Eşim çalışmak istemiyor...

Evlenmeden önce de böyle miydi? İşe gitmemezlik yapıyor muydu? Bunlar çok sıkıntılı şeyler. Siz işe başlarsanız da size güvenecek her şeyde

Çok sevindim mutlu olmanıza. Eski eşiniz olacak organizma ne yapıyor peki şu an?

Nisanlılıkta flaan farketmediniz mi?
Calısmayı sevmeyen koca cok zor.
SOnu yok.
Cocuk düsünmeyin hemen derim.

Yok işte yanıma geliyor işte vardiya amirini aradım. İş olmadığı için gelmemi istememiş zaten gitsem geri gönderecekti diyor.
Muhtmelen adamlar 2 güne cıkıs verir.
Esim vardiya amiri,eğer is yoksa yedekleme üretim yapılır.
Kücük isletme değilse bugun is yok gelme demezler fabrikalar.
Saatine göre maas yatıyor sonucta.

erkeğin çalışmaması, işten kaçması kadar daha itici bişey yok şu dünyada. net! nefret ederim çalışmayan, çalışmayı sevmeyen, tembel erkekten. erkek gibi görmem, adam yerine koymam. gerekirse taş taşıyacak ama çalışacak yani. işsizse de deli gibi iş arayacak, o çabayı mutlaka görmem lazım. nefret ederim. benim ailemde de sırf çalışmaktan kaçmak için senelerce okulu uzatan bi dingil vardı. zar zor mezun oldu şimdi iş arıyor ama anca bi tanıdık vasıtası ile olumlu bi haber alma ihtimali var. yani yine kendi başına becerdiği bişey değil araya adam sokmuş olacak. bir de sevgilisi var evlenmek falan istiyor, kız istemeye gittiler nişan vs yapıldı ve ben hayret ediyorum bu kızın annesi, babası nasıl daha işe güce girmemiş birine kız verir? madem bu kızı istiyorsun önce işini bul sonra gel iste derim babasının yerinde olsam. ki benim bir arkadaşın ailesi öyle yaptı. 3-4 senedir falan birlikteler, şimdiye kadar nişan vs olurmuş ama kızın annesi özellikle, oğlan okulunu bitirip işini bulmadan ben kızı vermem demiş. çocuk çünkü okula falan pek hevesli değilmiş yani. iş konusunda da çıtkırıldım bi tip ay onu yapmam bunu etmem tarzı. ama kızı çok seviyor bu yüzden okulu bitirip işe başladı mesela

sizin konuya gelirsek, allah yardımcınız olsun. herkes demiş zaten çocuk yapmayın diye. birisi gizlice korun demiş bence gizlice korunmaya gerek yok, açıkça söylerim ben olsam, sen iş durumlarını düzeltmeden, bu tavrını düzeltmeden ben sana çocuk mocuk yapmam diye. ki bilsin.

amirin gelmene gerek yok olayı da hikaye bu arada. iş yok ondan gelme gibi bişey olamaz fabrikada yani. her şey planlı ilerlemek zorunda öyle yerlerde. adamın işi salladığını mesai sırasında amirleri farkediyordur. çıkarırlar onu yakın zamanda, benden söylemesi. fabrikada değil özel sektörde beyaz yakalıyım ama üstler genelde çıkaracakları kişilerin elindeki işleri azaltırlar mesela bizde de. iş vermemeye başlarlar o zaman anlarız bunun yolu yakın herhalde, diye.

Anladim ben onu canim, adamda bi akillanma belirtisi de mi yok diye soruyorum? Ne konustunuz sonrasında yani onu merak ettim haklisin gitmem gerekirdi bak amir de aradi gelme dedi kötü oldu vs?

c
canım, çalışamamak inanki bir hastalık, ilk evliliğimde çok acısını çektim. çocuk yapma sakın. çünkü çalışamamanın sonu yok.

bencede amirim gelme dedi yalan.
aklınca kendini attırmak istiyor bana göre. ama atladığı şu, bu şekilde davranarak atıldığında 3 kuruş almama riski de yüksek.
tek başına yaşayan ne isterse yapsın ama evlenmeyi akıl eden insan da seve seve çalışacak.
ha işi ters gider anlarım ama var olan işini hiç etmek çok kötü

kocanız yeni nesil ergenler gibi. genelleme yapmayı sevmem ama lisede öğretmenim ve z kuşağının genel problemi bu gerçekten. ne ders çalışmak istiyorlar ne ilerde iş bulma veya iş kurma gibi düşünceleri var. kısa yoldan en kolay nasıl para kazanırım derdinde hepsi. youtuber veya tiktokçu olma derdindeler en fazla. gelecek nesilden daha çook kocanız gibi örnekler çıkacak....çözüm var mı dersen insanın içinden gelmesi gerektiğine inanıyorum. sorumluluk bilinci bambaşka bir şey. kritik dönemde bu alışlanlık kazanılmadı mı ilerde çok zor oluyor ondan sonra elin kızı uğraşıp duruyor işte böyle...

İnşallah sorumluluğun farkına varır

Çok sevindim mutlu olmanıza. Eski eşiniz olacak organizma ne yapıyor peki şu an?
ben ayrılırken iş kurmuştu. altına araba almıştı beni onunla geri döndüreceğini düşündü ama dediğim gibi ben para sevici değilim. tabi para önemli ama benim için önce sevgi, saygı, sadakat geliyor. şimdilerde napıyor bilmiyorum inanın. benle evliyken ailesi sırtını çevirmişti. akrabaları dolandırdı bunları ailesi oralı bile olmadı ne zaman ayrılcaz dedik babası iş açtı buna altına araba aldı adamlar bunu bekliyormuş

Bu zamanda kimse çalıştığı işten memnun değil ama gidip geliyor kimse eğlenmeye işe gitmiyor. Tamam eşiniz işinden memnun değil ama kim memnun ki? Bence alın karşınıza konuşun açık açık. Toplasın kendini.

valla 36 yaşındayım, influencerların kazanç ve hayatlarına bakınca ben bile "abi yanlış işi yapıyoruz" diyorum.
sürekli farklı elbiseler, sürekli iyi tatiller, sürekli dışarıda yemekler derken daha gencecik insanlar çalışmanın emeğin anlamını nasıl anlasın ?
gerçekten böyle bir nesil geliyor.

çok sevdiğim bir söz var: "iş eğlenceli bir şey olsaydı patronlarınız üzerine sizden para alırdı".
çalışmaktan beslenen, çok kariyer odaklı insanlar dışında kimse işe bayıla bayıla gitmiyor cidden.
konu sahibinin eşi tembel. karakter meselesi yani.
adam başka işe girse yine aynını yapacak.

tembel insanla çok zor
nasıl düzeltilir inanın bilmiyorum
işin içeriğiyle de alakalı değil
çalışkan insan evde de çalışkandır işte de temizlikte de genelde
kendinde bir şeyleri değiştirmek istemediği müddetçe değiştiremezsiniz maalesef

Kaç yaşında eşiniz hoş karakter meselesi tabi biraz da. Tembel biri demek ki. İş bulmayın iş bulursanız yük size kalır

Çalışmayıp ne yapacakmış. Ne yiyip, ne içecekmişsiniz.
Ben kadın erkek herkesin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Biz çalışacağız ki, ülke refaha kavuşsun. Tabii insanca şartlarda. Günde 12 saat asgari ücrete değil.
Kadınlarında evde oturup, koca parası beklememesi gerektiğine inanıyorum. Kadında çalışsın. Böylelikle bakıcılar, kreşler, ana okulları istihdam sağlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…