Eşim beni kullanıyor mu?

evi ve arabayı eşinin başına kakıyormuşsun gibi geldi bana
Ben bukadar şey yapmışken birde bana para kazan derse ne diyeyim sizce ?Annem ben çocuk yapayım istedi ev aldı bende istedim çocuk.Eşim ilk yıl istemedi bende o dönem 33 yaşındaydım ve yaşımın geçtiğini söyledim.Nitekim sonradan bende istemedim çocuk

Çocugu ben ilk yıl çok istedim ama eşim istemedi yalvardım yok dedi yaşım geçti artık bende istemiyorum açıkcası

kendi işini kuracaksanda ailenin üstüne felan yap ben çok paracı gördüm eşini. Geleceğin ne getireceği belli olmaz. Aileside bi garip.
zaten evlendikten sonra alınan hiçbirşeyi kendi üzerime yaptırmadım bunu bile annesi sorun etti.Ne zaman üstüne yapacaksın vs dedi bende eşime bu anneni ilgilendirmez dedim oda bizim iyiliğimizi istiyor ondan öyle söylüyor dedi.Şimdi bu normal birşey mi?ben bunların lafını ediyorum diye haksızlık mı yapıyor oluyorum

Bana eş çıkarcı gelmedi. Ev ve araba sizinmiş..boşansanız da sizin olacak çünkü sizin üstünüze değilmiş. Anneniz almış zaten sizin olsun orası ayrı. Ama eş de kendi emeğiyle bir şeyleri olsun istiyor olabilir. Ee bu devirde tek maaşla da bu çok zor. İki kişi çalışırsa ortak olur. Sizin düşündüğünüz gibi o da dünyanın binbir türlü hali var diye düşünüyor olabilir.

Cidden kafam karisti,adam miras gelecek calis diyor,verilenede istemem yan cebime diyor,kv tapularin derdinde,ilginc..

Eşiniz belkide size iyi gelecek diye çalışmanızı istiyordur...
Boş kaldıkça kafanızda bir şeyler kuruyor gibisiniz. Çalışmak iyi gelebilir.
Bir de sadece para için çalışılmıyor. Çalışan insanın hedefleri, sosyal çevresi, statüsü farklı oluyor...
Para mevzularında ikinizde garipsiniz..
siz eşinizle her an boşanacak gibi üzerinize bir şey almaktan falan çekiniyorsunuz.
Eşini ve ailesi de kendileri edinmedikleri mal üzerine konuşuyor...

Acaba " evide arabayida ben aldim" dusuncesiyle biraz fazlami cikarlariniz var?
Esim bana mecbur bakacak diye dusunceye kapilmis olabilirsiniz farketmeden.

Esiniz cikarci olsa bence cocuk konusunda ısrarlı olurdu,sizinde uzerinize birsey almamaniz garip geldi?

Sen eğer çok dillendiriyorsan yanlış yapıyorsun. Benim malım senin malın de. Ailen varlıklı sanada çok düşkünler belli ki. Bana yapılan sana yapılan felan de konu açılınca. Mümkün olduğunca biz kelimesini kullan hayatında belki eşin seni daha çok sahiplenir. Sen benim ben ben diyorsan eşinin de seni sahiplenmesini bekleyemezsin. Hayatına bizi sokmalısın bence.

Not:Seni tanımıyorum tahminen yorum yapıyorum

Kayınvalidem sürekli bu konuları yapınca bende eşimin bunlara ses çıkarmadığını görünce açıkcası anneme kardeşlerime haksızlık olmasın benim üstüme yapma dedim.Annemin bu konulardan haberi yok söyleyemedim.Güvenemiyorum eşime bütün bu konuları tarafsız biri olsun destek alalım dr gidelim dedim bak real dünyada annenin bu söyledikleri ayıp kabul edilebilir şeyleder değil dedim.Dr gitmeyi kabul etmedi

Evet bu da
Olabilir belki de zaten sahibin var havasindadır...

İnanın ben eşime yıllardır biz aile olamıyoruz biz "biz" olamıyoruz diyorum.Hep onun konforunu düşünmekten inanın yoruldum ben aileme karşı hiç ezdirmıyorum onu istiyorum ki oda beni ezdirmesin hakaret ettirmesin.

O zaman eşinizin çalışma teklifine sıcak bakmalısınız.. birlikte bir şeyleriniz olsun istiyor olabilir. Tek maaşla mümkün değildir eğer iyi bir geliri yoksa...
Sizin olan mal onun değilse birlikte bir şeyler yapılmalı.
Evi ben aldım demeniz çok yersiz bu durumda çünkü ev ikinizin değil ama onun kazandığı ikinizin...
Tapu vs lafını kv nin etmesi çok çirkin bu hesapların ortaya dökülmesi de... ama düzgünce sebepleri sonuçları ile eşinizle konusun...

Konu mu karışık, konu sahibi mi düzensiz ifade ediyor olan biteni, gecenin bir vakti diye beynim mi konular ve cümleler arasında bağlantı kurmayı reddediyor ? Vallahi çözemedim

evet kullanıyor, ve kullandırma.

bir de insanlar kolaylığa alıştıkça bunu normalleştiriyor. eşim aslında paracı değildir zaten müsriflik derecesinde eli açıktır. bende çok sorumluluk sahibiyimdir. dışarı işlerinde de becerikliyimdir. faturadan tut her türlü ev idaresi ev işi tamiri her türlü düşünülmesi gereken herşey bendeydi. hamileyken ek iki işe daha gittim doğum paramı ve masraflarımı çıkardım. sonra ne kadar yıprandığımı ve eşimin bunu ne kadar normalleştirdiğini farkettim.

mesela az bir artışmada ev kredisine girmeseydin diyordu. halbuki krediyi ben ödüyordum. normalde kira + ev geçimini sağlayacakken sadece ev geçimini sağlamış oluyordu ki çoğu zaman ev geçimine de yrdım ediyordum.

ben her türlü mmobbinge maruz kalmama rağmen işimde dayanmaya çalışırken o sevdiği işi yapma adına maddi anlamda bizi sürekli zora sokuyor. eskiden aman faturaları ödeyelim kesilmeisn aman faiz binmesin diye dert ederdim. şimdi mümkün mertebe ev kredisi ve kendi masraflarım dışında para vermemeye çalışıyorm.

o hala kendi işini yapmaya çalışıyor ama sorumluluk aldı en azında. faturaları vs o yatırıyor. bulup buluşturuyor. önceden hiç dert etmezdi nasılsa ben hallediyorum bir şekilde diye.

çalışmak istemiyorsan çalışma. çocuk istiyorsan da yaşın geç değil. eşin istemiyorsa ve sen istiyorsan ayrılabilirsin bence. ve arabanı da geri alabilirsin. ailenden aldıklarını ona yansıtma. o paran yok sansın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…