Eşim Çocuk İstiyor

gcetinsav

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2019
7
4
1
32
Öncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.

Ne bileyim korkuyorum çocuk yapmaya, eşimle bu durumu konuştuğumda istemiyorum benim cesaretim yok dediğimde ''saçmalıyorsun korkuların çok yersiz annelik sana çok yakışacak'' gibi cümleler kuruyor.

Neden biraz daha süre tanımıyorsun erken değil mi dediğimde ise ben 32 yaşındayım çok vakit kaybettim bir an önce baba olmalıyım diyor ne yapacağım ben kızlar sizce korkularım yersiz mi?

Evlenirken konusmamıs mıydınız?

Konuşuldu aslında ama ben o konuyu biraz geçiştirdim üzerinde pek durulmadı sayılabilir.
Keske acık acık söyleseydiniz en basında. Sizin istememenizi anlıyorum, onun istemesi de c ok makul. Bu durumda zamandan Baska care yok. Yeğeniniz falan var mı? Biraz etraftaki cocuklarla ilgilenin, vakit gecirin.En azından biraz fikriniz olur.

Tek çocuk kendisi benimde bir tane kız kardeşim var görüşmüyoruz.

Eşinize güveniyor musunuz iyi baba olma konusunda eğer evet diyorsanız ona haksızlık ediyorsunuz profesyonel yardım alabilirsiniz sırf tek taraf için çocuk yapılmaz kaldı ki eşim çok yardımcı olmasına rağmen zorlukların çoğu bende mesela

Eşinizden dürüstçe söz alın babalık görevlerini iyice yerine getireceğine, sizi pişman etmeyeceğine dair bence sonrasında düşünün çocuk adam haklı 32 yaş az bir yaş değil 20 yaşına geldiğinde bebeğiniz eşiniz 52 yaşında olacak kuşak farkı olacak uyum sağlamakta zorlanacak. Geçmişte yaşamanın bir anlamı yok öncelikle başınız sağolsun ama önemli olan şuan yeni bir hikaye başlatıp yazmak

Psikolog ile görüştün mü hiç? Gecmişte yasadıgın seyleri paylasmak rahatkatabilir seni.Ayrıca her kadın anne olmak istemeyebilir, bunu da anLMak Lzım

Anne olmak istememek değil istiyorum ama çocuğumda benim yaşadığıma benzer şeyler yaşarsa

gerçekten istediğinize emin olmadan lütfen çocuk yapmayın. hem size eziyet olur hem çocuğa.
korkularınız için profesyonel yardım alın derim. körü körüne annelik sana çok yakışacak demek yerine sizi desteklemesi gerekir eşinizin.

endişelerinizi kendisiyle paylaşın ve iyice emin olmadan çocuk yapma kararı vermeyin derim.

Eşinize hazır olmadığınızı söyleyin biraz daha bekleyin ,evlilik bi otursun ,olsun istemeyiz ama boşanma durumunda çocuklu olmak sizi zorlar

Ben de annemle sorunluyum. Çocukken istismar edildim. Korkum hep çocuğum olursa bunlar başına gelir mi diyeydi. Anne olmaya çok uzaktım. Şimdi sırf hayatımdaki insan için istiyorum. İyi bir baba olur, korur diyorum. Kendimi biliyorum her şeyden önce evet annelik yaparım diyorum. Bence geçmişi bir köşeye bırakıp kendinize dönün. İlla çocuk için değil de kendi sağlığınız için yapın bunu. Siz anne olmak istiyor musunuz, ilgi alaka göstermeye, acı çekmeye onun için razı mısınız? Eşiniz size destek mi, baba olarak evladına ne verebilir bunları tartın. Maddi, manevi ikinizin yükü ne kadar taşıdığı önemli olacak. O çocuğa sizin anneniz değil siz anne olacaksınız. Sizin babanız değil, eşiniz baba olacak. Unutmayın.

Bence sizin bu eskinin biraktigi uzuntuleri silmenizin zamani gelmis geciyor.Bir uzmana gitmelisiniz.Esinizle araniz iyiyse yaslarinizda gayet olgun guzel yaslar bir bebek cokta yakisir cunku 9 ay da gebelik war. Bi sene beklemis olyosunuz bile bence bebek yapin.Ewe bambaska nese katiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…