Eşim evi terketti..

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Zaten ben çok saygısızmışım annesine hep surat yapıyormuşum konuşmuyormuşum vs vs

evlenmeseymiş bu denli anasını düşünecekse.

bence sizin evliliğiniz çoktan çatırdamış uzatmaları oynuyor ama yinede çift olarak sizin kararınız tabi.
Bana göre uzatmalarda bitmek üzere ancak salı günü deyip duruyor bakalım salı günü ne olacak

Biri doldurmuş net...

Ekonomik şiddet diye bir şey duydunuz mu daha önce hiç?
Ya psikolojik şiddet???

Ekonomik şiddet:
Ekonomik kaynakların ve paranın düzenli bir şekilde kadın üzerinde bir yaptırım, tehdit ve kontrol aracı olarak kullanılmasıdır. Koşullar elverdiği halde evin masraflarını karşılamamak, para vermemek, kısıtlı para vermek, ailenin gelir ve giderleri konusunda bilgi vermemek, aileyi ilgilendiren maddi konularda fikir almadan tek başına karar vermek, kişinin mallarına ve gelirine el koymak, çalışmasına engel olmak, istemediği işte zorla çalıştırmak gibi davranışlar ekonomik şiddettir. Ekonomik şiddet de genellikle duygusal/psikolojik şiddet gibi tek seferlik eylemlerden çok sürekli bir durumu tarif eder.

Psikolojik (duygusal) şiddet:
Kişinin bedeninden çok ruh sağlığını hedef alan şiddet türü psikolojik şiddettir. Genellikle bir defaya mahsus eylemlerden çok sürekliliği olan eylemler psikolojik şiddet olarak tanımlanır. Sürekli olarak bağırmak, korkutmak, küfür veya hakaret etmek, aileyle, arkadaşlarla, komşularla görüştürmemek, giyim tarzıyla ilgili baskı yapmak, eve hapsetmek, çocuklardan uzaklaştırmak, kıskançlık bahanesiyle sürekli kontrol altında tutmak, başkalarıyla kıyaslamak, sevdiği eşya ve hayvanlara zarar vermek, tehdit etmek, şantaj yapmak, aynı şekilde düşünmeye zorlamak gibi eylemlerle karşı karşıyaysanız psikolojik şiddet görüyorsunuz demektir.

Psikolojik şiddetin etkileri çoğunlukla gözle görülür olmadığı için hafife alınır, ama bu tür şiddet kişide ağır yaralar açabilir. Psikolojik şiddet görenlerde sürekli korku içinde yaşamak, kendini değersiz hissetmek, depresyon, intihar eğilimi, bağımlılık, utanç ve suçluluk duygusu, uyku ve beslenme bozuklukları, sosyal ilişkilerin bozulması gibi duygusal/psikolojik rahatsızlıklar görülebilir.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Zaten ben çok saygısızmışım annesine hep surat yapıyormuşum konuşmuyormuşum vs vs
asıl mesele bu işte.
sençalışıp kazanacak eşinin ve kv nin eline sayacaksın.
ancaak eve gelince tam bir hizmetkar oalcak etraflarında döneceksin.
yüzünde ise her zaman bir gülümseme olacak.
hast aolmayacak dert yanmayacak,masraf çıkarmayacaksın.
ama en başta yazdım ya asıl mesele kv.
o yanınızda olmasaydı eşinle orta karar bir evlilik sürebilirdiniz.
ama ne yazık ki eşinin beynini ele geçirmiş bir kv ile işiniz çok zor.
bu kadının başka yerde yaşama olasılığı hiç yokmu?

Eşim şimdi yazdı bana. Bu ay son işyerine çıkışını ver dedi. Bende çalışıp çalışmayacağıma sen karar veremezsin dedim. O zaman boşanalım diyor. Annen ve babanı arıcam akşam bize gelsinler onların yanında konuşalım boşanalım diyor

sen ne dedin?

kavga üstüne annesini arayıp,eve getiren , konuşma nutku çektiren

erkeğe ben

güle güle diyorum....

Anneni babani ortaya koyup gozunu korkutmak istiyor ya da annesiyle konustular seni suclayacaklar annenler de onlarin tarafini tutup cek kredi bosanma diyecekler diye hesap yapiyor gerek yok Ben bu aksam gider haber veririm onlara kararim kesin de gec bak nasil cark edecek tutusup

Hımm anne baban üzerinden sana baskı yapacak. Senin ailenle aranız problemliydi diye hatırlıyorum.

Sen ne yanıt verdin buna. Annen baban nasıl karşılar. Öncesinde istersen git onlar ile görüş.

aman canım sakın ha işten ayrılayım deme..bugün bunu kabul etsen yarın başka şeyler çıkacak.şimdi işin var dayanağın var resti çekebiliyorsun..o zaman ne olur halin..

Annemde çek kredi derse onun da ağzının payını vereceğim ki evlenirken çektiğim krediden haberi yok onu duysa demez sanırım bana bi daha kredi çek diye

aman canım sakın ha işten ayrılayım deme..bugün bunu kabul etsen yarın başka şeyler çıkacak.şimdi işin var dayanağın var resti çekebiliyorsun..o zaman ne olur halin..
Yok işten ayrılamam zaten her dediğim olsuna getiriyor lafı hep

Annemde çek kredi derse onun da ağzının payını vereceğim ki evlenirken çektiğim krediden haberi yok onu duysa demez sanırım bana bi daha kredi çek diye
anneni arayıp anlatsana canım olanları..arkanda dursunlar akşam ezdirmesinler seni..meydanı boş bulmuş eşin istediğini yaptırmaya çalışıyor..

Bence ailemi karıştırma diyin. Sonuçta siz kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. Anneniz daha önce yanınızda olmamıştı. Şimdi de olacağının garantisi yok. Bence kocanız, annesi, anneniz hep birlikte çek ne olacak, yap ne olacak diye baskı kuracaktır.

Reactions: anu

Annenler eve gelirse o çağırırsa falan bunu söyle ve eşinin annesine de hacizi de söyleyiverirsin artık. Adam hep plan program. Geri tepsi planlari

Bilmiyordum sayende ogrendim.

Ben fiziksel siddeti kastetmistim ama benim ne kastettigim onemli degil. Siz nasil olsa cimbizla ceker benim uzerimden konuyu dagitirsiniz.

Konuya yorum var mi? yok

Lucky'e yorum var mi ? evet

Tatmin olmak var mi? evet

Konu sahibi gercekten ne istiyor? Onemli degil.

Bosanmak mi istiyor? Bunu gercekten goze alabiliyor mu? Kocasini seviyor mu? Bu evlilik kurtulur mu? Konu sahibi devam etse mi pisman olur, bosansa mi?

Bunlar onemli degil. Siz yeter ki bana yorum yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…