Kart onda da içinde para yok mirastan gelen para var sadeceHala kartın o kadındamı sana da inanamıyorum
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Zaten ben çok saygısızmışım annesine hep surat yapıyormuşum konuşmuyormuşum vs vsKendinizi kullandırmayın, valla zaman öyle olmuş hem kadın çalışsın hem ev işi yemek yapsın hemde saygı görmesin saygısız ve nankör bir toplum olduk ,çok örnekleriniz var maalesef kadını her yönüyle ezmeye ve sömürmeye çalışıyor eşler ve aileleri ,inşallah hakkınızda hayırlı olan yoldan devam edersiniz
Bana göre uzatmalarda bitmek üzere ancak salı günü deyip duruyor bakalım salı günü ne olacakevlenmeseymiş bu denli anasını düşünecekse.
bence sizin evliliğiniz çoktan çatırdamış uzatmaları oynuyor ama yinede çift olarak sizin kararınız tabi.
Ona sen karar vereceksin ama buradan aldigin gazla degil .
Kendini ezdir demiyorum bir kadina asla bunu demem ama bana kredi cektirdi/ cektiriyor bu gibi nedenlerle bosanilmaz. Cekmezsin olur biter. Ortada bildigim aldatma yok,siddet yok kufur yok . Zaten oyle sen , ben havasinda evlilik yurumez. Sanirim cocugun yok. Karar veriyorsan da bir an once karar ver.
asıl mesele bu işte.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Zaten ben çok saygısızmışım annesine hep surat yapıyormuşum konuşmuyormuşum vs vs
sen ne dedin?Eşim şimdi yazdı bana. Bu ay son işyerine çıkışını ver dedi. Bende çalışıp çalışmayacağıma sen karar veremezsin dedim. O zaman boşanalım diyor. Annen ve babanı arıcam akşam bize gelsinler onların yanında konuşalım boşanalım diyor
Kızlar iyi akşamlar,
Şöyle bir olay cereyan etti. Bu akşam ben bir nişandaydım. Ofisteki çalışma arkadaşımızın nişanı. Oturduk takısını taktık vs. Sonra sıkıldık ofis grubu olarak kalktık beş altı kişi farklı mekaba geçtik. Eşime haber ettim neyse oturduk yemek yiyoruz. Sonra eşim birden bana yazmaya başladı. Saat 23e geliyordu. Yok benim seninle salı günü konuşçaklarım var. Benim içim hiç rahat değil vs vs sonra bende ısrar ettim konuş nedir derdin diye anlatmadı. Sonra eve geldim evet dedim seni dinliyorum nedir konu.
Yok ben çok değişmişim evdeki davranışlarım çok değişikmiş yüzüm hep asıkmış annesi rahatsızmış psikolojik olarak ben onu hiç rahatlatmıyormuşum. Hep burnumun dikine gidiyormuşum. Günaydın iyi geceler demiyormuşum klasik konular. Neyse ben patladım en sonunda. Ben ATM yada bankamatik değilim sen kredi için bana baskı yapmıyor musun dedim ses yok. Evlenmek için çektiğimiz krediyi bir ay bile ödemedin araba için çekileni nasıl ödeyeceksin de öderim diye sözler veriyorsun diyorum ses yok. Tutturmuş benim dediğim olacak vs. Dedim ne zaman senin dediğin olur biliyor musun ne zaman benim giyim, mutfak, gezme, lükslerimi karşılarsın o zaman reis sen olursun şuan reis diye bir durum yok boşuna konuşma ikimizde çalışıyoruz diyorum e ben krediyi ödemedim de karılarla mı yedim diyor sana öyle birşey diyen yok diyorum anlamıyor.
Sonra birden parladı yok ben onun erkekliğine laf etmişim yok ben çalıştığım için çok havalanmışım vs vs.
Benim çalışmamı yasakladı en son neymiş ben bu aydan sonra çalışmayacakmışım. İşe güvenip çok havalanmışım bilmem ne bi sürü şey saydı.
Sonra da hala ben seninle salı günü konuşucam dedi. Hayır dedim şuan konuşuyoruz derdin neyse söyle şuan seninle tartışmıyorum konuşalım dedim yok dedi. Giderken de bileklerimden savurup attı beni bir kenara çekti gitti.
Annesini aradı sonra. Konuşmadan sonra annesi de gel eve konuşalım dedi. Yok dedi sanırım eşim. Sonra da kv çat diye odasının kapısını kapattı yüzüme. Oturuyorum şuan tek başıma.
Ne yapmam gerekiyor yol gösterin lütfen.
Eşim şimdi yazdı bana. Bu ay son işyerine çıkışını ver dedi. Bende çalışıp çalışmayacağıma sen karar veremezsin dedim. O zaman boşanalım diyor. Annen ve babanı arıcam akşam bize gelsinler onların yanında konuşalım boşanalım diyor
Eşim şimdi yazdı bana. Bu ay son işyerine çıkışını ver dedi. Bende çalışıp çalışmayacağıma sen karar veremezsin dedim. O zaman boşanalım diyor. Annen ve babanı arıcam akşam bize gelsinler onların yanında konuşalım boşanalım diyor
Hiç birşey demedim. Senin egonu tatmin etmeyeceğim. Sana 1 kez hayır dedim ve sen boşanalım diyorsun. Sana söyleyecek birşeyim yok dedimsen ne dedin?
aman canım sakın ha işten ayrılayım deme..bugün bunu kabul etsen yarın başka şeyler çıkacak.şimdi işin var dayanağın var resti çekebiliyorsun..o zaman ne olur halin..Eşim şimdi yazdı bana. Bu ay son işyerine çıkışını ver dedi. Bende çalışıp çalışmayacağıma sen karar veremezsin dedim. O zaman boşanalım diyor. Annen ve babanı arıcam akşam bize gelsinler onların yanında konuşalım boşanalım diyor
Annemde çek kredi derse onun da ağzının payını vereceğim ki evlenirken çektiğim krediden haberi yok onu duysa demez sanırım bana bi daha kredi çek diyeAnneni babani ortaya koyup gozunu korkutmak istiyor ya da annesiyle konustular seni suclayacaklar annenler de onlarin tarafini tutup cek kredi bosanma diyecekler diye hesap yapiyor gerek yok Ben bu aksam gider haber veririm onlara kararim kesin de gec bak nasil cark edecek tutusup
Yok işten ayrılamam zaten her dediğim olsuna getiriyor lafı hepaman canım sakın ha işten ayrılayım deme..bugün bunu kabul etsen yarın başka şeyler çıkacak.şimdi işin var dayanağın var resti çekebiliyorsun..o zaman ne olur halin..
anneni arayıp anlatsana canım olanları..arkanda dursunlar akşam ezdirmesinler seni..meydanı boş bulmuş eşin istediğini yaptırmaya çalışıyor..Annemde çek kredi derse onun da ağzının payını vereceğim ki evlenirken çektiğim krediden haberi yok onu duysa demez sanırım bana bi daha kredi çek diye
Bence ailemi karıştırma diyin. Sonuçta siz kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. Anneniz daha önce yanınızda olmamıştı. Şimdi de olacağının garantisi yok. Bence kocanız, annesi, anneniz hep birlikte çek ne olacak, yap ne olacak diye baskı kuracaktır.Annemde çek kredi derse onun da ağzının payını vereceğim ki evlenirken çektiğim krediden haberi yok onu duysa demez sanırım bana bi daha kredi çek diye
Annemde çek kredi derse onun da ağzının payını vereceğim ki evlenirken çektiğim krediden haberi yok onu duysa demez sanırım bana bi daha kredi çek diye
Ekonomik şiddet diye bir şey duydunuz mu daha önce hiç?
Ya psikolojik şiddet???
Ekonomik şiddet:
Ekonomik kaynakların ve paranın düzenli bir şekilde kadın üzerinde bir yaptırım, tehdit ve kontrol aracı olarak kullanılmasıdır. Koşullar elverdiği halde evin masraflarını karşılamamak, para vermemek, kısıtlı para vermek, ailenin gelir ve giderleri konusunda bilgi vermemek, aileyi ilgilendiren maddi konularda fikir almadan tek başına karar vermek, kişinin mallarına ve gelirine el koymak, çalışmasına engel olmak, istemediği işte zorla çalıştırmak gibi davranışlar ekonomik şiddettir. Ekonomik şiddet de genellikle duygusal/psikolojik şiddet gibi tek seferlik eylemlerden çok sürekli bir durumu tarif eder.
Psikolojik (duygusal) şiddet:
Kişinin bedeninden çok ruh sağlığını hedef alan şiddet türü psikolojik şiddettir. Genellikle bir defaya mahsus eylemlerden çok sürekliliği olan eylemler psikolojik şiddet olarak tanımlanır. Sürekli olarak bağırmak, korkutmak, küfür veya hakaret etmek, aileyle, arkadaşlarla, komşularla görüştürmemek, giyim tarzıyla ilgili baskı yapmak, eve hapsetmek, çocuklardan uzaklaştırmak, kıskançlık bahanesiyle sürekli kontrol altında tutmak, başkalarıyla kıyaslamak, sevdiği eşya ve hayvanlara zarar vermek, tehdit etmek, şantaj yapmak, aynı şekilde düşünmeye zorlamak gibi eylemlerle karşı karşıyaysanız psikolojik şiddet görüyorsunuz demektir.
Psikolojik şiddetin etkileri çoğunlukla gözle görülür olmadığı için hafife alınır, ama bu tür şiddet kişide ağır yaralar açabilir. Psikolojik şiddet görenlerde sürekli korku içinde yaşamak, kendini değersiz hissetmek, depresyon, intihar eğilimi, bağımlılık, utanç ve suçluluk duygusu, uyku ve beslenme bozuklukları, sosyal ilişkilerin bozulması gibi duygusal/psikolojik rahatsızlıklar görülebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?