Konu sahibi de suan cocuk dusunmuyor? Yas demis ama olmasa bile tedavi var denemesi var. Bence bu evlilikteki guven problemi ikisini de cocuk yapma fikrinden uzak tutuyor olabilir. Ilk sene o istemedi simdi bende istemiyorum demis. Simdi istese esi ne dusunur hic mi istemiyormus bunu kacirdiysam duzeltin lutfen. Arkadas bi mesajinda simdi ayrilsam, baskabirine guven evlen bu yastan sonra diye demis ben mesala bunu bu kadar rahat dusunemem. Cok buyuk problemleri oldugunu dusunmuyorum neden bu kadar bosanma odakli suruyor bu evlilik?Sizin yazdıklarınızı bende düşündüm başta.Ancak olay çocuk mevzusuna gelince tıkanıyor bende.Neden bu eş tatmin edici bir açıklama yapmadan karısı çocuk istemesine rağmen istemediğini ısrarla dile getiriyor sizce? Karı koca bunlar yahu kadının çocuk istemesi kadar doğal ne olabilir.Buna da bir açıklamanız var mı merak ettim. Üstelik eş evlenmeden evvel de ben çocuk istemiyorum ona göre dememiş hayatına girdiği bu kadına? Adam mı farklı hesaplar peşinde siz mi fazla iyi niyetlisiniz ?
Valla kendim yapmak istiyorum diyor iyi hoş da kadının arabasını kullanıp onu taksiye bindiriyor? Aldıkları evde güzel güzel oturuyor. Okadar da takılmıyor demekki aslında. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yaniIyi gunde kotu gunde dedik.. Imza atilirken.
Bir zahmet yemej yapmayinca arada laf etmesin ya da kendi yapsin. Hast de gelecek tabii ki. Bu insanlik gorevi kocalik gorevi. Kotu yaninda olmayan hic olmasin.
Calisma konusuna gelince esiniz istedi diye degil siz istiyorsaniz calisin.
Nasil mutlu hissediyorsaniz.? Evi aileniz almis evim arabam var diyorsunuz. Esiniz kendim yapmak istiyorm demesi mantikli bir yerde . ne de olsa sizin emeklerinizle olan bir ev degil.
Onu gozlemleyip dengelemek sizin elinizde
Yasiniz gencken 2elden maas girip daha farkli hayat sartlarinda yasamaniz daha farkli olur tabii. Babadan ondan bundan gelcek seyleri hesap etmekle olmaz o isler.
belki de ev ve araba konusunu calisma konusunu bukadar agza alan dile getiren birine adam guvenmiyordur olamaz mi? niye tek tarafli bakiyorsunuz?; baba deme konusunda bisey diyeme ya da aile ile kavga konusunda ama konu sahibi bence iyi niyetle yaklasmiyor.
guven oyle tek tarafli olmuyor. o sana sen ona guven vereceksin ev dedigin dort duvar yuva olsun...
Konu sahibi de suan cocuk dusunmuyor? Yas demis ama olmasa bile tedavi var denemesi var. Bence bu evlilikteki guven problemi ikisini de cocuk yapma fikrinden uzak tutuyor olabilir. Ilk sene o istemedi simdi bende istemiyorum demis. Simdi istese esi ne dusunur hic mi istemiyormus bunu kacirdiysam duzeltin lutfen. Arkadas bi mesajinda simdi ayrilsam, baskabirine guven evlen bu yastan sonra diye demis ben mesala bunu bu kadar rahat dusunemem. Cok buyuk problemleri oldugunu dusunmuyorum neden bu kadar bosanma odakli suruyor bu evlilik?
Adam da ailesi de alenen güven vermiyor bazı arkadaşlar hala bütün iyi niyetleriyle 'senin ayakta durabilen üreten bir kadın olmanı istiyor pasif olmanı istemiyor' diyolar
Erkeklerde hiç mi duymadınız şu lafı: Babanın zengin olmaması senin suçun değil ama kayınpederinin zengin olmaması senin suçun. Ben çok duydum her duyduğumda da iğrenirim.
Evi geri ver biz birlikte yapalım herşeyi falan hikaye bırakın o tırıvırıları. Blöf yapıyor konu sahibi de anlamış zaten bunu ki güvenemiyor. O kafadaki bi adam baştan elindeki imkanlarla evini çekip çevirir başkasının malına konmaz böyle. Ekmek elden su gölden iyi yere dükkan açmış bi de kendimiz yapalım herşeyi diye köylü kurnazlığı yapıyor aklınca. Manipüle ediyor düpedüz. Benzer şeyleri geçmişte yaşadığım için çok sinirleniyorum bu konuları okuyunca.
Allah hepimizi düzgün halis insanlardan eylesin karşımıza da bizim gibileri çıkarsın.
halledilmiyecek sorunlar degil bunlarKimseye anlatamadığım iki derdim var normalde akıllı geçinirim ama bu konuda bir türlü düzgün düşünemiyorum.
1.Evlenmeden önce çalışıyordum daha sonra ailem çalışıp yorulmaman için çocuk yaparsam kendim büyütebileyim diye evimi aldı.Ailem ev alınca ben işi bıraktım.Öncesinde arabamda vardı.Ben işi bırakınca arabamı eşime verdim o kullanıyor.Ben bir yere gideceksem yürüyorum yada taksiye biniyorum.
Eşim şuan çalışmam gerektiğini söylüyor ve bana baskı yapıyor.Bende ev ve arabayı aldığımı erkek olarak onunda evi geçindirmesini gerektiğini söyledim ben çalışan kadınla evlendim diyor.Evide istemiyorum biz kendimiz çalışıp birşeylere sahip olalım diyor.Ama babam yok biliyorki haklarım var ve gün gelince alacağım.
2.İkinci konu ise ailesi bir kaç kez maddi anlamda çıkar sağlamaya çalışacak şekilde laf edince bende haliyle çenelerini kapadım.Sonra bana tavır aldılar en son bana deli bile dediler bende araya mesafe koydum.Eşim onlar bunu söylerken beni koruyup sahiplenmedi bile.Bayramda bir gün ziyarete gidip dönüyorum.Eşim bu bayram onlarda iki gün kalacağımızı söyledi bende onun hatırına gittiğim ve birgünden fazla kalmayacağımı söyledim oda ben tek giderim dedi.
Ben eşimin istediklerini yaptırmak için bana alttan alttan baskı yaptıgını düşünüyorum ama bir yandan da bu konular dışında melek gibi sürekli beni memnun etmeye çalışıyor.Yemek yapmazsam sorun etmiyor ,panik atagım var sürekli acile gidiyorum herseferinde bıkmadan usanmadan hastane bütün gece bekliyor vs vs.
Ben paranoyamı yapıyorum eşim melek mi şeytan mı anlayamıyorum
Bir keresinde minubusu deneyeyim dedim yanlış binmişim indim tekrar nakit para vermiyor bana zaten.Kredi kartını veriyot market alışverişi için.Şimdi diyprum ya ben nekadar salağım niye minubuse binmeye çalışıyorumValla kendim yapmak istiyorum diyor iyi hoş da kadının arabasını kullanıp onu taksiye bindiriyor? Aldıkları evde güzel güzel oturuyor. Okadar da takılmıyor demekki aslında. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani
Konu sahibinin yazdıklarını okumadan yorum yapmışsınız. Güvenden bahsediyorsunuzda bu adam kadının anne olma isteğine en başında iken değil olaylar bu raddeye gelmeden evvel gem vurmuş bi kere. Eşi mantıklı açıklama istemesine rağmen adam bencilce hareket edip tek laf etmemiş. İlişkilerinin başından beridir kadın gücünü adama dillendirmemiş aksine hep yardımcı olmuş eşine. Kayınvalidesi tuhaf miras işgüzarlığı ile konu sahibine yaklaşınca haliyle kadıncağız tepki göstermiş. Kocası ise eşinin yanında olmamış.
Ama canım kadın yalvardım diyor istemiş zamanında ve adam ok dememiş insan mantıklı bir açıklama yapar. Bir kadının anne olma isteğine karşı çıkmak bencillikten başka bir şey değil. Kadın başlarda gücünü dillendirmemiş ki adam ekmek elden su gölden rahat rahat yaşamış. Dediğin gibi olsa konu sahibi en başında gücünü vurgulasa adamın onuruna dokunur çocuktan umudu keser evliliğine güveni biterdi. Ama bu adam çok işgüzar.
Konu sahibinin yazdıklarını okumadan yorum yapmışsınız. Güvenden bahsediyorsunuzda bu adam kadının anne olma isteğine en başında iken değil olaylar bu raddeye gelmeden evvel gem vurmuş bi kere. Eşi mantıklı açıklama istemesine rağmen adam bencilce hareket edip tek laf etmemiş. İlişkilerinin başından beridir kadın gücünü adama dillendirmemiş aksine hep yardımcı olmuş eşine. Kayınvalidesi tuhaf miras işgüzarlığı ile konu sahibine yaklaşınca haliyle kadıncağız tepki göstermiş. Kocası ise eşinin yanında olmamış.
Ama canım kadın yalvardım diyor istemiş zamanında ve adam ok dememiş insan mantıklı bir açıklama yapar. Bir kadının anne olma isteğine karşı çıkmak bencillikten başka bir şey değil. Kadın başlarda gücünü dillendirmemiş ki adam ekmek elden su gölden rahat rahat yaşamış. Dediğin gibi olsa konu sahibi en başında gücünü vurgulasa adamın onuruna dokunur çocuktan umudu keser evliliğine güveni biterdi. Ama bu adam çok işgüzar.
ben haliyle kuşkulanınca ve birde panik atak oldu bende bu sebeple çocuk istemiyorum.Eşim benimle çok ilgilenmiyorki çocukla ilgilensin işten geliyor yemekte konuşuyoruz 10 dakka sonra herkes kendi dünyasına dışarı çıkıp gezme tozmamız da yok ortak birşey yapmıyoruz hiçBilmiyorum ben fazla iyi niyetli bakmis olabilirim ama bu kadar veriyle ben adam konu sahibini kullanmak icin birlikte diyemem. Ben de olsam esimin gelecek bi hakki varsa bunu beklerim isterim yani bu kullanmak degil ki. Ilk birkac sene cocuk istememek de dogal yas kac olursa olsun evlilik oturmadan istemememek normal. Ama simdi ve bundan sonra hala olumsuz bakiyorsa cocuk fikrine bu bile tek basina bosanma sebebi. Suanda karsilikli istememelerinin sebebi sanki bu evliligin ayaginin bi cukurda olmasi. Keske ikiside dengi biriyle evlenseydi. Para olsa bi dert olmasa bi dert. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?