Eşim çalışmamı istemiyor ama ben işimi çok seviyorum :(

Yanlış anlamayın ama bende böyle pantolondur yok bilmem neydir gibi saçma sapan konulara takılanlara çok kızıyorum. Çalışmakla pantolonun darlığı aynı şey değil. Kaldı ki teminat almışsınız, aşk anlaşma değil gözün karalığıdır bence. Mühendislik okumuş diye kocasını mı kırsın, nolmuş yani bende eczacılık okudum paşalar gibi. Bi sıfatım var mı var? Gerisi kocamın paşa gönlüne kalmış. Ayrıca 'ev ekonomisi okusaydınız' ne kadar kırıcı olmuş.

Kızlar mesele ilk önce mesleğimi bırakmamdı neyseki eşim sonunda çalışma fikrime alıştı şu anki sorun ise çalıştığım kurumumu değiştirmemi ve ailesinin yanına gitmemizi istemesi.

Yani mühendis olarak çalışmaya devam edeceğim ama daha atıl bir kurumda. Kafam bu yüzden karışıyor. İlçeye gitmek istemiyorum ben tabi hiç çalışmasam canına minnet...

Asla dizginlemek için söylemiyorum ama huzurlu geçireceğin bir tek gün için bütün kariyerini feda edersin bazen. Yani yorumlarını okuyunca o karakterde biri olduğunu anladım. Bende kocam yokken atıp tutarım ama senin de dediğin gibi onu görünce, kokusunu hissedince, sarılınca dünya tersine döner. İlçede otursanız şehirde çalışmaya devam etsen olmaz mı? yani ilçenin şehre uzaklığı önemli. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

canım, bu kadar kabul ettirdiysen sorun yok, ilçede çalışmak istemiyorum demişsin peki sebebi ne, küçük bi yer mi yoksa iş imkanımı yok?
ama aklımdan şu da geçmiyo değil, sakın çalışmana izin verdim diyip seni ilçeye götürmek için yalan söylüyo olmasın:26:

Son düzenleme:
ozaman kocası kırılmasın diye herşeye eyvallah desin bukadar kocacı olunmaz insanın kendi düşüncelerinin bi önemi yokmu yani

Demek istediğim bu görevlerin kadınlara maledilmemesi gerektiğiydi...

Yani eşin bir hayatı paylaşmıyor seninle.
Çalışıyorsun, bütün işleri sen yapıyorsun,
yarın bir gün çocuk olunca da tam gaz devam edecek.

Neden çünkü çalışıyorsun, bak çocuğuna bile iyi bir anne olmayacağın, bakamayacağın kanaatinde.
Neden çünkü kendisi suya sabuna dokunmayacak...
Eşinin tek yaptığı yıldırma politikası...

Lineum senin mutlu olman için önce eşinin zihniyetinin değişmesi gerek.

Son düzenleme:

arkadaşım ben giyim kuşamı örnek verdim orada. tercihlere saygıdan bahsediyorum zaten mesele pantolon değil. eften püften diye de devamında söyledim zaten. bu kadar basit bir konuda bile bana sorun çıkaracaksan hiç başlamayalım ben gönlüme hakim olurum dedim. sonradan aşk bitince ortada kalmayalım. ayrıca eşim istediği olmuyor, ben başka bir şey düşünüyorum diye bana surat asacaksa ben de ona asarım o da bana karşı geliyor sonuçta...ayrıca ev ekonomisini neden küçümsediniz??? mutfak bilgileri muazzam o bölüm mezunlarının.

Yanlış anlamayın ama bende böyle pantolondur yok bilmem neydir gibi saçma sapan konulara takılanlara çok kızıyorum. Çalışmakla pantolonun darlığı aynı şey değil.

evet aynı şey değil çalışmak daha önemli bu konuda anlaştık sanırım :)

Eşin diye hayatına bu kadar karışmaya hakkı varmı yaa ??

O kadar yıl okumuşsun tabi ki şimdi ödülünü alıcaksınn..

En baştan kabul etmicektin sen bunu orda yanlış yapmışsıın..
:26:

Ama bence ayrılmamalısın işinden

kusura bakma ama sana katılmıyorum. sonuçta karşısındaki insan eşi tabiki de hayatına bu kadar karışmaya hakkı var.ortak bir hayattan bahsediyoruz sonuçta. bir de illa her üniversite mezunu çalışacak diye bir kural yok bence, okumuş bileziğini takmış koluna işten ayrılsa sanki bir daha iş mi bulamayacak 3 kuruş eksik 5 kuruş fazla yine bulur bir iş. hangi ödül ne ödülü. hergün eve gelip eşiyle tartışması bir ödül mü? mutlu ve huzurlu bir evlilikten daha güzel bir ödül var mı?

Bazı arkadaşlarla anlaşamayacağız sanırım ama yinede bana vakit ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için yazıyorum. Ben işimden vazgeçmiyorum arkadaşlar ortada buluşmaya çalışıyoruz bu süreçte nasıl hareket etmeliyim sizce? Bu konuda fikir almak için buradaydım. Tabiki eşimin bana müdahale hakkı olmalı benimde ona biz evliyiz eşiniz size ben böyle istiyorum bu benim hayatım dediğinde nasıl rahatsız oluyorsanız sizin bu şekilde davranmanızda eşinizi rahatsız eder. Ortada buluşmak lazım benim şu anki derdim de bu zaten. Evlilik bir ortaklık ben gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum eşimde beni zamanla anlar umarım. Durum bundan ibaret yani.

eşiniz sizi dediğiniz gibi çok seviyorsa neden üzüp arada bırakıyor..
kv. ile arayı düzelterek,eşinize hizmet ederek onları dahada haklı hale getirmeyin..
sanki kabahat işliyosunuzda kendinizi affettiriyosunuz..
eşinizle güzelce konuşun asla işinizi bırakmayın..

Eşiniz oraya taşınmaya niyetli.
Bir dünya bahaneyle de kendini haklı hale getiriyor.
Kendince tabi... Yoksa haklı bir tarafı yok.
Çalışan kadınların çocukları yok mu, olanlarda sefil mi oluyor.
Bu ne mantık karmaşası.
Sinir oluyorum böyle tiplere baştan söylesene ,
Arkadaş biz evlenince seni çalıştırmayacağım, ailemin yaşadığı şehre götürüp kafama göre bir hayat kurup
Öyle yaşayacağım, sende bana uyacaksın.
Söylemezler ama söyleyemezler.

Son düzenleme:

Arkadaşım ben eşim beni çok seviyor, aşkımdan ölüyor, kimsenin eşi hanımını bu kadar sevemez diye misilleme mi yaptımda böyle birşey yazıyorsun? Evet seven insan sevdiğini incitmemeli sevginin gereklerinden biriside budur ama maalesef herkes sevgisinin hakkını veremiyor. Bu yorumuna anlam veremedim açıkçası.

Hizmet etme konusunda emin olamıyorum. Hizmet derken yanlış anlaşılmasın yani gidip evini kırklamıyorum ben kimsenin sadece yemek hazırlanması sofranın kurulması vs... de yardımcı oluyorum ama size benzer birçok yorum yapıldığı için bundan sonra bu işe kısıtlama getirebilirim.

İşimi bırakma konusuna gelince eskiden hiç çalışmamı istemiyordu şimdi ise daha önce birkaç mesajdada söylediğim gibi kurumumu değiştirmemi istiyor ailesinin yanına gidebilmek için. Haksızlık bu eşimi çok seviyorum bu mu suçum yani benim?

Son düzenleme:

Doğru söze ne hacet, aynen katılıyorum. Zamanla alışabilir mi, Düzelebilir mi dersin?

Cnm benim haklısın ama ben mesleğimden uzakken nasıl huzurlu olabilirim ki? Eşim anlamıyor beni arkadaşım. Ben ona tamamen bana uyacaksın demiyorum ki. Amacım orta yolu bulmak. Neden sadece onun dediği olsun ki anlamıyorum ben

Eşin istemiyorsa okumayan ya da çalışmak istemeyen bir bayanla evlenmesi gerekiyordu. Bunu senden isteyemez. Ona hiçbir şekilde işinden ayrılmayacağını söyle. Sakın o ilçeye de gitme.

Bencede eşimin aile ortamında yetişmiş birisi için önemli bir adım çalışmama razı olması.

Biz nişanlıyken evlerine yemeğe gitmiştik bana çok hürmet etmişti eşim. Eniştesi demişki şimdiden böyle alıştırma kimbilir daha

neler diyorlar düşünsene. Ben eşimi bu kadar severken bana olan hürmetini bile çok gördüler ;(

Bir keresinde sohbet ediyorduk hani kadın eşinin ayağını yıkar mı muhabbeti olur ya :) ben yıkamam demiştim oda ben yıkarım senin ayaklarını ne var ki demişti. Şimdi...

Ayağımı yıkamasını geçtim hastayken bile yardımcı olmadı bana. Annesine kendisini kanıtlama peşinde beni o kadar üzüyor ki ;(

Aman arkadaşım ben burda kolay kolay yorum yapmam sadece okur geçerim ama senin durumuna yorum yapmadan edemiycem. Sakın işinden taviz verme. Verdiğin anda olacaklar çok basit. KV nin ilçesine taşınacaksınız Kv ne kadar iyi olursa olsun onunla çok fazla görüşmek ve hizmet etmek durumunda kalacaksın. Bizim gibi üniv okumuş hayalleri olan insanlar için kötü bir durum..Benm kv uzakta oturuyır(aynı şehir) ama bir otobüsle gidebileceği mesafe olsa hergün bende olacak (bebeğim oldu her gün görmek istiyorlar) ama 2 otobüslük mesafe olunca daha az gelebiliyorlar. Ne kadar yakınlık o kadar bunalım geçirirsin. Kv ni de arayıp arayıp konuşma. Ben o hatayı yaptım. Şimdide çok aramadığım için ben kötü duruma düşüyorum. Aramama sebebim onu sevmemem değil kendisiyle telde konuşmaktan zevk almıyrum.Zor kapatıyoruz ve uzun uzun konuşmamıza rağmen topunu toplasan kayda değer 1-2 cümle konuşmuş oluyoruz ve bu durum beni çok sıkıyor. En iyi kv uzak olandır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…