- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
Kvdeye kalan miras annesinden. Öyle deme sebepleri benim kartımda olduğu için
Arkadaşım evlilikte edinilen mallar ortaktır.dan yola çıkıyorsun ama kanun mirası bunun dışında bırakır. Mesela senin mısırda büyük teyzen varmış ölmüş tek mirasçı senmişsin sana para kalmış. Gittin o parayla ev aldın. Sonra boşansan da o ev senin. Hiç hak iddia edemez eşin. O nedenle konu sahibi bir avukatla konuşmalı.
Yani konu sahibi paranın yarısını alıp "parayı bana kendi rızalarıyla verdiler, benim hesabıma isteyerek yatırdılar, ben de çekip borcumu ödedim" dese bi sıkıntı olmayacak değil mi?O evi eşinin üzerine yaparsan hak iddia eder. Tıpkı hesabına yollanmış olması gibi. Hesap cüzdan gibidir konu sahibinin hesabındaysa onundur miras yada başka bişey farketmez. Adamın ya da annesinin kendi üzerine olan bir miras varsa onda hak iddia edilemez ama para başka hesaba aktarılmış. Başka ele geçmiş ve bitmiş. Miras hukukunu okursanız görürsünüz. Boşanma olduğunsa da yarıyarıya pay düşer. Çünkü miras konu sahibine kalmamış ama konu sahibinin hesabına yatmış bı imza niteliğindedir.
Avukatsanız ok dir. Ben bildiğim kadarını söyledim. O yüzden avukata danışmalı dedim :)O evi eşinin üzerine yaparsan hak iddia eder. Tıpkı hesabına yollanmış olması gibi. Hesap cüzdan gibidir konu sahibinin hesabındaysa onundur miras yada başka bişey farketmez. Adamın ya da annesinin kendi üzerine olan bir miras varsa onda hak iddia edilemez ama para başka hesaba aktarılmış. Başka ele geçmiş ve bitmiş. Miras hukukunu okursanız görürsünüz. Boşanma olduğunsa da yarıyarıya pay düşer. Çünkü miras konu sahibine kalmamış ama konu sahibinin hesabına yatmış bı imza niteliğindedir.
bir danidigimi hatirlatdiniz bana o da esin den bosandu 2 3 sene kredi odediOof of en zor kısmı geliyor borçlar bana kaldı kv evi eşyaları kaptırmak istemiyor nasıl bölüşeceğiz
İnş. Bunları boşa yazmiyorsundur :/ ben avukat falan değilim ama hukuk resmiyete bakar para benim hesaptaysa benimdir başka türlü nasıl olucak zaten çikar elalem o para benimdi aslinda hesabına emanetmi ettim diyecekBirde medeni hukukta erkek-kadın eşitliği getirildi. Evin geçimi iki tarafında yükümlülüğünde. Erkek ya da kadın eşine yardımcı olmuyorsa "evliliğin yürütülmesinde sadakatsizlik" üzerinden dava açılabilir. Mahkemede sadakatsizlik illa cinsel bir suç değildir. Maddi manevi hertürlü bencillik kullanmal sömürmek mutsuzluğa yol açmak sadakatsizliktir. Eşinin katkısımın olmadığını kanıtlarsa yıptanma payı olarak tazminat bile alabilir.
Ayrıca eskiden oturulam ev yaşanacak yere erkek karar veriyordu medeni hukukta artık oda öyle değil. Erkek, kadınım istemediği bir yerde yahut şekilde ev kuramaz. Yani annesiyle de yaşamak mecbriyetinde değil hukuğa göre. Hukuken ispatladıpı taktirde her anlamda haklı konu sahibi
Buarada evde yaptığı ev işleride harcamalarına ekleniyor maddi karşılığı oluyor. Aylık evine harcadığı para artı ev işleri yani. Maddi katkı olarak işleniyor ev işleri
İnş. Bunları boşa yazmiyorsundur :/ ben avukat falan değilim ama hukuk resmiyete bakar para benim hesaptaysa benimdir başka türlü nasıl olucak zaten çikar elalem o para benimdi aslinda hesabına emanetmi ettim diyecekneyse dediğim gibi ben zaten boşanacaklarını düşunmüyorum gidip araba almış olmasinda
Katiliyorum konu sahibi yok ortada ki zaten bizim dert edip odeme odetmeye bak dedigimiz kredi icin bile onda degilim oderim dedi ya arabayi aldirdi ya kandirdi herseyi duzelticem diye dilerim siddete falan basvurmamistir cunku son zamanlarda o tarza doner bir yapiya burundugu anlatimlarinda mevcuttuİnş. Bunları boşa yazmiyorsundur :/ ben avukat falan değilim ama hukuk resmiyete bakar para benim hesaptaysa benimdir başka türlü nasıl olucak zaten çikar elalem o para benimdi aslinda hesabına emanetmi ettim diyecekneyse dediğim gibi ben zaten boşanacaklarını düşunmüyorum gidip araba almış olmasinda
Katiliyorum konu sahibi yok ortada ki zaten bizim dert edip odeme odetmeye bak dedigimiz kredi icin bile onda degilim oderim dedi ya arabayi aldirdi ya kandirdi herseyi duzelticem diye dilerim siddete falan basvurmamistir cunku son zamanlarda o tarza doner bir yapiya burundugu anlatimlarinda mevcuttu
Acaba işe gidebildi mi ki?Eşi en son kredi borcunu da kredi kartını da ödeyeceğim, borcum kalmasın demişti. Hiç öyle adamın söyleyebileceği laf değil. Nyks'ye bir şey mi yaptı acaba? Veya Nyks'nin annesi ortalığı mı karıştırdı? 2 gündür yazmıyor, çalışan insan. En azından işe gidince yazardı.
Acaba işe gidebildi mi ki?
Canim esyalarini al da git sakin onlara bir cop bile birakma. Madem onlar kira olan evinderdine dusmus sizde herseyi alin.Hayır kira ama evlenirken onlar şuan bulunduğumuz evde oturuyordu ben eşyalarımı alıp geldim. O yüzden evi ona bırakmayalım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?