Eşim çok cimri bıktım artık :(

Esiniz cocuklarinizla ilgili sorumluluk duygusuyla da hareket ediyor anladigim kadariyla.

Gezmek, eglenmek, disarida yemek gibi aktivitelerin cocuklariniz icin de guzel, eglenceli, faydali olacagini belirtebilirsiniz.

Şahsen ben yapamazdım her dakika para hesabı yapan biriyle.
Durumunuz da kötü değil, olsa hadi neyse.
İnşallah çocuk olunca durumu iyice abartmaz.

Tutumluluk ayrı, cimrilik ayrı bir şeydir.
Eşiniz bayağı cimri, hayatı zehre çeviren bir tip.

Maaşlar ortaya konur; liste hazırlanır zorunlu ihtiyaçlar, olabilirler ve de lüks olanlar diye ayrılır.
Geri kalan tasarruf edilir.

Bu adamı bilerek mi aldınız? Sanmıyorum ama.

Şahsen ben yapamazdım her dakika para hesabı yapan biriyle.
Durumunuz da kötü değil, olsa hadi neyse.
İnşallah çocuk olunca durumu iyice abartmaz.
Aynen bekarken bıle yapamıyorsam Aşırı itici oluyorlar hele yemekten kısan bir insan düşünemiyorum gırtlaklamalık

para akısı onda sanırım.. Bak ben mesela direk benmkne senn elin çok açık hayır diyemıyosun para yönlendirmesi bende dursun demiştım tamam demişti.. ben daha tutumluyum çünkü..

Ay konu dışı olacak ama benim bir erkek arkadaşım vardı aklıma geldikce sinirlerim bozuluyor
İş arıyordum işsizdim. Kendisi mühendisti ve ailesiyle yaşıyordu bir lira gideri yoktu. Adamın arabası da vardı. Otobüsle beni almaya gelirdi, benim arabamla giderdik gezmeye. Gittigimiz yerin beş on liralık otopark ücretini de ben öderdim. Yedigimiz yemekler Alman usulü yapılırdı. Allahım aklıma geldikce çıldırıyorum bana ne içirmişler ki ona iki hafta dayanabilmişim ????
Bakın bu özellikler ” ögrenilmiş” dediğimiz davranış örüntüleridir. Cok uzun terapiler alınmadıkca da değişmez. Allahım size sabırlar versin.

doğru iletişim olsaymış sorun olmazmış. yoksa bu devirde para biriktirebilmek güzel bence.
cimrilik dozunu kaçırmadığınız sürece sizi ilerki yaşamınız için kurtarır. gene siz rahat edersiniz.
sizin yapınıza biraz ters kaçmış anlıyorum bende pek fiyatlara bakmam hesap yapmam ama sonra ben çekerim sıkışmışlığın ceremesini.
bence eşinizle uygun dilde konusun hem o biraz size yakın düşünsün hem siz ona yakın...

Kendi maaşını kendin harca... Calışıyor sun emeğin var niye gönlün neyi cekiyorsa almıyorsun ki... İçinde hersey kaldıktan sonra çalışmanın da paranın da anlamı yok...

değiştiremiyorsanız kabullenin
madem 2.çocuğunuza hamilesiniz
sizde adamı böyle kabul edin bari başınız ağrımasın

Tutumluluk ile cimrilik aynı şey değildir. Ay sonu iki çalışan da maaşlarını ortaya koyar. İhtiyaçlar çıkarılır. Belli bir para kenara ayrılır. Gerisi eğlence ve harçlık için kullanılır. Bak bu tutumluluktur.

Ama ayda 1 dışarıda yemek yiyemeyeceksen olmaz olsun öyle tutumluluk. Kefenin cebi yok, hayata da 1 kere geliyoruz :)

Cimri erkek de zor, cimri kadın da. Sabırlar dilerim.

Ay aman abla git korkutma beni

değiştiremiyorsanız kabullenin
madem 2.çocuğunuza hamilesiniz
sizde adamı böyle kabul edin bari başınız ağrımasın
Zaten kabullendim canım yapacak bir şey yok bu saatten sonra böyle birşey için boşanılmazda zaten kendide abisinden bende ablamdan biliyırum boşanmanın insanları çocukları ne kadar yıprattığını ama şu 'nu yapmadım artık çok canıma tak ederse internet bankacılığımı falan ele geçireceğim çok zorlamadım aslında bu konuda...

E Evet eşimle iletişim kurmak biraz zor malesef hiç eleştiri kabul etmez hemen alınır küser ya da kızar .Ben para biriktirdiğini biliyordum ama bayağı biriktirmiş çok şaşırdım meblayı söyleyince .Sevindim tabi ama sonra düşününce şunu alayım mı boşver bunu alayım mı boşver ne gerek var ...

Birşey yapmayacaksın böyle devam edecek. Buraya yazdıydı Nil dersin...
Ve bir ömür geçecek böyle...
İki üç mutluluğu gözüne ağzına dize dize bitecek bu ömür...
Alışacaksın sonra bunu normalleştireceksin bir süre sonra..
Ve bir ömür geçecek böyle...

Allaha şükür eviniz,arabanız ,birikmiş paranız var..yeter bence yani yaş geçiyo ,yarına çıkacağımızın garantisi yok,eşiniz bariz cimri..çalışmıyorum ama her hafta sonu dışardayız,yemeyecek gezmeyeceksem çalışmanın ne anlamı var.allah kolaylık versin size

Adam hamile karısının, cocuğunun yediği yemeğin hesabını yapıyo nesine helal olsun ya
Aslında evde asla öyle değilizdir bol bol alır yeriz hemde kaliteli şeyler komşulara bakarım bizim gibi alışveriş yapan yoktur onlar tek tek alıyor sanırım biz haftada toplu alırız ama arabanın arkası doludur. Sorunumuz dışarıda yersek ona giden paraya kıyamaması birde alacağımız şeyleri iyice fiyat incelemesi yapması malesef ..

Ama canınız evde yapılamayacak bişi de isteyebilir hamilesiniz bide cok doğal o yüzden yazdım ama işin içini en iyi siz bilirsiniz tabi

Malesef bir ömür böyle geçecek sanki hiç gezmiyormuşuz gibi algılanabilir ama arkadaşların dediği siz ne çok geziyorsunuz pikniğe mangala doğa gezisine sürekli gideriz ilçemiz ormanlı bir yer sorun işte hesapçı olması birşey alırken falan kafayı çok yorması bugün mesela araba yokuş çıkarken klimayı kapattı o zaman benzin çok gidiyormuş off off ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…