Eşim çalışmamı istemiyor ama ben işimi çok seviyorum :(

Kusura bakmayin sekerim ama esiniz son derece bencil ve gerzek birisi. Ne demek isini birak demek, es bile olsa kimin kime bunu demeye hakki var ? Siz ona gidip diyin bakalim, o ne tepki verecek? Egitiminizi, hayallerinizi, isteklerinizi bu adam icin mi cope atacaksiniz sevgili kardesim?

Sizin de bir hayatiniz oldugunu, sizin de bir birey oldugunuzu kabul edemiyor ya da etmek istemiyor ya da artik sizin birey olmanizi istemiyor. (bence 3.cusu)

Birey olmayi birakip, ona bagimli olmanizi, annenizin dedigi gibi hizmetci ve cocuk bakicisindan ibaret bir role burunmenizi istiyor. 2. sinif insan olmayi kabul edecekseniz isteklerini yapin, boyun egin bu adama.

Karsindakini mutlu etmek adina fedakarlik bir noktaya kadar olabilir ama ozveri sanildigi kadar iyi bir sey de degil, insan vere vere ozunu kaybediverir sonra. Ufak tefek seylerde onun istedigini yaparak kocanizi mutlu etmek baska, bagimsizlik ve bireyliginizden vazgecerek bu adamin sacma dusuncelerini uygulayip ona boyun egmek baska seyler, anlatabildim mi? Fedakarlik ve hosgoru olacak seyler var, olmayacak seyler var. Esinizin sacma sapan bencilce isteklerini kabul etmek 2. kategoriye giriyor.

Tabi ki evlilik hayatin onemli bir parcasi, ama hayatin sadece bir PARCASI, amaci veya kendisi degil. Hayatinizdaki en degerli ve onemli sey 1. sirada sizsiniz ve sizin mutlulugunuz sekerim. Kendinize baskalari icin zarar vermeyin, kocaniz bile olsa.

Sizin yerinizde olsam ben bu adama haddini bildirirdim, kisisel sinirlari iyice ogretirdim.

Cok sevmek hic birseyi degistirmez cnm. Esin ne is yapiyor

borcunuz yok mu, yoksa borç yarat ev mi alırsınız arabamı alırsınız neyse artık tek maaşın yetmeyeceğini anlar belki
tabi bu işin pislik kısmı, akıl yolu olan kısmı şu: adam sen beni göre göre istemedinmi şimdi bu tavrın ne senin, işten ayrılmıyorum memleketinede gitmiyorum gideceksen işte kapı işte sapı buyur sen git

seni 22 sene okutan ailene yazık,ne demek beyefendinin nazına mesleği bırakmak
Benim eski ev arkadaşım da mühendislik öğrencisiydi,ben o gezi senin bu aktivite benim koşarken evde harıl harıl ders çalışırdı! Bu günlere de o iş yerine de kolay gelmedin sen.Sakın çıkayım deme işten,yani bence :)
sen ona beğenmedim iş yerini desen,üçbeş mantıklı madde söylesen o ayrılacak mı sanki işten?Bu çifte standart niye??
Bence idealist insanlar çocuk doğursa dahi çalışmaya devam etmeliler,benim annem mesela işe gittiği zamanlar çok daha iyi bir anne olurdu,bayılırdım o zaman ona :)
Ama evhanımlığı yaptığı zamanlar,uğraşacak bişey de bulamazsa evin içinde ateş topu gibi gezerdi,desperate housewives'in lynette'i gibi biraz da

Son düzenleme:
Bu hayatta kim kocasından yarın öbür gün bir darbe yemeyeceğinin
garantisini verebilir?
Allah şaşırtmasın, şeytana uydurmasın ama ben hiç bir erkeğe işimden,
kariyerimden vazgeçecek kadar güvenmem.
Hiç bir sorunun olmasa bile işini bırakmamalısın.
Eşini de bu düşüncene alıştır bence.
Boş hayaller kurmasın.
Hayalleri birlikte kurmayı öğrenmeli..

Kızlar iyiki varsınız. Derdime ortak oluyorsunuz keşke daha önceden üye olsaymışım :)

Eşimde mühendis maaşıda benden yüksek ne diye uğraşıyor hala benimle anlamıyorum ki ben.

Bıktım tavrından, suratından, dengesiz tavırlarından anı anına tutmaz oldu.

Ona göre ben işimi ona tercih etmişim. Alakası yok çalışan bir sürü çift var onlar aile değil mi çocukları yok mu sanki.

İş yerindeyken bütün gün aramıyor beni. Eskiden ben arıyordum artık aramamaya karar verdim. İnsan eşine bir mesaj atar güzel

bişeyler yazar. Çok üzüyor beni

Bu arada benim işyerim evimize bir eşiminki iki saat uzakta ama servis kullanıyoruz. Bunu sık sık dile getiriyor. Benim işim için bu sıkıntıya katlandığını yani

bir de kızlar ne demeye evlenmeden önce kocanızın çalışmama şartını kabul edersiniz?koca kıtlığı mı var?adamların afedersiniz k. kaldırıyosunuz.sizi okutan ailenizi düşünün bire gençler

kızdım bak şimdi sana

Bu dengesiz tavırlarına nasıl karşılık vermeliyim asık suratı bir iyi bir kötü olması? Nasıl davranmalıyım sizce? Cicim cicim yapınca olmuyor soğuk duruncada ben üzülüyorum çünkü özlüyorum eşimi vede çok seviyorum.

Aynı olayı bizim komşumuz yaşadı. Kadın çok iyi bir şirkette 5000 tl filan bir maaşla çalışıyor kocası da tutturdu yok işinden çık benim köyüme gidelim ailemin yanında yaşayalım falan fistan adam ara ara gitti geldi hep ailesinin yanına çok da dolduruşa geldi şimdi boşanıyorlar. Kadın şimdi iyi ki işimi bırakıp bu sünepe adam için gitmemişim diyor kızına da kendine de gül gibi bakıyor.

Son düzenleme:

Allah Allah ne tuhaf insanlar var ya böyle. Neyse ben yine şanslı sayılırım eşimi büyük bir şehire gitmeye ikna etmek üzereyim ayrıca maaşım o kadar yüksek değil ve çocuğumda yok vallahi sinirden gülüyorum şuan ne desem bilemedim demek ki erkek milletinin genlerinde var bu özellik baksana koşullar uygun olunca ortaya çıkıyor.

Bakalım benimkisi nereye kadar direnecek hakkımızda hayırlısı cnm...

kesinlikle pes etmeyin ve duygu sömürüsü filan yapmasına aldanmayın.

Sen yıllarca okumuş mühendis olmuşsun, eşin de seni çalışıyorken tanımış ve sana evlenince çalışmanı istemediğini apaçık söylemiş.
Sen de bunu zaten ilk başta kabul etmişsin.
Yani senin hayatın için yıllarca yaptığın birikimi(mesleği) bir erkek için silip atmaya göz yummuşsun.
Eşinde isteğinde diretiyor ve çalışmanı istemiyorsa çalışmamaktan başka çaren yok.
Çünkü başından kabul etmişsin.
Madem çalışmak istiyordun karışmayan biriyle evlenecektin.

ne güzel okumuşsun çalışıyorsun üniversite kolay mı okunuyor ya ay ben haziranda bitse de çalışsam diye ölüp bitiyorum...
eğer kendi kararın olsa neyse diyeceğim de, bi insan eşi için işini bırakmamalı ya hele ki bir kadın.

napacaksın tüm gün evde... insan işe gidiyor para kazanıyor kendine güveni geliyor, kendi hayatını kazanabildiğini görüyor

sakın bırakma. iyi niyetli olmuşsun işe yaramamış, ben işimi bırakmayacağım bu böyle biline deyip kestirip at. eşin de önümüzdeki 50 yıl bunun tantanasını yapmaz yani, en sonunda kabullenecek

kadınların böyle aşık olup da gözlerini karartmalarına deli oluyorum yaa. çalışmak ve çalışmamak farksız konular değil, birbirinden tamamen farklı, bir hayatı apayrı yerlerde yaşatan konular (hatta iki hayatı) ben evlenmeden önce eşime bak ailen kapalı ben kapanmam, tatile denize gitmeyi çok severim ben gidiyorum yani ailemle veya arkadaşlarımla evlenince de gitmek isterim, şimdi nasıl giyiniyorsam öyle giyinmeye devam ederim sonra pantolonun dar falan deme bozuşuruz dedim. yani böyle birincisi hariç eften püften konular için bile teminat aldım. siz hangi mantıkla kadınların çalışmamasını doğru bulan biriyle evlendiniz??? anneniz haklı bir noktada. çalışmayacaktınız madem neden okudunuz hem de mühendislik?? bari ev ekonomisi falan okusaydınız :)) en azından bilgileriniz boşa gitmezdi :)

İnanamıyorum, gerçekten böyle konuları görünce hayret ediyorum! Ne demek izin vermiyor, neden izin alasın, senin aklın fikrin beynin yok mu? İsteklerin, ideallerin yok mu? Sen onun uşağı mısın, bulaşığını yıkayıp yemeğini yapmakla sorumlu hizmetçisi misin? Sen ayrı bir beyinsin, ayrı bir akıl, ayrı bir "birey"sin. Elbette ki çalışacaksın. Sen de en az onun kadar zekisin, üstelik ağır bir eğitim almışsın. Lütfen bozulma yorumuma, seni kırmak için söylemiyorum. Ama sen bunu normal görüyorsun oysaki ortada çok çok anormal bir durum var. Sen evliliğiniz zarar görecek diye konuyu gündeme getiremiyorsun ama bu başlı başına evliliği noktalama hatta evliliğe başlamama sebebi benim için. Çünkü benim de kendi isteklerim, idealim, idame ettirmek zorunda olduğum bir hayatım var. Çünkü kendi başıma da ayakta durabilmeliyim, sorumluluk alabilmeliyim. Bunu başarabilecek zekam üstelik aldığım ağır bir eğitim var. Okuduğum bölüm benim hayatım, geleceğim, her şeyim. Ve bana çalışmanı istemiyorum cümlesini kuracak bir erkekle değil evlenmek, hayatıma girmesine bile müsaade etmem; ki normali aslında senin çalışman ya da çalışmaman değil senin tercihine saygı duyan biriyle evli olmandır. Senin yerinde olsam, bir saniye bile düşünmeden ayrılırdım. Uzaktan demek kolaydır, herkes der ama ben gerçekten AYRILIRDIM. Benim tercihime saygı duymayan bir erkekle hayatı nasıl paylaşabilirim ki? Sevgisi aşkı bir yere kadar. Evlilik söylendiği gibi hayatın sadece bir parçası. Senin için gerçekten çok ama çok üzüldüm, inşallah yazdıklarım seni üzmemiştir.

Son düzenleme:
Ben eşimi çok seviyorum ona olan aşkım çok büyük ama mesleğimide çok seviyorum ona olan aşkımda büyük.

Biz tanıştığımızda çalışmama konusunda bazı şartların uygun olması halinde anlaşmıştık ama zamanla aradaki ipler koptu bende henüz evlenmeden kararımı değiştirdim ve çalışmaya başladım.

Oda bunu bilerek evlendi benimle. Ben birlikte yürütebileceğimi düşündüm halada aynı fikirdeyim bence bir tercih yapmam gerekmiyor.

Bu aşkı yaşamasaydım bende radikal konuşurdum sizin gibi bazı cümleleriniz kırdı beni ama sizede hak veriyorum. Ne yaşadığımı ona bakınca kokusunu alınca neler hissettiğimi bilemezsiniz ki.

Ben eşimin talebini kabul etmeyeceğim ama sadece kariyerimde ilerlemek için eşimi harcamayıda düşünmüyorum şu anda ortada buluşmanın sancılı sürecini yaşıyoruz maalesef bu süreci paylaşmak istemiştim sizinle.

Evet bende bir bireyim. Benimde aklım seçim haklarım var. Farkındayım ve şu anda yaptığım seçimlerin sonuçlarıyla karşılaşıyorum. Zor ama özgürlüğün bedeli sonuçlara katlanabilmektir.

Dualarınızı eksik etmeyin kızlar. Eşimi çok seviyorum onsuzluğu düşünmek bile istemiyorum. İşimi, çok sevdiğim mesleğimi bıraktığımı düşündükçe de tüylerim ürperiyor.

Teşekkür ederim fikir ve önerileriniz için. Sağlıcakla...

Sırf bu soğukluğu yaşamak istemediğim için bende işinden vazgeçenlerdenim. Zaman zaman pişman olmuyor değilim, aslında hala orta yolu buluruz geri dönerim iş hayatına diye düşünüyorum. Ailesi konusuna gelince işini bıraksan bile ( kesinlikle bırak demiyorum yanlış anlama), ailesiyle çok yakın olmaya müsaade etme. İyi ne güzel işini bırak, annesinin dizinin dibinde otur. Eş- gelin adı altında bildiğin köle ol. Bizim erkeklerde nedense her istediğim olsun düşüncesi var. Çalışmasın- annemlerle dipdibe olalım falan filan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…