Aman arkadaşım ben burda kolay kolay yorum yapmam sadece okur geçerim ama senin durumuna yorum yapmadan edemiycem. Sakın işinden taviz verme. Verdiğin anda olacaklar çok basit. KV nin ilçesine taşınacaksınız Kv ne kadar iyi olursa olsun onunla çok fazla görüşmek ve hizmet etmek durumunda kalacaksın. Bizim gibi üniv okumuş hayalleri olan insanlar için kötü bir durum..Benm kv uzakta oturuyır(aynı şehir) ama bir otobüsle gidebileceği mesafe olsa hergün bende olacak (bebeğim oldu her gün görmek istiyorlar) ama 2 otobüslük mesafe olunca daha az gelebiliyorlar. Ne kadar yakınlık o kadar bunalım geçirirsin. Kv ni de arayıp arayıp konuşma. Ben o hatayı yaptım. Şimdide çok aramadığım için ben kötü duruma düşüyorum. Aramama sebebim onu sevmemem değil kendisiyle telde konuşmaktan zevk almıyrum.Zor kapatıyoruz ve uzun uzun konuşmamıza rağmen topunu toplasan kayda değer 1-2 cümle konuşmuş oluyoruz ve bu durum beni çok sıkıyor. En iyi kv uzak olandır bence.
uzaktayken annesi bu kadar yönlendiriyorsa eşini,
ailesinin yaşadığı ilçeye gitmekle çok büyük hata yaparsın.
sakın daha zaman var diye düşünüp bu konuda geri adım atma.
eşin yumuşak bir anını yakalayıp seni ikna edebilir.
her zaman bu konuyu açtığında istemediğini güzel bir dille anlat.
tekrar açarsa tekrar anlat. gidersen huzursuzluğun daha çok artar.
hizmet konusunda da bişey diyemiyorum.hemen hemen herkesin yaptığı şekilde yapıyorsun.
kv den iş yaparken senin oturman doğru olmaz zaten.
kv ninde sürekli eşine buraya gel demesinin nedeni senin sıkıntı çıkardığını bilmesi.
lineum taviz tavizi doğurur.bakarsan nerdeyim diye bir kullanıcı vardı burda konular açtı.
eşinin memleketine gitti.küçük bir yere.kayınvalidesi bir taraftan eşi bir taraftan
sürekli gelip gitme,hizmet konusunda sıkıştırılıyor.ibret alınması gereken bir konu bence.
herkes için geçerli değil tabi ama özellikle eşi fazla anneci ve onların dolduruşuna gelen,sözünü dinleyen bir erkekle
evliysen sıkıntı bence. okumadıysan mutlaka oku.
ve yerinden kımıldama sakın.
Ailem yüzünden eşimin ailesi için bişiler yapmaktan korkar oldum her hareketimi yaranmak olarak algılıyorlar
Benden iyi hizmetçi olurmuş onun için beni yanlarında istiyorlarmış annemin söylediğine bak.
Bazen kendimi yapayalnız hissediyorum sanki kimsem yok gibi...
Bir kadının yıllarca okuyup, binbir emek harcayıp üniversiteyi bitirip meslek edindikten sonra diplomasını çeyiz olarak hediye etmesini anlamadım, anlayamam :) Yarın ne olacağımızın, hayatımızın, eşimizin ne garantisi var? İnsanın mesleği kolundaki altın bileziktir. Ancak sektörden kopmaya görün, anında yeriniz dolar ve geri dönüşünüz zor olur. Köyden indim şehre filmini tersine çekmeyin derim, işinizi de hiç kimse için (eşiniz için bile...) bırakmayın. Sizi nasıl tanıdıysa nasıl evlendiyse öyle devam etmelisiniz hayatınıza zaten hayatınızdaki taşları değiştirmeye çalışıyorsa inanın evliliğiniz çatırdamaya başlamıştır çoktan.. KV'lerin evliliklerin içinde bu kadar etkin rol oynaması çok sıkıntılı, yerinizi yurdunuzu değiştirmenizi beklemek yerine oğlunun mutluluğunu isteyen birisi olması ne kadar güzel olurdu ama ne yazık ki sürekli beklentiler içerisindeler anladığım kadarı ile. Üstelik ki bir kadının en hassas noktası olan çocuğu kullanmak çok acı.. Çalışıyorsunuz diye çocuk yapmak istememesini size söylemesi tuhaf geldi bana. İnsanlar çalışıyorlar, çocuk büyütüyorlar ve güzel hayat yaşıyorlar..
Kariyeriniz iyi ve siz eşinizden bir adım yukarıda mısınız? Bana sorarsanız taşıma problemi var eşinizin :) Erkekler kadınlarının çalışmasından değil kendilerinden yukarıda olmasından en çok rahatsızlık duyarlar. Bence sizin eşinizin problemi de bu, okuduklarımdan sanki bi beden büyük gelmişsiniz eşinize gibi bir izlenime kapıldım? yanlış düşündüysem lütfen affedin, direk özrümü de dilerim..
Bir kadının yıllarca okuyup, binbir emek harcayıp üniversiteyi bitirip meslek edindikten sonra diplomasını çeyiz olarak hediye etmesini anlamadım, anlayamam :) Yarın ne olacağımızın, hayatımızın, eşimizin ne garantisi var? İnsanın mesleği kolundaki altın bileziktir. Ancak sektörden kopmaya görün, anında yeriniz dolar ve geri dönüşünüz zor olur. Köyden indim şehre filmini tersine çekmeyin derim, işinizi de hiç kimse için (eşiniz için bile...) bırakmayın. Sizi nasıl tanıdıysa nasıl evlendiyse öyle devam etmelisiniz hayatınıza zaten hayatınızdaki taşları değiştirmeye çalışıyorsa inanın evliliğiniz çatırdamaya başlamıştır çoktan.. KV'lerin evliliklerin içinde bu kadar etkin rol oynaması çok sıkıntılı, yerinizi yurdunuzu değiştirmenizi beklemek yerine oğlunun mutluluğunu isteyen birisi olması ne kadar güzel olurdu ama ne yazık ki sürekli beklentiler içerisindeler anladığım kadarı ile. Üstelik ki bir kadının en hassas noktası olan çocuğu kullanmak çok acı.. Çalışıyorsunuz diye çocuk yapmak istememesini size söylemesi tuhaf geldi bana. İnsanlar çalışıyorlar, çocuk büyütüyorlar ve güzel hayat yaşıyorlar..
Kariyeriniz iyi ve siz eşinizden bir adım yukarıda mısınız? Bana sorarsanız taşıma problemi var eşinizin :) Erkekler kadınlarının çalışmasından değil kendilerinden yukarıda olmasından en çok rahatsızlık duyarlar. Bence sizin eşinizin problemi de bu, okuduklarımdan sanki bi beden büyük gelmişsiniz eşinize gibi bir izlenime kapıldım? yanlış düşündüysem lütfen affedin, direk özrümü de dilerim..
Ne yapacağımı şaşırdım konuşsam anlamıyor. İş hemen kavgaya dönüşüyor. Bizi aile gibi görmüyor, kadının eviyle ilgilenmesi lazımmış sadece. Ben evimi ihmal etmiyorum ki.
Çok seviyorum eşimi anlamıyor beni ;(
Selamlar
Konu benim için çok dikkat çekici,
Çünkü hep söylediğim bir söz var
Kızlar okumalı, okutulmalı
Kadınlar çalışmalı
O diploma, o okuduğun dirsek çürüttüğün yıllar
Yazık değil mi?
Ayaklarının üzerinde duran,
Sağlam basan bir kadın daha iyi çocuk yetiştirir
Çalışıyorsun bakamazsın hikaye..
Sakın işinden ayrılma, yarının ne getireceği belli değil ki,
Ayrılık olabilir, Allah korusun eşine bişey olsa tek başına ne yapasın
Net ol, evet kavga ile çözülecek şey değil ama
Taviz verme bu konuda
Allah yardımcın olsun.
Senin annende çalışmış yıllarca köyde yaşayan kadınlar ev hanımımı sanki diyorum aynı şey değil diyor. Kadının eline nakit para geçmemesi lazım mış bu nasıl bir zihniyet ya...
O sevgi dolu adam bu düşüncelerle şişe şişe buzdolabı gibi oluyor. Düzelir mi bilemiyorum ama beni çok yıpratıyorneyin bedelini ödüyorum ki ben?
Senin annende çalışmış yıllarca köyde yaşayan kadınlar ev hanımımı sanki diyorum aynı şey değil diyor. Kadının eline nakit para geçmemesi lazım mış bu nasıl bir zihniyet ya...
O sevgi dolu adam bu düşüncelerle şişe şişe buzdolabı gibi oluyor. Düzelir mi bilemiyorum ama beni çok yıpratıyorneyin bedelini ödüyorum ki ben?
Eşim iki üniversite mezunu ve mühendis ayrıca maaşıda benden yüksek ama yinede dediğinizi bende hissediyorum. Bilemiyorum bunun eğitimden ziyade insanın kendisini nasıl hissettiğiyle ilgisi var bence.
İşimde ilerleme imkanım var ama dediği şekilde kurumumu değiştirirsem bu seçeneği elemiş olacağım. Huzurlu olabilmek adına bunu yapmaya hazırım ama kayın validemin yaşadığı ilçede değil
Bir keresinde sohbet ediyorduk hani kadın eşinin ayağını yıkar mı muhabbeti olur ya :) ben yıkamam demiştim oda ben yıkarım senin ayaklarını ne var ki demişti. Şimdi...
Ayağımı yıkamasını geçtim hastayken bile yardımcı olmadı bana. Annesine kendisini kanıtlama peşinde beni o kadar üzüyor ki ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?