- 25 Ağustos 2014
- 21.213
- 50.819
- 798
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
Normalde temizliği beraber yapmiyoruz hatta eşim evde hiç birşeye dokunmaz ben evdeyim diye. Yani evdeyken öyleydi. 5 aydır herseyi ben yaptım sabahın 5 inde kalkıp kahvaltı da hazırladım gece 5 e kadar işten dönmesini bekleyip gelince meyve ya da süt hazırladım. Çöpü bile ben atarım.İnsan bilip kabullendiği durumlara da tepkili olabiliyor.
Şimdi onunla konuşsanız " hayır" hiç sorun değil der ama oyle değil işte.
Eve gelince görüşemiyorsunuz. Uzaklıkta bunaltıyordur ikinizi.
Ayrıca mesleğinizin çalışma alanı erkeklerle , sorun değil desede içinde buyuk sorundur.
..
Temizliği beraber yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. LÜTFEN , bu konudaki tacizlerine asla kavgayla ya da uzun uzun açıklamalarla cevap vermeyin. " Haklısın bu hafta fazla dağıtmışız , beraberca hallederiz. Ya da " Ben oyle görmüyorum, vardır bir bildiğin , o zaman hafta içide mi iş bolumu yapsak birikmemesi açısından" tarzında usta cevaplar verin. Apışıp kalır.
Yemek konusunu nasıl hallediyorsunuz ?
Misafir odamizda eşimin eski yatağı (bekarken aldığı 2 senelik yatak) ve kıyafet dolabı var sadece.hepsi tamam da ayri yatmasi olmamis, tv izlerken filan uyuyakalmis olabilir mi? susmak cozmez, guzelce konus sor..
neyin derdinde bu kadar, acikca konusun, bi derdi varsa soylesin.. calisman bu kadar trajik geldiyse bastan ne diye razi oldu.. belki baska derdi vardir..Misafir odamizda eşimin eski yatağı (bekarken aldığı 2 senelik yatak) ve kıyafet dolabı var sadece.
Onun hiç bir hareketi batmadı ki bana herseyi seve seve ben yaptım. Çoraplarını koridorda çıkarıp olduğu yere birakmasina da birsey demedim her yeri dagitmasina da. Ama sorsan çok titiz o. Kıyafetleri bile sırayla asılı olacak aradığını aradığı yerde bulacak. Ütü birikmeyecek mutfak her dakka toplu olacak. O kadar çok şey var ki. Ama ben onu elestirmiyorum çünkü kabullenmez biliyorum o herseyin en iyisini bilir ona göre. Bi de pazar günü temizlik yaparken diyor ki bak bana da temizlik nasıl yapılırmıs öğren. 5 aydır bu evi başkası temizledi başkası misafir agirlayip başkası evin güzelliği ve düzeni hakkında iltifat aldı sağdan soldanoooooyyyyy
hemen hazırlamışsın. ben de öyleydim şekerim .saçımı süpürge ettim. .baktım kocam kendini padişah torunu sanıyor. büyüklerim akıl verdi de aklım başıma geldi.
istediğin kadar fazlasını yap. hep eleştirilirsin.
yemeği yaktıysan yumurta kır . başka da yemek yapmaya çalışma. kahvaltılık çıkar . ya da tost yap. sonuçta karın bi şekilde doyması lazım.
yaptığın işi beğenmezse de buyursun kendisi yapsın. elimden gelen budur.
isteklerinin bi sonu yok bu adamların. benim kocam da öyle.
ne kadar verirsen o kadar ister.
eğer hiç iş yapamıyorsan alırım bi temizlikçi . oh ya . onu mu dinliycen.
bakalım ona razı geliyor mu.
beğenmeseydin almasaydın diyorum ben öyle burun kıvırdı mı.
bir de yine bi tüyo vereyim.
sen de eleştir. o seni eleştiriyor mu . biraz empati yapsın bakalım.
Tek derdimiz borcumuzun olmasıydı ama ben çalışınca daha rahat ödenecek bunu o da biliyor neden böyle yapıyor anlamıyorumneyin derdinde bu kadar, acikca konusun, bi derdi varsa soylesin.. calisman bu kadar trajik geldiyse bastan ne diye razi oldu.. belki baska derdi vardir..
Normalde temizliği beraber yapmiyoruz hatta eşim evde hiç birşeye dokunmaz ben evdeyim diye. Yani evdeyken öyleydi. 5 aydır herseyi ben yaptım sabahın 5 inde kalkıp kahvaltı da hazırladım gece 5 e kadar işten dönmesini bekleyip gelince meyve ya da süt hazırladım. Çöpü bile ben atarım.
Tek derdimiz borcumuzun olmasıydı ama ben çalışınca daha rahat ödenecek bunu o da biliyor neden böyle yapıyor anlamıyorum
temizlik nasıl yapılırmış öğren dediğinde -şekerim ben senin gibi olamıyorum. gerçekten pırıl pırıl yaptın- desen . ne der ki.Onun hiç bir hareketi batmadı ki bana herseyi seve seve ben yaptım. Çoraplarını koridorda çıkarıp olduğu yere birakmasina da birsey demedim her yeri dagitmasina da. Ama sorsan çok titiz o. Kıyafetleri bile sırayla asılı olacak aradığını aradığı yerde bulacak. Ütü birikmeyecek mutfak her dakka toplu olacak. O kadar çok şey var ki. Ama ben onu elestirmiyorum çünkü kabullenmez biliyorum o herseyin en iyisini bilir ona göre. Bi de pazar günü temizlik yaparken diyor ki bak bana da temizlik nasıl yapılırmıs öğren. 5 aydır bu evi başkası temizledi başkası misafir agirlayip başkası evin güzelliği ve düzeni hakkında iltifat aldı sağdan soldan
Söylenmeden bana ve eve laf atmadan yapsaydı hora geçerdi böyle yapınca canım acıdı.Ha işte bu kurulu düzenin bozulmasının şokunu yaşıyor.
Bu arada çöpü atmayın. Evde bir erkek varken bir kadının aşağıya çopu goturmesi çok yanlış. ( Kapıya koymuyorsanız tabi)
Şimdi iş bolumune alışmak zorunda. Gerçi daha iş gunlerinizin ilk zamanı olmasına rağmen işi ortak yapmaya başlamış siz soylenmeden. Bu hoş bir hareket.
Aksam mesaj yoluyla denedim çok güzel yüreğimden gelen aşk ve özlem dolu bir mesaj attım cevap bile vermedi gitti başka odada yattı yaniAlışacak merak etmeyin, uzulmeyın.
Eve gelince onu gulumsetecek birşeyler yapabilirsiniz. Notlar, arada yapılan tatlılar v.s
Arada bir bende yapıyorum böyle. Ama her zaman olmuyor özellikle sinirlenince kendimi kapatıyorum hiç konuşmadan asik suratla dolasiyorum buna engel olamadım henüz.temizlik nasıl yapılırmış öğren dediğinde -şekerim ben senin gibi olamıyorum. gerçekten pırıl pırıl yaptın- desen . ne der ki.
ben bi yöntem uydurdum yine kendime göre.
koca kişisi bi şey dedi benim hoşuma gitmedi diyelim.
içimden sayıyorum. sayıyorum. ama ne saymak.
ohhh pek bi iyi geliyor.
o benim pis pis gülümsediğimi fark ediyor. ki ben bile farkında değilim.
noldu diyor.
hiçç dalmışım öyle diyorum
bak bu yöntem de iyi geliyor.
bir de hiç umursamaz gibi konuş dediğim gibi.
söylediği şeyleri dalgaya vur. insanın espiri yeteneğini geliştiriyor bu kocalar
benim kocam çok cindir.
ama ben çok ağladım. çok yıprattım kendimi.
psikolojim de bozuldu.
bu konu üzerine kitaplar okumaya başladım. çünkü bi zaman sonra özgüveni zedeleniyor insanın. özgüvenimi tekrar ayağa kaldırmak için.
sürekli eleştirilmek özgüveni zedeler.
sen de eleştir.
mesela benim koca dün diyor ki işte sen çok yoruldun . başka bi hatun alayım. 18 yaşında . çocuklara da baksın eve de .ütümü de yapsın temizliği de.
önceden kızardım . tartışmaya girerdim.
ama dün artık öyle yapmıyorum
ooo harika valla. ben de biskolatta reklamlarındaki adamlar gibi bi yardımcı isterim,bana da alalım . dedim.
gözleri döndü.
1 - 2 kere daha bu yönde espiri yaparsam bi daha söylemez zatiii. dili varmaz .
haklısın ilk başlarda öyle olur .Arada bir bende yapıyorum böyle. Ama her zaman olmuyor özellikle sinirlenince kendimi kapatıyorum hiç konuşmadan asik suratla dolasiyorum buna engel olamadım henüz.
işten çık evinde otur diye yapıyor yem olma alışacak illaki alışacak.Merhaba hanımlar
Eşimle 5 aylık evliyiz 3 gün öncesine kadar sürekli evdeydim 3 gündür çalışıyorum şükürler olsun ki. Eşim vardiyalı çalıştığı için bu hafta hiç görüşemeyeceğiz ben uyurken eşim işten geliyor ben giderken uyuyor oluyor. Isten çıktığım zamanda çoktan işe gitmiş durumda.
Çalışma durumum geçen hafta belli oldu görüşmeye geldim hemen kabul edildim aradım söyledim sadece hayırlı olsun dedi o kadar.
Sonra pazar günü sabah kalktik temizlik yapmaya başladı hemde söylenerek evi bk götürüyor böyle ev mi olur diye.
Oysa evim temizdir evde olduğum için zaten yapacak başka isim yok sürekli temizlik yapıyorum ama eşim aşırı titiz hiç birseyi beğenmiyor (beni nasıl beğendi bilmiyorum) o bi yandan ben bir yandan pazar günü bütün gün temiz olan evi temizledik dip köşe. Sürekli söylenince bende surat astım hiç konuşmadık yemek de yemedi. Sonra da bi daha gorusemedik ama gün içinde hiç arayip sormuyor hiç birşey söylemiyor ben arayinca isim var kosturuyorum diyor.
Ve en kötüsü gece 3 buçuk gibi işten gelmiş ve gidip misafir odasında yatmış bende 6 da kalktım bi baktım yanımda yok evi aradım orda buldum yatağı da mı ayırdın dedim uyku sersemi cevap vermedi yattı devam etti uyumaya. Bende sinir oldum işe geldim hemen. Hiç aramadı hâlâ. Ne yapcam ben bu adama nasıl davranmaliyim. ???
Çok doldum uzun oldu affedin
Söylenmeden bana ve eve laf atmadan yapsaydı hora geçerdi böyle yapınca canım acıdı.
Evet aşağı atıyorum bi kaç kere dedim giderken şunu da atsana diye tamam koy oraya alır atarım diyip bir kere bile alıp atmadi hep unuttum dedi. Çok titiz olduğu için dokunmaz öyle çöp posetlerine falan bunu da daha yeni kardeşinden öğrendim keşke baştan deseydi teklif etmezdim
yani neden ellemiyor yaaSöylenmeden bana ve eve laf atmadan yapsaydı hora geçerdi böyle yapınca canım acıdı.
Evet aşağı atıyorum bi kaç kere dedim giderken şunu da atsana diye tamam koy oraya alır atarım diyip bir kere bile alıp atmadi hep unuttum dedi. Çok titiz olduğu için dokunmaz öyle çöp posetlerine falan bunu da daha yeni kardeşinden öğrendim keşke baştan deseydi teklif etmezdim
Teşekkür ederim :) inşallahhaklısın ilk başlarda öyle olur .
sonra sen de pişersin.
asık surata da engel olursun . merak etme.
Atmaz özellikle bekledim balkon çöp konteyner halini aldı en sonunda dayanamadım 3 seferde bütün çopu attımyani neden ellemiyor yaa
ben olsam o çöpü elli kere unuturdum kesinlikle. ama garezine değil . inan ki çok unutkanım. telaşe müdürüyüm. evden çıkarken kendimi unutmasam diyorum.
bizim evde çöpleri kocam atar . son anda unuttuğuumu bilir.
keşke sen de unutsan 1-2 gün. atacak mecbur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?