Eşim bir daha eve gelme dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine sensiz nefes alamam diyem madamların nasıl gebermedigini gördük.
Şöyle okkalı bir konuşma yapıp yoluna bak.
Karakteri çabuk değişen insandan korkarım ben.

Ben evlenmeden dost hayatı yaşamadım namuslu evlendim derse söylenenlere katlanacak evet içi kötü bu düşünceye sahip biri iyi olamaz

Şu namus namussuzluk kervanına ben de katılayım. Sırf bakire olanı namuslu, olmayanı namussuz gören zihniyetin başına gelen her muamele haktır. “Namuslu olup evlenmenin sonu bu muydu” sorusu duyduğum saçmalıklar arasında ilk beşe girer, net. Ne kadar basit bir düşünce! Sizler gibi namusu iki bacak arasında arayanlar için bile... Bu düz mantıkla o zaman, neden çok iyi insanların başına çok kötü şeyler geliyor? Yani bunun sebebi neyse, sizin hakettiğiniz değeri görememenizin sebebi de o... Şaka şaka, o değil; kendinize güven ve saygınızın olmaması

Namus konusuna hiç girmicem çünkü namus bacak arasında değildir . Ama şuan psikolojisi iyi olmayan ve çare arayan bir hemcinsimiz var her insanı kendi düşüncesiyle kabul etmeliyiz . Ona göre namus kavramı öyledir ki yaşadığı çevreden kültüründen kaynaklı olabilir bizler onun geçtiği çamurlu yollardan geçmeden onun hayatı hakkında yorum yapamayız . Hiç bir kadın ezilmeyi haketmez arkadaşlar nasıl hakettin diyebiliyorsunuz Allah aşkına . Unutmayın herkes sizinle aynı imkanlara sahip değil aynı kulvarlarda yarışmıyorsunuz !

Başkası var sanki ısrarla senden kurtulmaya çalıştığına sanki birini yedeklemiş gibi şüphelendiğin bir durum olmuşmuydu?

Başkası var sanki ısrarla senden kurtulmaya çalıştığına sanki birini yedeklemiş gibi şüphelendiğin bir durum olmuşmuydu?

Bir daha namuslu evlenme. Bi de öyle dene

Aslında o konunun özeti toplumun bir problemini gayet açık ortaya koyuyor. Konu sahibinin beklentisi "Namusumla/Bakireligim le evlendim, beni el üstünde tutmak zorunda". Ama karşı tarafta o kapasite var mı yok mu tam bilmeden evleniliyor. Insanlar az cok kendini önceden belli eder. Ama belliki konu sahibi karşı tarafın dışa gösterdiği "namuslu" yüzünü, ama gerçek yüzlerini görememiş.

Sizde hala niye kovulduğunuz eve dönmenin peşindesiniz?
Adam tek bir yönden haklı
Allahtan çocuğun olmamış bu insanımsıdan

Kaç kere kovdum gitmedin diyen adamın akşam evine gitmeyi mi düşünüyordun gerçekten?

Ya bence siz ayrılmak istemiyorsunuz. Ama adam ortada yani salın gitsin. Çocuk gibi anahtar alıp kaçmak nedir ya

Afedersin nolur kızma ama bu nasıl bir şerefsizlik! Çantadan anahtarı alıp koşucak! Allah büyük asıl onun ici kötüymüş ki Allah bilmiş ondan cocuk yapıp perişan olmanı istememiş

'Namusla evlenmeyle' mutlu olma beklentisi arasında bir bağlantı kuramadım.
Namus kavramına herkesin yüklediği anlam farklı olsa da namuslu olmanın,
mutluluk veya el üstünde tutulmakla bir ilgisi yok,
o kesin.
Eşinizle aranızda 'namus' konusundan bağımsız olarak ciddi bir iletişim problemi var.
Ayrıca eşinizin tutum ve davranışları da normal değil.
Bu kadar tuhaf bir adamdan ve sağlıksız bir evlilikten çocuk istemeniz,sizin de sağlıklı düşünemediğinizin bir göstergesi.
Oturup yaşananları tekrar değerlendirin,
bunu yaparken aklı başında bir büyüğünüzden yardım alın.

Burada kendi hayatıyla, eşiyle övünen, çooook büyük laflar eden insanların başına eminim aynısı ya da daha fazlası gelecek. Net. İnsan büyük konuştuğunu yaşamadan ölmez çünkü.
Kadına için kötü diyenler; içiniz çürümüş, kokuşmuş. Çok üzgünüm çaresiz konu sahibi adına.
Bunun namusla ilgisi yok, öylesine söylediği bir sözü nasıl da büyüttünüz.
Konu sahibi, annenizde durmayin bence, eve gidip evi kontrol edin ne halt yiyor diye, ve eşinizi evden gönderin, bakalım gidecek mi dediği gibi. Gitmezse kendi lafını hatırlatın ve zorla gönderin.

Hanimefendi kimse burada "herkes bizim gibi yasamali" demedi
Konu sahibi bizim gibi yasayanlara "namussuz" dedi
Herkes istedigi gibi yasar , ister sevisir ister sevismez ama kimse kimseye hakaret edemez
Yani bize hakaret etmesi size gore normal , bizim verdigimiz tepkiye sasirip anormal buluyorsaniz sizin de pek farkiniz kalmiyor konu sahibinden degil mi?

Burada biri cikip evlenmeden once sevismem diyen bir kadina hakaret etse ben yine sevismem diyen kadini savunurum

Kimsenin yasam tarzindan dolayi baskasina hakaret etme hakki yoktur ayrica kanunen de suctur

Biri birgun cikip size hakaret ederse , sizi de savunur benim gibi kadinlar merak etmeyin

Ve evet tekrar yaziyim ancak kalbi kotu , ici kotu bir kadin baskasina bu sebeptrn hakaret eder

Adam sizi istemiyor ve Allah da bu adamdan çocuk yapma kaç kurtul diyor bence lütfen kendi değerini bil boşa şunu !!!

Suan zorla yürüttüğünüz bi evlilikte birde çocuk yapıp çocuğu ziyan etmeyin lütfen. Olmuyorsa durum bu raddeye geldiyse boşanın. Konuyu bilmiyoruz ama ikinizde mutsuz bi evlilikte olmayı haketmiyorsunuz zorlamayin bos yere

Uzun uzun yazmayacağım ama katılıyorum demekle geçiyorum
Konu sahibinin yorum yazana yaptığı hakareti görülmese bu kadar ağır tepkiler gelmezdi
Resmen evlenmeden önce beraber yaşayanlar bu davranışları hak ederken ben neden bunları yaşıyorum sorusunu soruyor

Lütfen evliliginizi oturtmadan cocuk düsünmeyin, bebeginizi bu huzursuz ortamda büyütmeyi sizde istemezsiniz sanirim.

Zaten bunu yaptigi bir yorumda yazdi , hakaret etti , sonradan yazdik bizde
Kimse durup dururken konu sahibine yuklenmedi ama onun gibi dusunenler o kadar fazla ki , hakareti gormezden gelip hakaret edeni savunuyorlar can siparane sekilde , yazik gercekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…