Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

bence de engel değil...

ama araya bir kez ayrılık girdi mi toparlaması zor...

hele hele resmi bir ayrılıkda bence daha zor...

ama imkansız mı ?

hayır değil tabii ki

Şu araya giren gayrıresmi ayrılık ile aynı soğukluk bence ki Türkiye şartlarında araya birilerini sokmadan boşanmak en az altı ay, o altı ayda kim öle kim kala... Adam rahat şuanda, nasıl olsa geri döndüğümde (ki dönerse) kabul edecek biri var diye düşünüyor. Somut adımlar atılmalı, kimse vazgecilmez değil.

Kızı belli bir yaşa geldiğinde umrunda mı olacak kimin boşanma davasını actığı? Hatta hic olmayacak. Kadın zaten elinden geleni yaptı ki...

Kesinlikle haklısın, her derdin bir caresi var. Doğru atı oynayıp doğru şekilde devam ettirmek lazım hayatı. Eğer ayrılarsa da gerçekten ayrılacaklar, benim yanımda olmayan adamın soyadını niye taşıyayım?

evet...

bir de şu boyutu var tabi.

hayat devam ediyor.

boşanmanın hemen olup olmaması erkek için bir anlam ifade etmezken.

kadın için çok önemli. ( istisnalar kaideyi bozmaz)

çünkü adam daha boşanmadan bekar hayatı yaşıyor.

geziyor tozuyor, yeni hayatına uyum sağlıyor...

kadın ise boşansa bile uzun bir süre yeni hayatına adapte olamıyor..

o yüzden sadece yanarım siyah beyazın zamanına ve geçen gençliğine yanarım...

ama pişman olacaksa ah keşke boşanmasaydım diyecekse onun bileceği iş.

ne diyelim şimdi biz.

Ş
Eğer ayrılarsa da gerçekten ayrılacaklar, benim yanımda olmayan adamın soyadını niye taşıyayım?

Bu söylediklerin de doğru tabi ki.

Haklısın ne istiyorsa onu yapsın, onun yolundan yürüyüp neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilen insanların söylediklerini de yabana atmasın.

Benimde en sinir olduğum kısmı bu..Tamam anlaşamadı ve evi terketti..Bu örnekteki ve benzer tüm durumlarda olduğu gibi adam sorumsuzca bekar adam gibi rahat gezerken kadın ne hallere geliyor...Buna müsade etmemek lazım...Gittimi ..Ya hemen defol tam git yada geri dönü hızlıca ve etkili bir şkilde yapmak lazım...Adam daha iyisini bulana kadar rölantide beklemek ancak adamı rahatlatır...

Son düzenleme:

Çok kızıyorum bize. Hayatlarımızı bir adama bağlıyoruz perperişan oluyoruz etraflarında. Geçen gün behzat ç izlerken bir babanın sözlerini dinledim, kızım ateşlendi hastalandı, onu soğuk suyun altına soktuğumda ne kadar üşüdüğünü düşünüp ağladım diyor. Böyle yetiştiriyorlar bizi, elin oğulları iki kalemde harcıyor.

Hiç umrunda olmayacak bile ..O ne kadar huzurlu/huzursuz bir ortamda büyüdüğünün hesabını yapar ancak...

kaç gündür bu düşünceler vardı kafamda ailem tırnağıma taş değse üzülür ellerinden geleni yapar ama söz konusu koca olunca durum değişiyor

kaç gündür bu düşünceler vardı kafamda ailem tırnağıma taş değse üzülür ellerinden geleni yapar ama söz konusu koca olunca durum değişiyor

Ama bunun sorumlusu biraz da biziz minnie, cok fazla değer verip kendimizi üzüyoruz. E biz kendimizi üzünce onlar da hak görüyorlar bunu.

Ama bunun sorumlusu biraz da biziz minnie, cok fazla değer verip kendimizi üzüyoruz. E biz kendimizi üzünce onlar da hak görüyorlar bunu.
doğru söylüyosun o hakkı biz veriyoruz ellerine. eşimle flört dönemimizde dahil hep güzel davrandım değer verdim ama karşılığı şu oldu evlenince biraz değişti kendisi ben hep aynı çizgimde devam ettim o değişti ben ilk darbeyi o zaman aldım hayal kırıklığına uğradım ailem bana kıyamazken azarlayamazken o çok rahat kalbimi kırdı şimdi düşünüyorum ne hakla bu adam böyle davranıyor ailem beni böyle büyütmüşken ben ona neden bu cesareti veriyorum sorunun cevabı da şu evde huzursuzluk çıkmasın diye bazı şeyleri sineye çekiyorum ama son zamanlarda bazı durumlara karşı bakış açım değişti ya kendini düzeltir yada sevgili ailesiyle ömür boyu mutluluk dileyeceğim ona çünkü bu hayat bi defalık tekrarı yok!

Siyahbeyaz bence durum söyle:
Yalvarmakla olmaz yalvararak geri döndüren gormedim. Ben de cok yalvarmistim. Daha da kendine guven duydu. Ama vicdanim rahat olsun diyorsan (ki bence çok önemli) ılımlı bir konuşma yapilabilir. Sonuç: gidesi olan gider.
Belirsizlikten bir an önce kurtulmani diliyorum. En berbat donemim bu donemdi. Bosandim simdi her goren maşallah diyor. Kizimla huzurlu nefesler dolduruyoruz icimize cigerlerimiz bayram ediyor:)

Mesajlarını tarafsız olarak okudum kardeşim sende suçsuz değilsin ben seni tarafsız olarak
değerlendireceğim
Okursan senin faydana olur.

Durumuna üzüldüğüm için üye olup mesaj yazmak istedim.Benim ailem çoçukken ayrıldı
yani yaşadıklarının kat kat fazlasını yaşadık seninki büyük bir şey değil demek anlamında değil ve küçümsemiyorum.
ben 6 yaşında iken annem ile sokağa atılmıştık resmen parasız pulsuz kalmıştık ne günlerde annem ile neler çektik.
Haline şükret...

Evliliğin hakkında karar alırken forumlara konu açman pek mantıklı değil bu konular aile içinde
ve yakında dostların ile konuşarak atlatacaksın.Yazdığın bir çok mesajlara yanıt.Ayrıl,daha iyisini bulursun
sağlık ol hep sana kişisel gelişim kitaplarından çıkmış cümleler kuruyorlar söyleyenlerin kendi bile söylediklerini yapması zor kardeşim.Annem ayrılınca yıkılmıştı kadın bunlar kolay atlatılabilecek olaylar değil.Psikolojmik bunalıma giriyor insan.

Senin çektiğin acıyı kimse bilemez ayrıl demesi kolay, yık demeside önemli olan bir olayı çözümleyerek yuvayı kurtarmak.
Ayrılırsan kendine yazık edersin.Çoçuğunda var ben babam ile bayramı yapmamış biriyim.Tam 20 sene oldu
annem hala yuvamız neden yıkıldı der sen şunları kendine sorar mısın
Ayrılınca daha mı iyi olacaksın seni ve çoçuğunu sevecek birini bulacakmısın ? geç bunları derim.İlk evliliğe 2.evlilikler tutmaz.
Çoçuğu büyütmek bir bayan için hiç kolay değil emin olllll.Baba lazım kızım.ben babasız büyüdüm grel anneme sor istersen.
Ayrılsan bile geçmişini unutamayacaksın emin ol dostum.
Çoçuğun için katlan derim bir yolunu bul yuvanı düzelt.Kocanı elinde tut.

Forumdaki konulara yada mesajlara bakıp hayatını mahvetme.Buradaki yazılanlar sanal szöler burda herkes ahkam kahkam keser.Gerçek hayatta uygulasınlar da görelim.Gerçek hayat klavye başından bir şeyler yazmaktan ibaret değildir.
GErçe dünya çok farklı kardeşim.
Annem dul olduğunda yada boşandığını görenler daha farklı gözle bakıyorlar demişti anlatabildim mi...
Sen daha yolunbaşındasın ayrılmış birinden dinle bakalım hyat hikayesini.Sonra ayrılma kararı al.
Psikolog vs bunlar para tuzagı sen kendini bilmezsen kimse bilmez unarın ablatabildim.Seni seven dosltarın ile atlatırsın her şeyi kendini motive edecek hobbyle edin.;Kurs vs. imkanın vaktin varsa yazıl.

Kendini kocanı çoçuğunu yakma.Alttan al aileni kurtar derim.Burada aileni kurtarman yada yıkman kimsenin umrunda olmaz.Yaşadıklarımı senin çoçuğun yaşamasın diye yazdım.Tesadüf olarak konunu okudum.Kendini bir sorgula eşimden ve ben nerede hata yaptık
karşı tarafa hat bulman sadece senin tatmin eder yada karşı tarafa fatura kesmen gerçekleri değiştirmez emin ol.

Ne kadar haklıyım masumum desende senin ve eşin ahirette
o çoçuğun hakkını verebilecek mi.Ondan kardeşim yuvanı dağıtma imaknın varsa.Forumda yazılanlardan
hayatına yön verme.Ciddi konuları gelip buralara yazma kimi geyiğini vurur kimi bu ne diye.Şimdi bayan arkadaşlar ver yansın ederler erkeğin suçunu mu örtüyor bu cile çekilir mi diye.
annen hiç babanın kahrını çekmedi.Eğer anında boşanma kararı alınsaydı emin ol sen olmazdın belki.Bu dönemde gördüğüm çok kolay ayrılma kararı alınıyor.Evlilik oyuncak mı kardeşim azıcık kahır çekmezsen evlilik sürer mi :)

Bu görüşler tamamen bana ait.Ne bir tarafı tutmak ne bir tarafı savunka için yazdım.Verdiğin karar iyi olsa bana faydası yok kötü olsa zararı yok herkes gibi konun okunulup üzüldükten sonra biraz unutulup gidecektir.Hayatta bazı kararlar alırken erken davranma.+ ve -lerini kıyasla.
Hayatında başarılar dilerim ayrılsanda ayrılmasanda karar senin.Hoş Çakal.

Senin baban anneni sokaga atmis. Annen ne ypsaydi da bunlari yasamasaydin? Seni sokaga koyan bir baba var hala diyorsun ki keske annemle babam ayrilmasaydi da bunlari yasamasaydim, annen senin icin cekseydi yani babani, senin hayatin guzel gecsin diye. Bu nasil bir bencillik ya? Anneni sovseydi dovseydi ama annen sirf senin icin katlansaydi di mi

Sen annene hesap soracagina babana hesap sormayi akil et bence. Annen seni dunyaya tek basina getirmedi herhalde

Peki erkeklerde ayni sorunlari yasiyormu,.bosandiktan sonra
Yuvam niye yikildi diye uzuluyorlarmi
Hic sanmam
Niye biz kadinlar kendimize guvenmek isteyince hep bir ahlak muhabbeti atilir ortaya
Birazda kadinlar kendini dusunmeli
Es,cocuk,anne,baba,cevre vs vs..
Niye hep biz dusunmek zorundayiz?

Buarada adam gitmis daha nasil elinde tutsunki
Gel dov,hakaret et,aldat herseyine eyvallahmi desin
Saglikli cocuk mutlu yuvada buyur

Bu baba babaligini bilseydide otursaydi cocugunu basinda
Sonucta evi terkeden siyahbeyaz degil

Bu ne biçim bi mantık ya hu ? Siyahbeyaz lütfen böyle düşünceler ile kendini üzme. Bu senin hayatın sen kocanı bilensin ve en doğru kararı verip kızını en iyi şekilde yetiştireceksin. Benim bu forumda bosanmıs bi aile cocugu olarak yazdıgım bir sürü msj vardır benim annem iyki yıkılmamıs iyki ayrılmıs ve bizi en iyi şekilde yetiştirmiş. Kızına hesap verecegini düşünme tam tersi kızın o adamdan hesap soracak. Sen sakin ol ve kızına sadece anne ol bırak o zamanı geldiginde hesabını babasından sorar ztn.
Ayrıca bosanmıs aile olup illa mutsuz olma mantıgını anlamıyorum. Öyle bi dünya yok arkadas ben anlatsam ailemle ilişkimi herkes imrenir. Hersey bizim elimizde.

yazidiginiz o cumlenin hele ki bu durumda hic ama hic mantigi olamaz naneli seker
elbette kendisini ve cocugunu eski esinden*evi terk eden esinden* daha cook seven birini bulacak bu adam gercekten sevmismi yani
yapma allah askina

İşin ilginç yanı çoğu insanın siyahbeyaza söylediklerini neredeyse aynı cümlelerle söylemişsin...Sende bizden pek farklı değilsin gibi görünüyor...Forumda kimseyi dinlemesin seni dinlesin diyosunda herkes özünde aynı şeyi yazmış onu kaçırıyorsun...Kimse durup dururken ona bir öneri getirmiyor..O soruyor ,o anlatıyor üstünede yorum yapın diye defalarca yazıyor...Ayrıca kimse ona hemen ayrıl falan demedi..Tam tersine iyi oku adım atmaktan bahsediyor insanlar...Kurtar evliliğini diyorlar...Hele özelden ona yazılanları en azından benim yazdıklarımı okuma şansın olsa keşke....

Hatta ilk konu açtığında herkes siyahbeyazı bile suçladı...Neyse 2 konu çok önemli..Bu çağda hala psikoloğa bakış açısı...İhtiyaç varsa gidilecek..Burada herkes git diyor..Psikoloğa gittiğinde gayet sağlıklı olsa neden terapiye alsınlar ki?
2. konu her türlü girişime rağmen kocası barışmaya yanaşmazsa ne olacak...Tabi ki yaşamaya devam edecek..Ve hayat ona ne getiriyorsa onu yaşayacak...Ne yani kocası istemedi diye dünyanın sonumu gelcek siyahbeyaz için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…