Eşim beni çok üzdü nasıl davranmam lazım

hepsi tamam da ayri yatmasi olmamis, tv izlerken filan uyuyakalmis olabilir mi? susmak cozmez, guzelce konus sor..

Normalde temizliği beraber yapmiyoruz hatta eşim evde hiç birşeye dokunmaz ben evdeyim diye. Yani evdeyken öyleydi. 5 aydır herseyi ben yaptım sabahın 5 inde kalkıp kahvaltı da hazırladım gece 5 e kadar işten dönmesini bekleyip gelince meyve ya da süt hazırladım. Çöpü bile ben atarım.

Misafir odamizda eşimin eski yatağı (bekarken aldığı 2 senelik yatak) ve kıyafet dolabı var sadece.
neyin derdinde bu kadar, acikca konusun, bi derdi varsa soylesin.. calisman bu kadar trajik geldiyse bastan ne diye razi oldu.. belki baska derdi vardir..

Onun hiç bir hareketi batmadı ki bana herseyi seve seve ben yaptım. Çoraplarını koridorda çıkarıp olduğu yere birakmasina da birsey demedim her yeri dagitmasina da. Ama sorsan çok titiz o. Kıyafetleri bile sırayla asılı olacak aradığını aradığı yerde bulacak. Ütü birikmeyecek mutfak her dakka toplu olacak. O kadar çok şey var ki. Ama ben onu elestirmiyorum çünkü kabullenmez biliyorum o herseyin en iyisini bilir ona göre. Bi de pazar günü temizlik yaparken diyor ki bak bana da temizlik nasıl yapılırmıs öğren. 5 aydır bu evi başkası temizledi başkası misafir agirlayip başkası evin güzelliği ve düzeni hakkında iltifat aldı sağdan soldan

Ha işte bu kurulu düzenin bozulmasının şokunu yaşıyor.
Bu arada çöpü atmayın. Evde bir erkek varken bir kadının aşağıya çopu goturmesi çok yanlış. ( Kapıya koymuyorsanız tabi)

Şimdi iş bolumune alışmak zorunda. Gerçi daha iş gunlerinizin ilk zamanı olmasına rağmen işi ortak yapmaya başlamış siz soylenmeden. Bu hoş bir hareket.

Tek derdimiz borcumuzun olmasıydı ama ben çalışınca daha rahat ödenecek bunu o da biliyor neden böyle yapıyor anlamıyorum

Alışacak merak etmeyin, uzulmeyın.

Eve gelince onu gulumsetecek birşeyler yapabilirsiniz. Notlar, arada yapılan tatlılar v.s

temizlik nasıl yapılırmış öğren dediğinde -şekerim ben senin gibi olamıyorum. gerçekten pırıl pırıl yaptın- desen . ne der ki.
ben bi yöntem uydurdum yine kendime göre.
koca kişisi bi şey dedi benim hoşuma gitmedi diyelim.
içimden sayıyorum. sayıyorum. ama ne saymak.
ohhh pek bi iyi geliyor.
o benim pis pis gülümsediğimi fark ediyor. ki ben bile farkında değilim.
noldu diyor.
hiçç dalmışım öyle diyorum
bak bu yöntem de iyi geliyor.
bir de hiç umursamaz gibi konuş dediğim gibi.
söylediği şeyleri dalgaya vur. insanın espiri yeteneğini geliştiriyor bu kocalar
benim kocam çok cindir.
ama ben çok ağladım. çok yıprattım kendimi.
psikolojim de bozuldu.
bu konu üzerine kitaplar okumaya başladım. çünkü bi zaman sonra özgüveni zedeleniyor insanın. özgüvenimi tekrar ayağa kaldırmak için.
sürekli eleştirilmek özgüveni zedeler.
sen de eleştir.
mesela benim koca dün diyor ki işte sen çok yoruldun . başka bi hatun alayım. 18 yaşında . çocuklara da baksın eve de .ütümü de yapsın temizliği de.
önceden kızardım . tartışmaya girerdim.
ama dün artık öyle yapmıyorum
ooo harika valla. ben de biskolatta reklamlarındaki adamlar gibi bi yardımcı isterim,bana da alalım . dedim.
gözleri döndü.
1 - 2 kere daha bu yönde espiri yaparsam bi daha söylemez zatiii. dili varmaz .

Söylenmeden bana ve eve laf atmadan yapsaydı hora geçerdi böyle yapınca canım acıdı.
Evet aşağı atıyorum bi kaç kere dedim giderken şunu da atsana diye tamam koy oraya alır atarım diyip bir kere bile alıp atmadi hep unuttum dedi. Çok titiz olduğu için dokunmaz öyle çöp posetlerine falan bunu da daha yeni kardeşinden öğrendim keşke baştan deseydi teklif etmezdim

Alışacak merak etmeyin, uzulmeyın.

Eve gelince onu gulumsetecek birşeyler yapabilirsiniz. Notlar, arada yapılan tatlılar v.s
Aksam mesaj yoluyla denedim çok güzel yüreğimden gelen aşk ve özlem dolu bir mesaj attım cevap bile vermedi gitti başka odada yattı yani

Arada bir bende yapıyorum böyle. Ama her zaman olmuyor özellikle sinirlenince kendimi kapatıyorum hiç konuşmadan asik suratla dolasiyorum buna engel olamadım henüz.

kocamı özledigimde bende trip atarım
belkide eşin seni özleyip göremedigi için bu şekilde belli ediyordur

Arada bir bende yapıyorum böyle. Ama her zaman olmuyor özellikle sinirlenince kendimi kapatıyorum hiç konuşmadan asik suratla dolasiyorum buna engel olamadım henüz.
haklısın ilk başlarda öyle olur .
sonra sen de pişersin.
asık surata da engel olursun . merak etme.

işten çık evinde otur diye yapıyor yem olma alışacak illaki alışacak.

Bence sen ara. Sonuçta daha 5 aylık evlisiniz ve sen bu zamana kadar evdeydin. Daha annesinin evindeki düzenden sıyrılıp seninle olan bi düzeni oturtmaya çalışırken birde seni görememesi var. Hadi onu geçelim 5 aydır sen evdesin ve adam artık rahatça uyuyup uyandığımda eşimi görücem onunla ilgilenip vakit geçiricem diye düşünüyordur belki de ve şimdi onunla vakit geçiremediğiniz için böyledir. Yeni bir işe başlamışsın ve o bunu korkutadabilir şöyleki kaymekten korkar. Kaybetmekten korkan insan bunu yapar mı deme sakın yapar çünkü ters davrandığında bizim içimizdeki sevgi ve korku daha çok ortaya çıkar ve bununla beraber çabalamaya başlarız bence sende onu yap. Diğer bir neden de yetememe korkusu. Her erkeğin aklında "Ya ben aileme yetemezsem ? Acaba onun isteklerini karşılayamıyor muyum?" diye aklı doludur. Bence eşinin eve geleceği saati bekle hatta ona güzel bir masa hazırla ve eve girer girmez ona sarıl onun ne kadar sevdiğini ve bütün bir ömür onu sevebileceğin için onunla hayatını birleştirdiğini onun evi geçindirmek için yetebildiğini hissettir ve söyle. Eğer buna da karşılık vermezse sorun zaten başkadır. Ama bence sorun bunlardan ibaret. Süründürmeye falan kalkma sonu kötü olmasın. İlk aylar alttan almak gerekir. İNŞALLAH barışır ve çok çok mutlu olursunuz. AMİN.

Goturmeyın , bırakın biriksin orda. Eldivenle atsın.

yani neden ellemiyor yaa
ben olsam o çöpü elli kere unuturdum kesinlikle. ama garezine değil . inan ki çok unutkanım. telaşe müdürüyüm. evden çıkarken kendimi unutmasam diyorum.
bizim evde çöpleri kocam atar . son anda unuttuğuumu bilir.
keşke sen de unutsan 1-2 gün. atacak mecbur.

Atmaz özellikle bekledim balkon çöp konteyner halini aldı en sonunda dayanamadım 3 seferde bütün çopu attım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…