- 27 Nisan 2012
- 15.815
- 19.043
- 498
satacağım arabayı?arabayıda ailem aldı işyerinin ona araba verme ihtimali var satıcam arabayı diyor ben ona kıyamadığımdan kullansın diye verdim yemin ediyorum 18 yaşımdan beri arabam vardı ilk defa arabasız kaldım sırf o rahat etsin diye yürüyorum çogu yere uzaga gidiceksemde taksi ile gidiyorum yada annemin arabasını alıyorum.Babam rahmetli oldu.
1. Kocam evini arabasini malini aman ya bosanirsam diyip kendi uzerine almasa esim benim icin buyuk problem olurdu. Turkiyede bi cok erkegin ailesi evlenirken ogullarina ev aliyor ogullarinin uzerine cogunlukla. Bi vefat durumu falan olunca o evde geline ve cocuklarina kaliyor. Neden kadinin ailesinden mal mulk kalinca damat yemesin gozuyle bakiliyor peki? Bence asil "biz" olamamis kisi konu sahibin kendisi.
2. Es bence soyle dusunuyor olabilir. Kendisine kalan mallari uzerine bile almiyor benden kacirmak icin, madem sunu da dusunun; bi bosanma durumunda ev araba vs yine sizin olacak ama esiniz sifira sifira elde var sifir. Evi gecindirdigiyle kalacak. Bu yuzden de birlikte calisip bir seyler alalim kotu gunde benim de bi dikili agacim olsun diye dusunmesi cok dogal. Bunu mu hesapliyor simdiden demeyin. Kotu gunu siz dusunurseniz o da dusunur.
3. Ailenizin durumu oldukca iyi. Anladigim kadariyla suan kullanmak istemediginiz size kalan mal, pay falan var. Esimin boyle bi hakki olsa bende alsin gencligimizde rahat rahat yasayalim isterim. Ayni sekilde benim ailemden boyle bi pay gelecekse onu da almak ve esimle harcamak isterim. Yani is kurabilcegim bi durum varsa esimle kendime is kurarim veya baska evler dusuyorsa bana kirasini alirim. Sirf esim bana baksin diye reddetmem veya kendi uzerime almayarak mal kacirmam. Cunku esimi ben kendimden ayri tutmam. Biz olabilmek tam olarak bu hesaplari yapmamak. Ha o ha ben diyebilmek.
şimdi direk reddeiyorum ailemin parasını almıycam dersem nasılsa bir gün alır der rengini belli etmez acaba şöyle desem anneme biri imza attırmış dolandırmışlar vs falan desem birşey kalmamış gibi inandırabilirmiyim acaba aklıma bu kadar saattir bu yol geldi
Evlilik içindeyken mal edinmek, boşanacağım mal sahibi olayım demek mi ?
bende blöf mü yapıyor acaba diyorum.evi istemem diyor ama bazende bıktım çalışmaktan kendi işimi yapsam diyor ailesi annen iş kursun diyor ailesine siz ne diyorsunuz demiyor.Kayınvalideme annemle küsüm dedim bir kere aman barış seni mirasından red eder dedi.bunun gibi bir kaç şey daha olunca bende ailesine tepki gösterdim
Degisik bir bakış peki evde neden oturmak istemiyor neticede kira odenegi ortadan kalkacaktir,parasini da bugun harcayacaktir.
Baba diyemiyor olmaniz delilik degil asla. Asil size bu sekilde davrananlar deli. Hayret bisey ya. Insanlarin duygularini ne kadar kucumsuyorlar. Esinizle aranizdaki diyaloğa gelirsek kendi emekleriyle yaşamını surdurmek istiyor olmasi cok dogal ve guzel bisey. Belki o da kendisini size ve ailenize karşı ezik hissediyordur bu yuzden birlikte çalışıp biseylerin sahibi olmak istiyor olabilir. Ama siz illede ben calismak istemiyorum diyorsaniz esinizle bunu sakince konusabilir ve onuda anlayabilirsiniz. Ailesiyle de seviyeli olduktan sonra 2gun kalin bence bisey olmaz. (cokta sinirden kendinizi yipratmayin tabiiki)bana hakaretler ettiler geçen bayramda ben nasıl eşimi kendi aileme karşı ezdirmiyorsam oda beni ezdirmemeli.Benim babam yok ben baba demiyorum babasına bu yuzden ben deliymişim.Baba demek zorundamıyım sizce ve bu konuda hassasiyetim var baba diyemem size dedim bana psikolojın bozuk delisin dediler.Sizce ben abartıyor muyum?
bende blöf mü yapıyor acaba diyorum.evi istemem diyor ama bazende bıktım çalışmaktan kendi işimi yapsam diyor ailesi annen iş kursun diyor ailesine siz ne diyorsunuz demiyor.Kayınvalideme annemle küsüm dedim bir kere aman barış seni mirasından red eder dedi.bunun gibi bir kaç şey daha olunca bende ailesine tepki gösterdim
Kimseye anlatamadığım iki derdim var normalde akıllı geçinirim ama bu konuda bir türlü düzgün düşünemiyorum.
1.Evlenmeden önce çalışıyordum daha sonra ailem çalışıp yorulmaman için çocuk yaparsam kendim büyütebileyim diye evimi aldı.Ailem ev alınca ben işi bıraktım.Öncesinde arabamda vardı.Ben işi bırakınca arabamı eşime verdim o kullanıyor.Ben bir yere gideceksem yürüyorum yada taksiye biniyorum.
Eşim şuan çalışmam gerektiğini söylüyor ve bana baskı yapıyor.Bende ev ve arabayı aldığımı erkek olarak onunda evi geçindirmesini gerektiğini söyledim ben çalışan kadınla evlendim diyor.Evide istemiyorum biz kendimiz çalışıp birşeylere sahip olalım diyor.Ama babam yok biliyorki haklarım var ve gün gelince alacağım.
2.İkinci konu ise ailesi bir kaç kez maddi anlamda çıkar sağlamaya çalışacak şekilde laf edince bende haliyle çenelerini kapadım.Sonra bana tavır aldılar en son bana deli bile dediler bende araya mesafe koydum.Eşim onlar bunu söylerken beni koruyup sahiplenmedi bile.Bayramda bir gün ziyarete gidip dönüyorum.Eşim bu bayram onlarda iki gün kalacağımızı söyledi bende onun hatırına gittiğim ve birgünden fazla kalmayacağımı söyledim oda ben tek giderim dedi.
Ben eşimin istediklerini yaptırmak için bana alttan alttan baskı yaptıgını düşünüyorum ama bir yandan da bu konular dışında melek gibi sürekli beni memnun etmeye çalışıyor.Yemek yapmazsam sorun etmiyor ,panik atagım var sürekli acile gidiyorum herseferinde bıkmadan usanmadan hastane bütün gece bekliyor vs vs.
Ben paranoyamı yapıyorum eşim melek mi şeytan mı anlayamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?