkacak gibi olursa karşılıklı susmak, birbirinize argo kelimeler kullanmamak, kararlarına saygı gösterilmesi vb. Söz verirse, ki eşin böyle bir şey için söz verir mi emin değilim, sanma ki eşin sözünde tam anlamıyla durur. Durmaz bana kalırsa ama en azından tartışma sırasında hatırlatırsın tartışma kesilir veya yumuşar. Yani bir nebze olsun işe yarar.

Bir de canım dediğin gibi ayrılıpta çok güçlü olup çocuğuna ve kendine bakan boşanmış kadınlar var. Allah yardımcıları olsun. Yanlış anlama canım ama "ben de böyle bir durumda güçlü olurum" deyip, çocuk sahibi olmak bile bile lades olmaya hazırlık yapmak gibi geldi bana. Benim de çocuğum var Allah bağışlarsa ve insan anne olunca inan çocuğu üzülecek diye öyle bir içi sızlıyor ki, en ufak bir tartışma da aman duymasın, etkilenmesin diye daha çok yıpranıyorsun. Benim yaramaz babaya çok düşkün mesela, babası gelene kadar sorar durur. Sen şimdi gel de bu çocuğun yanında tarış babayla, çocuklar her şeyi hafızalarına işliyorlar canım çok zor maalesef.

Allah razı olsun Nılaycım.
Rabbım senınde daıma yanında olsun

Aslında bebegı bır kac aydır ıstıyorum.
Sadece tartısma anlarında vazgecıp, barısınca tekrar 'olsun' ıstıyorum.
Aslında bır daha aynı seylerı yasamayacagıma ınanmıyorum.
Yenıden belkı farklı bır sekılde tartısacagız, kırılacagız.
Erteleme yada bazı soru ısaretlerını konusup,
ona gore karar vermek ıstesem?
Tepkısı ne olur bılmıyorum.
Daha once denedım cunku, mevzunun ne oldugunu ogrenınce,
'daha once konustuk bunu, kesınlıkle hayır dıyorum' dedı,
kestırıp attı.
Yasım gecıyor evet, fakat sırf egomu tatmın etmek ıcın mınıcık bır bebegı kendı caresızlıgıme surukleyemem.
Yada o guclu kadınlardan olacagım dıye dusunup, babasız buyumeye mahkum edemem.
Hayır, bunu gercekten yapamam.
Bu hepımıze haksızlık olur, bıle bıle canımızı yakamam.
Sanırım, esımın tepkısını goze alıp, konusmak en dogru karar olur.
Fakat hemen degıl, bır kac gun sonra.
Henuz gergınlıgı sonlandırmısken, yenıden bu mevzu gundeme gelırse,
gercekten sorun cıkarmak ıstedıgımı dusunebılır.

Haklısın elefera, olaylar henüz tazeyken bu konuşma için erken olur zaten. İleriki günlerde eşinle bebeğiniz ile ilgili sohbet ederken güzellikle tatlılıkla tartışmalarınız sırasında kendinizi dizginlemeniz gerektiğini ve bununla ilgili söz vermesini isteyebilirsin. Ama bu konuşma tabi ki güzellikle mutlulukla olmalı, eşinde bunu istemeli. Ne kadar sözünde durur bilemezsin tabi ama en azından kendini bir miktar frenler, sende yeri geldiğinde verdiği sözleri hatırlatıp uyarırsın. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Bu aksam hersey yolunda gorunuyordu.
Bende mesafe koymadım, huzur bulmak ıstedıgım ıcın.
Bır ara ben sımarıklık yaptıgımda, cocuk gıbı oldugumu vurguladı.
Bende 'bebegımız olana dek ıdare et' dedım.
'zaten bebegımız olmuyor' dedı bana!
Ben bunu dert ettıgın dahı dusunmemıstım.
Aksıne ben derdım, 'ya bebegımız olmazsa!' dıye,
oda henuz korunmayı bıraktıgımız ıcın zamana ıhtıyacımız oldugunu,
bunu dusunmemem gerektıgını soylerdı.
Sanırım bu durumda erteleme fıkrını asla kabul etmez,
soz almak en dogrusu.
Sozune ne kadar sadık kalacagı elbette tartısılır,
ama bır basına soz vermeyecek, benımde sozlerım olacak.
ınsallah hayırlısı olur.
Sagol duaların ve destegın ıcın.

Hayırlısı olsun elefera, inşallah kararından dolayı hiç pişman olmazsın. Söz iste dediğim gibi ama abartarak tartışarak değil, güzellikle hoşlukla dile getir. Böyle yaparsan o da söz verir herhalde. Hemen karamsarlığa da kapılmayın öyle zamana bırakın, sende stresten uzak durmaya çalış zor olsa da, stres olumsuz etkiler biliyorsun.

Tesekkur ederım Nılaycım,
su an esımle aramız gayet ıyı.
Konusmak ıcın uygun zamanı beklıyorum.
Evet, stres olumsuz yonde etkılıyor.
Olabıldıgınce uzak durmaya calısacagım.
ınsallah dedıgın gıbı kararım pısmanlık yasatmaz bana.
Hakkımda hayırlısı artık.
Tekrar tesekkur ederım ılgın ve destegın ıcın.

öncelikle merhaba okuyan herkese ve başlık oluşturan kişiye. bugüne kadar bu formu olabildiğince farklı başlıklar altında okudum ama hiçbir zaman yorum yapma gerği duymadım. ama senin yaşantın buradaki çoğu kişi gibi benim yaşadıklarımla oldukça yakın şeyler ve bence sen benden daha şanslısın çünkü bir çocuğun yok ve herşeyi oturtup evet bu adamla mutlu bir yaşlı olabilirm diyene kadar çocuk yapmayı düşünme. bir dost tavsiyesi sana. çocukla sorunlarımız hafifleyecek diye sakın düşünme aksine onun sorumluluğu ile birlikte dahada artıyor. bendede var seninkine benzer özellikler gösteren bir eş. taban tabana zıt görüşlü iki kişinin evliliğini sürdürmeye çalışıyoruz çok sevdiğimiz yavrumuzun hatrına. düzelmesini bekle diyemeyecem çünkü ben gelgitlerle dolu bir evlilik yaşıyorum bir bakıyorum tamam doğru kişi diyorum sonra bir bakıyorum eften püften bir sebepten yine sinir harbi yaşayan ve yaşatan bir adam var karşımda. ama çocuk var ve idare etmeye çalışıyorum o olmasa bende aynı çatı altında onunla kalmazdım zaten belki çok çabuk pes ederdim ama o tutkal vazifesi görüyor. dediğim gibi ilk defa yazma gereği duydum sen sen ol çocuk falan yapma oturana kadar birşeyler, sonra onada yazık olur sizede....

Sana da merhaba adigegokcen,

Ve aramıza hosgeldın.

Bılıyorum, sorunlu bır evlılıkte bır bebek cozum degıl ancak sorun olusturur.
Ancak benım evlılıgımde cozulmesı mumkun olmayan sorunların var olduguna ınanmıyorum ben.
Belkıde cozum bulmaya gayret ettıgım-ız ıcın bu sekılde dusunuyorum.
Evet, evlılıgımın ılk gunlerınde esımın ılgısızlıgınden yakınıyordum.
Fakat bende calısmaya baslayınca,
calısan evlı bır ınsanın daha cok evınde vakıt gecırmek ısteyecebılecegını anladım.
Su an calısmıyorum, yaklasık bır aydır.
Fakat eskısı gıbı esıme ılgısızlsın dıye ıthamda bulunmuyorum.
Cunku onu anlıyorum, ustelık su var kı,
bır cok erkek arkadasları ıle zaman gecırır ve bundan haz alır.
Esım ıse, 'ben evımde huzur buluyorum, karımla olmak ıstıyorum' der,
ayda bır bulustugu arkadaslarının yanından erkenden kacar, evımıze gelır.
Bunun ne demek oldugunu son gunlerde daha ıyı ıdrak etmeye basladım.
Cunku esım evınde huzur buluyor, benı sevıyor, benı arkadaslarına tercıh edıyor dıyorum.
Fark ettım kı sureklı olumsuz dusununce, bunlara ınanıyorum.
Ve evlılıgıme bu sekılde yon verıyorum.
Aylardır bunu yapıyorum, esımın bır acıgını arıyorum hep.
Kucuk ayrıntılara takılıyor, kurgu yapıyor, buna gore esımden soguyorum.
Burada okudugum bazı yazılar da etkılıyor benı.
Zaman gelıyor, esımın benı aldattıgını dahı dusunuyorum.
Gecenlerde samımı bır dostuma anlattım bunu.
'Senı ben degıl baskası dınlese, esının gecmıste bır vukuatını yakaladıgını dusunur,
sen normal dusunmuyorsun' dedı bana.
Evet, gercekten normal dusunmuyorum.
Oldu kı esım 5 dk eve gec kalsın, hemen gızlı numaradan ıs yerını arıyorum.
Telefona o cıkınca, utanarak kapatıyorum.
Yada bır mesaj geldıgınde, bana kım oldugunu soylemıyorsa,
hemen saate bakıyorum ve daha sonra gızlıce telefonuna bakıp,
o saatte kımden mesaj geldıgını ıncelıyorum.
Ya bır reklam mesajı oluyor yada ıs ıle ılgılı bır mesaj.
Bunları anlatmamdakı neden suydu; evet evlılıgımde sorunlar oldu.
Fakat bunlarda sanırım benım de payım oldu.
Bır basına yasanmadı hıc bır sey.
Son mevzu esımın aılesınden kaynaklandı.
Bu benıde esımıde cok yıprattı, mantıgımı yıtırdım, esımın sabrını zorladım.
Zorladım dıyorum cunku, bugun dusunuyorumda, ben dahı asla ızın vermezdım esımın,
saatlerce anneme hakaret etmesıne, aılemı yerden yere vurmasına!
Bunu yaptım, bugun pısman degılım, cunku o an ofkeme hakım olamıyordum.
Esımde bunun farkındaydı, o nedenle o aksam sesını cıkarmadan benı saatlerce dınledı.
Sadece bır kez 'benım sucum ne?' dedı, hepsı bu.
Ama ben onun sessızlıgını suıstımal ettım, daha sonrakı gun,
hatta sonrakı gun devam ettım aılesını asagılamaya.
Oda bır erkek, hatta erkegı gecelım bır ınsan olarak, mudahale ettı sonunda.
Kısacası ceneme sahıp olsaydım, yasadıklarımın bır cogunu yasamayacaktım.
Fakat sımdı yasadıklarımdan pay cıkarıyorum kendıme,
aynı hatalara dusmemek adına.
Bugun artık esım benı aılesı konusunda da anlamıs bulunuyor.
Artık degıl zorlamak, mevzusunu dahı yapmıyor.
Elbette bu boyle devam etmeyecek,
gunun bırınde mutlaka yenıden 'gıdelım' dıyecektır.
O vakıt ne derım bılmıyorum ama,
zaten bende omur boyu onlarla gorusmeyecek degılım.
Esımın aılesı oldukları ıcın bır gun karsılasmam gerekecek.
Sadece o vaktı kendım tayın etmek ıstıyorum,
bunu da vaktı gelınce esıme ıfade edecegım.
Son gunlerde mutluyum ve gercek anlamda huzurlu.
Esım her sabah operek uyandırıyor,
aksamları 'hadı gel, sana sarılmak ıstıyorum' dıyor.
Bunlar kucuk nuanslar ama benım ıcın huzurun ıfadesı budur.
ısten cıktıgında kosar adımlarla eve geldıgını bılıyorum,
mutfakta yardım etmese de yanımda duracagını,
kahkalar eslıgınde masayı hazırlayacagımızı,
kucuk bır cocuk gıbı sımartılmak ıstendıgımde karsılıgını bulabılecegımı de.
Ben hala mısır patlatırken, nasıl patladıklarını ızlemekten zevk alır,
bunu gormesı ıcın esımı yanıma cagırırım.
Esımde benım bu cocuksu halıme ellerını cırparak karsılık verır,
evde ıkı kucuk yetıskın gıbıyız anlayacagın.
Isteyınce oluyormus ben bunu anladım.
Bır fılmde, bır replık vardı, 'ıste yeter' bende ıstedım ve hepte ısteyecegım.
Cunku bılıyorum, evlılıkte her gun esıt olmaz.
Bır gun darılabılırız yıne.
Fakat ıstıyorsak bunu en az darbelerle atlatabılırız.
Ben artık huzur ıstıyorum!
Bebek mevzusu; her tartısmanın ardından tekrar bunu dusunuyorum.
Olmalı mı? Olmamalı mı?
Dogrusu bılmıyorum. Dedım ya bugun hersey yolunda,
yarın ne getırır Allah bılır ancak.
Ben de bu nedenle Rabbıme dua edıyorum.
Hayırlı ıse versın dıye. Sanırım yapabılecegım baska bır sey yok.
Bu ıkılımden kurtulamayacagım zıra.
Ne kadar suredır evlısın bılmıyorum ama,
belkıde sende ıstemekle ılk adımı atabılırsın evlılıgın ıcın.
Madem evlılıgın suruyor, cocugun ıcın.
Oyleyse nıcın bu evlılık bır vazıyet halı alsın kı?
Onu renklendırmek ıstemez mısın?
Ondan zevk almak, esıne her dokundugunda yenıden asık olmak?
Ne yasadın bılmıyorum, bu nedenle boyle ıfade edıyorum.
Umarım hersey gonlunce olur.
Umarım evlılıgın sana huzur verır.
Sevgılerımle...

aynen elefera bende senin durumundaydım. söz veriyorduk birbirimize tutmaslıyız biraz paramızı diye. baktım hiç oralı olmuyor .görümcem istiyor veriyor kaynım istiyor veriyor sonra da utanıp isteyemiyor bi haber kalıyoruz. biz para babası mıyız. ben sabah 8 de işe gelip 23 de eve gidiyorum. artık tak etti ben kaznıp harcamadıktan sonra. pazar günü gittim aldım hiç canım yanmadan umursamadan. çünki sadece ben kendimi sıkıyor muşum. yok artık biraz da o sıkılsın.

Benım esım evlendıgımız ılk aylar yaptı hatalarını.
Evlı olmamıza, borclarımız olmasına ragmen kardeslerının ne gıyınecegını,
evlerınde nelerın eksık olabılecegını esım dusunuyordu.
Cok kez kardeslerı ıcım gıyım alıs-verısı
evlerı ıcın erzak alıs-verısı yapmıstır.
Erzak sorununu goz ardı edebılırım, ama gıyım!
ıhtıyacları olmadıgı halde!
Bende goz ardı etmedım zaten,
kızdım bır daha yapmaması gerektıgını ıfade ettım.
Artık yapmıyor, belkıde ben oyle bılıyorum.
Belkıde hala annesıne pazar parasını,
kardeslerının okul harcılıgını esım verıyor.
Buda onun ınsafına kalmıs bır sey artık.
Zıra onları durumu gayet ıyı, bıze gore.
Ne ev kıraları var, ne kredı borcları.
uc calısan, bır emeklı maası yeterlıdır herhalde onlara.
Boyle olmasına ragmen, kac kez ımalarda bulunduklarına kendım sahıt oldum.
Onlar o rahatlıta olmasalar, aylarca yazlıkta keyıf yapablırler mı?
Sorsan, aglamaya baslarlar ama ne yedıklerı,
ne de gıyındıklerı bugun bızım evımıze gırmıyor.
Cok ıyı bılıyorum, gunun bırınde cocukları evlenmeye kalktıgında,
kayınvalıdem ve kayınpederım esımın gozunun ıcıne bakacaklar.
Ben bır laf etmeye kalkarsam da,
'o bızım oglumuz, kardeslerıne elbet yardım edecek' dıyecekler.
Ama bugun kendı keyfı harcamalarından odun verıp,
gelecek ıcın bırıkım yapmayı da asla dusunmezler.

Boyle oldugunu fark edınce ınsan,
ıster ıstemez esıne karsı duyarsızlasmaya baslıyor.
Sana bu yonde hak verıyorum.
Cunku ancak o vakıt esın senı anlıyor.
Esınle bu mevzuyu konusarak cozmeye calıs once,
eger etkılı olmazsa, tuttugun yol dogrudur.

Ama dıyorum ya, belkıde benım esım dahıl butun erkekler,
eslerı tepkı verınce aılelerıne gızlıce yardımda bulnuyorlardır.

ben de bunu anlamıyorum,
evet evlilikte ayrı gayrı olmaz ama, eşiniz bunu iyi değerlendiremiyorsa vermeyin maaşınızı...
evi geçindirsin tek başına, sonr akalıyosa parası versin ailesine...
ozaman anlar ancak sizi...

:teselli:yeni yeniden merhaba. inan senin adına sevindim. ilişki içerisinde yolunda gitmeyen birşeyleri rayına sokmak ve eskiden yaşadığın olumsuzluklara sırtını dönmek oldukça zor bir süreç. sancılı ama sonuç alabilirsen teselli ikramiyesi oldukça hatrı sayılır bir mebla oluyor.
ben 2 yıllık evliyim 8 sene flörtün ardından evlendim. ama biz hala düğünde yaşanan minnacık şeyleri aşıpta evliliğimizi konuşur olamadık hep yargılanan aşalanan hakarete uğrayan insan ben oldum. haklı görmediğim konularda da evet sen haklısın demedim hiçbir zaman gel zaman git zaman aşılamaz bir hal aldı bu durumlar. o benden ben ondan soğuduk. yeni eklenen sorunlar başladı sonrada. uzlaşma sağlayamayan iki kişi her konuyu rahatlıkla tartışma konusu haline getiriyor. bu konuda oldukça yetenekliyiz diyebilirim
evliliğin hemen ardından hamile kaldım ve şuan 1.5 yaşında bir bebeğim var. açıkçası bu kararda bana ait değildi bana kalsa herşey oturana kadar beklerdim ama dinlenmeyen fikirlerime bir tane daha eklendi ve çocuğumuz oldu. sorun yumağı biraz daha genişledi. çünkü farklı iki kültürde yetişmiş iki kişinin çocuk büyütme yöntemleride farklılık gösteriyor derken katlanan sorunlar oluşuyor. eskisi gibi gözlerime bakan bir aam kalmadı karşımda hergün itiş kakış yaşadık taki bi kaç ay öncesine kadar. ben kölelikten istifa etme girişiminde bulundum o zaman tekrar deneyelim konuşmaları başladı. işin bir diğer boyutu uzakta olan ailem herşey yolunda sandıkları evlilğimin aslında ne kadar çalkantılı olduğunu öğrendi ve bana baskılar başladı neden kendini bu kadar ezdirdin diye. çokta haksız sayılmazlar yaşadıklarımı anlatsam bunuda yapmış söylemiş olamaz dersiniz sizlerde. sinirlenince ne söylediğini sözün nereye gittiğini bilmez eşim. bende hepsini ciddiye alır ve kahrederim kendimi. taki bu kırılma noktasına kadar. artık sözlerini dikkate almıyorum. söylüyor ama yine pişman olacak diyorum. umursamaz bir haldeyim yani. başkada çarem yok. çocuk olunca insan katlanabilen bir mekanizma haline geliyor. biliyorum ki beni seviyorum ama biliyorum ki beni kırmaktan hiç geri çekmiyor kendisini.
şu anı sorarsanız birşeyler yoluna giriyor gibi en azından şuan öyle gözüküyor. ama bu belirsizlik insanı gerçekten yoruyor. diyorsunki bugün böyle iyi herşey ama acaba yarın nasıl bir konudan nasıl bir sorunla karşılaşacaksın.
ben çocuğum olmasa çoktan son vermiştim bu ilişkiye. tam tamına 8 yıl flörtten sonra evlendik biz ama tanıyamıyorum o adam bu adammı. ailesininde etkisi var sanırım üzerinde. ailesi hiç belli etmezler karıştıklarını ama onlardan şüpheleniyorum çünkü herkesin parmakla gösterdikleri bir çiftken şimdi uyumsuz bir çift halinde yaşıyoruz. evlilik yaramadı yani bize.
çocuk hep 1-0 malup etti beni her türlü kavgada her türlü kararda. boşanma fikri, babasız gözünde hep hüzün taşıyacak bir çocuk yetiştirme durumu aklıma gelince vazgeçmeme neden oldu. kıyamadım ona. kendime kıydım ama ona kıyamadım. annelik çok farklı bir duygu kendini bırakıp ona yoğunlaşıyorsun. sanada onun için çocuk fikrinden uzak dur dedim. en azından devam edeceğin yolu sağlıklı bir şekilde sadece kendin için seçebilirsin. şimdi dersen böyle bir evde çocuk nasıl büyür şuanki pozisyonumuzda büyür ama diyorum ya yarın belirsiz bizde. sen benim gibi bir de onu ekleme sıkıntılarına diye öyle bir yorum yaptım. yoksa baykuş gibi sürekli kötü akıllar veren biri olmayı asla istemem.
burada yapılan bazı yorumları okuyunca gerçekten kızıyorum. çoğu sıkıntılar yaşıyorlar ama kendi evliliklerinde uygulayamadıkları yöntemleri başkalarına dikte eder gibi anlatıyorlar. resmen bir gaza getirme durumu var. dersen ki dışardan birine anlatsam sonuç nasıl olur. emin ol burdan çok farklı olmaz. ben boşanma noktasına gelince herkese anlattım çoğu şeyi çünkü artık patlayacak duruma gelmiştim. evliliklerinde bir sürü sorunları var çoğunun ama bana ayrıl çekme onu diye telkinde bulunup durdular. bende o piskolojiyle evet çekilmez artık deyip durdum. taki annem gözümü açana kadar. haklıydı herkes büyük sorunlar atlatmıştı ama ayrılmamıştı. kendi yapmak isteyip yapamadıklarını benim sırtlanmamı istiyorlardı şimdide. diyorum ya o dönemde çocuk olmasa çoktan mahkemedeydim...
baya uzun yazdım sanırım. bu benim kısa bir özetim. umarım sana hayatına ufakta olsa bir yararı olmuştur. sen sen ol kendini dinlediğinde bulduğun sonuçlar ve çıkış yolları üzerine yoğunlaş. başkalarından fikirler al ama esas olan senin düşüncen olsun...
mutlu kal...:teselli:

Oğulları tabi ki de verecek yardımcı olacak, ama kendisi de sıkıntıdaysa yok demesini bilecek.
Bütün erkekler aynı galiba, ben yardım etmesine kızmıyordum hatta benim kazandığım parayı veriyordu hiç ses çıkarmadım.
Ama gördüm ki bunun hiç önemi yokmuş beni düşünen yokmuş, ben de o yüzden çektim kendimi.
Kesinlikle ben yardım ediyorum diye bana kul köle olsunlar demiyorum ama kim olursa olsun evine misafirliğe geldiğinde biraz saygı gösterirsin dimi.
O yüzden artık benim paramdan vermesin de ne yaparsa yapsın diyorum.
Bunun en kolay yolu siz de masraf çıkaracaksınız, bir şey demeye hakkı yok derse de cevap verirsiniz.
Bu arada elefera eşim çok basit bir nedenden dolayı ailesine kırgın kaç gündür gitmiyoruz, ben gidelim diyorum gitmiyor.
Bak demek ki kendi başına gelince tavır alabiliyor, ben çok daha büyüklerini yaşadım umrunda değildi.

adigegokcen,
Uzun bır yazı ama, sanırım bu forumda kımse benım rakıbım olamaz
Hem yazın o kadar ıcten geldıkı, bır cırpıda okudum.
Ne yasadıgını sen bılırsın.
Ben her ne kadar senı anlıyorum desemde,
duygularını anlayamam, yasadıklarının senın uzerındekı etkısını cozemem.
Esının aılesının esın uzerınde etkısı var mı, bılınmez.
Fakat genel olarak, uzun surelı beraberlıklerın ardından yapılan evlılıklerde,
bu degısımden bahsedılıyor.
Belkı olagan bır durumdur bu, bılmıyorum.
Ben esımle cok kısa bır sure ıcınde evlendıgım halde,
kımı zaman 'sevgılı olsaydık boyle yapmazdın, cekerdın nazımı' dıyorum.
Kaldıkı bız sadece ıkı ay sevgılı olarak kaldık.
Ustelık bu ıkı ay ıcerısınde, tanıstıgımız gun harıc,
sanırım ıkı kez ancak gorusmusuzdur.
Zaten ılk gorusmede evlenme teklıfını yapmıstı

Bebek konusunda gercekten acele etmıssın.
Erkekler bu mevzuda hassas, sen bunu kendıne artı olarak cevırebılırdın belkı.
Yanı demek ıstedıgım; ben esımın ılk hatalı hareketını fark ettıgımde,
'sana baba olma hakkını vermeyecegım,
cocugumun karsısında bu sekılde davanmana musade etmeyecegım' demıstım.
O vakıt benden boyle bır sey duymayı beklemıyordu.
Bagıran adam bır anda sustu, yanıma oturdu, opup ozur dılemeye basladı.

Gunden gune ıyı yonde gelısmeler var bızde.
Ama ınan bende cok cabaladım, cok eksık yanım vardı.
Bunları gıdermeye gayret ettım, esımle mucadele ettım.
Ona uzuldugum noktaları sureklı anlattım, aslında sureklı anlatmakda dogru degıl.
Bıktırıcı oluyor, bunu fark ettıgımde de baska bır yol ızledım.

Fakat hıc bır zaman gercek manada bu evlılık bıtsın ıstemedım.
ıstemedıgım ıcın bazen sustum, bazen ofkelendım.
Bıtsın ısteseydım, ınan benımde nedenlerım vardı.
Ama ben bu adamı sevıyorum,
ustelık ondan ayrıldıktan sonra karsıma nasıl bırı cıkacagını da bılmıyorum.
Bunu dusunmemde kı tek neden, benım esıme dusuncelerımı rahatlıkla soyleyebılıyor olmam.
Eger dusuncelerımı dınlemeyen bırıyle evlı olsaydım,
'ya bundan sonrakı daha kotu olursa' dıye dusunmezdım.
Cunku ne dusundugumu ıfade etmek benım ıcın cok onemlıdır.
Anlamasa, ınanmasa bıle, dınlemelıdır, esımde bunu buluyorum.

Kımseyı bana verdıgı, verecegı fıkırlerden oturu yargılamam.
Herkes kendı tecrubelerıne dayanarak yorum yapıyor.
Ben mantık suzgecımden gecırıyorum hepsını bır bır.
Hangısı evlılıgımı olumlu yonde etkıler dıye, olcup tartıyorum.
Kımı zaman hatalı kararlar verıyorum belkı ama,
nıhayetınde o yonteme kendım karar verdıgım ıcın, pısmanlık duymuyorum.
'Demekkı bu benım evlılıgım ıcın etkılı yol degılmıs' dıyorum.

Sana onerım yıne aynısı olacak.
Evlılıgını olumlu yonde ılerletmek ıcın mucadele et.
Dedım ya, madem evlılıgın devam edecek bebegın-ız ıcın,
bundan zevk almaya bak.
Degısım;
belkıde sıhırlı sozcuk budur.
Bız degısımı sadece esımızde yapmaya gayret ederek, evlılıgımızı yoluna sokacagımıza ınanıyoruz.
Sanırım en buyuk hatayı da burada yapıyoruz.
Eger, bır degısım olacaksa, bu karsılıklı olmalı.

Dılerım esınle ve bebegınle omur boyu mutlu olursun.

Canım benım,
ınan senın kadar ıyı nıyetlı olamam.
Benım kazandıgım parayı, goturup aılesıne verecek he!
Vallahı cıngar cıkarırım kötükedihüso
Kaldıkı kendı parasını vermesıne bıle tahammulum yok benım.
Ihtıyacları olsa ayrı ama, onlar keyıf harcamaları yapacak.
bunun ıcın esımden para talep edecekler!
Haberım olmasın da barı, sınırlerım bozulmasın.

Demek esın darıldı aılesıne
Ya ıste boyle labelcıgım, bencıl bu erkekler.
Yerınde olsam sanırım benı anlamasını saglardım.

Bır cok evlı bayan yazıyor ya,
'zamanla anlıyorlar' dıye, sanırım senın esının zamanı yaklasıyor

Ooo benimki çok değişti, artık tavır alıyor ailesine ama beni üzen bunu kendisi için yapıyor zamanında benim için yapmamıştı.
Ama belki de bunda benim de payım vardır çünkü ben onun yanında söyleniyordum sürekli istiyorlar, biz ayrı bir aile olduk anlamıyorlar falan diye bundan etkilenmiş olabilir.
Ne olursa olsun iyi bir gelişme eşim için. Umarım herkesin eşi zamanla düzelir özellikle adigegokcen'nin eşi.
Zamanla işlemek gerekiyor tabi, siz işlemezseniz ailesi işliyor aklına giriyor.
Bence aynı şehirdeyseniz uzak bir şehre taşının işe yarayabilir, telefonda ne kadar da olsa müdahale edemezler.
Bu arada benim eşim dahil erkekler çok fazla dolduruşa geliyor, o yüzden kötülükle değil iyilikle bizim onlara anlatmamız gerek,

Darısı hepımızın basına labelcıgım.
Senın adına sevındım gercekten.
Ah bırde benım esım tavır koyabılse aılesıne karsı.
Neyse su halımıze de sukur.

ınsallah adigegokcen de evlılıgınde kı sorunları cozume ulastırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…