kadınların böyle aşık olup da gözlerini karartmalarına deli oluyorum yaa. çalışmak ve çalışmamak farksız konular değil, birbirinden tamamen farklı, bir hayatı apayrı yerlerde yaşatan konular (hatta iki hayatı) ben evlenmeden önce eşime bak ailen kapalı ben kapanmam, tatile denize gitmeyi çok severim ben gidiyorum yani ailemle veya arkadaşlarımla evlenince de gitmek isterim, şimdi nasıl giyiniyorsam öyle giyinmeye devam ederim sonra pantolonun dar falan deme bozuşuruz dedim. yani böyle birincisi hariç eften püften konular için bile teminat aldım. siz hangi mantıkla kadınların çalışmamasını doğru bulan biriyle evlendiniz??? anneniz haklı bir noktada. çalışmayacaktınız madem neden okudunuz hem de mühendislik?? bari ev ekonomisi falan okusaydınız :)) en azından bilgileriniz boşa gitmezdi :)
Kızlar mesele ilk önce mesleğimi bırakmamdı neyseki eşim sonunda çalışma fikrime alıştı şu anki sorun ise çalıştığım kurumumu değiştirmemi ve ailesinin yanına gitmemizi istemesi.
Yani mühendis olarak çalışmaya devam edeceğim ama daha atıl bir kurumda. Kafam bu yüzden karışıyor. İlçeye gitmek istemiyorum bentabi hiç çalışmasam canına minnet...
Kızlar mesele ilk önce mesleğimi bırakmamdı neyseki eşim sonunda çalışma fikrime alıştı şu anki sorun ise çalıştığım kurumumu değiştirmemi ve ailesinin yanına gitmemizi istemesi.
Yani mühendis olarak çalışmaya devam edeceğim ama daha atıl bir kurumda. Kafam bu yüzden karışıyor. İlçeye gitmek istemiyorum bentabi hiç çalışmasam canına minnet...
Ben hizmet kelimesinden rahatsız olmuyorum aslında yani gün içinde çalıştığımız ortamda tanımadığımız birçok insan için birçok şey yapıyoruz eşimiz için yapmak zor olmamalı heralde. Bu bir kadını küçültmemeli. Tabi en güzel olanı tartışmasız herşeyin karşılıklı olmasıdır. Yinede demek istediğini anlayamamış olabilirim açıklayabilirsen sevinirim...
Yanlış anlamayın ama bende böyle pantolondur yok bilmem neydir gibi saçma sapan konulara takılanlara çok kızıyorum. Çalışmakla pantolonun darlığı aynı şey değil. Kaldı ki teminat almışsınız, aşk anlaşma değil gözün karalığıdır bence. Mühendislik okumuş diye kocasını mı kırsın, nolmuş yani bende eczacılık okudum paşalar gibi. Bi sıfatım var mı var? Gerisi kocamın paşa gönlüne kalmış. Ayrıca 'ev ekonomisi okusaydınız' ne kadar kırıcı olmuş.
Eşin diye hayatına bu kadar karışmaya hakkı varmı yaa ??
O kadar yıl okumuşsun tabi ki şimdi ödülünü alıcaksınn..
En baştan kabul etmicektin sen bunu orda yanlış yapmışsıın..:26:
Ama bence ayrılmamalısın işinden
eşiniz sizi dediğiniz gibi çok seviyorsa neden üzüp arada bırakıyor..
kv. ile arayı düzelterek,eşinize hizmet ederek onları dahada haklı hale getirmeyin..
sanki kabahat işliyosunuzda kendinizi affettiriyosunuz..
eşinizle güzelce konuşun asla işinizi bırakmayın..
Demek istediğim bu görevlerin kadınlara maledilmemesi gerektiğiydi...
Yani eşin bir hayatı paylaşmıyor seninle.
Çalışıyorsun, bütün işleri sen yapıyorsun,
yarın bir gün çocuk olunca da tam gaz devam edecek.
Neden çünkü çalışıyorsun, bak çocuğuna bile iyi bir anne olmayacağın, bakamayacağın kanaatinde.
Neden çünkü kendisi suya sabuna dokunmayacak...
Eşinin tek yaptığı yıldırma politikası...
Lineum senin mutlu olman için önce eşinin zihniyetinin değişmesi gerek.
Asla dizginlemek için söylemiyorum ama huzurlu geçireceğin bir tek gün için bütün kariyerini feda edersin bazen. Yani yorumlarını okuyunca o karakterde biri olduğunu anladım. Bende kocam yokken atıp tutarım ama senin de dediğin gibi onu görünce, kokusunu hissedince, sarılınca dünya tersine döner. İlçede otursanız şehirde çalışmaya devam etsen olmaz mı? yani ilçenin şehre uzaklığı önemli. Hakkında hayırlısı olur inşallah.
canım, bu kadar kabul ettirdiysen sorun yok, ilçede çalışmak istemiyorum demişsin peki sebebi ne, küçük bi yer mi yoksa iş imkanımı yok?
ama aklımdan şu da geçmiyo değil, sakın çalışmana izin verdim diyip seni ilçeye götürmek için yalan söylüyo olmasın:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?