Eşim çocuk istiyor.

Bir garip dertli

🧍🏼‍♀️158cm Baş._68 Güncel64.2🥇Hedef60🥈Hedef53
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
636
1.753
28
Arkadaşlar 27 yaşındayım öğretmenlik mezunuyum 1 yıllık evliyim . Kpss çalışıyorum hala atanmaya çalışıyorum . Eşim çocuk istiyor. Ama ben şu an hiç istemiyorum. Allah büyük, büyük konuşmakta istemiyorum. Ne yapsam delircem çok ısrarcı degil ama ben yakın zamanlarda 1-2 yıl hiç içimden gelmiyor. Lütfen yazmayın isteyince bile olması çok zor olanlar var tabiki anlıyorum . Eşimin ailesi kendisi benim ailem çok istiyor. Ben konuşurken bile içim bi tuhaf oluyor bende mi bir sorun var. Bende kendi işimi hakettiğim şekilde yapmak istiyorum. Offf off

Çocuk sadece eşiniz isteyince yada aile büyüklerin istemesi ile olacak iş değil. Bence eşinizi karşınıza alıp kafanızdaki fikirlerden gelecek planlarınızdan bahsedin. Yaşınız hala genç, hiç bir şey içinde geç değil.
Her şey gönlünüzce olsun

Eşlerden birinin istemesi yeterli değil. Çiftler hem fikir olmalı bu noktada. Dilerim bir ortak karara varabilirsiniz

Anne olacak kişi hazır olmazsa gerisi 7/24 konuşsun boş, çocuğu taşıyacak bakacak büyütecek olan sensin yeri gelecek yanında kimse olmayacak belki de neyin garantisi var ki... kendin istemeden asla çocuk yapma, asla... çocuk büyütmek sabır işi gönül işi, o sabrı sevgiyi göstermenin daha kolay olması için önce senin onu istiyor olman gerekiyor buna inan

Çocuk başkasının isteğine göre yapılabilecek bir şey değil bence
Büyük sorumluluk ve fedakarlık gerektiriyor
Yaşınız öyle beklenmeyecek bir yaş değilmiş
Eşinize önce iş sahibi olmak istediğinizi güzelce açıklayın
Anlayışlı olacaktır umarım

Ben de öğretmenlik mezunuyum. Senden 2yaş büyügüm ve bende 3 aylık evliyim. Ben 34 e kadar falan ıstemıyorum. Icımde öyle bır Istek yok. Atanmak gezmek ıstıyorum. Eşimde benım gıbı dusunuyor. Bence önce atanmaya calıs

önemli olan sizin hazir hissetmeniz, sonucta hamile kalacak olan, karninda 9 ay tasiyacak olan, doğduğunda büyük oran bakacak kişi bayanlar oluyor hep geriye kalan ister hep zaten.

Yaw bu çocuğu sevmeden sevmeye Gören babaların çocuk istemesi de...

Senin mi vücudun evrim geçirecek?
Yo.
Senin mi derin yırtılacak?
Yo.
Seni mi emecek?
Yo.
Senin memen mi alev alacak?
Yo.
Sen mi uyku yüzü görmeyecen?
Yo.
Ama istiyom.

Benim vücut bütünlüğümle ilgili kararı sen veremezsin.
Benim psikolojik sağlığımı etkileyen bişeyde belirleyici sen olamazsın.

Lütfen bunlara önce siz yürekten inanın.
O da ciddiyetinizi anlar zamanla.

Sırf iş meselesi olsa kariyer için çocuğu ötelemeyin derdim çünkü çocuk olunca kariyeri elinizin tersiyle itersiniz çocuk öyle güzel bir şey ama hazır olmanız istemeniz şart

Niye sevmedne sevmeye görsünler yanlış düşünüyorsunuz
Bizim babamız haftanın dört günü basimizdaydi devamlı sabah akşam.

Niye sevmedne sevmeye görsünler yanlış düşünüyorsunuz
Bizim babamız haftanın dört günü basimizdaydi devamlı sabah akşam.

Babanız ne hoşmuş.
Ve eminim babalarımızın yüzde doksanı da böyle zaten.
Siz bakmayın bana.
Mutluluklar.

E çocuk meselesine böyle yaklaşırsanız, babanın sevmeden sevmeye görmesi de kaçınılmaz olur.

cocuk kadının bedeninde var oluyor diye, butun söz hakkı kadının değildir.
aksi durumda ben çocuk isterim, eşim istemez, yukarıdaki saydıklarınızı söyler, adama da sen karışma falan derim. Adamlara sperm bankası muamelesi yapmak da tuhaf gerçekten.

Katılıyorum

Tabiki bu birlikte verilecek bir karar ,fakat KPSS için sanırım uzun süredir deniyorsunuz yaşınızda var kesin olacağını bilseniz ataması vs. var eşiniz de sizin gibi memur mu ?

Tasiyacak, doguracak, bakacak olan sizsiniz. Herkes sevmeye gelecek esiniz bile aglayinca kucaginiza verecek seni istiyor diye. Ise gidecegim deyip salona gecip uyuyacak. Uykusuz kalacak, kariyerini oteleyecek sizsiniz. Herkesten cok sizin hazir hissetmeniz cok onemli.

Ben yurtdisina gelin geldim. Dil ogrenmem, ehliyet almam, calismam, okuluma devam etmem lazimdi. Evlilik otursun istedim. 4 yil kadar kendim istemedim. Simdi hazir hissediyorum. Bu surecte hamile kalsaydim yapamadiklarim icin esimi ve bebegi suclayabilirdim. Tahammulum az olabilirdi.

Bi kadın eşine kendi vücut bütünlüğünü doğrudan ilgilendiren ortak bir kararda laf anlatamayacağı kaygısıyla buraya bi konu açtıysa, eşi yüksek ihtimal az anlayışlı biridir.
Anlayışlı bir erkek bu konuda kadının bedenî ve ruhî hazır olmasını önemser.
Önemsemiyorsa yüksek ihtimal hemen baba olma, çocuk sevme ya da aileye torun verme güdüleri buna neden oluyodur. Ebeveynliğe hazır olma meselesi gölgede kalıyordur kısacası.

Tabi bunların hepsi ihtimal.

Ama neden ne olursa olsun, kadının hazır olduğu vakti önceliğine almayan erkek anlayış sorunu yaşıyordur.

Anlayış sorunu hamilelikle ya da doğumla şıp diye sona erecek bi durum değil.
Bunlar evet olgunlaştırıcı etmenler ama garanti edemeyiz.

Oyuzden sağlıklı bi ailede önce sağlıklı iki yetişkin, sonra sağlıklı karı koca ve ardına ebeveyn olunur.

İşte bu sıralamayı önemseyen ebeveynler zaten birbirine sperm ya da yumurta olarak bakmaz ve söz hakkı çift taraflıdır ve eşit sorumluluk alınır.

Böyle bilale anlatır gibi oldu ama.
Mesele mühim.

Bu karar ikinizin kararı olmali sadece senin veya sadece onun değil. Ama onu da anlamak lazım. İnsanlar, mesru sayilabilen sınırsız cinsel iliski yasamak ve cocuk sahibi olmak icin evlenmeyi bir çıkış kapısı olarak görüyor. Toplum yapısı bunu getiriyor ne yazık ki. (En azindan cinsel iliski açısından ne yazık ki) eşiniz tamamen haksiz diyemiyorum. Ama siz de haklısınız. Kariyer yaparken araya çocuğun girmesi size, hayatınız çalınmış gibi hissettirecek. Bu çocuğa ve esinize olumsiz enerji yuklenmenize sebep olur. Süreçleriniz daha zor gecer diye düşünüyorum. Gönlünüzden geçen olsun dilerim.

Öğretmenliğe başladıktan sonra istediğini açıkça söyle. Atanmaya bak daha da hırsla dört elle çalış inşallah seneye atanırsın veya ne zaman istiyorsan. Sonra hamile kalırsın kaçmıyor ya. Nasıl olsa bir engel yok. Daha bir yıl olmuş boşver. Olana da Allah veriyor olmayana da her şey Allahtan. Doğuracak olan sensin. Önlemini ona göre al bir yıl beklesin canım ne varmış çocuk kaçmıyor ya. Ben 34 yaşındayım istiyorum ama olmuyor. senin durumunda olsam yani 1 yıllık evli ve kısırlık gibi bir sorunum olmasa hiç dert etmem. Keyfine bak. Kulak asma millete. Doğurunca da ikinci ne zaman derler, önce atan, paranı kazan hayatını garantile. Sonra çocuğunu doğurursun. Çalışırken de baktıracak adam bulamazsın iki sevip köşelerine çekilirler sen onlara bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…