Eşim çalışmamı istemiyor ama ben işimi çok seviyorum :(

Teşekkür ederim cnm önerilerini dikkate alacağım. Dedim ya ne eşimden nede işimden vazgeçemiyorum Hakkımızda hayırlısı ne diyim...

uzaktayken annesi bu kadar yönlendiriyorsa eşini,
ailesinin yaşadığı ilçeye gitmekle çok büyük hata yaparsın.
sakın daha zaman var diye düşünüp bu konuda geri adım atma.
eşin yumuşak bir anını yakalayıp seni ikna edebilir.
her zaman bu konuyu açtığında istemediğini güzel bir dille anlat.
tekrar açarsa tekrar anlat. gidersen huzursuzluğun daha çok artar.

hizmet konusunda da bişey diyemiyorum.hemen hemen herkesin yaptığı şekilde yapıyorsun.
kv den iş yaparken senin oturman doğru olmaz zaten.
kv ninde sürekli eşine buraya gel demesinin nedeni senin sıkıntı çıkardığını bilmesi.

lineum taviz tavizi doğurur.bakarsan nerdeyim diye bir kullanıcı vardı burda konular açtı.
eşinin memleketine gitti.küçük bir yere.kayınvalidesi bir taraftan eşi bir taraftan
sürekli gelip gitme,hizmet konusunda sıkıştırılıyor.ibret alınması gereken bir konu bence.
herkes için geçerli değil tabi ama özellikle eşi fazla anneci ve onların dolduruşuna gelen,sözünü dinleyen bir erkekle
evliysen sıkıntı bence. okumadıysan mutlaka oku.
ve yerinden kımıldama sakın.

Haklısın cnm. Ben eşime söylüyorum artık orası olmaz ama şu şu kurumlar olabilir diye. Rest çekmek akıllıca gelmiyor bana sürekli kavga ederiz yoksa biliyorum. Yavaş yavaş güzel güzel halledebilir miyim acaba

Hani herkes der ya.. Benim kocam yapmaz...
Bir zamanlar ben de öyle derdim..
Ama 17 yıllık bir evlilik beyefendinin başka birine aşık olmasıyla bitti.
14 yaşında oğlumla kaldım.
Ya çalışan bir kadın olmasaydım..
Tamam babası nafaka veriyor ama verdiği oğlumun eğitim giderlerine yetmiyor. Kaldı ki daha lisede..
Daha da artacak.
Kimseye muhtaç olmadan, babası başında olan çocuklardan geri bırakmadan büyütebiliyorum oğlumu.

Boşanma kötü ihtimallerden sadece biri. Allah kimsenin başına vermesin ama hastalık var, ölüm var..
Sorun çıkmasın diye başkalarının isteklerine boyun eğme lütfen. Allah vermesin yarın zor durumda kalsan istekleri uğruna taviz verdiklerin yolda görsen selam vermezler..

Ha bir de..Bu talep aman eşim çalışmasın, çocuklarımızı büyütsün, yorulmasın yıpranmasın gibi hoşgörülebilir nedenle ortaya atılmıyor.. Temeldeki nedenin son derece bencil bir tavır nedenli olduğu çok aşikar..

Sizinde fikirlerinizi aldıktan sonra yanlış birşey yapmadığımın iyice farkına vardım.

Onca emeğin ardından orta yolu bulmak ve huzurlu olmak varken eşimin olur olmaz sebeplerden huzursuzluk çıkarması benim

sorunum değil ki? Ayrıca onun kendi sıkıntıları yüzünden kendimi suçlayıp bu sıkıntıların bertaraf edilebilmesi için sürekli bişiler

yapmaya çalışmanında bir anlamı yok herhalde. Bundan sonra eşime ve evliliğime karşı görevlerimi yerine getirip kenara çekilme

taraftarıyım çünkü dedim ya ortada benlik bir sorun yok kendi kararını kendisi vermeli. Hepinize sevgiler...

annen çok hatalı ve önyargılı konuşmuş.yapıcı değil yıkıcı bir konuşma kesinlikle.sen ona aldırma.olumlu düşünmeye bak.eşine de sen çalışsan da birbirinizi sevdiğiniz için mutlu bi şekilde yaşayabileceğinizi hissettirmeye çalış.onu sevdiğini hissettir.illaki annesinin olduğu ilçeye gitmek istiyorsa emekli olduğumda gideriz de.

Bir kadının yıllarca okuyup, binbir emek harcayıp üniversiteyi bitirip meslek edindikten sonra diplomasını çeyiz olarak hediye etmesini anlamadım, anlayamam :) Yarın ne olacağımızın, hayatımızın, eşimizin ne garantisi var? İnsanın mesleği kolundaki altın bileziktir. Ancak sektörden kopmaya görün, anında yeriniz dolar ve geri dönüşünüz zor olur. Köyden indim şehre filmini tersine çekmeyin derim, işinizi de hiç kimse için (eşiniz için bile...) bırakmayın. Sizi nasıl tanıdıysa nasıl evlendiyse öyle devam etmelisiniz hayatınıza zaten hayatınızdaki taşları değiştirmeye çalışıyorsa inanın evliliğiniz çatırdamaya başlamıştır çoktan.. KV'lerin evliliklerin içinde bu kadar etkin rol oynaması çok sıkıntılı, yerinizi yurdunuzu değiştirmenizi beklemek yerine oğlunun mutluluğunu isteyen birisi olması ne kadar güzel olurdu ama ne yazık ki sürekli beklentiler içerisindeler anladığım kadarı ile. Üstelik ki bir kadının en hassas noktası olan çocuğu kullanmak çok acı.. Çalışıyorsunuz diye çocuk yapmak istememesini size söylemesi tuhaf geldi bana. İnsanlar çalışıyorlar, çocuk büyütüyorlar ve güzel hayat yaşıyorlar..

Kariyeriniz iyi ve siz eşinizden bir adım yukarıda mısınız? Bana sorarsanız taşıma problemi var eşinizin :) Erkekler kadınlarının çalışmasından değil kendilerinden yukarıda olmasından en çok rahatsızlık duyarlar. Bence sizin eşinizin problemi de bu, okuduklarımdan sanki bi beden büyük gelmişsiniz eşinize gibi bir izlenime kapıldım? yanlış düşündüysem lütfen affedin, direk özrümü de dilerim..

Eşim iki üniversite mezunu ve mühendis ayrıca maaşıda benden yüksek ama yinede dediğinizi bende hissediyorum. Bilemiyorum bunun eğitimden ziyade insanın kendisini nasıl hissettiğiyle ilgisi var bence.

İşimde ilerleme imkanım var ama dediği şekilde kurumumu değiştirirsem bu seçeneği elemiş olacağım. Huzurlu olabilmek adına bunu yapmaya hazırım ama kayın validemin yaşadığı ilçede değil

Her noktasına katılıyorum arkadaşın Sakın ama sakın işinizi bırakmayın. . Çocuğunuz olduğundada izine çıkarsınız ücretsiz izin kullanarak belli bir yaşa getirebilirsiniz. .

ona güzel bir mektup yazsana. konuştuğunda kendisini seni anlamamaya odaklamış belliki. neden çalışmak istediğini,ona güveninin neden sarsıldığını,onu nekadar çoksevdiğini ve eski sevgisini nekadar çok özlediğini güzel ve duygusal bir dille anlatan güzel bir mektup yaz. içinden geçen herşeyi yaz. sonrada okuması için ona ver. bu benim annemin yöntemiydi bende sevgilime karşı hiç anlaşamadığımız bir konuda birkez denemiştim mektubu iki gün boyunca 4 5 defa okumuş ve bana hak vermişti. belki olabilir.

Selamlar
Konu benim için çok dikkat çekici,
Çünkü hep söylediğim bir söz var
Kızlar okumalı, okutulmalı
Kadınlar çalışmalı
O diploma, o okuduğun dirsek çürüttüğün yıllar
Yazık değil mi?
Ayaklarının üzerinde duran,
Sağlam basan bir kadın daha iyi çocuk yetiştirir
Çalışıyorsun bakamazsın hikaye..
Sakın işinden ayrılma, yarının ne getireceği belli değil ki,
Ayrılık olabilir, Allah korusun eşine bişey olsa tek başına ne yapasın
Net ol, evet kavga ile çözülecek şey değil ama
Taviz verme bu konuda
Allah yardımcın olsun.

Senin annende çalışmış yıllarca köyde yaşayan kadınlar ev hanımımı sanki diyorum aynı şey değil diyor. Kadının eline nakit para geçmemesi lazım mış bu nasıl bir zihniyet ya...

O sevgi dolu adam bu düşüncelerle şişe şişe buzdolabı gibi oluyor. Düzelir mi bilemiyorum ama beni çok yıpratıyor neyin bedelini ödüyorum ki ben?

deştikçe neler çıkacak daha.durum hiç iyi değil

Yanlış anlama ama bence senin para kazanmanı istemiyor
Dertleşir gibi konuş, mutlaka bir sebebi vardır.

Yükseklikten kastım aslında sadece eğitimle ilişkili değil, bir insanın eşini taşıyamadığı bir çok durum vardır. İletişim durumu, ortamdaki uyum, ilgi alanları, yaptıklarınız vs vs.. kompleksleri olan birisi de olabilir ve arındıramamıştır yada ailesinde kadının değeri farklı anlatılmıştır kendisine. Gerektiği değeri vermiyor ve bakış açısına göre kadının yeri evidir mantığı gelişmiştir.. bunlar eğitimlerle değil aile içi terbiye ile gelen konular aslında.

siz ve eşiniz ne mühendisisiniz ve özel sektörde mi kamu da mı çalışıyorsunuz? hangi pozisyonda görevdesiniz?kayınvalidenizin yaşadığı ilçede hangi pozisyonda olacaksınız?bulunduğunuz işe devam ederseniz hangi pozisyona yükseleceksiniz?şu anda bunları söylerseniz konu daha iyi anlaşılmış olur.eğer kayınvalidenizin olduğu ilçede de işinize devam etmenize eşiniz bir şey demiyorsa ve kayınvalideniz iyi bir insansa oraya yerleşmeniz avantajlı bile olabilir.çocuğunuz olduğunda size yardımcı olur.eşinizin annesine düşkün olmasında anormal bi durum yok eğer size zarar vermiyorsa.

eşinin işi ve maaşı nasıl bilmiyorum ve sadece ilk syfayı okuyarak yazıyorum, eşini borca sok yani ev alın araba alın kendine harcama yap, yani onu tek maaşla geçinemeyeceğinize inandır, en azından de ki senden para istemek bana zor gelir kendi harcamalarımdan kısıtlama da yapak istemiyorum de..

canım evliliğini ve işini birarada yürütmek isteyen bir insansın bence; o yüzden sana gönül rahatlığıyla aklımdan geçenleri söyleyeceğim umarım okursun :) senin çalışmaman ve ilçeye taşınma fikri eşine ait değil bu birincisi, diyeceksin ki kime ait? sen zaten kendi cevabını üstte vermişsin annesine kendini kanıtlamaya çalışıyor bu adam diye yoksa geleceği açısından düşünse sen işi bırakınca, evde bakmak zorunda olduğu ihtiyaçları bitmeyen iki üç çocuk bir kadın, üstelik kadın hergün başka bir dertle tek arkadaşı olan kocasını bekleyip onla sohbet etmeye çalışacak ama kendisi yorgun başımın etini yiyosun diyecek, evde mutsuz yalnız bir kadın, para sıkıntısı, ayrıca çoğu kadın evde kendini salıyor ister istemez toplum içine çıkmadığından ve belkide depresyondan (bütün gün 4 duvar arasında oturmak zevkli değil çünkü) kendine daha az bakıyor.
kolay olmaz eminim daha çok uğraşacaksın ama mesela en can alıcı nokta şu olabilir, hayatım sen benden bütün gün evde oturan depresyonda ve mutsuz, koltukta magazin izleyip altın gününde 10 kilo kısır yiyen ve sürekli kilo alan bir kadına dönüşmemi istiyorsun ama sonra ne olacak? ben söyleyeyim sonra, o dönüştüğüm halimi beğenmeyip; hoş görünen çalışan bakımlı kadınlara (yani eşinin aşık olduğun haline) kendini kaptıracak beni unutacak yeni bir aşkın peşinden koşacaksın ama ben harcanmış ve bitmiş olacağım, senin için ömrümü tüketmiş olacağım bunu mu istiyorsun benden diyebilirsin? annesinin ve çevresinin onu doldurduğuna eminim ben, çünkü normalde akıl mantık işi değil bir erkeğin hem üniversite mezunuyla evlenip hemde evde otur demesi, sen ev hanımı olunca da aynı kalacaksın sanıyor erkekler, ama insanlar değişir içinde bulunduğu kabın şeklini alır sıvılar gibi sende kendinde olacak değişimleri anlat sürekli ve onu soğut bu ev hanımı tipinden

Son düzenleme:
canım kusura bakma daha öncede yorum yaptım ama sanırım sen beni yanlış anladım bende mühendisim 6 yıl özel sektörde çalıştım ama evlilik ve iş hayatını bir arada yürütemedigim için ayrıldım.ayrılma sebeplerim arasında özel sektörün zorluklarıda vardı. benim eşimde çalışmama çok taraf degildi ama karşıda degildi bende idealist birisi oldugu için evde kaldıgımda ona sarmamdan korkuyordu.çalışırken çok sıkıntı yaşadım akşam en erken 8 de eve gelebiliyordum eşim iş nedeni ile daha geç geliyordu hatta bazen eşimle birlikte eve girdigim oluyordu. ben yemekle ugraşırken o ayaklarını uzatıp televizyon izliyordu vede ben buna deli oluyordum sen yorgunsan bende yorgunum diyordum. kafamda herşeyin bir yeri ve bir sırası vardı. eve gel yemek yap, sofrayı topla, bulaşıkları hallet,evin dağınıklığını topla çamaşır ve ütü işi varsa halledebilecegini hallet vs.. sabahlarıda 6 da kalktıgım için işim biter bitmez kendimi yataga atıyodum. bırak eşime vakit ayırmayı kendime dahi vakit ayıramıyordum ve de kavga ediyorduk en basiti eşim çayı bile ayağına beklediği için onun ayağına çay götürmek bana dokunuyordu bende insanım bende para kazanıyorum birde evde çalışıyorum oluyordum neyse daha sonra zaten işten ayrıldım evde oturamayacagımı düşündüğüm için kpss ye hazırlanmaya karar verdim iyi kötü bir puanda aldım atamam henüz olmadı ve şu an evdeyim. bu halimden pişmanmıyım degilim şuan kendime diyorumki manyakmışım ben ikisini bir arada yapmaya çalışarak nasıl yetişiyormuşum bilmiyorum şuan eşimle kavgalarımız azaldı çünkü eve geliyo yemegi önünde hazır ne istese yerine geliyor. bende canım istedigi gibi geziyorum canım ne isterse onu yapıyorum oh bea hayat varmış diyorum.

birde ben çalışan bir annenin çocuguyum kendimden 4 yaş küçük kardeşimi ben büyütmüşümdür annemde babamda bunu söyler onların eksikliğini bende kardeşimde hep hissetmişizdir. bu sebeple bir çocugum olursa onu bakıcı ellerinde degilde kendim büyütmek istemişimdir bununda etkisi var galiba iş hayatından vazgeçmem de.

neyse konuyu fazla dagıttım sanırım eşini az çok anlayabiliyorum. neden diyeceksin bunu çalışan bir çok bayan yaşamıştır ben yaşadım açıkçası. senin eşinde klasik türk erkeği ve bayanın çlışması onların gözlerine batar çünkü para kazanan bayan kendi kararlarının kendisi verir erkeği takmaz mantıgı vardır sanki çalışmayanların aklı yok.hatta birçok erkek arkadaş şöyle söyler '' kadının parası eşşeğin bir yerine benzer dış kapının üzerinde asılıdır girerken kafana çarpar çıkarken kafana çarpar'' erkek kendi oteritesi üstünde oterite istemez çünkü onlara göre evin reisleri onlardır onlar ne derse o yapılır sözde. hizmet isterler kendileri eşlerini kıskanmak istemezler ama kendileri kıskanılsın isterler.onlar bayana göre her zaman daha önde olmak isterler ve malesef bu zihniyeti degiştiebilen birini henüz görmedimde duymadım da.

anladıgım kadarıyla senin eşini ikna etmen pek kolay olmayacak ve kavgalarınız malesef devam edecek çünkü eşin kendini kanıtlamaya çalışıyor burda görev sana düşüyor beni cidden yanlış anlama amacım kesinlikle senin mutsuz olman degil ya rest çekeceksin ben buyum degişemem eger istemiyorsan ayrılalım diyeceksin ama bu çok büyük bir kumar bunu sakın unutma yada kendinden ve işinden taviz vereceksin madem devlet kurumundasın izin al bir süre eşini ve kendini gözlemle sana ve ilşkinize iyimi gelecek yoksa kötümü buna göre hayatını şekillendirmeyi deneyebirsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…