- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
ıyı olan ınsan bırden bıre kaba olmaz.
bence o eskıden de öyledır yenı yenı kendını göstremeye çalışıyordur.
al karsına adam akıllı konus. Allah yardımcın olsun.
Az önce de yaptı aynısını. Ezan okunmak üzereymiş ama ortada sofra yokmuş. Halbuki sadece salata eksikti. Şu an çok doluyum bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Iki gün önce özür dileyip bur daha yapmayacağına söz vermişti.Eşim bana kaba konuştuğunda odadan çıktım konuşması kesildi gittim odaya nasıl dinlemezsin beni diye bağırdı insan gibi konuştuğun zaman seni dinlerim dedim ve iki gün sonra özür diledi.. O sırada laf dalaşına girmeyin ondan bi farkınız kalmıyor çünkü
Yine aynı şekilde vurmakla ilgili birşey mi dedi eşiniz?Az önce de yaptı aynısını. Ezan okunmak üzereymiş ama ortada sofra yokmuş. Halbuki sadece salata eksikti. Şu an çok doluyum bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Iki gün önce özür dileyip bur daha yapmayacağına söz vermişti.
Bu arada lâf dalaşına girmiyorum genelde lütfen sakın ol, lütfen bağırma diye susturmaya çalışıyorum. Ama ben de insanım bazen patliyorum işte.
Vurmakla ilgili bir şey demedi bu sefer. Ama çok bağırdı. Hem bana hem çocuklara. Ben de çok sıkıyorsa tutma oruç dedim sinirli bir şekilde. Ondan sonra sustu.Yine aynı şekilde vurmakla ilgili birşey mi dedi eşiniz?
Benim eşim normalde, üslubuna oldukça dikkat eden biridir ama Ramazan Ayi'nda iftara kadar oldukça gergindir, takılmayacağı şeylere takılır , söylenir. Bende bir ay kadar onu idare ediyorum.
Evet oruç tutuyorlar diye sinirli olma hakları yok ama sizde Ramazan Ayı'nı geçirdikten sonrasına mı baksanız eşinizin, tabi şiddet içeren sözleri yoksa.
Bağırmak değildi zaten benim kastım biraz normale göre gerginlik, huysuzluk.Vurmakla ilgili bir şey demedi bu sefer. Ama çok bağırdı. Hem bana hem çocuklara. Ben de çok sıkıyorsa tutma oruç dedim sinirli bir şekilde. Ondan sonra sustu.
Ayrıca ramazandan dolayı biri bağıracaksa bu ben olmalıyım. Bebeğim 6 aylık. Emdiği için içim çekiliyor çok acıkıyorum. Gecede 2-3 kere kalkıyor. Bir de sahur. Üstüne uykusuzluk. Tam uyutuyorum bu sefer büyük kızım kalkıyor. Yani bu ramazan dumur oldum. Ama sinir yapan bağırıp çağıran beyzademiz. Bakalım ramazanın sonunda kim öle kim kala.
sen uzak durunca çeki düzen vermeye karar vermiş galiba. umarım akıllanmıştırGelişmeleri aktarıyorum. Eşim işten geldi, güler yüzle ( öğlen geldiğinde yüzü sirke satıyordu). Çocukları kucağına aldı. Bana da işaret ediyor gel yanımıza otur. Ben de " neden yumruğunu tepeme mi indireceksin" dedim.
" çok özür dilerim. Tamamen ben hatalıyım. Çok saçma sapan tepki verdim. Lütfen gel otur ailecek sarılalım." Kızımı kucağıma aldım uzakta oturdum.. Bunları sonra konuşacağız dedim. Neyse çocuklar uyudu.
" benimle bir derdin mı var veya başka bir sıkıntın mı var?"
" o an başka bir şeye öfkelendim. ( stor perdeyi takamamış güya) sonra size patladım. Anlık bir şeydi geçti gitti(!) Kârı koca arasında olur böyle şeyler. Yapmamam gerekirdi. Tekrar özür dilerim. Söz veriyorum inşallah böyle bir şey olmayacak"
" geçti gitti demekle geçip gitmiyor maalesef. Zaten tüm evliliklerde koca karısını yumruk atmakla tehdit ediyor. ( ona gore bir cümle söylendiği yerde kalır, sonraki günlere taşınmaz. Onun mantığı)bu)
hadi dün akşam ki öyle olsun. Son bir kaç aydır ki kabalıklarını nereye koyacağız?"
" son zamanlarda doğru dürüst dinlenemedik, çok yorgunum, çok uykusuzum. Ama bundan sonra dikkat edeceğim."
" etmezsen sen bilirsin. Sen kaba konuştukça benden canım cicim bekleme. Ben de sana saygısızca cevap veririm
sakın bir daha da bana el kaldırma. " dedim. Bayağı konuştuk da buraya özet geçtim. Hâlâ kızgınlığım geçmedi, kendisine de söyledim. Çok enteresan dün akşam ki adam değil de başkası duruyordu karşımda. Sanki hicbir şey olmamış gibi.
görmezden gel tek kelime etme, yanına da yatma bu gece. konusursa duymuyor gibi davran, yarın çıkabilirsen bir dışarı çık. yemeğini işini de kendine göre yap. onu yok say. ama hemen pes etme sürdür bi süre. kötü davranmak nasıl olurmuş görsünAz önce de yaptı aynısını. Ezan okunmak üzereymiş ama ortada sofra yokmuş. Halbuki sadece salata eksikti. Şu an çok doluyum bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Iki gün önce özür dileyip bur daha yapmayacağına söz vermişti.
Bu arada lâf dalaşına girmiyorum genelde lütfen sakın ol, lütfen bağırma diye susturmaya çalışıyorum. Ama ben de insanım bazen patliyorum işte.
6 aylık bebeğin süt hakkına girmeyi niye göze alıyorsunuz ki oruç sevabı için. Allah izin vermiş sonra tutabilmeniz için. Allah çocuğunuza merhamet etmiş. Siz de etseniz hiç fena olmaz. Sevap kazanayım derken çocuğun günahına giriyorsunuz.Vurmakla ilgili bir şey demedi bu sefer. Ama çok bağırdı. Hem bana hem çocuklara. Ben de çok sıkıyorsa tutma oruç dedim sinirli bir şekilde. Ondan sonra sustu.
Ayrıca ramazandan dolayı biri bağıracaksa bu ben olmalıyım. Bebeğim 6 aylık. Emdiği için içim çekiliyor çok acıkıyorum. Gecede 2-3 kere kalkıyor. Bir de sahur. Üstüne uykusuzluk. Tam uyutuyorum bu sefer büyük kızım kalkıyor. Yani bu ramazan dumur oldum. Ama sinir yapan bağırıp çağıran beyzademiz. Bakalım ramazanın sonunda kim öle kim kala.
Bebegim ek gıda alıyor. Bir de süt artırıcı içecekler içiyorum. Aç kalmıyor üç kere kakasını yapıyor. Elhamdülillah doyuyor yani.6 aylık bebeğin süt hakkına girmeyi niye göze alıyorsunuz ki oruç sevabı için. Allah izin vermiş sonra tutabilmeniz için. Allah çocuğunuza merhamet etmiş. Siz de etseniz hiç fena olmaz. Sevap kazanayım derken çocuğun günahına giriyorsunuz.
açıkçası buna ben de takıldım, hem bebeğe hem size yazık keşke tutmasanız oruç6 aylık bebeğin süt hakkına girmeyi niye göze alıyorsunuz ki oruç sevabı için. Allah izin vermiş sonra tutabilmeniz için. Allah çocuğunuza merhamet etmiş. Siz de etseniz hiç fena olmaz. Sevap kazanayım derken çocuğun günahına giriyorsunuz.
Başka odada yatıyor şu an ve mışıl mışıl uyuyor. O söyleyeceğini söyleyip rahatlıyor ama ben sinirimden uyuyamıyorum.görmezden gel tek kelime etme, yanına da yatma bu gece. konusursa duymuyor gibi davran, yarın çıkabilirsen bir dışarı çık. yemeğini işini de kendine göre yap. onu yok say. ama hemen pes etme sürdür bi süre. kötü davranmak nasıl olurmuş görsün
Çok kötü olursam tutmayacaktım zaten ama açlıktan çok uykusuzluk mahvetti beni.açıkçası buna ben de takıldım, hem bebeğe hem size yazık keşke tutmasanız oruç
Anne sütü hakkından bahsetmiştim. Siz sütüm çekiliyor deyince.Bebegim ek gıda alıyor. Bir de süt artırıcı içecekler içiyorum. Aç kalmıyor üç kere kakasını yapıyor. Elhamdülillah doyuyor yani.
en büyük ceza susmaktır, söyleme boşver sanki anladığı mı var? yarın bir gün gelip yine yaklaşacak. sen ısrarını sürdür hemen barışma. burnunu sürt. ben böyle yapan adamı sahura kaldırmam, ertesi gün de hiç konuşmam, ne hali varsa görsün. sofra hazır değilse kendi kursunBaşka odada yatıyor şu an ve mışıl mışıl uyuyor. O söyleyeceğini söyleyip rahatlıyor ama ben sinirimden uyuyamıyorum.
Sütüm değil içim çekiliyor dedim. Bebekler emince mide tuhaf olur ya onu kast ettim.Anne sütü hakkından bahsetmiştim. Siz sütüm çekiliyor deyince.
kıyamam ya, bebek uyuyunca kızınızı tembihleyin kendi kendine oyalansın uyuyun biraz da olsaÇok kötü olursam tutmayacaktım zaten ama açlıktan çok uykusuzluk mahvetti beni.
Geçen sene hamileyim diye tutmadım bu sene tutayım dedim.
Evet o konuda haklısın. Şimdiye kadar tartışsak da kavga etsek de hiçbir zaman ona olan sorumluluklarımı aksatmadım. Bir cinnet lazım galiba.en büyük ceza susmaktır, söyleme boşver sanki anladığı mı var? yarın bir gün gelip yine yaklaşacak. sen ısrarını sürdür hemen barışma. burnunu sürt. ben böyle yapan adamı sahura kaldırmam, ertesi gün de hiç konuşmam, ne hali varsa görsün. sofra hazır değilse kendi kursun
sorumluluk gibi yapınca siz, eşiniz mecbursunuz sanmış, onu öyle bi ihmal ederim ki aklı şaşar. yemek yaptım diye elime ayağıma kapanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?