- Konu Sahibi ozlemvetatlicadi
-
Eşiniz vardiyalı çalışıyorsa bu istisnai bir durum değildir.
Böe çalışacak bu adam en azından belirsiz bir süre..
Bu durumda sürekli anneyi çağırmak ne bileyim garip.
Adam eve geliyor sabahın körü karısı ve annesi..! çalışmıyorsam bende otururdum sabah kadar kocam gelir kahvaltı yaparız vur kafayı yat. benim düşüncem yani
insan bütünlük ister onu bekleyen bir kadın veya erkek ister. siz eşinizin kıskanç olduğuna kafayı takmışsınız diğer açıdan hiç bakmıyorsunuz.
adam haklı bence,korkuyorum vs türünde şeyler ise ne bileyim ya anneniz olmasaydı ne yapacaktınız.
evliliğinizi mi bitirecektiniz vardiya yüzünden,hasta olursunuz mutsuz olursunuz elbette anneye koşulur ama artık evlisiniz.
mesela bebek olur kayınvalide veya anne uzun süre aylar boyu kalır ona da gıcık olurum ben. çok saçma gelir bana.. hadi bir ay 40 gün alışma süreci..bebeği büyütemeyeceksen ne diye doğurdun..?
ne bileyim herkes çeşit çeşit..
son kelimesine kadar size katılıyorum..şimdi şu kapın ayrı neden anneni çağırıyorsun diyenleri anlamıyorumne kadar ailelerine yabancilasmaya hazir kadinlar
adamin annesi kalinca haftalarca bir sey olmuyorda
gececiyken insan annecigiyle kalmak istiyor arasira cokmu?
hem konu sahibesinin esinin derdi kayin validesini sevmiyor zamaninda kiziyla her zaman
her yere gondermedigi icin kinlenmis kendince..
demek aile ayaklar altina alinmali koca icin
ama nedense kadinlar hep koca tarafina gider koca tarafina hizmet eder koca tarafini ozellikle ilk bayramlarini kutlar koca taraflarini guzelce agirlar misafir eder haftalarca..
kendi anneleri haftada bir kereden fazla gelse birak damadin kizlarinin gozune batmali..
ocagi ayri kapisi ayri ya :)
son kelimesine kadar size katılıyorum..şimdi şu kapın ayrı neden anneni çağırıyorsun diyenleri anlamıyorum..bunu diyenlerin çocuğu yok galiba..şimdi ben kızımın yanına gidip kalamıyacak mıyım?kızım bana gelip kalamayacak mı?konu sahibi arkadaşım sen doğrusunu yapıyorsun.allah eşine doğruları gösterir inşaallah..
Ben bunu anlayamadım neden her gittiğinde kalmak zorunda olasın, pekala sadece oturmayada gidilebilir olmaz mı?anneme yakın oturmuyorum ayrıca oturmaya gidipde evime geri gelemem
son kelimesine kadar size katılıyorum..şimdi şu kapın ayrı neden anneni çağırıyorsun diyenleri anlamıyorum..bunu diyenlerin çocuğu yok galiba..şimdi ben kızımın yanına gidip kalamıyacak mıyım?kızım bana gelip kalamayacak mı?konu sahibi arkadaşım sen doğrusunu yapıyorsun.allah eşine doğruları gösterir inşaallah..
Bence sorun eşinin iş değişimiyle halledilecek bir şey değil ki,
yani iş değişimi çözüm değil,asıl sorun annenle iletişimsizliği
ve senin ilişkinide etkilemeye çalışması.
Bende yeni evliyim,benim eşim de üç şift çalışıyor ve her üç haftada
1 hafta gececi oluyor.Anneme de kayınvalidemede 1 sokak mesafede oturuyorum.
ilk zamanlar korkardım ve ya annem bende ya ben annemde kalırdım.
Sonra baktım ki bu geçici bir çözüm,ve işi daimi,
Kalıcı bir çözüm bulup tek kalmaya alıştım.
Ama canım isterse kalırım,annem de gelir kalır.Buna eşim asla karışmaz.
Aksine ''annemi ara,anneme gidelim,annemde kal istersen''(benim annemden bahsediyor)cümlelerini sık sık duyarım kendisinden.
Eşin çok bencilce bir kapris içinde.
''evlendin artık sen,evine alışmalısın,ne o öyle kalmalar''tarzında yorum yapan arkadaşlarada saygı duyuyorum ama olmamış yani o bakış açısı.
Kız demiyor ki''alışamadım evime,annemi özlüyorum,annemlerde kalmak istiyorum devamlı''
Bence sakın taviz verme bu konuda,hatta bu durumun üstüne git.
Annenden bahsediyoruz,seni dünyaya getiren insandan.
Tamam yuvandaki huzuru bozma ama eşinin annen için sana tavır yapmasınada izin verme.
İnsanın hayatında ki en kutsal varlıktır anne,bunu ne eş ne dost değiştirebilir.
Bunun haricinde sana şu tespitimide belirteyim;
Gece nöbetinde çalıştığı dönem erkekler gerçekten çok huysuz oluyor.
En azından ben eşimde bunu farkediyorum.
Normal nöbetlerinde çok mutlu,neşeli,süper anlaşıyoruz.
Ama geceye geçtiğinde olmadık bir sebep bulur yaratır surat asar.
Bende huyum kurusun hiç alttan alamam
Bakar pabuç pahalı geri adım atar,ya da en kötü tartışırız ama
tatlıya bağlarız.fakat çok dikkat ettim bütün tartışmalarımız eşim
gececiyken olurya gündüz evdeyken,ya da gece işteyken telde.
bende hiç sevmiyorum gececiliği ama işi böyle ve yapçak bişey yok.
Allah sağlık ve çalışma gücü versin de bunlar gelir geçer.
Ama sen eşinde ki ''kayınvalide''fobisini halletmeye çalış canım.
İleride daha büyük bir sorun oluşmadan aşın bu durumu.
Kimileri sabah gelecek kayınvalidesini görecek diyor yahu ne var bunda canavar mı o kadın,sevdiğinin,canının annesi yahu,onu doğuran insan..Onu seven annesini de sever zaten.Ayrıca anlayışlı bir kadınsa rahatsız etmek istemez fazla zaten ona göre davranır sabah gider mesela..Nedir yani mesele mi bu şimdi??
canım hiç kendini kasma, burada haklı olan sensin. yeterince fedakarlık da yapıyomuşsun eşine ve onun ailesine karşı..
normal ve düşünceli bir eşin, bunu sen istemeden kendisinin talep etmesi gerekirdi: annenin gelmesi veya senin gitmen şeklinde..
sana bencil bir adam düşmüş, yapacak birşey yok.. huzurunu kaybetmemek için mecburen kabul et.. eşinin dediğini yap.. ama haklı olanın sen olduğunu da bil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?