- 20 Ekim 2018
- 2.692
- 4.100
- 133
Kızz bacım delimisin sen ne güzel eşin istiyormuş, çokta güzel konusmus annelik sana çok yakışıcak diye.. Bence hamile kalsan eşin yardımcın olur.. Burda okumadınmı bacım nice kadınlar hamile kalmak istiyor kocalar istemiyor, hem bak bebegin olsun pisman olursun niye daha önce yapmadım diyeÖncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.
Ne bileyim korkuyorum çocuk yapmaya, eşimle bu durumu konuştuğumda istemiyorum benim cesaretim yok dediğimde ''saçmalıyorsun korkuların çok yersiz annelik sana çok yakışacak'' gibi cümleler kuruyor.
Neden biraz daha süre tanımıyorsun erken değil mi dediğimde ise ben 32 yaşındayım çok vakit kaybettim bir an önce baba olmalıyım diyor ne yapacağım ben kızlar sizce korkularım yersiz mi?
Adam haklı..Öncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.
Ne bileyim korkuyorum çocuk yapmaya, eşimle bu durumu konuştuğumda istemiyorum benim cesaretim yok dediğimde ''saçmalıyorsun korkuların çok yersiz annelik sana çok yakışacak'' gibi cümleler kuruyor.
Neden biraz daha süre tanımıyorsun erken değil mi dediğimde ise ben 32 yaşındayım çok vakit kaybettim bir an önce baba olmalıyım diyor ne yapacağım ben kızlar sizce korkularım yersiz mi?
İkinizin de yaşı çocuk sahibi olmaya uygun. Bende annemi 7yasinda kaybettim babam işten güçten ne kadar fırsat bulduysa o kadar baba oldu çocuklugum yaradır ruhumda ama bu çocuk yapmamı anne olmamı etkilemedi aksine annemle ne yapamadıysam olsaydı ne yapmak isterdim nasıl sevmeliydi beni bunların cevaplarını çocuklarıma yapıyorum eksik olabilecek ne biliyorum çünkü.Mecbur değilsin ama bence seni koşulsuz sevecek canından can istersin benceÖncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.
Konuşuldu aslında ama ben o konuyu biraz geçiştirdim üzerinde pek durulmadı sayılabilir.
Tabiki eşiniz haklı sizin babanızın yaşattığı şeye üzüldüm ama bunun bedelini eşiniz baba olmayarak ödeyemez Annelik öyle güzel birşey ki dünya da en sevdiğiniz şeyler bi yanaÖncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.
Buna hakkiniz yoktuKonuşuldu aslında ama ben o konuyu biraz geçiştirdim üzerinde pek durulmadı sayılabilir.
Eşinizin yaşı geçiyor diye çocuk istemesi ne kadar normalse sizin de yaşınız genç ve hazır hissetmiyorsunuz diye istememeniz gayet normal. Çocuğun sorumluluğu çok ağır ve bu yük annede oluyor. Babalar ne kadar bakarız ederiz deseler de iki gezdirip oynatmaktan ileriye gidemiyor onların bakmaları. Erkekler sadece istiyor; birinci olur ikinciyi isterler, nasılsa onlara pek sıkıntı olmuyor. Hayatınızı fazlasıyla etkileyecek bir olay olduğu için hazır hissetmeden yapmamanızı öneririm.Öncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.
Bence herkeste böyle olmuyor . Ben de isteyerek anne oldum ama hiç öyle aaa keşke önce yapsaydım demedim ki kızıma çok düşkünüm.4 yıl sonra hamile kaldım buna rağmen üzülmüyorum çünkü geri dönüşü yok hayat eskiden çok rahattı çocuktan sonra öyle olmuyor ve eski konforumu özlüyorum.sen hele bi bebeğini kucağına al ozaman niye bukadar endişe etmişim de geç kalmışım diye üzülürsün..
Ne var ben 4 senelik evliyim. Eşim 4 yıldır çocuk istiyor. Ama bu karar ondan önce bana ait ve hazır olmadığım birşeyi yapamam. Elbette onların da baba olmaya hakkı var ama o çocuğu karnında büyütecek olan, doğumunu yaşayacak olan, emzirecek olan, fiziğini heba edecek, %90 ilgilenecek hatta onun için iş hayatımdan dahi vazgeçecek olan bensem kimse kusura bakmasın karar eşimden önce benimdir.Öncelikle iyi geceler kızlar, 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım eşim 32 yaşında 7 - 8 aydır eşim çocuk yapmak istediğini söylüyor fakat ben çocuk yapmak istemiyorum. Annemi küçük yaşta kaybetmemin verdiği cesaretsizlik bir yana babamın bana babalık yapmayışı vb. konular beni çocuk yapmaktan uzak tutuyor.
Ben hazırdım çok isterdim ama hala zorlanıyorum.
Çocuk geri dönüşü olmayan bir yol.
Kocanız dahi olsa başkası istedi diye yapılmaz.
Benim çocuğum iki yaşında emzirmeyi de kestk ona rağmen hala gece bir kere mutlaka kalkar. Dişi tutar üç beş kere kalkar. Deliksiz uyuyamıyorum. Bir gün bile uykumu alıo uyanamadım hep anneee diyr uyandırıldım. Gün içinde sürekli koşturmaktan kendime vakit ayıramıyorum. Çok çok zor.
Sevgisi harika, evet iyi ki yapmışım.
Ama hayatım asla aynı olmayacak artık. Sürekli biri için endişeleneceğim mesela. Büyüse de. Yani kendine manevi sorumluluk alıyorusn. En zoru da o. Birini çok sevmek sorumluluklardan bile ağır.
İstemiyorsan sakın sakın acele etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?