Eşim çok cimri bıktım artık :(

O zaman eşiniz cimri değil, sizden para sakınıyor. Çok mu gereksiz şey alıyorsunuz acaba?

Çünkü cimriler çocuğuna da zırnık koklatmaz, asla harcamaz.
Kendi kriterleri var kıyafet i çok yoktur en fazla 5 tane ayakkabısı vardır ben zorla alıyorum aldığımı da beğenmez kırk bahane bulur moda anlayışı yok.Tabi ben kendime alınca ne çok ayakkabın var oluyor.internetten kıyafet alırım ona pek karışamaz ama ev eşyası konusunda çok katı, dışarıda yemek konusunda çok katı markette fiyat hesabı beni çok yorar ,bir ihtiyaç alınacak örnek mutfak robotu oturur internetten 40 yeri araştırır ,arabası çok kıymetlidir yeni sildi süpürdü bize yemek yedirtmiyor dökeceniz diye ...

Öncelerde bende dışarıdan yemeyi çok severdim. Ama şimdi hem hijyen açısından hem de maddi açıdan eve alınıp yapılmasından yanayım.

Ama gidip bir yerde de yediğimde karşımdaki öyle derse misin düşer.

Israf yapmadan yaşamayı bilmek lazım.

Ne cimri olmak lazım ne de müsrif , hayat standartlarına göre dengelemek lazım.

Eşinizin huyu buysa asla değişmez.

Acaba çok israfa yatkın olduğunuz için mi gelişti eşinizde bu , yoksa huyu mu buydu ?

Nisanlilik döneminde belli etmedi mi kendini ?

Hmm. Bu cimrilik değil de tasarrufu abartmış eş durumu. Madem öyle aylık bütçe ayırın kendinize ve onu karıştırmayın.
Çalışıyorsunuz o kadar hakkınız olsun.

Bana pek cimri gibi gelmedi. Benim eşim de ben de boyleyizdir. Ama birinin ihtiyacı varsa hiç gözümüze gelmez. Yada birine bir hediye alınacaksa alırız. Varsa bir ihtiyaç alınır ama fazlasını almayiz. Güzel bir ev aldık bankada da paramız var :)) harcayıp millete borçlu olmaktansa bu hal çok daha iyidir.

Bu mesajdan anlaşılıyor ki eşiniz cimri değil tasarruflu. Siz savurmak istiyorsunuz, o engel oluyor diye kızıyorsunuz :)
Yok ya bildiğin cimri bende herkes ne alıyorsa onu alıyorum gidip milyarlık saat mücevher almıyorum 300 400 liralık adidas ayakkabı almıyorum marka kıyafetler almıyorum lcw den giyiniyorum gayet mütevaziyim lüks takılmıyorum yani ..

Çok zor cimri adamla ya insanlar geziyor, eğleniyor, yiyor, içiyor eminim için gidiyor milleti gördükçe ama cimri adam biriktirme derdinde heryerde hesap kitap yaparlar rahatça yemek siparişi bile veremiyorsunuzdur. Aaaa çok can sıkıcı bir durum düzelmez bence terapiste gitmeyi de kabul etmez bu hayat böyle nasıl geçecek hamilesin bir de nasıl olacak Bence çok ciddi bir konuşma yapmalısın heray şu kadar bütçe gezmeye tozmaya yemeye içmeye gidecek değilse ben senden bunaldım maaşımı yiyeceğim ne halin varsa gör desen?

Takmayacaksın canım. Inadına alacaksın, bir şey söylerse sakın savunmaya geçme. Seni ilgilendirmez de geç. Sen ses çıkarmadıkça asla değişmez. Ben aynen bu şekilde yapıyorum. O sinirden çatlıyor ama umrumda değil.

Her şey kararında iyi tabi. Para biriktirmek israfı olmamak tutumlu olmak bunlar güzel şeyler ama bir kıyafet almak sinema yemek vs. bunlar da çok önemli şeyler kısmamak lazım konuşmaktan anlamıyor mu orta yolu bulsanız mesela ayda bir dışarıda yemek gibi

Aynen canım ya elalemin eşlerine bakıyorum çoğu yiyor içiyor geziyor bende arasira arkadaşlarımla takılıyor harcıyorum ama eşim ve çocuğumla birşeyler yapmak istiyorum .Eşimle konuşmak çok zordur çok inatçıdır uzlaşmak çok zordur kafasına koyduğunu yapar.

Dün benim sınav da gözetmenlik görevim vardı.sabah ve öğleden sonra çok yoruldum dört buçukta çıktım yemekte yiyemedim çıkışta dedimki bizi yemeğe götür .gittik zar zor bir yere bakıyoruz menüye çok pahalı ymiş demeye başladı bende en ucuz olandan sipariş verdim artık 20 liralık hamburger menü oğlumda aynısından aldı. Kendisi birşey almadı ben yemeyeceğim dedi .Neyse dedim hiç konuşmadım yedim .Oradan çıktık.Sonra marketten ekmek alalım dedi ben arabada oturacağım kapıyı aç dedim açmadı markete girdi ben ayakta onu bekliyeceğim .Yürüdüm dolmuş durağına baktım peşimden geliyor nereye gelsene falan dedi hiç oralı olmadım iki dolmuşla yorgun argın eve geldim valla ve konuşmuyoruz dünden beri .

Canım tamam zorla ikna ettm diyelim tamam yapıyor ama seni pişman ediyor söyleniyor da söyleniyor suratını asıyor o zaman istediğin olsa ne olmasa ne ...

Canım tamam zorla ikna ettm diyelim tamam yapıyor ama seni pişman ediyor söyleniyor da söyleniyor suratını asıyor o zaman istediğin olsa ne olmasa ne ...
İşin çok zor o zaman canım ne diyelim Allah yardımcın olsun alışılmaz da bu duruma insan arada eşiyle özel şeyler yapmak istiyor yani

Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize yorumlariniz için ben gerçekten bu durumumu hiç kimseye anlatamam içime atarım genelde hep kendimi çevremde mutlu göstermeye çalıştım eşimi savundum ama görünenler öyle değil malesef.

Ya bak cimri diyorsun ama adam evini arabasını almış 130 bin de birikim var. Sen bence gizli gizli istediğini al bırak o tutumlu olsun bu devirde şart.

Beğenmediğiniz adamdan hamile kalıp off çok bunaldım mı diyorsunuz.
Siz fazla savruk olduğunuz için o da böyle yapıyor olabilir ama huy ise yapacak birşey yok.

Ya bak cimri diyorsun ama adam evini arabasını almış 130 bin de birikim var. Sen bence gizli gizli istediğini al bırak o tutumlu olsun bu devirde şart.
Evet bir yandan iyi güvencen var en azından ama İstediğim şeyler gizli alınacak şeyler değil sorun orda işte ev eşyası asla alamam götürür geri iade eder valla yemek konusu tek başıma napayım ben o yemeği birde sağolsun sürekli evde pek arkadaş tutmuyor birde akşam altı yedi gibi gelse eve nerde ing.öğretmeni çok bir dersi yok bir günü boş iki de üçte evde . gizli birşeyler yapılmıyor sürekli başımda arkadaş tutsam arkadaşlarımı kıskanır sen bizi sevmiyon çocuğuna bana vakit ayırmuyon der

Beğenmediğiniz adamdan hamile kalıp off çok bunaldım mı diyorsunuz.
Siz fazla savruk olduğunuz için o da böyle yapıyor olabilir ama huy ise yapacak birşey yok.
2.çocuk bu oğlum çok kardeş istiyor tek kalmasın istedik..Bazen eşimin bu durumunu çok önemsemiyorum okul varken hele yoğunluktan ona kafa yoramıyordum şimdi tatil olunca tekear gündemime aldım bir kaç olayda yaşayınca .Ama ben savruk değilimdir asla..

Sizin savruk olmadığınız zaten belli istediğiniz şeylerde gayet doğal arkadaşlarımın çoğu çalışmıyor ama her hafta sonu eşleriyle biryere yemeğe giderler, nedir ki 40 lira ya kendi 20 liralık hamburgeri bile almayıp allah bilir eve gelip ekmek arası yiyecek şaka gibi ya çok zindan hayat çocuk olmasa farklı şeyler söylerdim ama ne diyeyim dua edelim sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…