Eşim Çocuk İstiyor

Keske evlenmenden once bu konudaki fikrinizi soyleseydiniz.
Sizin istememeniz kadar esinizin cocuk istemesi de normal.
Ben boyle konularin evlenmeden acik acik konusulmasi gerektigini dusunuyorum.

Doğrudur haklısın ama belkide geç kaldığı için üzüntü duyabilirde konu sahibi.. ben 26 yaşımda anne oldum isteyerek ve keşke daha erken nasip olsaymış dedim bazen genç anneleri görüyorum 21-22 yaşında daha enerjik oluyorlar çocukların peşinde koştururken 30 yaşındayım şimdi kızım 4 yaşında öyle bi ağırlık çöktüki bana anlatamam 2. Çocuğu düşünüyorum biyandan da nasıl koşturacam peşinde diye kara kara düşünüyorum

Artık evliliklerde çocuk istememe diye birşey çıktı kadın erkek farketmiyor ama bir tarafın hakkı da var bu hak elinden alınmamalı şayet karar netse hiç evlenmesin daha iyi

erkek olsam 10 tane bile isterim ne olacak
26 yaşında çocuğum olsaydı valla içimden gelerek bakamazdım
bne 29 eşim 34 yaşında
bebeğimiz 8 aylık
evliliğimizin 7. senesinde oldu
çünkü ben kendimi o zaman hazır hissettim

Erkeğin çocuk istemesinde ne var? Çocuğun her işini anne yapıyor erkek babayim ehehe diye geziyor. Mesela benim eşim bu saate kadar fosur fosur yatıyor. Sabahtan beri oğlumla ayaktayım ben. Neymiş güya tatildeyiz. Eşimin memleketine geldik annesiyle ben daha çok vakit geçiriyorum. Böyle işe can kurban erkek olmak lazım valla. Neyse demek istediğim kadın gerçekten çocuk istediğinde bu işe girisilmeli. Tabi ki herkesin çocuk isteme hakkı var erkeğin de ama zahmetin çokluğu göz göre göre kadindayken erkeğin diretmeye hakkı yok. Diyeceksiniz ki çocuğuyla mükemmel ilgilenen babalar var. Tabi var ama binde bir. Çevremde gördüklerim biraz pispislayip vinlamanin derdinde. Bu yüzden kadın ne derse o.

Yaş 29 Eşimin 37 ben hala korkuyorum.
Bende annemi küçükken kaybettim.
Çocuğun sorumluluğunun büyük kısmı baba maksimum düzeyde yardım etse de annede.
Hazır olmadan yapmayın derim.
Benim eşim hala beni bekliyor.

Alnından öpmelik yorum olmuş.
Hayat eskisi gibi değil maalesef.
Kadınların çoğunun tek işi ev-çocuk olabilr eskiden şimdi öyle değil.
İki taraf da iş yükü altında her kadının kariyer çizgisi de farklı.
Fiziksel zorluğu zaten kadın çekiyor hep.
Kadın kendisi mutlu olmadan da çocuğunu da eşini de mutlu edemez.
Her şeyden önce kendi sağlığımız ve iyiliğimiz. ben böyle düşünüyorum.

1,5 yıldır evliliğiniz güzel ilerliyorsa eşinize iyi bir baba olacağı adına güveniniz tamsa , endişeleriniz yersiz ,siz geçmişte annenizi kaybetmiş babanız dan pek babalık görmemiş olmanız çocuğunuzun da bunları yaşayacağı anlamına gelmiyor ,siz kendi yaşadığınız tecrübelerden dersler çıkarıp onu güzel bir şekilde yetiştirebilirsiniz

Vallahi eşimle biz 8 senedir birlikteyiz, 4 senedir evliyiz. Adamla tanıştığımızda bile telefon kapak fotoğraflarında bebek resimleri vardı. O kadar sever ki çocuk, bebek.. Polis kendisi ama tam bir anasınıfı öğretmeni kumaşı var yanlış olmuşsun diyorum Herkes de çok iyi bir baba olacağını söylüyor. Ama adam benim nazımı bekliyor 4 senedir. Çok istiyor ama asla baskı yapmadı o da kararı bana bırakır. Bir de net çizgileri olan biri olduğum için baskının bana işlemeyeceğini de iyi bilir zaten.
Ben bu 4 senede neler duydum neler. Bebek istemiyorum diye aptalsın diyenden tut, hakkımda olmuyor diye konuşandan tut, akraba ortamından gelen baskıları tut, benim bir komşum vardı aynı senin gibi istemiyordu da sonra isteyince olmadı'cılara kadar..
Neresinden tutarsan tut elinde kalır.
Malesef çoğunluğu bebek için evlenen bir toplumda senelerce bebek fikrini erteliyorsan sana uzaylı gibi bakıyorlar.
Umrumda değil vallahi. Elalem bebek sevecek diye ben hazır olmadan bebek yapıp depresyona giremem. Eşim ne kadar iyi bir baba olacak olursa olsun, en iyi baba ile bile %90 bakım annededir. Kaldı ki herkes bebek istemek zorunda da değil. Ben bunları evlenmeden önce eşimle bir bir konuştum.
Şimdi yavaş yavaş o havaya girdim bakalım. İstek duymaya cesaret etmeye başladım. Birkaç ay daha biçtim kendime.
Baskılara boyun eğmeyin deyip kaçıyorum

Valla bu konuda kendimi haksız çıkaramam ben evlenmek bile istemiyorken Rusya'ya kaçmıştım peşimden gelmişti, gizlediğim bir şeyde yoktu yaşadıklarımı da biliyordu az çok çocuk istemediğimi de biliyordu.

Tamam eşimi çok seviyorum babalık hakkını elinden almaya hakkımda yok hatta bu yüzden sırf boşanalım bile dedim ama o kabul etmedi. :/

Biliyorduysa bugün de sizi buna zorlamasın o zaman.
Evlenmemek için kaçtınız da peşinizden geldi ama nihayetinde evlendiniz öyle değil.mi?
Belki anne olmaya da basil olsa ikna ederim diye düşünmüştür.
Evlenmeseniz bile bu adamın günün birinde baba olmak istediginden haberdardınız.
Bence sorun yok. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Kendinizi hazır hissetmiyorsanız çocuk.buyuk sorumluluk, hiç kalkışmayın.
Ama Bir kac seneye buyuk ask gidee ve esiniz senin yuzunden baba olamadim der.
Yada ikna olursanız,
Çocuk sorumluluğu sizi boğar ve siz, senin yüzünden bu haldeyim dersiniz..

Sevgili konu sahibi,ikinizin de yaşı çok genç.Hele 32 yaşındaki eşinizin yaşım geçiyor demesi çok komik bence.32 nedir yani.Hele siz...Daha çok gençsiniz.Evliliğiniz de yeni.Şimdiden böyle bir sorumluluğu almak...Ne bileyim..Ne zaman hazır olursanız o zaman yapın.Eşinizle konuşun.Hazır olmadığınızı,şu an bebek olursa alt üst olacağınızı söyleyin ve net olun.Ki zırt pırt önünüze gelmesin bu konu.Ve bana göre kadının bu konudaki söz hakkı 2 ise erkeğinki 0.75-1 falan.
Görüyoruz burda lohusa depresyonu olup konu açan kadınları.Onlar burdan iyi birkaç şey duymaya bu kadar muhtaçken,delirmek üzereyken kocaları fosur fosur uykuda.Niye,evin erkeği işe gidecek çünkü.8-9 saatlik mesaiye.Ama sen 24 saat ayaktasın o kimsenin umrunda değil.Hele de çocuk yap diyen eş dost akrabanın hiiç.
Yani demem o ki son söz sizin olmalı.
Ben çocuk hiç düşünmeyen taraftayım.
Hep dediğim yapıp pişman olacağıma,yapmayıp pişman olurum daha iyi.Geri dönüşü yok çünkü.

En büyük pişmanlığım geçmişe sünger çekmeden evlat sahibi olmak diyebilirim. Büyük kızım doğduğunda lohusalikla beraber ne travma yaşadıysam önüne çıktı.

Önce geçmişle yüzleşmeden sakın hamile kalma. Psikolojik destek al. Tedavi ol ve travmalarından kurtul. Geleceğine ve önüne bakan ruhsal olarak sağlıklı bir anne adayı ol. Sonra inşallah çok güzel, mutlu ve sağlıklı anne olursun. ❤❤❤❤

Korkularinizin yersiz başınızdan talihsiz olaylar geçti diye yine öyle olacak değil. İsterseniz 1 sene isterseniz 10 yıl sonra olsun olacak olan değişmez yaşanması gereken yaşanılır. O yüzden boş yere uzatmayın derim Bebek bakmak büyütmek insana huzur verir

olaya böyle bakarsanız babaları atalım çöpe.
o adamlar çocuk olunca maddi olarak hırpalanıyorlar bunu görmeden atıp tutmak doğru değil.

Bu kadar çocuk istiyorsa keşke kendi yaşlarında biriyle evlenseydi. İnsanlar 6 yaşı az görüyor ama değil. Yaş farkından dolayı beklentileriniz de farklı tabii. İkiniz de 32 yaşında olsaydınız büyük olasılıkla siz de çocuk isterdiniz.

olaya böyle bakarsanız babaları atalım çöpe.
o adamlar çocuk olunca maddi olarak hırpalanıyorlar bunu görmeden atıp tutmak doğru değil.
Çalışan anneler de maddi olarak yıpranıyorlar. Babalığı çocuğa maddi imkan sağlamak olarak görmemeliyiz.
Çocuk 1 yaşına kadar tamamen anneye bağımlı. Baba ancak annenin yükünü hafifletecek destek olabilir. Çocuğun yaşı ilerleyip bilinç kazandıkça baba eksikliği çekebilir.

1.5 yıl evlilik erken bence cocuk için. Siz tatli dille falan istediginizi diretin . Hazir hissettiğinizde düşünürsunüz.

Korkuyorsun anlıyorum seni bende hamileyim iyi bi ailem olmadı ben nasıl bir anne olucam die korkularım var elbette bu senin ne kadar düşünceli olduğunu gösteriyor,, eşim ben bebek istemediğinde annelik hakkımı elimden aldığını düşünüp kızıyor dum. Bende anne olmak bebk sahibi olmak istiyordum çünkü eşinde baba olmak istyor hali ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…